5天前 0 瀏覽
今日約左人交收,晚上去左青衣,黎到長發商場,發現呢個商場其實都幾多野食,經過mos burger,見到而家6點後有dinner set 嗌,好似都幾抵食。我冇影到menu,印象係$120有2個包,3款小食,2杯野食- 吉列蝦堡(他他醬)蝦堡剛剛炸好,外脆內多汁,同埋食到好多蝦肉,彈牙👍-摩斯芝士漢堡又係新解整起,成個包都係熱,內面啲芝士溶得岩岩好,配合埋佢內面既醬,好好食-炸雞塊都係新鮮滾熱辣,不過我嫌佢炸得乾左d-厚薯條Mos burger嘅薯條一向都係好食,全部都係薯仔肉,好厚實

- 吉列蝦堡(他他醬)

蝦堡剛剛炸好,外脆內多汁,同埋食到好多蝦肉,彈牙👍

-摩斯芝士漢堡

-炸雞

都係新鮮滾熱辣,不過我嫌佢炸得乾左d

-厚薯條

2024-07-06 61 瀏覽
意粉煮得恰到好處,入口Q彈爽滑,有足夠嘅咬勁。而芝士醬則濃郁香滑,包裹住每一根意粉,令整碗意粉濃濃芝士香氣。此外,配搭上培根塊,增添了豐富的肉香,令整碗意粉層次分明,每一口都令人回味無窮。作為一道簡單但極具美味嘅pasta,呢道卡邦尼特濃芝士意粉絕對係冇得輸的選擇。性價比極高,分量十足,實在太值得一試!

2023-10-07 174 瀏覽
10月7日下午六時15分左右,買咗一個澳洲和牛漢堡,等得耐都算數,點知返到屋企一打開,原來用咗幾十蚊買咗嚿炭😡真係非常失望,點可以咁都俾客人,我絕對唔相信包裝嘅時候睇唔到
2022-10-27 357 瀏覽
MOS Burger 16週年限定優惠吉列蝦漢堡(原價 $28,周年大割引半價 $14)11:00開售,大約排咗10分鐘,然後等咗20分鐘左右。因為即叫即做,吉列蝦餅十分脆口,而且裡面有不少蝦肉;麵包烘過,少少焦香,而且鬆軟;他他醬汁加生菜絲同蝦堡好夾。
MOS Burger 16週年限定優惠

吉列蝦漢堡(原價 $28,周年大割引半價 $14)
11:00開售,大約排咗10分鐘,然後等咗20分鐘左右。
2022-10-23 173 瀏覽
MosBurger喺快餐店嚟講質素算係中上晏晝諗唔到食乜,決定隨便買個外賣去到見到有二人餐揀🍔有四款漢堡揀,4選2🍔1. 摩斯芝士漢堡2. 脆雞漢堡3. 魚柳漢堡4. 海鮮珍珠堡⬇️另外有三個小食1. 粗薯條🍟2. 雞塊🍗3. 南瓜餅可以揀晒同一種,或者三款各一都得再配埋兩杯汽水今次揀咗摩斯芝士漢堡同海鮮珍珠堡小食就每樣一款飲品加錢轉咗樽裝果汁⬇️摩斯漢堡用盒裝住,可以防止佢扁晒所以打開都仲漲卜卜,好靚仔成個二人餐就係咁豐富啦海鮮珍珠堡都一如既往嘅水準薯條係粗同淋㗎,我最鐘意嘅質感😂南瓜餅都幾好食,甜甜地雞塊就略嫌乾咗啲都係麥記嘅麥樂雞好味啲成個餐$112,咁多嘢食都算幾抵啦不過食完要飲返杯涼茶,畢竟都食咗好多炸嘢😆
MosBurger喺快餐店嚟講質素算係中上
晏晝諗唔到食乜,決定隨便買個外賣
去到見到有二人餐揀
⬇️另外有三個小食
1. 粗薯條🍟
2. 雞塊🍗
3. 南瓜餅
可以揀晒同一種,或者三款各一都得
再配埋兩杯汽水

