環境寧靜既Cafe,港島區嚟講價錢合理,製作用心,會花心機鑽研咖啡新口味同菜式食材配搭,擺碟都靚仔👻✨紅蝦「龍」湯 $108採用阿根廷紅蝦及洋蔥製作而成嘅龍蝦湯,蝦味十足。一口咬落蝦頭,蝦膏甘香味美,鍾意蝦湯不能錯過。✨法國蟹膏蟹肉魚籽撻 $138酥皮撻鬆脆,充滿牛油香氣,盛載住滿滿既法國麵包蟹膏同蟹肉小山,相當足料🫨 不過略嫌牛油味稍為強烈,如果係薄薄嘅撻皮就更好了~✨明太子三文魚米紙卷 $118 ♥️有驚喜!以意大利飯製作而成米紙卷,好似飯焦咁卜卜脆,包裹住明太子同三文魚,配搭紅菜頭製成嘅脆脆,口感豐富特別。雖然配料被米飯搶晒焦點,但仍然出色。✨油封鴨髀意大利麵 $188 肉質不算特別滑,但外皮焦脆香口,肉味濃,配搭蒜香辣椒橄欖油意大利麵,微微辣作點綴,每一口都有淡淡蒜香,恰到好處既調味。✨松露蟹膏蟹肉闊條麵 $188唔鍾意闊條麵,店家好友善咁提出可以轉做意粉。松葉蟹膏忌廉醬同蟹肉絲牢牢依附係每條意粉,同三文魚籽幾夾,蘆筍清新減膩,整體唔錯。✨Latte $57自家研發嘅咖啡口味,保留咖啡香氣同時減少苦味,有拖肥同榛子般既微甜,最後以炭燒香味作結。

✨紅蝦「龍」湯 $108

✨法國蟹膏蟹肉魚籽撻 $138

✨明太子三文魚米紙卷 $118 ♥️

✨油封鴨髀意大利麵 $188

✨松露蟹膏蟹肉闊條麵 $188

✨Latte $57
今日約咗朋友去銅鑼灣,行街食飯,所以就揀咗間環境優美嘅Cafe一路傾一路食飯。🥩蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒煙燻豬鞍扒係上到枱喺你面前慢慢打開吸盤,所以你係完全感受到蘋果木煙燻味!食落去豬鞍肉嫩多汁,而且因為夠晒厚度,口感亦非常好!佢嘅配菜蔬菜,亦處理得非常好。小編就非常之欣賞佢個南瓜,有煎香嘅味道之餘,亦都有甜甜嘅南瓜味😋🍝油封鴨腿意大利麵油封鴨腿原隻上,視覺效果一流!鴨腿肉味道惹味,小編覺得佢冇豬鞍扒多左一啲咬口,係唔同嘅口感。意粉帶有微辣嘅蒜香味,油封鴨腿配呢個意粉可以話惹味香口之選。🦀🥑蟹肉牛油果多士呢個小食係餐廳職員嘅推介,小編食過之後我再推介俾大家😉聽個名就好似平平無奇,但係其實佢係配搭充滿心思!係蟹肉牛油果入面景,而家左一啲嘅蘋果,令到成件事多咗個口感同埋多咗甜味,唔會剩係得牛油果嗰種軟淋淋嘅口感!配埋脆卜卜卦嘅多士,絕對係必點嘅項目!🤩🦀🧀邪惡蟹肉忌廉芝士焗薯呢個芝士焗薯同其他餐廳嘅焗薯非常之唔同。有時最怕食到啲焗薯乾爭爭,但呢個焗完出嚟之後,用芝士包著忌廉蟹肉嘅濕潤!🎄🥃聖誕特飲Amazing Tree呢個睇個名,就知道係期間限定飲品。一上枱,店員就利用火焰搶到小編嘅鏡

