2K
2009-10-01 15 瀏覽
1-10-20092:xx pm 人在旺角未食 lunch, 想搵個舒服一點的地方, 又嚟到朗豪坊. 樓上幾間餐廳全部「中場休息」, 兜兜轉轉嚟到「怪獸」門口, 是但啦, 都好耐無食迴轉壽司啦, 試試吧.玉子燒: 溫溫吞吞, 不過都叫幾軟熟, 夠甜, 蛋味就一般.蜆仔麵豉湯: 內有蜆, 豆腐粒及昆布... 蜆仔無味, 帶點粉粉的口感; 湯底沖得好稀, 味道淡口, 遑論蜆鮮了, 何況 d 蜆都唔係新鮮貨 -_-"三文魚籽軍艦: 三文魚籽堆到跌晒出來, 食落味道怪怪的, watery 得過份, 係「仿」三文魚籽? 「可幸」唔苦又未算腥, 算吧; 紫菜就當然唔脆啦.蝦膏甜蝦蟹籽壽司: 呈「棋子」狀, 成件放入口, 只食到帶點腥苦的蝦膏味, 及溫熱的壽司飯, 幾打冷震 油甘魚腩: 係無味道的, 不過都無期望係乜嘢靚貨, 叫就無驚無險吧.哥斯拉卷: 呢度的「創作壽司」之一, 係五顏六色的炸米通粒包住鰻魚及壽司飯, 中間就有(麵粉)蟹柳, 玉子及牛油果... 外皮炸得脆口無油, 食時蘸點沙律醬, 酸酸甜甜又帶米通的香味, 咁多樣之中叫做最好.海膽手卷: 紫菜係腍的; 海膽份量唔少,
1-10-2009

「可幸」唔苦又未算腥, 算吧; 紫菜就當然唔脆啦.

海膽手卷: 紫菜係腍的; 海膽份量唔少, 但係又苦又腥的
諗返轉頭, 都唔知點解會夠膽喺呢類地方食海膽...

鰻魚: 無乜汁, 質地軟撻撻, 但咬落又實實的; 舊飯 size 比其他的大好多,「一夾即散度」亦比其他壽司的嚴重好多

另外仲有三文魚, 吞拿魚腩及赤身, 不過無試, 唔講太多了.

而 wasabi 就係放喺迴轉帶上唔知轉了幾多圈, 質地如牛油, 味道又「牙膏 wasabi」得很的綠色 substance, 可幸豉油正正常常.

連杯茶 (?) 都係有色無味的, 真係

食物比想像中更差, 衛生亦嚇人, 壽司 bar 係有隻蒼蠅喺師傅身邊飛來飛去的
; 招呼亦差, 店員們 serve 嘢食 d 碟 / 碗「砰鈴嘭 lang」, 晦晦氣氣又俾人「睬你都傻」的感覺, 印象認真差勁.

埋單每人約 $140, 價錢同想像中差不多, 不過抵唔抵, 又會唔會再嚟, 唔使講吧?