今次揀咗摩斯芝士漢堡同海鮮珍珠堡
小食就每樣一款
飲品加錢轉咗樽裝果汁
⬇️摩斯漢堡
摩斯芝士漢堡

用盒裝住,可以防止佢扁晒
所以打開都仲漲卜卜,好靚仔

成個二人餐就係咁豐富啦
海鮮珍珠堡都一如既往嘅水準
薯條係粗同淋㗎,我最鐘意嘅質感😂
南瓜餅都幾好食,甜甜地
雞塊就略嫌乾咗啲
都係麥記嘅麥樂雞好味啲
成個餐$112,咁多嘢食都算幾抵啦

不過食完要飲返杯涼茶,畢竟都食咗好多炸嘢😆
外賣自取
🚦MOS Burger(青衣)本身想試佢嘅富士山漢堡,原來已經冇賣😢於是轉戰佢哋最近推緊嘅牛肉漢堡🤟🐂極上照燒牛肉漢堡🐂$318/10【正常發揮】Mos Burger不嬲都唔錯呢個價錢呢個質素很可以佢哋牛比較肥,咬落有啲油脂嘅feel肉質係偏淋同軟,唔係瘦肉嘅質感牛味都夠✅不過肉汁唔多最特別嘅始終都係甜蛋黃醬👍係MOS獨有嘅風味😍再加埋北海道芝士,味道好豐富,好惹味不過就唔係好食得出照燒味道,唔係好夠鹹😳食完唔夠飽,下次都係叫返個套餐🥳整體8/101️⃣MOS Burger可以話係最高評價嘅快餐漢堡包🍔CP值高😍2️⃣今次我係外賣自取,值得一提嘅係包裝做得非常之好,可以維持到佢嘅賣相靚靚囝囝🤩3️⃣不過青衣長發邨店嘅環境其實麻麻哋,衛生情況可以再改善🫢4️⃣店員嘅服務好好🥰好有禮貌而且好詳細咁同我講餐牌😆🔖如果將我嘅分享就follow我啦💌
🚦MOS Burger(青衣)
本身想試佢嘅富士山漢堡,原來已經冇賣😢
於是轉戰佢哋最近推緊嘅牛肉漢堡🤟

🐂極上照燒牛肉漢堡🐂$31
8/10
【正常發揮】
Mos Burger不嬲都唔錯
呢個價錢呢個質素很可以
佢哋牛比較肥,咬落有啲油脂嘅feel
肉質係偏淋同軟,唔係瘦肉嘅質感
牛味都夠✅不過肉汁唔多
最特別嘅始終都係甜蛋黃醬👍
係MOS獨有嘅風味😍
再加埋北海道芝士,味道好豐富,好惹味
不過就唔係好食得出照燒味道,唔係好夠鹹😳
食完唔夠飽,下次都係叫返個套餐🥳
極上照燒牛肉漢堡

整體8/10
4️⃣店員嘅服務好好🥰好有禮貌而且好詳細咁同我講餐牌😆

🔖如果將我嘅分享就follow我啦💌
2022-05-12
10 分鐘 (堂食)
極上照燒牛肉漢堡
同🤴🏻一齊試新嘢,試到🤴🏻一肚火😡😡~~~澳洲手工和牛漢堡X旬之野菌~~~之前試過嘅和牛漢堡(沒有旬、野菌)記得都幾好食😋😋,但點解今次差咗嘅😔😔?和牛漢堡同上次一樣都好厚,可能烹調筍、野菌已經用咗油去煎,再配埋和牛漢堡嘅油,成個包就變得勁油!我同🤴🏻食咗半個已經有少少膩😖😖~~~吉列豚漢堡🍔~~~感覺上吉列豚唔係新鮮炸起,因為一啲都唔脆😅😅個醬甜甜地,勉強可以接受😗😗!但最大獲嘅係塊肉仲有一大陣雪藏味,食落口感乾柴但冇烈火,🤴🏻接受唔到😵‍💫😵‍💫~~~周打蜆湯~~~可以算係一口湯系列勁細杯,冇咩料,似濃郁嘅白汁水😀😀
同🤴🏻一齊試新嘢,試到🤴🏻一肚火😡😡
~~~澳洲手工和牛漢堡X旬之野菌~~~