🥩蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒

🍝油封鴨腿意大利麵

🦀🥑蟹肉牛油果多士

🦀🧀邪惡蟹肉忌廉芝士焗薯

🎄🥃聖誕特飲Amazing Tree
呢個睇個名,就知道係期間限定飲品。一上枱,店員就利用火焰搶到小編嘅鏡頭😝😝飲落去就有乳酸飲品嘅味道,酸酸甜甜,幾得意架🤭
2023-12-09 653 瀏覽
*.+゜銅鑼灣抵食打卡西日Fusion菜。+.*門面招牌霸氣外露,廣告的食物照片令人食指大開,裝修卻以現代木系裝潢和小盆栽擺設為主,文青感十足且打卡位多,不說不知道餐牌原來別有洞天:不少由世界各地高質食材炮製的西日Fusion菜,更提供紅白酒,仿如一家高級西餐廳。餐廳設有「一人之境」及「一人盛宴」晚餐,各只需188ʜᴋᴅ及368ʜᴋᴅ,就包括前菜、湯、主菜、甜品,及飲品,性價比極高!據說餐廳更提供天台包場BBQ呢!⸜♡⸝ 😋 紅蝦”龍”湯 🌕🌕🌕🌕🌑 108ʜᴋᴅ無花果吞拿魚他他撻 128ʜᴋᴅ16小時慢煮黑毛豬三層肉意大麪 168ʜᴋᴅ😋 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒 🌕🌕🌕🌕🌑 328ʜᴋᴅ😋 水果窩夫 🌕🌕🌕🌑🌑 96ʜᴋᴅIce Yuzu Soda 58ʜᴋᴅCoke 30ʜᴋᴅ✩‧₊ 💬先上菜的是 紅蝦「龍」湯 及 無花果吞拿魚他他撻 ,看來餐廳對於上菜的先後次序有一定要求。前者味道濃郁,賣相也不錯♪(´ε` )後者採用赤身及無花果,加上酥皮撻製成,同樣賣相好且十分足料。三大件肥瘦均勻的黑毛豬三層肉,加上煮得稍軟的雜菜意大利麪,同樣十分足料。黑毛豬鞍上桌時冒着煙霧,加上鋪滿藜麥及其他
*.+゜銅鑼灣抵食打卡西日Fusion菜。+.*

據說餐廳更提供天台包場BBQ呢!

⸜♡⸝

😋 水果窩夫 🌕🌕🌕🌑🌑 96ʜᴋᴅ

Ice Yuzu Soda 58ʜᴋᴅ
Coke 30ʜᴋᴅ

✩‧₊ 💬

前者味道濃郁,賣相也不錯♪(´ε` )

黑毛豬鞍上桌時冒着煙霧,加上鋪滿藜麥及其他擺盤,非常適合打卡,切開時飄出濃郁的橡果味,而且生熟度是我喜歡的Pink。配菜都烤得不錯。

水果窩夫緊實硬脆,吃起來像燕麥曲奇,配料亦非常豐富,包括有青提子、哈密瓜、無花果,以及味道不錯的吉士醬。

𖤐ˊ˗
二人享用,人均504ʜᴋᴅ(連加一)

𓈊ˊ˗
MOZY cafe & bar
📞2820 0111
❣️銅鑼灣蘭芳道11號地下
🈺 星期一至五 10:00 - 23:00
星期六至日 09:00 - 23:00
  • 煙燻西班牙黑毛豬鞍扒
2023-12-04 98 瀏覽
銅鑼灣晚上燈光璀璨, 沿著利園經過蘭芳道, 這間MOZY Cafe & Bar 招牌很有格調, 標誌著對咖啡和餐酒, 以至食物質素嘅堅持, 餐廳內佈置清雅和諧, 給人舒服悠閒感覺。櫻花蝦帶子意大利飯帶子煎得外脆內軟滑, 肉質鮮甜, 火喉掌握得好。意大利飯軟熟沾滿櫻花蝦鹹香。法式油封鴨髀香蒜意粉鴨髀外脆肉嫩, 入口充滿酥香, 和蒜香橄欖油很配合, 意粉彈牙有嚼勁。黑安格斯牛肉漢堡配薯條牛肉焦香又有肉汁, 加上青瓜洋葱和惹味醬汁, 吃起來不會有腻滞感。無花果吞拿魚他他撻賣相精緻, 一口撻包含著甜香無花果和吞拿魚油香, 口感有層次。水牛城無骨脆雞脆香肉滑. 無骨就食得方便又安心。冰凍mocha合適嘅咖啡, 熱巧克力和牛奶比例, 口感順滑。冰凍 cappuccino 個人比較喜歡牛奶較重比例, 凍飲口感更佳。
銅鑼灣晚上燈光璀璨, 沿著利園經過蘭芳道,