果然好有殺傷力的一隻怪獸
吳彥祖開的又如何?
在水中央有牙膏一篤
呢碟係朋友 order 的, 其實我唔食三文魚刺身...
無燒過的玉子燒
沖粉麵豉湯配雪蜆
「扮」三文魚籽? / 幾款魚生類壽司
ah ha... 只好苦笑十聲
甩飯前
2009-10-01
呢碟係朋友 order 的, 其實我唔食三文魚刺身...
無燒過的玉子燒
沖粉麵豉湯配雪蜆
「扮」三文魚籽? / 幾款魚生類壽司
2009-09-27 4 瀏覽
開左咁耐,次次都係見到佢門外d人堆就叫我走夾唔抖喇~不過今次因為閒日請左半日假,先0係唔駛等位0既情況之下入去。因為冇食tea,就未等朋友黎先叫左個鰻魚蛋卷食,連相都冇影,可見我當時真係幾餓啦d蛋幾滑,鰻魚都係滑架!d醬油唔會太濃味,幾好~然後朋友黎到,壽司方面就先叫左三文魚(有d柚子粉0係上面,幾得意,不過ok啦)、帆立貝(夠新鮮&大隻,good)、藍鮨吞拿魚赤身(你睇下幅圖個色水就知唔夠新鮮,應該係雪得耐得滯)、鰻魚(完全因為個蛋卷唔錯先叫,果然都冇令我地失望,不過係嫌條鰻魚太短小,btw,食落冇渣係好ok),仲有當晚推介0既玻璃蝦(朋友話:「乜隻蝦熟0既?」,我唔識應佢,因為我自問好少食蝦sushi,我淨係知隻蝦唔夠爽口,比較腍身。)食緊sushi之時個師傅切緊兩條肥肥0既油甘魚,我好想叫一客黎食架~!點知當我點之前問佢「係咪食0岩0岩劏0個條架?」個師傅話「唔係,呢兩條係備用,而家包好會入雪櫃」,咁我就唔要luanyway,算佢誠實囉我地又叫左一個軟殼蟹手卷(我唔食0既,朋友話元氣0既仲好食咁話)和三文魚手卷(我覺得用黎包住0既紫菜真係唔夠脆wo~唔知係咪因為d飯比較熱呢?好奇
開左咁耐,次次都係見到佢門外d人堆就叫我走夾唔抖喇~

d蛋幾滑,鰻魚都係滑架!d醬油唔會太濃味,幾好~

anyway,算佢誠實囉

)和三文魚手卷(我覺得用黎包住0既紫菜真係唔夠脆wo~唔知係咪因為d飯比較熱呢?好奇怪0既口感,d三文魚係凍、d飯係熱,唔係咁鍾意
)。

最後加多個蟹子沙律就走喇~因為佢限個半鐘頭俾我地咋~而好彩我地有叫,因為d材料都好新鮮,好爽口,尤其係可以俾我地自己去撈,見佢一上檯,d蟹子多到令人驚喜,沙律醬同青瓜絲撈埋都冇出水,證明真係新鮮。

呢度d侍應都算殷勤,又笑容滿面,幾好
另外,我地係迴轉位坐得都算舒服,不過,如果要入位移離開都有d麻煩,同埋,冇位擺「戰利品」
(話哂都係大商場入面,女士們血拚完黎擦一餐都幾難坐得入迴轉位喇)
帆立貝唔錯~玻璃蝦ok~
藍鮨吞拿魚赤身--->唔夠新鮮
鰻魚sushi
成個蟹子沙律都好新鮮~
鰻魚sushi
成個蟹子沙律都好新鮮~
買左戲飛未夠鐘入場,見有成個幾鐘,於是乎去呢間某靚仔男明星有份做老闆既日本野開餐。之前係年頭黎過一次,因今次得一個人,就揀的夠食就算啦。侍應服務態度都ok,見你一食完就黎收碟,可能成間餐廳都係得果幾枱客啩食物同其他幾間大型連鎖日本壽司店黎講,唔係最好既,我又唔覺得有咩驚喜囉。老實講,我下次黎呢個商場我未必再黎呢度幫襯囉

