2021-12-15
呢間小店係專賣雞肉burger,可以淨係賣炸雞burger想必佢嘅炸雞水準一定係非常出色,我見到啲食評評價都唔錯,所以即管試試佢!ᕕ( ᐛ )ᕗ所謂貴精不貴多,專心去做炸雞比起大包圍可能更容易做得更好。呢度嘅雞肉漢堡款式都算多,有8款,佢有一款係激辣雞肉漢堡,嗜辣嘅人可以挑戰吓🔥 ❤️ 韓式香辣雞肉漢堡+ 蝶豆花茘枝 $88中間塊炸雞都幾厚,即叫即炸勁脆超多肉汁💦 炸得啱啱好唔會太乾!最正係塊雞仲大塊過個麵包,啖啖肉😚 醬汁係經典韓式甜辣醬,辣度同我預期諗嘅一樣唔算好辣!加埋椰菜絲同自家醃製pickles,食落無咁膩🥒☞︎ 蝶豆花茘枝本身呢杯飲品係會有一層漸變紫色,店主話今日無哂蝶豆花,所以變咗淨係荔枝特飲🤣 甜度算係少甜,食漢堡配呢款低卡氣泡水夠哂健康😎 佢只係得35卡路里咋!❤️ 松露蛋黃醬雞肉漢堡 +黑莓活性碳 $88兩款漢堡材料一樣,但醬汁唔同。呢個用上秘製松露蛋黃醬,咬第一啖已經勁香松露味😝 松露味道又唔會蓋過炸雞味道,每啖都散發松露香☺️ 條佬食完表示好飽🤣☞︎ 黑莓活性碳成杯黑色好特別!同樣係35卡路里,我覺得呢杯嘅甜度比蝶豆花茘枝更低,本身以為杯飲品係偏酸,結果原來係微甜👌🏻
❤️ 韓式香辣雞肉漢堡+ 蝶豆花茘枝 $88 中間塊 炸雞都幾厚,即叫即炸勁脆超多肉汁💦 炸得啱啱好唔會太乾!最正係塊雞仲大塊過個麵包,啖啖肉😚 醬汁係經典韓式甜辣醬,辣度同我預期諗嘅一樣唔算好辣!加埋椰菜絲同自家醃製pickles,食落無咁膩🥒
☞︎ 蝶豆花茘枝
❤️ 松露蛋黃醬雞肉漢堡 +黑莓活性碳 $88 兩款漢堡材料一樣,但醬汁唔同。呢個用上秘製松露蛋黃醬,咬第一啖已經勁香松露味😝 松露味道又唔會蓋過 炸雞味道,每啖都散發松露香☺️ 條佬食完表示好飽🤣
☞︎ 黑莓活性碳
成杯黑色好特別!同樣係35卡路里,我覺得呢杯嘅甜度比蝶豆花茘枝更低,本身以為杯飲品係偏酸,結果原來係微甜👌🏻 有淡淡黑莓味,底部仲有黑莓籽咬吓😸
❤️ 泡菜牛油果薯格 $50 薯格+泡菜+牛油果呢個組合幾新奇,食落都算夾,唔太突兀。薯格分量超多,炸到好脆身,底部啲薯格就被泡菜汁浸淋咗,但味道依然唔錯😙 牛油果熟度啱啱好,好綿滑🥑 條佬一嚟就食哂啲牛油果,淨返啲泡菜同薯格俾我👺
餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
炸雞控必試!唔食牛肉漢堡嘅人都可以嚟試吓😉 周末人流唔算多,可以支持一吓小店🙌🏻