2021-06-09 269 瀏覽
🍔Mos burger 🍔呢間價錢唔貴🤩佢係少數6點後冇堂食嘅連鎖快餐店💛6點後大家可以買番屋企食🏠🍔元氣漢堡🍔佢嘅漢堡淡淡肉好正🤤但我貪心咁咗少少🙈叫咗雙層漢堡🥩🥩所以我一啖係唔會食得哂😂仲有佢個汁都調得好好味😋同呢兩塊肉好夾🥓.另外我揀咗摩斯雞塊 🐓雞塊炸到好脆🍗.回頭率💫:🌕🌕🌕🌕💰$34(包)+$25(餐)
🍔Mos burger 🍔
同呢兩塊肉好夾🥓
另外我揀咗摩斯雞塊 🐓
雞塊炸到好脆🍗

回頭率💫:🌕🌕🌕🌕
💰$34(包)+$25(餐)
2021-05-29 251 瀏覽
路過,諗住隨便醫吓肚。唔想食最大路嘅漢堡包junk food或炸雞叔叔junk food,就會想食日本代表mos burger⋯⋯(咪又係junk food🤨)平時心水之選一係食海鮮珍珠堡,一係就食熱狗。今日㨂熱狗🌭️。我明白lunch係趕啲,但第一眼觀感👆🏻真係hea hea地囉🤭熱狗腸唔止一處煮到爆咗皮;😐醬汁胡亂唧落去;😐食入口,腸皮唔彈牙、麵包偏甜⋯⋯😣整體來說,下次食第二款算了,食番rice burger冇咁失落😩
路過,諗住隨便醫吓肚。

熱狗腸唔止一處煮到爆咗皮;😐
醬汁胡亂唧落去;😐
食入口,腸皮唔彈牙、麵包偏甜⋯⋯😣

2021-05-24 138 瀏覽
其實因為上次返到屋企發現俾少嘢我,去拎返果陣連句sorry都冇就唔係好想再食,不過諗住蔬菜沙律可以食多啲菜就又入去😂唔想太heavy就揀咗好似健康啲?既魚柳包,估唔到都幾ok喎~麵包鬆軟,煎魚柳厚度ok有魚味,食落唔會覺得油,雖然芝士比較樣衰不過個蛋黃醬基底既sauce好好味~個人覺得咸咗少少,配埋個沙律一起食啱啱好😂魚柳包 7.0/9今次個魚柳包就真係同menu個圖差唔多,之前個脆雞包圖同實物就差好遠😂