之前係年頭黎過一次,因今次得一個人,就揀的夠食就算啦。

老實講,我下次黎呢個商場我未必再黎呢度幫襯囉
A5和牛卷 - 話用A5和牛,不過梗係覺得有些少腥味
三文魚壽司 - 再傳統不過既壽司,十幾蚊碟黎講價錢/味道/賣相都合理既
鰻魚壽司 - 鰻魚大大塊,扺食
葱花吞拿魚手卷 - 好味,好好味!
2009-09-27
鰻魚壽司 - 鰻魚大大塊,扺食
葱花吞拿魚手卷 - 好味,好好味!
同友人好想食日本菜,雖然睇到咁多劣評但係仍然冒險一試!下午茶時間,兩人走進怪獸裡,得三四檯,所以我地可以坐成八人既卡位,而且私隱度高(雖然增加了叫waiters黎serve既難度)menu每樣都有相,而且影得極靚,先叫左8碟,highlight啲特別既:稻庭冷烏冬:好食,個醬好香,再配合天婦羅脆脆,開胃,不過我覺得似冷麵多過烏冬鰻魚玉子:最欣賞呢個,即整,熱辣辣,玉子無日本果啲咁甜同滑,不過配合鰻魚&汁好搭哥斯拉:吳彥祖創作喎!夾落去有汁出!又係要趁熱食,魚包住壽司,都唔錯不過太少飯既口感,凈係食左好多炸粒粒CHEESE SUSHI:不太欣賞,其實cheese搭壽司果part唔錯,不過外面包左生菜(?),暖&林的,不搭,好似花之戀咁魚生係出面或者會仲好後來再追加手卷作結,點知賴野!我個friend個加洲手卷,佢塊紫菜韌到佢咬極都咬唔斷!勁搞笑;我舊天婦羅蝦手卷都okay,熱辣辣既炸蝦。另外有人話啲飯散係真既,我食個意汁三文魚一夾即散;意汁三文魚個sauce都幾好食,不過食唔出佢既"意汁"我覺得大家唔好比太大expectation去食就okay(靚仔老闆唔代表好既),同一壽司個類型店鋪差
同友人好想食日本菜,雖然睇到咁多劣評但係仍然冒險一試!

我覺得大家唔好比太大expectation去食就okay(靚仔老闆唔代表好既),同一壽司個類型店鋪差唔多啦,環境都唔錯,唯一係佢menu話sushi係monster size我完全唔覺!舊飯係'monsterly'細就差唔多....

稻庭烏冬
鰻魚玉子
哥斯拉
MANGO SALAD
2009-09-18 1 瀏覽
首先係多人排隊嘅餐廳,原來係有信心嘅保證...............我個朋友仔係佢開幕以來都一直想去,但係逄一至日去親都鬼死咁多人,直到我朋友仔生日那天.............條咁長嘅隊係無白排!!!!一入到去個感覺都幾舒服,之後我地就安排左座"car"位,唔會聽到隔離左右D人講野,SOFA都可以,因為當前後有人時都唔會俾人撞到???講到食物就留口水......因為我地人多叫左好多款式,價錢都叫做合理,大多數都唔過$50,1ST: 食海膽壽C(海膽夠鮮又夠多,唔似有D溥溥一層)2ND: 刺身拼盤(肥美可口)3RD: 炸物類(黑豚肉,軟殼蟹,煎帶子,歌C拉卷,炸蝦)4TH: 壽C(和牛三文魚腩卷,炸蝦卷,帶子壽C----->大隻到不能一次放落口)埋單都係每人百五蚊,超值......抵食............

,直到我朋友仔

一入到去個感覺都幾舒服
SOFA都可以,因為當前後有人時都唔會俾人撞到???

大多數都唔過$50,

1ST: 食海膽壽C(海膽夠鮮又夠多,唔似有D溥溥一層)
2ND: 刺身拼盤(肥美可口)
3RD: 炸物類(黑豚肉,軟殼蟹,煎帶子,歌C拉卷,炸蝦)

2009-09-05
2009-09-17 2 瀏覽
上星期三同朋友睇完戲...佢話帶我地幾個食好野....次次我都冇咩驚喜....以為佢又呃我地...點知去左間食日本野~~全程有讚冇彈....環境幾靚~~~~好彩有帶相機...之後成日望番d相都好想再去~~~~以為會好貴...menu d食物price都好大眾化幾個人除番都係二百蚊可能好多人去食...所以佢d waitress都好忙...不過都會幫加茶..相比去板前壽司..我覺得呢間唔會等好耐.同埋坐得幾舒服.有d空間.唔會好似人地餐廳果d聽到隔離講咩咁尷尬
上星期三同朋友睇完戲...
佢話帶我地幾個食好野....
全程有讚冇彈....

