2016-11-08 282 瀏覽
見咁耐冇食過mos burger 所以今日晏晝過咗嚟食佢招牌到寫住依家係十週年所以推出「黃金鰈包」諗都無諗就買咗依個黎食原來係加大版魚柳包味道都幾似不過包身依度較鬆軟比麥xx好味啲啲
見咁耐冇食過mos burger
所以今日晏晝過咗嚟食
佢招牌到寫住依家係十週年
所以推出「黃金鰈包」
諗都無諗就買咗依個黎食
原來係加大版魚柳包
味道都幾似
不過包身依度較鬆軟
比麥xx好味啲啲
2016-10-16 338 瀏覽
今晚想食粗薯條,所以就去Mos Burger。相對另一間連鎖式漢堡包店,Mos Burger嘅粗薯條好食好多,夠熱又硬度適中,唔會乾到硬。今日揀咗吉列蝦堡加大薯條同抹茶特飲。我每次去Mos Burger都會食蝦堡,喜歡佢塊吉列蝦裡面有好多蝦,加埋啲生菜絲同醬汁,好味。(不過今次嘅醬汁整得唔平均,跌哂落底部,咬咗半個都無汁)至於抹茶特飲,一如概往,唔太甜,好好飲。

至於抹茶特飲,一如概往,唔太甜,好好飲。
2016-10-14
2016-09-01 304 瀏覽
呢間係我食過最難食的 MosBurger個和牛堡咸到食左樽鹽咁 仲要係凍的 我去M記無咁嬲......................................
呢間係我食過最難食的
MosBurger
個和牛堡咸到食左樽鹽咁
仲要係凍的
我去M記無咁嬲
............
..........................
2016-08-24 314 瀏覽
是但搵左間快餐食個快早餐入到去叫左個雞扒炒蛋早餐..好啦ORDER 完拎個牌搵個位坐等一陣就會有人送過黎..等左我15MINS... 終於到..心諗.我黎食個快餐...但咁小野都要等咁耐好啦食喇WOO...炒蛋同麵包都無問題到食塊雞扒....係凍既...心中爆左句粗...咩料...我等咁耐我以為佢地新鮮咁整... 熱咁出黎有咩可能係凍既!!!!以後都唔會食.
是但搵左間快餐食個快早餐

