招牌美國封門柳配薯菜 $208Moo Moo Burger一向都係香港一個幾出色嘅漢堡包品牌,而佢地喺銅鑼灣其實有間高檔版全方位西餐廳,做埋Burger以外嘅嘢食,今次嚟到試個lunch set,絕對有驚喜午餐套餐就係可以有飲品同湯(唔要湯可以要Salad)。今次嘅湯都幾特別,係忌廉三文魚,非常唔錯,味道調配得幾好,而且魚肉份量都幾足料呢度嘅燒封門柳做得好又夠香,封門柳係成隻牛入面肉味最濃嘅一部分,佢五成熟做到肉質滑嫩,牛味爆棚,個外皮燒得啱啱好;再上款薯蓉真係幾香滑~最後咖啡就正路啦餐廳算係型格現代工業風裝修,有酒吧區、用餐區同獨立VIP房,無論放工Happy Hour定認認真真食餐飯都係優質之選
招牌美國封門柳配薯菜 $208

2023-07-06 22 瀏覽
🐽 caesar salad醬汁同麵包丁既配合係非常出色。醬汁夠濃郁,麵包丁香脆可口,吸曬d汁既味道,酸酸地好開胃🐽 香烤雞翼有兩款口味:水牛城醬同香蒜蜜糖。水牛城醬嘅雞翼好夠味,辣度啱啱好,唔會比人太辣;香蒜蜜糖呢款口味就偏甜,蒜香撞上蜜糖,一啖咬落去真係好滋味🐽 西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬啲肉質好鬆化,啖啖肥美。無花果醬帶啲酸甜,同啲肉搭配得非常好,食落去令人回味無窮。🐽 秘製芝士醬長通粉啲粉煮得啱啱好,唔太腍唔太硬,而芝士醬非常濃郁,啲芝士味道非常香濃,一啖咬落去芝士醬同粉完美結合🫶🏻
🐽 caesar salad

🐽 香烤雞翼

🐽 西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬

🐽 秘製芝士醬長通粉
2023-07-06 19 瀏覽
之前食過Moo moo plus嘅漢堡,今次再次到訪這間餐廳,發現其他食物同樣質量很高。牛油果柚子沙律賣相好靚!未食之前已經比牛油果花深深吸引。沙律的配料非常清爽,牛油果和柚子的酸甜味道相得益彰,非常開胃。西班牙炒蝦蝦很新鮮,口感彈牙,再加埋辣椒讓整道菜的味道更加豐富。加勒比烤春雞:烤雞份量多,足夠飽腹。雞肉很嫩,烤得也很入味,配料中的迷迭香讓整道菜味道非常美味。芝士焗龍蝦意大利飯龍蝦超大隻,十分鮮美,龍蝦與芝士和充滿龍蝦汁的意大利飯的搭配非常完美,口感有嚼勁。

牛油果柚子沙律

西班牙炒蝦
蝦很新鮮,口感彈牙,再加埋辣椒讓整道菜的味道更加豐富。

加勒比烤春雞:

芝士焗龍蝦意大利飯
  • 牛油果柚子沙律
  • 芝士焗龍蝦意大利飯
  • 加勒比烤春雞
2023-07-04 14 瀏覽
📍Moo Moo plus🥗 西式/美國菜/漢堡包🔍 銅鑼灣百德新街59-65號Fashion Walk地下C&D號舖🩵蒜香忌廉汁烤雞意大利飯💰138意大利飯上面有香氣四溢嘅蒜片,飯粒都充滿了忌廉汁的香味,口感非常滑順creamy ,仲帶點煙靭。而烤雞肉質地非常嫩滑,幾好味😋Lunch set 可以揀配湯或者沙律或咖啡~是日南瓜海鮮湯幾好,用料豐富,口感順滑好香南瓜味🤤🩵醬燒美國豬肋骨配薯菜💰138外觀非常誘人,豬肋骨上面刷上了醬燒醬汁,見到就垂涎欲滴😍豬肉嘅質地非常嫩滑,入口即化,火候控制得幾好👍🏻另外薯條幼細,口感酥脆,非常好吃😋薯條嘅鹹味和香氣非常濃郁。
📍Moo Moo plus
🥗 西式/美國菜/漢堡包