環境幾靚~~~~
好彩有帶相機...之後成日望番d相都好想再去~~~~
以為會好貴...menu d食物price都好大眾化
幾個人除番都係二百蚊
可能好多人去食...
所以佢d waitress都好忙...
不過都會幫加茶..

相比去板前壽司..我覺得呢間唔會等好耐.
同埋坐得幾舒服.有d空間.
唔會好似人地餐廳果d聽到隔離講咩咁尷尬
2009-09-07
  • 海旦壽司
2009-09-16 7 瀏覽
再去偶像的壽司店幫襯, 全力支持叫左好多碟壽司食, 成枱都係, 一於支持到底, 不過都係好食先會叫咁多碟咋今次食包括軟殼蟹卷, 赤貝刺身, 鰻魚壽司, 三文魚, 甜蝦, 油甘魚腩壽司, a5和牛刺身同埋蔥花立魚呀, 都幾豐富o架軟殼蟹卷隻軟殼蟹好脆, 蟹肉仲保留到蟹肉的鮮甜, 腳的部份無殼, 唔會食到"杉"哂口, 好食赤貝刺身好新鮮, 係成隻上的, 肉質勁爽, 又係美味之選壽司的魚生十分新鮮, 好好味和牛刺身一百二十蚊一碟, 入口就溶化在我條脷上, 但只得四五片, 其實都幾肉赤晚晚都要排隊, 條隊已經話你知好唔好食啦
再去偶像的壽司店幫襯, 全力支持

赤貝刺身好新鮮, 係成隻上的, 肉質勁爽, 又係美味之選
壽司的魚生十分新鮮, 好好味
晚晚都要排隊, 條隊已經話你知好唔好食啦
2009-09-11 10 瀏覽
上次同同一位朋友食過這餐廳, 今次再見面我們決定再來食!!scollop sushi -- 必食推薦, 大大件又多汁又新鮮 三文魚刺身 -- 普普通通甜蝦刺身 -- 甜蝦好新鮮呀炸黑豚肉 -- 必食推薦, 肉很淋, 外脆內軟, 與配粉好match (不過上次好食D囉)雜錦天婦羅 (蝦/南瓜/番薯) -- 上次食隻蝦好大隻, 今次細左好多啦!! 炸蝦卷 -- 唉, 點解又係比上次差呢 和牛三文魚腩卷 -- 和牛太薄身啦今次水準咁樣, 應該無下次lu... 你地唔好越做越差啦!!還有, 等位實在太耐啊
上次同同一位朋友食過這餐廳, 今次再見面我們決定再來食!!