以後都唔會食.
2016-08-23
$29 (早餐)
2016-07-26 392 瀏覽
前排老MCD就推出番飯堡餐, 冇諗過完來MOS仔都有推出新飯堡, 好其待又興奮咁, 諗住MOS仔既食物會好過MCD仔..O......失望..烤牛肉飯堡飯堡完全沒有任何調味, 牛肉非常多根位, 咬口好差食物到我手時係少少熱...整体感覺一般
前排老MCD就推出番飯堡餐,
冇諗過完來MOS仔都有推出新飯堡,
好其待又興奮咁, 諗住MOS仔既食物會好過MCD仔..
O......失望..
烤牛肉飯堡餐
烤牛肉飯堡
飯堡完全沒有任何調味,
牛肉非常多根位, 咬口好差
食物到我手時係少少熱...
整体感覺一般
2016-07-01
5 分鐘 (堂食)
2016-04-11 370 瀏覽
四月是泰國新年, 又稱為潑水節, 一向甚為進取的Mos Burger都推出了三款有泰國特式的食物, 包括冬蔭公湯, 泰式肉碎漢堡, 泰式肉碎珍珠堡. 當西式漢堡與泰國食品結合, 聽到都覺得新奇非常!泰式肉碎珍珠堡 ($28)賣相跟宣傳照差不多, 沒有嚴重走樣.珍珠堡中夾著一塊青檸, 可以在珍珠堡上擠點青檸汁, 增加風味.珍珠堡有兩層餡料, 一層是千島醬蕃茄粒, 一層才是泰式炒肉碎. 真的是西式泰式, 雙劍合壁.千島醬蕃茄味道酸酸甜甜,泰式炒肉碎除了有豬肉碎及豆角碎之外, 更有些金不換的香氣, 有泰國特式.兩者分開吃是可以的, 但如果一起吃的話就有點怪怪的, 個人不太喜歡.摩斯脆雞 (Set E , 加$23 , 另配飲品/ 湯品/ 甜品)副餐選配了摩斯脆雞, 採用雞腿肉, 肉質嫩滑, 而外層則炸得金黃香脆, 而且雞腿有一部份去了骨, 吃時更方便!
泰式肉碎珍珠堡 ($28)
賣相跟宣傳照差不多, 沒有嚴重走樣.
千島醬蕃茄味道酸酸甜甜,
2016-04-08
2016-03-17 333 瀏覽
三月天雖則香港沒有樱花,但食店就各出其謀、連一向對潢堡不大興趣的我,亦被近排一連串樱花為題食物吸引過去來一個「樱花蝦海鮮飯堡」又幾滋味波, 啖啖樱花蝦混在飯堡內,加上 咸香醬汁,飯質較為軟身,拿上在手也不會鬆鬆散,HK$28..理應一試跟餐加上$22.喚來一杯抹茶牛奶、牛奶中已固定了甜度不能更改,喝一口甜度雖則嫌甜,但仍處於可接受跟餐加上$22.喚來一杯抹茶牛奶、牛奶中已固定了甜度不能更改,喝一口甜度雖則嫌甜,但仍處於可接受一個人開餐只要識揀,其實也不會悶蛋。
三月天雖則香港沒有樱花,但食店就各出其謀、
喝一口甜度雖則嫌甜,但仍處於可接受
樱花蝦海鮮飯堡
喝一口甜度雖則嫌甜,但仍處於可接受
抹茶牛奶
一個人開餐只要識揀,其實也不會悶蛋。
2016-03-13
2015-06-12 349 瀏覽
好耐無食呢間了今日就食下啦,一個包加薯條同汽水,已經四十幾蚊一個食不飽的四十幾蚊午餐真係幾貴,下次都係去隔離既吉X家好了,至少都吃得飽不用等位,可能係因為過了午餐時間個包比食包快餐店比,當然好D啦,有汁,有一片新鮮番茄,仲有菜,但都不是非常好食,汽水當然間間都一樣啦,都係個D貨薯條就幾好食既,但都係食不包又呢個價不抵食
好耐無食呢間了
今日就食下啦,一個包加薯條同汽水,已經四十幾蚊
不用等位,可能係因為過了午餐時間
但都不是非常好食,汽水當然間間都一樣啦,都係個D貨
薯條就幾好食既,但都係食不包又呢個價不抵食
2015-06-12
2015-06-12 382 瀏覽
今日好多野做,連lunch 都無得食,3:30終於可以停一停手了當然係出去搵食啦,附近食來食去都係個D!但都係因為食完上去左係繼續做野既關係,來個快快手同不用四圍走既tea會好d所以就去左MOS喇,望住呢堆野,個腦諗緊野,食左咩味真係忘記,而且無左意過只係知道一個有醬既飽,有D洋蔥,有片芝士咁上下,個腦完全不知去了那裡....食左個包就用左一分鐘時間望左杯雪糕....點解?因為一入口,覺得好搞事....咩綠茶雪糕?其實都不是重點,重點被騙是因為北海道3個字乜北海道既雪糕咁既咩,咪呃我wor, 我認真的.....查看後發現,香港做既,咁就咪寫啦...自問對北海道都有D熟,就好似同我講夕張蜜瓜係綠色既一樣,犯了低級錯誤呢杯真係好差既北海道ice-cream
當然係出去搵食啦,附近食來食去都係個D!
只係知道一個有醬既飽,有D洋蔥,有片芝士咁上下,
個腦完全不知去了那裡....
食左個包就用左一分鐘時間望左杯雪糕....點解?
乜北海道既雪糕咁既咩,咪呃我wor, 我認真的.....
查看後發現,香港做既,咁就咪寫啦...
呢杯真係好差既北海道ice-cream
2015-06-12
下午茶
2015-04-28 569 瀏覽
過黎觀塘開會, 約細佬食個飯先. 唔想等位是是但但食漢堡包算.我呢個係Mos Cheese Burger包就大大個, 牛肉一般味, 同MCD無分別, 但都幾有咬口o既細佬呢個係Teriyaki Chicken Burger, 脆卜卜, 雞肉唔會太孩, 有菜食下, 正最後來塊MOS脆雞.都幾大塊,但無咩味, 孩到飛起, 咬唔開呀大佬

我呢個係Mos Cheese Burger
最後來塊MOS脆雞.