餐廳內佈置清雅和諧, 給人舒服悠閒感覺。
櫻花蝦帶子意大利飯

法式油封鴨髀香蒜意粉

黑安格斯牛肉漢堡配薯條

水牛城無骨脆雞脆香肉滑. 無骨就食得方便又安心。

冰凍mocha

合適嘅咖啡, 熱巧克力和牛奶比例, 口感順滑。
冰凍 cappuccino
個人比較喜歡牛奶較重比例, 凍飲口感更佳。

2023-12-04 64 瀏覽
難得跟姐妹約下班晚飯,一間有情調又可以慢慢聊天的餐廳必不可少,旺中帶靜位置不算難找,裝修風格很有情調,食物賣相精緻。-邪惡蟹肉忌廉焗薯$98芝士忌廉真的超邪惡👿蟹肉份量足夠,跟焗薯很搭-明太子三文魚米纸飯卷$118意外的有驚喜💕本來看到米纸以為是像越南春卷耶種軟軟的,沒想到飯是用飯焦形式,三文魚配搭飯焦真的好好吃,但美中不足的是明太子竟然不是包在飯卷裏,放在旁邊拍照是很好看,但不太吃得到。-法式油封鴨腿蒜香意大利麵$188油封鴨腿很多,肉質不柴但有嚼勁,意大利麵微辣配油封鴨腿很惹味。-鮮果窩夫$98🧇窩夫是偏實心,硬口的那種,份量雖然不大但挺飽的,做飯後甜點可能要考慮飽食度問題再點-無花果蜜糖乳酪$88🍯無花果新鮮跟蜜糖是好配搭,但乳酪好像是那種希臘乳酪,希臘乳酪我發現我真的吃不慣,偏酸偏苦的味道就算是好吃的配料也不太愛🫣

-邪惡蟹肉忌廉焗薯$98
芝士忌廉真的超邪惡👿蟹肉份量足夠,跟焗薯很搭

-明太子三文魚米纸飯卷$118

-法式油封鴨腿蒜香意大利麵$188

-鮮果窩夫$98🧇

-無花果蜜糖乳酪$88🍯
2023-12-01 75 瀏覽
MOZY Cafe & Bar 位於銅鑼灣蘭芳道, 店舖不算大, 裝修雅緻舒適, 這裡嘅手工食品和飲品頗具特色。法式油封鴨髀香蒜意粉油封鴨髀是法國餐經典傳統菜式, 外皮幾脆身, 肉質厚實嫩滑, 香口又不肥膩, 意粉煙韌有彈性, 配以香蒜, 少少辣, 口感更豐富。牛肩肉無花果意大利蕃茄香草包 牛肩肉整齊鋪在香草包上, 肉質嫩滑, 夾著無花果和蕃茄, 令味道更有層次。木魚花卡邦尼意粉 巴馬臣芝士濃厚滑溜, 意粉與烤脆巴馬火腿鹹香混和, 口感好順滑。16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵豬肉幾腍滑, 食落不覺肥膩, 彈牙意大利麵掛滿鮮甜番茄汁, 份外滋味。明太子三文魚米紙飯卷鬆脆米紙飯卷有著明太子和三文魚嘅鹹鮮味道, 又有日式沙律醬, 脆香可口。飲品 Mocha, Matcha latte和Gardenate Mojito, 口感清新不濃味。
MOZY Cafe & Bar

位於銅鑼灣蘭芳道, 店舖不算大, 裝修雅緻舒適,

這裡嘅手工食品和飲品頗具特色。

法式油封鴨髀香蒜意粉

牛肩肉無花果意大利蕃茄香草包

木魚花卡邦尼意粉

16小時慢煮黑毛豬三層肉意大利麵

明太子三文魚米紙飯卷

飲品 Mocha, Matcha latte和
Gardenate Mojito

, 口感清新不濃味。
位於銅鑼灣蘭芳道Mozy Cafe & Bar內裡乾坤,下午時間外表像一家Cafe,可以打卡,到了晚上做像一家酒吧。餐廳位置不多,內裡有打卡位,有一點日式的感覺,但原來背後是有一個露天位置可以包場BBQ,真係估佢唔到。跟朋友們都首先都叫了☕️咖啡,有杯熱咖啡比較果香味重,另一杯Dirty Tiramisu非常值得打卡,不過有一點甜,但也屬正常。由於時間尚早,我們叫了下午茶🍔迷你漢堡,雖然真的有點迷你,但肉汁還是鮮甜,還配了薯條,還有他們🧇自家製的窩夫,有點黑糖的味道,有點長吃黑糖麵包的感覺,幾特別。晚飯時間多兩個朋友到來,我們便叫了多款小食加兩道主菜,原本想再叫甜品,但已經太飽了。三款小食對於我來說也真的非常之吸引。而主菜也不是在外邊常常可以吃到,價錢相宜,值得再來。🌮蟹肉牛油果墨西哥夾餅內有鮮甜蟹肉及新鮮牛油果,想不到配搭非常之好,咬落非常之香脆。🍥明太子三文魚米紙飯卷另外有點驚訝是這個米紙飯卷,看了食平很多人也覺得這個很好吃。外脆內軟,配上醬汁非常特別。🥧無花果吞拿魚他他撻一客三件,但跟店員說我們有四個人出去加了錢要多一件。這是非常值得因為無花果跟吞拿魚他他是非常之合拍,一口分量剛剛