🩵蒜香忌廉汁烤雞意大利飯💰138

🩵醬燒美國豬肋骨配薯菜💰138
  • 醬燒美國豬肋骨配薯菜
  • 蒜香忌廉汁烤雞意大利飯
2023-07-04 27 瀏覽
又去咗銅鑼灣,一如以往去最鍾意逛的百德新街。人地多數係去百德新街shopping,我呢d平民就純粹去window shopping + 醫肚。今次㨂左位置較為角落食西餐的Moo Moo Plus。店內座位寬敞,極適合一班朋友開個小型Party,剛巧我進餐當天就撞正有家長為小朋友慶祝生日,氣氛十分愉快。店門外也有擺放枱椅,食客也可坐於Outdoor,可以邊食邊食兼且欣賞下維港。Mussel Risotto With Tomato Sauce – Lunch都幾多選擇,蕃茄汁底一定唔輸,配上鮮味十足的藍青口同軟韌度適中充滿口感的Risotto,好簡單菜式,已經很美味。Seasonal Seafood Linguine – 份量都足夠,藍青口、鮮蝦同帶子都好新鮮,扁意粉的口感是我喜歡的,唔係軟淋淋既,係我比較喜歡有d咬口的質感。Chocolate Lava Cake – 心太軟配呍呢嗱雪糕,好正!但如果可以再流心一點就Perfect。

2023-06-25
2023-07-04 19 瀏覽
之前食過佢地觀塘專食burger嘅分店 今次就你試吓銅鑼灣呢間🤣 兩間分店感覺幾唔同 銅鑼灣呢度感覺chill啲 近海邊 而且店內空間都好闊落 坐得好舒服🙌🏻✿ 牛油果蝦沙律配黑松露蜜糖($148)沙律菜下面鋪滿牛油果 口感綿密🥑蝦既份量亦好多 超足料🦐黑松露蜜糖醬汁味道幾特別 食落好開胃😚✿ 香辣蕃茄煮青口($188)青口好大碟 份量好多 食得出係新鮮嘅青口 好鮮甜醬汁以蕃茄做底 食落辣辣地帶點酸 好香口 仲有啲辣肉腸做配菜🌶️另外仲配左兩塊牛油法包 好香脆 點埋醬汁好正🥖✿ 加勒比烤春雞 (全隻) ($228)烤春雞熱辣辣新鮮烤起 色澤好靚🐤 外皮考得幾香口 內裏肉質嫩滑 一啲都唔鞋 亦都幾多汁火候控制得啱啱好👍🏻👍🏻✿ MM+ 秘製芝士醬長通粉 ($168)呢個mac & cheese好邪惡! !每條長通粉都沾滿香濃嘅芝士醬🧀醬汁口感幼滑 鹹香十足 超級惹味推介一定要嗌黎試吓!🤤🤤

✿ 牛油果蝦沙律配黑松露蜜糖($148)
沙律菜下面鋪滿牛油果 口感綿密🥑
蝦既份量亦好多 超足料🦐
黑松露蜜糖醬汁味道幾特別 食落好開胃😚

✿ 香辣蕃茄煮青口($188)
青口好大碟 份量好多 食得出係新鮮嘅青口 好鮮甜
另外仲配左兩塊牛油法包 好香脆 點埋醬汁好正🥖

✿ 加勒比烤春雞 (全隻) ($228)
烤春雞熱辣辣新鮮烤起 色澤好靚🐤
外皮考得幾香口 內裏肉質嫩滑 一啲都唔鞋 亦都幾多汁
火候控制得啱啱好👍🏻👍🏻

✿ MM+ 秘製芝士醬長通粉 ($168)
呢個mac & cheese好邪惡! !
每條長通粉都沾滿香濃嘅芝士醬🧀
醬汁口感幼滑 鹹香十足 超級惹味
推介一定要嗌黎試吓!🤤🤤
2023-07-03 20 瀏覽
我一直都好鐘意西式漢堡包,今次約咗朋友嚟呢間人氣好高嘅銅鑼灣burgershop。呢到好有氣氛,不論係裝修,定係餐牌可以選擇嘅食物,都好美式,好正。牛油果蝦沙律配黑松露蜜糖有mixed greens,好新鮮,牛油果夠creamy,份量又超多,基本上就等同guacamole,配埋蝦食好清新。香辣番茄煮青口份量都好多,夠大隻,加埋醬汁食都好正,直頭想清埋所有汁!主菜就叫左西班牙黑毛豬肩肉配無花果醬,始終啲肉係黑毛豬,所以完全冇鞋口,啖啖肉,食得好過癮。個醬汁都好出色,最鍾意有無花果少少甜甜地嘅味道。芝士焗龍蝦意大利飯超級creamy,冇諗過竟然會有半隻咁大隻嘅龍蝦,上面仲有燒芝士,真係好好食。