都幾大塊,但無咩味, 孩到飛起, 咬唔開呀大佬
2015-04-16
2015-03-17 351 瀏覽
很久沒吃過薯條漢堡包於是中午走來吃了我點了摩斯芝士漢堡,大薯條很喜歡芝士漢堡裏的洋蔥汁,生洋蔥的味很搶,雖然那陣洋蔥味會留在口內很久很久薯條好像不是立即整好雖然還是熱,但沒有剛製好的那種香脆不過過了口癮都ok!
很久沒吃過薯條漢堡包
於是中午走來吃了

我點了摩斯芝士漢堡,大薯條
摩斯芝士漢堡
薯條好像不是立即整好
雖然還是熱,但沒有剛製好的那種香脆

不過過了口癮都ok!
2015-03-17
5 分鐘 (堂食)
摩斯芝士漢堡
2015-03-14 347 瀏覽
觀塘真係幾好行,吾太逼,行幾步就見到好多吾同特色既鋪頭。今日專程黎觀塘做物理治療,隨便黎食下午茶。呢度有好幾間coffee shop,過男朋友吾太鐘意飲咖啡,所以就揀左呢度。鋪頭吾算多人,但靜中帶旺,keep住有人入黎。本來想試下新推出既粟米天婦羅漢堡,但男朋友一入到去對蝦堡充滿興趣,就甘快速轉左軚。我地加多$18要薯條同汽水。俾完錢,拎住號碼牌等送餐黎。吾夠五分鐘已經送到面前,薯條多粗,但淋左啲,吾夠脆。個burger算份量足,蝦夠彈牙,但欠蝦味。今日純粹悠閒hea行,所以有個地方hea都吾錯。
2015-03-14
2015-03-03 314 瀏覽
第一次的擺攤,算不上成功,事實上我們遇到許多沒有想過的問題。四日的展期當中,每天都有好友來訪,今天男友更特意來撐場,幫手搬搬抬抬和派傳單,說不感動是騙人的。早上在會場忙過後,偷了一個小休,到樓下的Mos Burger享受一個quick lunch。印象中,對上一次幫襯已經是一年前的事,而且地點還是台灣新竹高鐵站。飛快地看了餐牌一下,選了期間限定的野菌特選和牛漢堡,還有普通的和牛特級漢堡。付了錢,拿着號碼牌等待,大約10分鐘過後,店員便把食物送來。野菌特選和牛漢堡相當厚,蘑菇和蕃茄醬混在一起,芝士片下面有一塊漢堡牛扒,因為太厚,所以邊吃邊有餡料掉下來。野菌有種說不出的像煙燻過的味道,相較之下,普通的和牛特級漢堡似乎更易令人接受。犘斯雞塊的外形雖然跟麥樂雞很像,但味道和口感卻完全不同,M記的明顯更結實和有雞味。另外,M記的甜酸醬太得我歡心,Mos burger的BBQ醬和泰式甜辣醬自然不是我杯茶。匆匆吃過午餐,還要幫莎拉和三毛買外賣,噢.......她們已經餓扁了吧~
野菌特選和牛漢堡
和牛特級漢堡
轉套餐追加摩斯雞塊
轉套餐追加摩斯雞塊
2015-01-28
2015-02-24 256 瀏覽
一向都覺得Mos Burger 薯條夠厚多薯肉,所以有時都會洗多d食這間連鎖店的快餐。但這次真的很失望,食過幾間分店都滿意,唯獨是觀塘分店,實在令人不能接受!!Mos Burger一個餐都$5X~$6X,當然不會期望比M記差。如是者買左個Mos Cheese Burger+細薯條餐3分鐘回到office咬落去個包只係微溫,暖都稱不上!底面的包還要是硬硬的,好似隔夜翻叮咁。M記個包都好食過佢!咁既價錢俾個咁既質素,點都講唔過去無論堂食定外賣都同樣情況,不能接受,不會再光顧此分店!
M記個包都好食過佢!咁既價錢俾個咁既質素,點都講唔過去
無論堂食定外賣都同樣情況,不能接受,不會再光顧此分店!
2015-02-23
5 分鐘 (外賣自取)