~~~吉列豚漢堡🍔~~~

~~~周打蜆湯~~~
可以算係一口湯系列勁細杯,冇咩料,似濃郁嘅白汁水😀😀
2022-02-13
5 分鐘 (堂食)
$58.5 (午餐)
2022-05-14 77 瀏覽
我都強烈建議你係app外賣自取叫定先😂 因為如果即場嗌,我最快嗰次都要等10分鐘😂 最耐果次等咗20幾分鐘😅 同埋唔知點解成日都要排長龍先落到單😅 不過啲包都食得到係即叫即整嘅感覺,因為用呢個價錢真係幾好味🤭
2021-08-17 335 瀏覽
又係懶得等嘅我,係外賣平台到叫定再拎,叫咗嗰盛夏特級和牛漢堡套餐,有細薯條🍟同一杯飲品,$55,價錢可以接受☺️ 本身諗住淨係食個包,但差10幾蚊,所以就叫咗餐😅我都係貪得意試吓新包,平時食開和牛漢堡,今次呢一個新包入面有新鮮菠蘿及炸洋蔥絲!加埋獨門自製BBQ醬令成個包又再昇華咗😳 菠蘿令到個包好fresh😋👍🏻 炸洋蔥比起煙肉個口感仲好,因為有時煙肉會咬唔開,洋蔥就冇呢個問題,咬落去仲脆卜卜,希望唔好限定夏天,平時都有得食就最好🤣

2021-07-26 137 瀏覽
MOS係我最常食同最鍾意嘅快餐,一直都無寫過佢嘅食評,今次寫下啦~之前食開海鮮珍珠堡,有別於漢堡嘅面包面同底,佢係用飯整成,好特別佢入面有啲炸過嘅海鮮,再加上黑椒汁,個醬汁唔會辣,甜甜地,諗起都想食不過今次我就無再叫海鮮珍珠堡,而係叫咗黑醋雞,男朋友就叫咗蝦堡(他他醬)。我地都加錢變餐,跟一樣小食同一杯嘢飲(唔同嘢飲加唔同價錢)黑醋雞嘅汁甜甜酸酸,塊雞炸啱啱好,外脆內juicy,下次會再叫薯條正正常常,凍咗就好冧,所以記得要趁熱食!雞塊好好食,佢同麥樂雞個皮唔同,有啲粉咁,食落個皮較實佢有得揀甜酸醬定BBQ醬,不過我地就無點,點咗茄汁雖然環境細咗少少,但啲職員都好nice

我地都加錢變餐,跟一樣小食同一杯嘢飲(唔同嘢飲加唔同價錢)

薯條正正常常,凍咗就好冧,所以記得要趁熱食!
雞塊好好食,佢同麥樂雞個皮唔同,有啲粉咁,食落個皮較實
佢有得揀甜酸醬定BBQ醬,不過我地就無點,點咗茄汁

雖然環境細咗少少,但啲職員都好nice
2021-07-25
2021-06-11 171 瀏覽
如果早到起身,附近又有MOS Burger,吞拿魚牛角包都係一個不錯嘅選擇自己鍾意食牛角包🥐先至會想試,但試過真係一試難忘好好食😍 牛角包蕃茄生菜加啲醬成件事好夾 不過我就唔係幾建議嗌佢嗰啲餐,佢有啲好似大家樂大快活咁嘅早餐,但係真係一啲都唔吸引😅仲有我必飲嘅就係佢嘅奶茶,不過唔係個個人都鍾意飲,佢係有嗰茶包浸住俾你,之後自己加奶,但係溫馨提示,千祈唔好咁快落奶,要等佢浸得濃啲先,咪你一定覺得自己飲緊奶水

自己鍾意食牛角包🥐先至會想試,但試過真係一試難忘
好好食😍 牛角包蕃茄生菜加啲醬成件事好夾

2021-05-26 275 瀏覽
想念台灣,但係又去唔到,🤴🏻去台灣一定會食嘅三杯雞🐤,唯有食住陣味先啦😔😔~~~三杯雞🐤珍珠堡~~~攞上手熱辣辣,珍珠堡嘅飯夠彈性,真係有飯味,雞件數量都頗多,雞🐤肉有彈性入味,再配上三色椒🌶️!係略嫌細咗啲,似食緊一碗細嘅三杯雞🐤飯咁!😋😋~~~法式和牛漢堡~~~和牛🐂漢堡好有牛🐂味,但可惜唔夠熱,芝士🧀都係一塊硬嘅芝士🧀,如果有埋溶左嘅效果一定好味好多😌😌~~~ 摩斯雞🐤塊~~~呢個有雞🐤味但較乾🥲🥲~~~北海道南瓜薯餅~~~咬開係黃黃嘅南瓜顏色,南瓜味一般,薯餅味唔夠,食到嘅係炸脆味😀😀不過係好脆嘅😗😗真係好想去旅行、去台灣呀😶😶