餐廳空間幾闊落,門口左邊有個小酒吧!! 今次就黎食lunch,下次happy hour飲返杯都應該幾chill下🥂晏晝有set lunch,可配餐湯🥣或者沙律🥗餐湯係周打海鮮湯,creamy得黎又唔會好漏😌,仲有啲魚柳粒🐟🥰 🐖經典燒肋骨(半份) ($168)燒肋骨啖啖肉,配上BBQ醬好入味😋仲有田園沙律同埋薯蓉做side,份量啱啱好👍🏻最有特色係餐廳自家製刻左Moo Moo字既刀🔪好靚呀😍😍🍝時令海鮮扁意粉 ($168)海鮮有魚柳🐟蝦🦐又大又彈牙😚青口好鮮甜,好似食生蠔嘅味道🤣意粉硬度適中,配上番茄🍅,小小酸好開胃😋銅鑼灣黎講,難得揾到間chill chill地幾悠閒既餐廳🥰可以係lunch time放低工作鬆下😇推薦👍🏻

周打海鮮湯

🐖經典燒肋骨(半份) ($168)
經典燒肋骨

🍝時令海鮮扁意粉 ($168)
時令海鮮扁意粉

經典燒肋骨
時令海鮮扁意粉
2023-06-27 44 瀏覽
今晚去餐廳等半個鍾先上第一個小食nachos, 其他菜式例如都要每過20分鐘先上菜。成餐好似fine dining咁食完一道菜先上。但幾個人食一個菜式真係好快清哂。叫左9件雞翼有3個口味蜜蜂,bbq醬同buffalo wings,成餐最難食!好似白煮雞翼再撈醬! 雞翼有好大陣雪味!正常Buffalo wings要油炸脆口,但呢度個雞翼係無煎炸過就咁撈醬。👎👎👎👎👎👎👎後加order叫封門柳,侍應無問我地個牛幾成熟就走,係同朋友講起鐘意幾成熟我地先醒起,再請番侍應落medium rare。呢度啲侍應唔夠專業,好馬虎。最重要係食食下有大曱甴喺牆後面爬出黎,仲爬過2個朋友身上,成件事太噁心!有朋友嚇到跌落地,職員都無關心。餐廳職員話會俾個折我地補償返,最後都無...真係好無誠意😑 我地問番:唔係話會俾番個折?職員先免為其難waive左個10%服務費。。。呢間餐廳上菜慢又大曱甴,真係唔會有下次。完全明白點解間餐廳夜晚得咁少人,openrice 嘅😄like有幾堅

2023-06-26 1577 瀏覽
❤️傾吓偈Chill住嘆Burger🍔 之前夜晚黎過飲野環境吾錯,星期六銅鑼灣食Lunch唔想迫,揀返呢度靜靜地又坐得舒服,可以舒舒服服傾下計❤️😍 ❣️呢度Lunch Set 有好多款選擇,每個套餐可以揀配餐湯或沙律及茶或咖啡,可以以優惠價加配其他小食或甜品😊😋 ❣️呢間burger好出名,觀塘都有分店,我地一人揀左一個Burger餐: 🍔Classic Moo With Fries ~ $138🍔Caribbean Roasted Chicken With Sunny Egg ~ $138 🥗沙律~份量足夠兩個人食🫕餐湯~周打蜆湯濃郁忌廉香🍔兩款Burger Set麵包都係自家製,烘焙後帶有牛油香味,仲配埋熱辣辣香脆粗薯條🍟😋 ❣️經典之堡配薯條  ~ 漢堡包即叫即製,漢堡扒用優質安格斯牛肉手打做成, 煎到焦脆鎖住肉汁配埋芝士、蕃茄、生菜同秘製Moo Moo Sauce,食落好juicy😋 ❣️加勒比烤雞扒漢堡伴太陽蛋~烤雞扒煎到剛剛好吾會乾曬,配埋隻太陽蛋一齊食😊😋 ❣️想追加Dessert 不過食完個Set飲埋杯Lemon Tea已經太飽,唯有放棄😊
❤️傾吓偈Chill住嘆Burger🍔