🌮蟹肉牛油果墨西哥夾餅

🍥明太子三文魚米紙飯卷

🥧無花果吞拿魚他他撻
一客三件,但跟店員說我們有四個人出去加了錢要多一件。這是非常值得因為無花果跟吞拿魚他他是非常之合拍,一口分量剛剛好。

🍝法式油封鴨腿蒜香意大利麵
整隻鴨腿豉油炸過的,上枱已聞到淡淡的香味,非常香口,不過意粉有一點辣,如果不吃辣的朋友可能未必適合。

🐷蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒
一上碟時有個吸盤吸著的,一打開之後有聞到慢慢的煙熏味,西班牙黑毛豬肉質鮮甜非常幼嫩,配上新鮮蔬菜,非常健康。

2023-11-11
  • 明太子三文魚米紙飯卷
  • 法式油封鴨腿蒜香意大利麵
去銅鑼灣成日貪方便揀商場或者大廈搵嘢食,好少入內街,但而家好多都早收舖,所以特登行入內街睇吓有冇咩好嘢食,結果比我哋搵到呢間感覺幾舒服嘅餐廳開頭以為呢間餐廳係西餐,但坐低先發現原來係西日Fusion,菜式仲要幾特別!晚市套餐都幾抵食,但我哋唔算肚餓,所以就咁散叫藜麥雜果沙律🥗 豐富口感又有營養,其實最重點係個sauce 同啲沙律嘅配搭,成件事超級fresh🤣🤣 可惜朋友唔食牛油果,中意食嘅朋友可以加配牛油果 🥑另外叫左招牌菜明太子三文魚米紙飯卷,賣相拍得住日本餐廳,脆脆地嘅外層,搭配三文魚同明太子醬,真係好有日式風味餐廳有幾款特色意大利麵,最後揀咗明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵,呢個認真心心眼,麵條彈牙,蝦嘅鮮味同明太子結合真係最理想嘅配搭!下次想試埋另一款壽喜燒汁日式叉燒👍🏻👍🏻除咗野食,當然點埋Signature Drink — Dirty Cat Tiramisu Latte,個名改得好,食起嚟會有少少Dirty,但值得一試🤣 入口濃郁順滑,Tiramisu同咖啡都好夾。Lychee Black就相對比較清新,唔會太甜,可以解油膩,鍾意苦澀可以揀返咖啡或酒😆最鍾意餐廳員工態度親切,會主

藜麥雜果沙律

明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵

Lychee Black

最鍾意餐廳員工態度親切,會主動提供協助,佢哋仲話可以包場同度身訂造餐單,只需要提供要求就可以😍😍

總括嚟講,幾鍾意呢間結合了西日Fusion嘅烹飪風格,亦特別鍾意佢哋啲舖頭captions — 「咖啡苦,不及上班苦」,感覺就係一個好令人relax嘅餐廳,幾適合朋友聚會👍🏻
2023-10-18
10 分鐘 (堂食)
藜麥雜果沙律
明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵
Lychee Black
今日喺銅鑼灣SOGO行街後喺附近搵餐廳,見到馬路邊有一間門面好靚嘅西餐廳—MOZY Cafe & Bar。而且門口有乾花擺設,即刻吸引咗我~入到去,店舖都幾乎滿座,一坐下,職員便過來跟我們推介這裡的招牌食物及咖啡; 也會講解食物的材料配搭及煮法,令我知多左西餐既知識。頭盤:🩷牛肩肉多士牛肩肉係最新出既menu,先食為快~牛肩肉份量好足,鋪滿一塊多士。肉+菜+多士,口感一流。而且牛肩肉內帶有白色脂肪,一咬即溶化,好開胃。主菜:🩷油封鴨髀意粉意粉加了香草及橄欖油增加意粉口感,我自己鍾意食油身既意粉。原隻鴨髀真係好邪惡,因為係即叫即造,熱住食肉質真係好香好軟身。一啖意粉,一啖鴨髀~ 📸隆重登場--超厚切蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒🐽依個係我同朋友最期待既食物,因為未食前先要打卡~非常有儀式感既上菜儀式。上到枱後侍應會慢慢一圈圈咁打開個蓋,令燻煙慢慢飄出,同時亦會聞到個種蘋果木既特別香味。好似仙景一樣。而西班牙黑毛豬鞍扒真係好厚,上面亦加左香料。一切開肉質係非常軟身,唔會煮到太熟。侍應表示豬鞍扒係採用慢煮,烹調時間要幾小時,加上煙燻可令肉質更入味。依個菜式似係高級酒店先可以享受到既菜式,竟然係銅

