終於到左萬眾期待嘅星期五 Happy Friday!💜經過見到一個包咁平 就即刻決定要買佢🤤🌟 吉列帆立貝漢堡 🌟漢堡包唔係特別大個 但佢啲料都幾豐富🤤帆立貝炸得唔錯 入面都食到一絲絲嘅感覺個汁少少酸 有啲似醋味 食一啖即刻好開胃😋重點係 好難得Mos Burger嘅包有芝士 作為芝士控嘅我真係好滿足😚$13 呢個價錢 食到咁豐富嘅漢堡包仲可以要求啲咩?💜好肚餓嘅我 最後食左兩個 飽晒🤪今晚嘅大胃王仲唔係我?😆本身想出酒post 但見佢期間限定 決定比呢個post打尖😎🤑 吉列帆立貝漢堡 $13
終於到左萬眾期待嘅星期五 Happy Friday!💜

本身想出酒post 但見佢期間限定
決定比呢個post打尖😎

🤑 吉列帆立貝漢堡 $13
2020-10-16
5 分鐘 (外賣自取)
吉列帆立貝漢堡
2020-08-06 738 瀏覽
Mos Cafe Special Set $62田園沙律+ 日本和牛迷你漢堡 + 香草番茄磨菇迷你意粉諗住依個餐會令我自我感覺良好,因為全部都係迷你姐,做tea都唔會好heavy呀☺️點知個意粉都唔算迷你,有圖有真相,份量都算多😂仲意外地幾好味,番茄味好濃郁呀🍅值得一提和牛迷你漢堡認真幾高質,以為咁細塊漢堡都唔慌好食,點知勁juicy,牛肉味都好濃😍依個Mos Cafe Special Set性價比係幾高👍
Mos Cafe Special Set $62
田園沙律+ 日本和牛迷你漢堡 + 香草番茄磨菇迷你意粉

Mos Cafe Special Set
2020-07-15
Mos Cafe Special Set
2020-06-25 537 瀏覽
行開黃大仙,想食漢堡包咁食咩好啊?好在黃大仙中心有間Mos Cafe姐,咁岩八爪魚漢堡做緊買一送一喎,我去試吓先!佢個八爪魚漢堡好好食呀, 10分鬆脆,不過如果入邊多汁啲就更加好啦。當然,佢個雞塊永遠都唔會令我失望,間間都咁好食!啊!順帶一提,佢哋個凍檸檬茶都幾好味,唔係好甜,建議大家經過黃大仙嘅時候,又想食漢堡包,真係入去食下。叫咗一個餐,一個包,散嗌凍檸茶,都唔過$80 ,抵到爛!不過嗰度嘅冷氣唔係好夠,建議去食呢就一定要嗌凍飲,如果唔係會流汗!

八爪魚漢堡

叫咗一個餐,一個包,散嗌凍檸茶,都唔過$80 ,抵到爛!

八爪魚漢堡
2020-06-20 351 瀏覽
突然好想食薯條,唔幫襯老麥係想食質素稍為好少少既,所以專誠去買左個餐。等候其間店員仲俾錯餐我,雖然我買外賣,預左點都唔夠堂食好食,但我拎到後即時食左兩條就知大獲,油淋淋,完全唔脆~返到去拎出後睇,成包薯條就係油浸咁,難食到死,有啲仲要有雪味,成包熱,但又有啲未熟,有啲油浸咁。其實都唔明都只係加薯條落啲油用機炸,你跟返個時間就ok,點解員工都可以整到咁難食~我都等左好耐,不如起碼炸熟左先俾我,個時段又唔係多客呢~

2020-03-12 639 瀏覽
與友人2人行完街, 找了Mos Café醫下肚, 本人仍是第一次食, 因為覺得如果要食飽不如食M記好似抵食D.我地分別叫左:1.     Mos Café Special Set ($61)有田園沙律: 少少菜,減低罪惡感, 無咩特別蕃茄磨菇意粉: 醬汁多, 但好咸呀超級迷你既和牛小漢堡:和牛太咸了, 醃料太重手, 蓋左牛肉既味2.     和牛漢堡($38)+炸薯條($24)係超級迷你既和牛小漢堡既放大版, 都係D醃料太重手, 蓋左牛肉既味炸薯條,幾好食,卜卜脆,係我中意既口感,又唔太咸佢地點完餐後, 俾個牌你放係位, 然後佢地送餐,但呢樣嘢就麻麻地, 太唔先進.依加人地果d 送餐牌都有感應器感應你所坐既位置,但佢地就靠員工的肉眼去搜索個牌同客人坐既位置, 我就係眼白白睇住個員工送餐行左2個圈先搵到個客人.