魚柳包 7.0/9

2021-05-19 255 瀏覽
想食漢堡包🍔好容易,但係喺馬鞍山度搵個好食嘅漢堡包真係一啲都唔容易🥲。今日去咗食Mos Burger,上次食咗個蝦堡之後,一直都覺得好好食,所以今次都唔例外。叫嘢食嘅時候見到今日精選嘅湯係黑松露蘑菇湯🍄,於是就叫咗個餐,順便試吓佢哋嘅湯品😚。-🍴吉列蝦漢堡🍤($28) - 同以前一樣,中間嗰個吉列蝦好足料,充滿蝦肉!加上有椰菜絲同醬,所以唔會太乾,同埋幾清新🌱。-🍴摩斯脆雞餐🐥(+$26) - 包裝非常方便,客人可以撕掉上半部分,然後利用下半部份拎住脆雞,唔駛怕手污糟嘅問題👍🏻。因為係外賣,所以放咗一陣,但係個皮都係脆嘅,只係略嫌有啲乾🤭。-🍴黑松露蘑菇湯(+$4) - 都係第一次知原來依間餐廳會有黑松露蘑菇湯😮。飲落同聞落蘑菇味都係比較重,所以冇咩黑松露味,作為黑松露愛好者嘅也米😍有少少失望🥺。不過其實幾好飲,個湯好順滑,而且仲會有唔少嘅蘑菇粒,好足料🤩!如果可以多少少黑松露味就好啦🤭。
2021-04-08 226 瀏覽
it is always a treat to get mos burger. their food are priced fairly for their superb tastes and variance of different burgers. i always recommend the seafood rice burger and the fish burger, as well as sides of pumpkin croquette and nuggets. will always come back!
外賣送餐
  • Seafood  Rice  Burger
  • Fish  Burger
  • Pumpkin  Croquette
2021-01-29 497 瀏覽
在香港和台灣都路過很多回的MOS BURGER我今天終於嘗試了😂看到期間限定就會上鈎?的我點了牛油果醬和牛漢堡跟蔬菜沙律,又加了小份薯條~拎回家也就十分鐘左右?打開薯條已經基本不熱,偏軟也不脆,除了厚切size比較得我心其餘就真⋯⋯😑牛油果醬和牛漢堡打開和廣告圖也是買家秀和賣家秀的分別😂😂麵包略軟,和牛漢堡排也只有餘溫,可能因為搭配的新鮮蔬菜都比較涼的關係?不過裡面蔬菜多倒是我喜歡的,漢堡排也吃得出牛肉香👍👍芝麻芥末醬味道很特別,把漢堡的味道平衡得很好,不過牛油果醬講真個存在感就⋯⋯本來牛油果醬也沒什麼味😂😂整體來說還不錯吃,比KFC期間限定的牛油果漢堡好太多,不過你問我會再吃嗎那肯定是不會的😂😂所以估唔到我最滿意的其實是蔬菜沙律🥗🥗份量ok蔬菜種類夠多也夠新鮮,還有配芝麻醬不過我沒用🙈🙈牛油果醬和牛漢堡 7.0/9蔬菜沙律 7.5/9小薯條 6.0/9OVERALL 7.0/9

牛油果醬和牛漢堡 7.0/9
蔬菜沙律 7.5/9
小薯條 6.0/9

OVERALL 7.0/9
2020-11-21 537 瀏覽
Mos burger啲漢堡包真係好有特色,仲係好好食! 除咗個包鬆軟好味之外,個內餡都好正。我呢嗰吉列凡立貝漢堡,咬落去係好脆口,好多汁,好多凡立貝粒,仲有芝士同個burger sauce真係超級好味,真係唔知佢地點解可以做到個味道咁well balance同咁夾。個salad啲蔬菜都又新鮮又好味,最interesting就係有用日本BB salad sauce , 勁日本味,好正。平心而論,以快餐店嘅水準黎講,真係已經好高質。

平心而論,以快餐店嘅水準黎講,真係已經好高質。
2020-10-05 471 瀏覽
以往間中都會買MOS Burger外賣做早餐,,都好鍾意佢地嘅吉列魚柳包加粟米濃湯呢個組合。~~~🐨嗰日去到MOS Plaza,見到MOS Burger,心諗不如入去食個包啦!於是我地就入去搵咗位,然後就去排隊買嘢食喇。嗰陣大約三點左右,人流唔算太多,好快就買完餐。~~~🐨我今次就揀咗吉列脆蝦堡配芥末醬+北海道南瓜餅+粟米濃湯,盛惠$53。男友揀咗和牛漢堡+厚切薯條+野菜生活,盛惠$59。~~~🐨幫襯咗MOS咁耐,兩個堡都依然好好味,不過略嫌芥末醬少咗啲。南瓜餅同厚切薯條都係脆卜卜,粟米濃湯熱辣辣又creamy,滿足嘅下午茶!