🥗沙律~份量足夠兩個人食
🫕餐湯~周打蜆湯濃郁忌廉香

2023-06-24
  • 經典之堡配薯條
2023-06-22 25 瀏覽
吹水聚會好地方🥰同朋友去咗銅鑼灣行街😋去咗Moo Moo Plus聚餐🍽裝潢以型格現代工業風為主👷🏻‍♀️環境較闊落仲有特色掛圖👍🏻提供即叫即整漢堡包🍔仲有大量酒類供應🥃經典之堡配薯條,168蚊份💰即叫即整經典漢堡,同朋友不經不覺吹咗成粒鐘終於上枱了,漢堡包外皮脆脆,手打嘅牛肉漢堡扒,夠哂厚身啖啖肉,中間夾住蕃茄食落就無咁膩,再配上薯條非常滿足,令人回味嘅經典🍔👍🏻煙花女大蝦長通粉,208蚊碟💰蕃茄醬令長通粉夠香濃,加幼滑入淡忌廉,面頭有一隻大蝦,夠唒鮮味,充滿咸香又惹味,令長通粉升華到另一層次😋自家製蟹餅,128蚊份💰有大量嘅蟹肉,每啖都食到一絲絲蟹肉,外皮炸得非常香脆👍🏻整體環境環境舒適☺️服務態度正常😁食物正常,主要係享受悠間氣氛,同三五知己放鬆嘅好地方🥰
吹水聚會好地方🥰
仲有大量酒類供應🥃

經典之堡配薯條,168蚊份💰

煙花女大蝦長通粉,208蚊碟💰

自家製蟹餅,128蚊份💰
有大量嘅蟹肉,每啖都食到一絲絲蟹肉,外皮炸得非常香脆👍🏻

整體環境環境舒適☺️
服務態度正常😁
食物正常,主要係享受悠間氣氛,
同三五知己放鬆嘅好地方🥰
2023-06-16 24 瀏覽
最近我到了一間漢堡包店,用餐體驗實在令人印象深刻。他們的漢堡包使用的是真正的肉餅,肉質富有彈性,吃起來十分美味。香濃的芝士和新鮮的生菜、蕃茄等蔬菜配上他們獨特的醬汁,味道非常的協調,讓我每一口都能感受到不同的風味。另外,他們的薯條也非常可口,口感鬆脆,讓人忍不住一直想吃。他們提供的菜單種類非常多樣化,有豬肉、牛肉、雞肉和素食等不同選擇,適合各種口味的客人。餐廳裝潢簡約舒適,氛圍十分的熱鬧和融洽。而且他們的服務員非常親切,十分積極地為客人解答問題,也很有耐心地聽取客人的需求。總體而言,這是一家非常優秀的漢堡包店,用料新鮮、價格合理、服務贊好,絕對是你在街上旅遊時休息和享受美食的理想場所。
最近我到了一間漢堡包店,用餐體驗實在令人印象深刻。

幾個月前同啲朋友黎試過覺得不錯,上菜快而且夠鐘都可以繼續坐同飲酒。今晚再過黎同朋友慶生,喺OpenRice買咗coupon $492.1再加任飲啤酒$48,比散叫抵食。落order後等咗20分鐘先上菜,比上一次慢咗好多,但用餐時間先得100分鐘,需要有待改進。美國封門柳分別點咗5成同7成熟,兩者口感相差不大,牛柳稔身冇根,唯肉味比較淡,分量比較多,食完都已經飽咗一大半白酒忌廉青口三種口味之中,個人推介白酒忌廉味,每碟青口上都附上2塊鬆軟嘅蒜蓉包,點上creamy香濃嘅忌廉汁令大家都食唔停口龍蝦湯青口食唔出有龍蝦湯味道,比較咸喇沙青口一樣食唔出有喇沙味,亦都係比較咸雞翼(咸蛋、蜜糖、水牛城、BBQ 4種口味)新鮮熱辣炸出黎嘅雞翼,表皮脆,內裡肉質依然保持juicy,個人鍾意咸蛋同蜜糖口味,水牛城同BBQ帶有一點點辣,口味比較重香辣薯條剛炸起的薯條灑上辣粉,送啤酒一流松露醬薯條松露醬配上脆卜卜熱辣辣嘅薯片,大愛😍最後有段小插曲,店員大概9:35pm表示last order要埋單先,講明啤酒之後可以再嗌,但當我地9:45pm想嗌多一杯啤酒時,另一位店員已經拒絕❌如果唔能夠再嗌,埋單時其實可以