三文魚刺身 -- 普普通通
甜蝦刺身 -- 甜蝦好新鮮呀
炸蝦卷 -- 唉, 點解又係比上次差呢
和牛三文魚腩卷 -- 和牛太薄身啦

還有, 等位實在太耐啊
scollop sushi
三文魚/甜蝦刺身
炸黑豚肉
雜錦天婦羅 (蝦/南瓜/番薯)
炸蝦卷
和牛三文魚腩卷
2009-09-03
scollop sushi
炸黑豚肉
(非會員)
2009-09-07 3 瀏覽
幾日前我同幾位朋友到朗豪坊12樓怪獸壽司食晚餐,真係令我一生難忘,我念住係一問明星開的壽司店差都唔會咁差,先說裝修睇就真係非常華麗同豪華係直得一贊,到食物先講壽司真係無說話好講,我忘記了我叫了幾多客,講下點解無話可說,我先講好有帶子壽司比其它壽司店新鮮大件同帶子加了少少柚子粉食落口十分好,油甘魚食落肥美直得再贊,其它都ok,但有d壽司就同本店名字一樣怪獸壽司,大家都想知道點解我就話比大家聽下,如始豪華的餐店全餐店最貴的刺身TORO原來係垃圾點解大家真係要使一使同其它壽司店的TORO有太大分別,講下點解咁差一睇魚身沒有胃口,但叫了唔通唔食,一食就之龍與鳳點之龍鳳都無份用什麼來講這件極品,我朋友說好象食了件樹皮落口點解根又多有無味又貴話晒收人一百以上比D好少少都好,TORO都算,到清酒煮蜆完全食唔到酒味子食到有沙,再唔到就改名叫清酒煮蜆等目騙人重有大蝦天婦羅真係食到人發火好象食什麼東西真係說不出蝦又唔熱都算又唔脆我想問一問廚房D師父學了幾多年做D垃圾比人食問下你自己你去食飯食到D咁你會點,到軍艦壽司最令我不滿點解我地一入到來都立刻叫壽司所有令我地大開眼界的食品都來了欠4-5客軍艦壽司,咁我問D樓面,好笑個樓面同我地說軍艦壽司壽司分開, 我問她咁點解咁耐她同我D朋友講話軍艦壽司唔夠人,我聽到我問她要唔要我地入去幫手,你唔夠人關我鬼事,再等5分鐘到軍艦壽司到了,大家食完軍艦壽司,大家說了一個字嘩,比一個字來講這幾客軍艦壽司好..................垃圾d飯超硬紫菜又淋都唔想再說食品,到樓面不之所胃的服務都收10%服務費真係想笑死人,到最後我朋友說原來同怪獸壽司同一壽司同一集團唔我話就差唔多.最後想同大家說這些餐店係香港有很多大家真係要想青楚先入去食
2009-09-07
(非會員)
Honstly i am quite disappointed today, probably they put effort to createnew type sushi,, but their sushi platter is such a classic,, their hamachi mix with truffle i dont think is MATCH!!! scallop with sesame sause is strange all the fresh taste of sashimi had been screw up,. should i call that fuison?? i have no idea, but it doesnt taste good for me,the most impressive to us that, it cost us 420 for 2 people, thats is unbelivable for lunchwith 200 per person, i believe there are lots of opt

with 200 per person, i believe there are lots of options, anyway,,,i wont go again,
2009-08-31
  • laichee mango salad
2009-08-29 6 瀏覽
專業內的大美女點名要捧吳大帥哥的場,我又先前考察過且對這里印象尚好,于是乎幾個花癡就欣欣然前往,五個人一起也正好試多幾樣。帆立貝壽司似乎是這里必點之物,帆立貝肉質豐腴幼滑,配上米飯一啖吞落異常飽滿,但我始終覺得最為海味,這里的取材鮮味略欠。左口魚壽司:魚肉細白柔軟,鮮嫩無渣,味道較清,點綴上魚籽后更添甘美。燒牛舌:牛舌肥美爆汁,緊致彈牙,配以噴香的蔥碎與蒜碎尤為美味,值得一試。和牛卷:和牛較薄身,且肥美度不夠,不能構成入口油脂蕩漾的滿足感;卷青瓜絲的主意不錯,為本身口味較重的牛肉添了幾分輕怡爽口。辣味火炙三文魚卷:頂部點了韓式辣醬后風味十足,酸甜辣并存;三文魚亦燒得肥美甘香。芒果蟹籽沙律:芒果甜美清爽中和了奶黃醬的肥膩感,而蟹籽更增添咯吱咯吱的口感與鮮味,我們的“日本姑娘”愛極這款沙律。海膽三文魚籽甜蝦卷:甜蝦是黏滑的口感,尙算新鮮;海膽與三文魚籽從來都是好搭檔,不過是次的海膽更出色,而三文魚籽似乎是用甜醬油浸過,有損其本有甘醇。蝦天婦羅豆皮卷:個人對所有天婦羅都不太有興趣,論及炸物還是美國餐廳來得爽些。豆皮也不及海苔包飯來得鮮美入味,不過偶爾換換口味也不錯。海膽吞拿魚腩軍艦:是次多款