2020-10-04
下午茶
2020-09-28 289 瀏覽
放假落雨搞到無乜心情出去食野,本身諗住出去食漢堡包,無辦法之下唯有近近地去附近幫襯MOS BURGER止一止渴啦😂雖然MOS BURGER係連鎖店,但其實佢地質素都相當唔錯,因為佢地唔係預先整定,而係收到單先整野食,所以整出黎既食物都係新鮮滾熱辣👍既然放假,就刷餐勁架啦🤰🏻雙層摩斯漢堡賣相就唔係好得架喇😂 不過都預左架喇,雙層肉配上新鮮蕃茄同蕃茄醬,食落酸酸地好開胃,又唔會覺得好肥膩,唔錯😋摩斯雞塊(左),厚切薯條(中),厚切薯角(右)摩斯雞塊比較結實有咬口,配燒烤醬好食👍厚切薯條本人十分鐘意,比起其他快餐店好食得多👍厚切薯角就第一次食,脆脆地食落去又唔覺得乾身,喜出望外👍
既然放假,就刷餐勁架啦🤰🏻

雙層摩斯漢堡

摩斯雞塊(左),厚切薯條(中),厚切薯角(右)

摩斯雞塊比較結實有咬口,配燒烤醬好食👍
厚切薯條本人十分鐘意,比起其他快餐店好食得多👍
厚切薯角就第一次食,脆脆地食落去又唔覺得乾身,喜出望外👍
2020-09-27
10 分鐘 (堂食)
2020-07-26 438 瀏覽
依然係留家抗疫時間, 今晚懶懶地就決定去mos burger買外賣 VIP card做緊外賣 85折 (6pm後) 啱啱有個新包,係特盛B.L.T.和牛漢堡, 普通版 HK$38淨包,我叫咗增量版 (多50%肉) 另外加咗 炸雞腿,湯 不過淨返粟米湯... 普普通通~ 佢嘅周打蜆湯幾好飲㗎不過成日都冇曬個包裏面有 煎蛋,煙肉,和牛,生菜,同埋蕃茄 醬汁係honey mustard 塊牛算係幾好,厚,唔乾!炸雞腿就失望啲啦,好薄。。有埋個85折優惠 其實都算抵食,又有得儲分(換免費嘢食或飲品) 🤭😉
VIP card做緊外賣 85折 (6pm後)

另外加咗 炸雞腿,湯
不過淨返粟米湯... 普普通通~ 佢嘅周打蜆湯幾好飲㗎
不過成日都冇曬

個包裏面有 煎蛋,煙肉,和牛,生菜,同埋蕃茄
醬汁係honey mustard
塊牛算係幾好,厚,唔乾!

炸雞腿就失望啲啦,好薄。。

特盛BLT和牛漢堡餐
特盛BLT和牛漢堡(增量牛)
2020-07-26
8 分鐘 (堂食)
特盛BLT和牛漢堡餐
特盛BLT和牛漢堡(增量牛)
2020-07-18 234 瀏覽
我有時趕時間,特別喜歡食快餐,馬鞍山快餐選擇不多,今次路過商場,見到這家,朋友都想試,午餐就試下。每個漢堡、珍珠堡、熱狗都可以自由配搭厚切薯條、北海道南瓜薯餅、摩斯雞塊、摩斯脆雞、田園沙津。辛味熱狗熱狗腸大塊,配搭辣味肉醬,香甜洋蔥粒,鬆軟熱狗包,啖啖豐富肉醬,辣得幾過癮。厚切薯條外層有點脆,內裡薯味濃又軟身,夠鹹香,薯不簡單。魚柳漢堡魚柳啖啖魚肉,配搭芝士和鬆軟漢堡包,鬆軟好味。飲埋凍汽水,解渴又清熱氣