頭盤:
🩷牛肩肉多士

主菜:
🩷油封鴨髀意粉

📸隆重登場--超厚切蘋果木煙燻西班牙黑毛豬鞍扒🐽
依個係我同朋友最期待既食物,因為未食前先要打卡~非常有儀式感既上菜儀式。上到枱後侍應會慢慢一圈圈咁打開個蓋,令燻煙慢慢飄出,同時亦會聞到個種蘋果木既特別香味。好似仙景一樣。而西班牙黑毛豬鞍扒真係好厚,上面亦加左香料。一切開肉質係非常軟身,唔會煮到太熟。侍應表示豬鞍扒係採用慢煮,烹調時間要幾小時,加上煙燻可令肉質更入味。依個菜式似係高級酒店先可以享受到既菜式,竟然係銅鑼灣既大街就享用到啦~有幸福既感覺🥰🥰

🩷雲尼拿雪糕Pancake (哈密瓜+提子)
食完正餐就到甜品胃出動!依間既Pancake整得好鬆軟,配埋水果糖漿好好食

☕️賣相精緻既飲品
Gardenate mojito
  • 超厚切煙燻蘋果木黑毛豬胺扒
2023-11-26 59 瀏覽
好耐未試這種前所未有的滿足感, 說的是早前來到一間有心的餐廳 ,廚師🧑‍🍳所製的食物都使我和朋友回心微笑😊!餐廳環境別緻舒適,除了室內同時有室外座位, 聽說晚上🌃有燒烤餐呢!炸明太子三文魚米紙飯卷這是我其中最鍾意食嘅一款,脆香外層咬一啖便品嚐到層次豐富的三文魚太子的餡料,口感滋味!牛肩肉無花果意大利蕃茄香草包靚牛肉的鮮味味道現上清新無花無蕃茄更感健康又美味呀!西班牙🇪🇸豬鞍豬扒肉嫩多汁,厚度剛好,配以蔬菜伴隨每一口都使我回味!最後品嚐埋自製甜點🍮好滿足呢!Mozy Cafe and Bar 地點: 銅鑼灣蘭芳道11號 地鋪

炸明太子三文魚米紙飯卷

牛肩肉無花果意大利蕃茄香草包
靚牛肉的鮮味味道現上清新無花無蕃茄更感健康又美味呀!

西班牙🇪🇸豬鞍
豬扒肉嫩多汁,厚度剛好,配以蔬菜伴隨每一口都使我回味!

最後品嚐埋自製甜點🍮好滿足呢!

Mozy Cafe and Bar
地點: 銅鑼灣蘭芳道11號 地鋪
2023-11-24 44 瀏覽
📍 @mozy.hkg in Causeway BayCafe x Bar Food: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛🤍Price :💰 $1000Favourite:💖 Paella without rice —————————————————————✅ Located at Lan Fong Road, only take 3 minutes walk from Causeqay Bay MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of Japanese x Western fusion dishes ✅ Western restaurant with a nice indoor and outdoor BBQ seating.✅ Their coffee selection is stunning. Dirty Cat Tiramitsu Latte is authentic✅ All fresh ingredients ✅ Over
📍 @mozy.hkg in Causeway Bay

Price Value: 💛💛💛💛🤍
Price :💰 $1000
—————————————————————

✅ All fresh ingredients
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Portions are generous
✅ Great experience! They provide good service and comfortable environment. The vibe and atmosphere here is so cool.
✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to chill with friends
✅ Very nice food. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite
✅ A delightful experience. Friendly reminder: be sure to making a booking well in advance