我地分別叫左:

有田園沙律: 少少菜,減低罪惡感, 無咩特別
蕃茄磨菇意粉: 醬汁多, 但好咸呀

2.     和牛漢堡($38)+炸薯條($24)

炸薯條,幾好食,卜卜脆,係我中意既口感,又唔太咸

2020-03-08
$61.5 (午餐)
2020-02-29 341 瀏覽
叫了摩斯漢堡,配有芝士的,是單層的,內裹有一塊蕃茹,洋蔥,肉醬,漢堡扒,麵包經過烤,十分的脆而且內里柔軟,配B餐即是大薯條以及飲品,薯條是粗薯條,十分有口感,十分好的連鎖漢堡店
2020-01-31 333 瀏覽
這天和家人到位於黃大仙的呢間MOS Cafe吃午餐,人流不算多,座位都頗足夠,而且有洗手位置供食客吃前和吃後作清潔雙手之用這點很讚!我們排隊去點餐,我點了吉列蝦漢堡(芥末味)配凍抹茶鮮奶,跟餐選了細薯條,家人點了雙重芝士和牛漢堡(辣味)增量版的,配上凍奶茶,跟餐選了炸雞塊。特別喜歡MOS 家的薯條,非常好味,薯條比較厚身加上炸得香脆,配合茄汁實在是非草正~吉列蝦漢堡的吉列蝦亦炸得恰好,香脆美味,包內醬汁選了較刺激的芥末味,認真説芥末味是比較重的,不能吃辣的可選取另外囗味。抹茶鮮奶味濃冰凍,很不錯呢!稍為要説的是凍奶茶味道比較淡,可以稍調濃一點點呢。

2019-12-22 329 瀏覽
第二次吃mos burger 這次點嘅餐 沒有之前食的另一種漢堡嘅味道香濃 法式和牛漢堡賣相可以 吃起來一般 主要吃不出和牛的味 道 而且價錢是真的頗貴 。抹茶飲品的味道到是可以 但是有點小杯
到是可以 但是有點小杯

2019-12-22
5 分鐘 (堂食)
2019-08-20 707 瀏覽
MOS Burger嘅MOS Café限定推出龍蝦忌廉薯餅$19/2塊,全港得幾間有得食,仲要即叫即炸。色澤唔錯,以可樂餅嚟講體積標準,就係薄咗啲。薄薄炸皮,剛好咬落覺得脆口唔會硬,流出龍蝦忌廉湯熱辣辣,無錯,就係湯,濃度同味道完全係湯!不過真係滑,完全感受唔到有薯仔之類饀料,飯前食感覺剛好,優惠做到8月27日。

外賣自取
2019-08-03 466 瀏覽
今日黎左試mos burger嘅新套餐,迷你漢堡配意粉。我地叫左三文魚漢堡同鮮茄雜菌意粉,個漢堡真係好迷你,兩啖就食曬,有d孤寒,個意粉都有d油,同埋鐵板上但鐵板又唔熱,令人不明所以。另外重叫左牛肉珍珠堡,味道唔錯,保持一貫水準,呢個用米飯做嘅漢堡用珍珠米,唔同以前麥當勞嘅飯tastic ,好軟好好口感,同牛肉會夾d。之外重叫左咖哩吉烈豬排飯,味道就一般,不過配菜種類多,有白蘿蔔、紅蘿蔔、薯仔等等,幾新鮮。
今日黎左試mos burger嘅新套餐,迷你漢堡配意粉。

2019-07-08 420 瀏覽
MOS burger的蝦堡一向是我的最愛,蝦堡的蝦肉厚,多汁,而醬汁也配得剛剛好。粗薯條也是新鮮即炸的。而和牛特級漢堡的味道則一般,牛肉味雖然比一般的快餐店濃,但價錢與味道上則有輕微差異。飲品方面,香橙紅茶的橙汁太淡,反而橙皮味濃,加上太過濃的紅茶令飲品的味道太澀。

2019-06-10 377 瀏覽
食物 : Demi- glacé burger ,特級和牛漢堡賣相 : 食物賣相唔錯味道 : 和牛味道不錯,有肉汁,啲醬汁幾特別環境 : 9/10,人流比較少,環境寧靜價錢 hkd 76 /人性價比 : 6/10 ,如果一個包係買30幾蚊其實可以接受,但係一個餐嘅話平均都要$60有點貴
賣相 : 食物賣相唔錯
味道 : 和牛味道不錯,有肉汁,啲醬汁幾特別
環境 : 9/10,人流比較少,環境寧靜
價錢 hkd 76 /人

2019-06-05 317 瀏覽
今天逛街經過很久沒食的mos cafe 就進去拉,點了看起來好吃的法式和牛漢堡,薯條,凍奶茶,薯條炸的酥酥的好吃,主角漢堡肉醬汁有點鹹,還算好吃囉!餐後這裡屬自助式的自己收,還不錯囉!
2019-05-23 279 瀏覽
今天中午想不到要吃什麼午餐時,經過了好久沒食的mos cafe,就來食食啦~今天想吃平常沒吃過的芝士和牛漢堡飯,醬料味道很重~肉也很好吃入味~加了ㄧ顆半熟荷包蛋,把蛋刺破蛋汁淋在飯和漢堡上~實在ㄧ口接一口~份量也很夠!正
2019-05-16 396 瀏覽
$30極級脆魚漢堡(咖哩醬)+$22北海道南瓜薯餅熱奶茶$27黑醋雞肉漢堡+$23薯條可樂整體好食,漢堡整得涵料足夠而且整齊,口味亦都岩晒我。個魚真係做得到好脆好脆而唔會燶左,食到有咖哩味。南瓜薯餅係最愛每次都一定要叫黎食。黑醋雞肉不嬲食開,覺得保持到個水準,醬汁各方面都足夠,舊雞都唔細,個漢堡有幾大個雞就有幾大。MOS CAFE整體評分 7.0 /10推介: N/A(五分滿)老虎回頭率:🐯🐯🐯🐯

$30極級脆魚漢堡(咖哩醬)+$22北海道南瓜薯餅熱奶茶
$27黑醋雞肉漢堡+$23薯條可樂