辛味熱狗

厚切薯條
外層有點脆,內裡薯味濃又軟身,夠鹹香,薯不簡單。

魚柳漢堡
魚柳啖啖魚肉,配搭芝士和鬆軟漢堡包,鬆軟好味。

飲埋凍汽水,解渴又清熱氣
2020-05-26
午餐
2020-05-12 321 瀏覽
好久沒有吃這一間 日式的快餐店還有粗薯條吃 不是麥當勞的幼薯條點了一份 和牛漢堡 配上中size薯條+$3玉米湯和牛漢堡煎得很香 夾着新鮮的生菜和番茄還有芝士一起吃 很好吃😊我很喜歡吃薯條 吃得出來這家的薯條是沒有放太多的鹽 所以一定要點茄汁 不然就沒有什麼味道 餐盤上有一包黑椒粉 所以加在茄汁上一點沾來吃😋 玉米湯很香 不過知道要加水沖的 如果當中有原粒玉米會更好店內門口有消毒酒精 有些桌子封了 把大家都分隔遠一點 不過就看到有探熱器但沒有店員為客人量度 是要自行的意思嗎?😂
好久沒有吃這一間 日式的快餐店
還有粗薯條吃 不是麥當勞的幼薯條
點了一份 和牛漢堡 配上中size薯條+$3玉米湯
2020-05-11
2019-11-03 586 瀏覽
馬鞍山的新港城中心 (MOStown) 同馬鞍山廣場 (海柏花園) 經過翻新之後,的確多了好多新野食。雖然,大都是連鎖店,但起碼,有真真正正好食的品牌落戶馬鞍山,服務大家。這一次,是一間連鎖的漢堡包店進駐了,而這一間漢堡包店,早應該同馬鞍山好有緣份,但,這緣份算是遲來的。不過,遲來好過沒有來,我們 M.O.S. 居民,終於可以在區內食到《MOS Burger》啦。馬鞍山的店舖,感覺上比沙田的店大。亦因為夠大,坐得亦比較舒適。是一個可以讓你慢慢吃的地方。而在食方面,太太只有一個素食選擇,就是金平牛蒡珍珠堡,醃得好入味的牛蒡永遠是這個米漢堡的美味源頭。牛蒡的味道好,入口帶少少爽口,醬香味同牛蒡本身的香味並重,更有點點滲入了層的米飯漢堡中。雖然,這是此店的素食唯一選擇,但這味道,是吃不厭的。這一汁,我選擇了元氣漢堡。一層是生菜,一層是原片大蕃茄,加一層醬,再一層日本牛肉的漢堡扒。肉味鮮的比起美式連鎖店做出來的更佳。不過,我對《MOS Burger》始終有一個不滿,就是那包包,不熱。薯條,香脆,好味。鹽份不多亦有不少人因此而喜歡的。不過,一定要點茄汁食,原因就是薯條比較粗,內心是薯蓉做的薯條,

薯條,香脆,好味。鹽份不多亦有不少人因此而喜歡的。不過,一定要點茄汁食,原因就是薯條比較粗,內心是薯蓉做的薯條,沒有原隻薯仔的鮮香,是一個小小的敗筆。
《MOS Burger》,味道上是好的。用餐的環境也是不錯的。可是,這兒的包子是女孩子的份量。唔想食呾飽果日OK,但當你好饑餓時,一隻漢堡包就不夠食了。

再總結,我覺得,在馬鞍山出現《MOS Burger》是開心的,因為多了一個我、太丸同小朋友會選擇同食得開心的地方。
2019-07-21 432 瀏覽
馬鞍山開MOS BURGER實在係好消息!好耐冇食啦...今日就去試吓新店先!經過冇乜人,唔洗等搵個位坐底就去order!叫咗兩個芝士漢堡,一個跟餐飲汽水,散叫加多個薯條同南瓜薯餅!正常薯條係好好食,今次真係好失敗!薯條唔脆仲好油身,最差係唔熱㗎!個飽塊漢堡仲熱過啲薯條...接受唔到最後攞咗去換!
2019-07-07
2019-06-21 301 瀏覽
今日4點行完街想食個下午茶,就去左Mos Burger到食。嗌左個黑醋雞肉漢堡 再加多個大薯條。 黑醋雞肉漢堡方面,個汁同啲雞肉好夾,而啲雞肉漢堡係有炸過,而且仲炸得岩岩好!唔會太油,但係又脆!相反,個薯條就炸得麻麻地,有少少淋,又有少少苦澀味。不過整體黎講都好好味!抵食
相反,個薯條就炸得麻麻地,有少少淋,又有少少苦澀味。

不過整體黎講都好好味!抵食