~~~三杯雞🐤珍珠堡~~~

~~~法式和牛漢堡~~~

~~~ 摩斯雞🐤塊~~~
呢個有雞🐤味但較乾🥲🥲

~~~北海道南瓜薯餅~~~

真係好想去旅行、去台灣呀😶😶

2021-05-12
2019-12-04 712 瀏覽
由荃灣健走到青衣,去長發商場嘅mos burger補充一下體力。試左佢地新推出嘅限定黑椒雞扒漢堡餐,佢原本會加香芒醬,但個人對芒果麻麻地,職員話唔可以改其他醬,只可以揀唔要醬,所以我就走左醬,再配大薯條同熱檸水。雖然冇醬,但都好好味😋包好軟熟、雞扒嫩滑入味、配菜新鮮爽脆,尤其鍾意佢落左紅椒👍🏻😉薯條新鮮炸起熱辣辣,佢比麥當勞嘅厚身,每一啖都食到好實在嘅薯肉🥔見到佢餐牌有金平牛蒡漢堡包,係素食黎,下次可以試下😉

見到佢餐牌有金平牛蒡漢堡包,係素食黎,下次可以試下😉

黑椒雞扒漢堡餐
他他醬蝦堡餐及黑椒雞扒漢堡餐
黑椒雞扒漢堡餐
他他醬蝦堡餐及黑椒雞扒漢堡餐
2019-04-06 628 瀏覽
今日同女朋友都夜放工,為左快快食完飯返屋企休息就去左長發睇下有咩食,發現Mos burger開返,之前應該一d問題有一段時間都無開,見佢開返就試下如何,我地一人叫左一個餐,叫左一個海鮮包餐配雞塊,一個就係黑醋雞肉漢堡餐配厚薯條仲加左個湯。黎到之後一試味道依然。海鮮包既料真係好足,而且包底係飯做既,食落好似食似壽司又但由於配料係暖暖既海鮮所以食落去無食壽司果種凍既感覺,有時食得多簡單既碟碟飯轉下口味食依種用飯黎做包底既包係別有一種味道。食完包我地食個雞塊,雞塊就唔駛講喇最主要都係同M記既去比較,相比起M記既雞塊又乾雞肉又老,Mos Burger既雞塊食落去個皮炸得無咁乾,𥚃面既肉依然食落去無咁老依然知道自己係食緊雞肉。哈。 黑醋雞肉漢堡就同相對簡單,只係醬汁生菜絲同炸雞肉,但比較其他快餐既雞肉包佢既味道都係一流,而且佢地用既包都係比較爽口,無M記同 Triple O咁乾,薯條就正常喇。只係我本身覺得厚身薯條比較好食,所以我會加分。個湯就真係不值一提,12蚊飲一個加工制成品真係唔會再叫。係長發多返Mos burger係多一個選擇。而且想講下依度做野既姐姐好細心好好人
2019-02-13 413 瀏覽
摩斯漢堡曾幾何時係日式優質漢堡的代名詞,較深印象係漢堡包的溫度控制得宜,大大提升客人滿足感。而長發商場的摩斯漢堡雖比不上目黑區深宵那間摩斯漢堡店,但記之中漢堡包和薯條基本上都是熱的。BBQ洋蔥圈和牛漢堡塊和牛漢堡扒都幾大塊,真係大過個飽!洋蔥圈炸得香脆可口,仲有蘑菇片,配搭得唔錯,可惜個飽唔夠熱,美味可口程度大打折扣。好在薯條份量十足,點埋茄醬相當美味,為整個漢堡餐挽回些少分數!希望只是一時失手吧!
BBQ洋蔥圈和牛漢堡
2019-02-10