海膽吞拿魚腩軍艦:是次多款壽司中個人最欣賞的一味,海膽加吞拿魚腩實為甘肥呼應、鮮美加倍,而海苔配壽司米也是不敗搭配。
甜蝦海膽壽司/火炙三文魚/兩款玉子/三文魚籽軍艦/雜錦魚生軍艦均未試,不過見朋友均滿意,水準應該都不差。

平時日子的午市是沒可能看到吳大帥哥啦,不過成餐吃得開心盡興也無謂再多求,希望往后多幾次這樣的女士聚餐,談天說地之余,人多亦可以多試幾款,何樂不為?
  • 燒牛舌;海膽吞拿魚腩軍艦
2009-08-26 8 瀏覽
8/8(六) 7:30pm牛一局之第四回,跟玩伴I小姐及M小姐於Monster Sushi聚餐.七時許,門外人潮不絕.我們乾等了廿分鐘才給分配了於門口的座位.一行三人邊幻想著型男吳彥祖為我們提供特別的貼心服務,邊點了荔枝芒果蟹籽沙律$38,玉子$14.三文魚$14,和牛卷,鰻魚$22,蟹棒,赤貝,哥斯拉卷,四重奏,帆立貝,香辣三文魚壽司,芒果花之戀,軟殼蟹卷,藍鯺吞拿魚卷,海膽,燒牛舌眾出品皆頗像樣的,食材及配搭均頗新鮮的;以哥斯拉卷,四重奏,帆立貝,軟殼蟹卷,藍鯺吞拿魚卷,海膽最值得回味.然而,玉子壽司確實有點欺場,一件玉子切開一半充當一客.而燒牛舌軟腍非常,質地尤其細膩,撒點鹽已令味道鮮明!三人共花消$589,最後送一百元coupon,服務平平.畢竟用料上乘,偶爾來一下,這不失為一個好點子!P.S.在此謝過索女廚神I小姐美味不已的NY cheesecake!
8/8(六) 7:30pm

而燒牛舌軟腍非常,質地尤其細膩,撒點鹽已令味道鮮明!

2009-08-08
慶祝紀念
生日
2009-08-20 37 瀏覽
大約七時半在朗豪坊看完電影,Monster Sushi竟然少有地不用大排長龍,當然要試試。雖然近來Openrice多了很多對Monster Sushi的劣評,但我認為這裡的裝潢是不得不讚的。我們被安排坐在看到天冪的位置,燈光較暗,感覺很愜意。餐牌上的選擇不多,而且當中有很多創作壽司都看似怪怪的,我們還是選了較穩陣的壽司:三文魚壽司2客:雖說是Monster Size,但其實三文魚只是比一般的長了少許。三文魚色澤有點怪怪,不知道是否燈光問題,但吃下去又頗肥美哦!玉子壽司:相信這個是自家制的,因為它是我們吃過最淡的玉子......燒三文魚壽司:這個有點失敗,吃不出微焦的香氣,也吃不出三文魚的鮮味。海膽壽司:紫菜脆卜卜,而且海膽的份量一點也不吝嗇,可是海膽味道很淡,大概因為不當造吧!軟殼蟹手卷:整頓晚餐最喜歡就是這個,軟殼蟹夠鬆脆,而且有不少蟹黃,特別的是它內裡並非純沙律醬,而是芥末沙律醬,少了酸味,多了點點的芥末香。A5和牛卷:雖然和牛只是薄薄一片,但牛味濃郁,在舌頭久久不散。可惜和牛卷上那點點的洋蔥末(還是蒜蓉?)味道太強了,有點嗆鼻,可放在碟邊讓客人自行添上。枝豆:它是用鹽水煮熟,並不

枝豆:它是用鹽水煮熟,並不是清水煮熟再在上面撒上鹽,所以頗入味,不過可能煮得過久,有點過焾。

鰻魚壽司:這個我沒有吃,不過男朋友說有點苦味。

總括來說,以這個價錢,在旺角可以有更多的選擇,只能說是環境搭夠。另外,這裡的壽司有一個通病,就是飯太散,很難夾,要改善喔!