美國封門柳

白酒忌廉青口

龍蝦湯青口
食唔出有龍蝦湯味道,比較咸

喇沙青口
一樣食唔出有喇沙味,亦都係比較咸

雞翼(咸蛋、蜜糖、水牛城、BBQ 4種口味)

香辣薯條
剛炸起的薯條灑上辣粉,送啤酒一流

松露醬薯條
松露醬配上脆卜卜熱辣辣嘅薯片,大愛😍

最後有段小插曲,店員大概9:35pm表示last order要埋單先,講明啤酒之後可以再嗌,但當我地9:45pm想嗌多一杯啤酒時,另一位店員已經拒絕❌如果唔能夠再嗌,埋單時其實可以幫我地落多一杯🥲

📍MOO MOO Plus (Fashion Walk) (銅鑼灣)
銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖

人均消費:$500-600
食物:⭐️⭐️⭐️
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率:⭐️⭐️⭐️
今天我們介紹的餐廳就是一間人氣非常高,食物賣相吸引和精緻的西式餐廳,它就是MOO MOO PLUS。餐廳是位於銅鑼灣區的百德新街,在餐廳外看起來是很有Feel, 氣氛很好,有自己獨特的西式風格。餐廳有不同款式的美食提供,例如:「漢堡配薯條,迷你薄餅,小食,牛扒,意粉,意大利飯,生啤,紅洒,生酒等等🎊」今天我們吃了幾款不同的美食:1️⃣MM+ 墨西哥粟米片 $118每次見到墨西哥粟米片都會叫黎食,粟米片上加了牛油果醬,有Cream,有芝士,有綠色一粒粒好辣的辣椒,粟米片好香脆,食得出芝士味,再配搭埋生啤,一流不錯的💯太好食了☺️2️⃣松露蘑菇薄餅(迷你薄餅) $128非常有特色, 很細塊可以吃多啲不同的美食,好足料,賣相又吸引,值得一試😁3️⃣經典之堡配薯條$168這是餐廳餐單上推薦的招牌菜,面包食落是有烘過的,漢堡中間有夾住芝士,勁香又多汁的牛肉,仲有少少菜,一個字掂☺️🍔再配合着熱辣辣又脆的薯條,好味道🍟🍟4️⃣避風塘原隻軟殼蟹炒扁意粉非常辣炒得,真係好惹味,有中辣程度,軟殼蟹又大隻又香脆,扁意粉份量多🍝👍餐廳的推薦是啱🎊5️⃣MOO MMO BEER $58賣相吸引,打卡好靚🥳📍餐廳名稱: MOO MOO

今天我們吃了幾款不同的美食:
1️⃣MM+ 墨西哥粟米片 $118
MM+ 墨西哥粟米片

2️⃣松露蘑菇薄餅(迷你薄餅) $128

松露蘑菇薄餅(迷你薄餅)

3️⃣經典之堡配薯條$168

4️⃣避風塘原隻軟殼蟹炒扁意粉

5️⃣MOO MMO BEER $58

MOO MOO BEER

賣相吸引,打卡好靚🥳

📍餐廳名稱: MOO MOO Plus (Fashion Walk)📍
📍餐廳地址: 銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖📍
2023-06-06
5 分鐘 (堂食)
MM+ 墨西哥粟米片
松露蘑菇薄餅(迷你薄餅)
MOO MOO BEER
其實銅鑼灣近海傍呢邊都幾多bar & restaurants, 夜晚都幾有氣氛。今次食嘅餐廳裝修得都幾有feel,放工過黎飲杯野食個dinner 都唔錯。但係個人覺得性價比都仲有進步空間😆🌖 白酒忌廉汁煮青口呢度係可以order 青口放題的,應該啱晒青口控。青口尚算新鮮,如果佢個白酒忌廉汁再香濃啲就好喇👍🏻🌖 漁夫之堡配薯條漁夫之堡呢個多好棧鬼😂。魚柳炸到好香脆,肉質juicy,整體味道豐富。下次會想試其他大啖肉嘅burger👍🏻🌗 脆皮鹹豬手呢個菜式好適合配杯啤酒,豬手有一定嘅韌度,但係啲皮都煮整到好脆,鹹味亦都啱啱好👌🏻📍 MOO MOO Plus銅鑼灣百德新街59-65號海濱大廈地下C&D號舖🧧人均消費$300@hea4_food

🌖 白酒忌廉汁煮青口

🌖 漁夫之堡配薯條