—————————————————————
𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨
H𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @workoutwithbunny 🏃‍♀️
#globaleats #eatwithfoodiez
2023-10-14 284 瀏覽
同閨密食飯,坐得舒服,環境好,可以慢慢傾偈,永遠都係我最重視嘅,當然如果食物水準高,就當係bonus。響銅鑼灣搵食,成日都限時限候,難得搵到一間可以book到自己心水嘅時間,我哋就決定去試吓,初頭以為係一間打卡Cafe,應該都係咖啡甜品出色,但見到裏面嘅主食,係好特別嘅日式西餐混合配,而我哋就決定揀一個主菜,想食多幾個小食,一入到去店員已經好有禮貌,安排咗我哋坐低之後,就好細心解釋餐牌,過程裏面每一款食物都好有驚喜,無論擺盤同埋味道,都同想像嘅好唔同,最窩心嘅係,店員會好留心我地有咩需要,親切咁問我哋覺得食物如何,再同我哋介紹好多菜式嘅特色,令到我聽完就已經好想再食,我覺得每樣食物都有驚喜,尤其是明太子米紙卷,完全係好食到嘩嘩聲,我每一碟食物都食得乾乾淨淨,呢一餐都未食完,我同閨蜜已經決定要盡快嚟食多一次。真心,響銅鑼灣呢個鬧市,可以搵到呢一間出色嘅Cafe,心情就好似去咗兩個鐘日本或者台灣旅行咁舒服。
2023-10-13
慶祝紀念
生日
2023-09-01 329 瀏覽
餐廳以田園風裝飾🌿有好多圓拱窗設計好適合打卡💕.🌟西京燒章魚意大利飯 $168章魚好煙韌🐙慢慢咬啲鹹香味散發出黎飯加左番茄🍅去燉口感較淋幸好有草菇 翠肉瓜增添口感.🌟松葉蟹膏蟹肉闊條麵 $158蟹肉份量多🥰闊條麵好掛汁每啖都食到蟹肉絲同忌廉汁😍蟹膏味被忌廉蓋過唔係好食到🙈.📍 MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)銅鑼灣蘭芳道11號地舖
餐廳以田園風裝飾🌿

每啖都食到蟹肉絲同忌廉汁😍
蟹膏味被忌廉蓋過
唔係好食到🙈
松葉蟹膏蟹肉闊條麵

📍 MOZY Cafe & Bar (銅鑼灣)
銅鑼灣蘭芳道11號地舖
西京燒章魚意大利飯
松葉蟹膏蟹肉闊條麵
📍MOZY Café & Bar, 銅鑼灣🇭🇰就喺老公店舖樓下嘅MOZY, 見佢裝修門面勁吸引, 有晚要諗食乜, 好快就決定嚟呢度一試😌🐮M4和牛多士 $180來自澳洲嘅M4和牛, 可惜overcook咗, 相信睇相就睇得出, 不過好在overcooked嚟講佢都唔鞋口唔會太un🤭🦐明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵 $190個人認為個紅蝦都係overcook咗, 意粉醬汁味道係好香的, 呢個都幾好食! 不過對應返個價錢又會有D肉赤😬☕️Dirty Cat Tiramisu Latte $58影相好好睇嘅Tiramisu latte, 其實要整得好飲係有D難度, 我自己係tiramisu fans, 但tiramisu latte, 我覺得好飲, 件事融合嘅, 得Blooms做到, 仲要係好難得有熱飲version揀🥹講遠咗, 講返呢杯🤣 面頭果層就係mascaporne cheese打成, 滑嘅好食嘅, 不過用嚟點完個lady finger之後, 就好難同下面D咖啡融為一體🤔個人認為個格局其實好好, 環境好舒服, 裝修好靚, 食物原材料我亦覺得幾好, 只係個煮法有待改進, 未係好對得住個價錢🥲希
📍MOZY Café & Bar, 銅鑼灣🇭🇰

🐮M4和牛多士 $180

🦐明太子紅蝦櫻花蝦意大利麵 $190

希望遲D再幫襯, 會食得出有明顯改善吧!😉
每次有時間經過銅鑼灣,必定到這間小店一聚。這裡無論食物質素🍽,服務態度👥️及衛生環境👍🏻,性價比都十分高✔️。經過無數次試驗之下,這裡絕對是一間值得推介的餐廳!👍🏻👍🏻👍🏻
2023-05-30