(由於燈光較暗,相片又是用手機拍,所以質素麻麻,請見諒!)
軟殼蟹手卷
曝光的鰻魚壽司
2009-08-16
軟殼蟹手卷
2009-08-17 2 瀏覽
最近去了2 次,2 次都是下午去,沒有人等位!其實依間餐廳真的唔差,雖然款式係少D , 但創意十足!!! 不過,D 飯就真從比較容易散開 [帆立貝一定要吃!!!因為好大隻和不貴, 好似$26 or $28 一客 ]
最近去了2 次,2 次都是下午去,沒有人等位!

其實依間餐廳真的唔差,雖然款式係少D , 但創意十足!!!
不過,D 飯就真從
比較容易散開 [

2009-08-16
  • 帆立貝sushi !!
2009-08-14 10 瀏覽
簡直是一家不知所謂的SUSHI = ="是日,,, 和家姐及其男友一同DINNER本來見大家都未試過,,, 又見平時排隊排得何其虛撼,,, 於是一定要試一試!!誰知道......拿籌時RECEPTIONIST 態度極之傲慢,,, 而且極唔好老脾似乎毫不憂做!!10 個NUMBERS 等足一小時有多,,, 而且明明大把2 人台,,, 都唔MIX 埋做大台,,, 簡直浪費人時間,,, 識唔識帶位架!?終於有位,,, 誰知9 點鐘食餐飯都有TIME LIMIT,,, 仲要得個半鐘 ="= 真係「O 晒咀」...算... 本來正想大擦一餐,,, 但一打開MENU,,, 款式十分的少只有幾款SELL CREATIVE 的SUSHI 較有看頭...... 失敗!!THEN 叫了3 文魚,,, 燒3 文魚,,, 炸蝦卷,,, 枝豆,,, 海膽TUNA ROLL......失敗中的失敗!!3 文魚說是MONSTER SIZE,,, 比元X (X6) 的還要小,,, 可悲的是MENU 用攝影角度去欺瞞顧客,,, 還說是MONSTER SIZE,,, 真是飲恨 .\__/.THEN ALL THE ROL
簡直是一家不知所謂的SUSHI = ="

是日,,, 和家姐及其男友一同DINNER
誰知道......
似乎毫不憂做!!

失敗中的失敗!!
THEN ALL THE ROLLS 都是鬆散,,, 一夾就散,,, 百X (X 佳) 的SUSHI 比他還結實啦!!
最可恥的是枝豆!! $14 買一小杯,,, 還要霉的!! 真是失敗得吐血!!
叫MANAGER 轉過另一杯,,, 沒想到他慢過台油,,, 過了30MINS 都還未轉過來,,, 可恨!!

食物質素差已經是死罪,,, 服務態度差更是罪無可赦!!
一個2 個由RECEPTIONIST 至WAITERS 都在雲遊4 海,,, 木口木面
如果未見識過WHAT IS MONSTER,,, 來到這裡真是可以看個夠本!!

LASTLY 作為JAPANESE FOOD MANAGER 的家姐終於按捺不住
食物未到齊已經提出結帳
可惜,,, 連收$$ 都比人慢足10 倍,,, 3 催4 叫才端上收據
@口@... $3XX...... 我們到底吃了甚麼!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????
隨收據還付上一張$100 的COUPON...... (吃夠$250 才可使用)
我們心灰意冷地LEAVE IT ON THE DESK,,, 送一打給我我都不會再來光顧!!

總括而言,,, MONSTER SUSHI 並不是指SUSHI 大件
而是如MONSTER 一樣「食左你隻車」 = ="
2009-08-13