2023-01-26 46 瀏覽
朋友住附近話呢間嘅brunch cp值高今日就同佢一齊食每人258,就有unlimited appetizers 加一個main,唔怪之得話CP值高可惜朋友唔飲酒,如果唔係加埋free flow chill下都幾正第一輪嘅appetizersCherry tomatoes 好清新爽甜,配牛油果dressing好夾中間嘅三文魚tartare配小多士,多士夠脆身炸魷魚鬚,熱辣辣炸起脆皮唔會太厚,魷魚鬚都夠厚身好味道最特別係配埋一個墨汁,少少甜甜地Parma ham配哈蜜瓜簡單又好食嘅組合再加單都唔會吝嗇個份量試埋個Caesar salad嚟到估唔到咁大份! 多士夠脆,煙肉處理得夠香口,加埋新鮮嘅羅馬生菜,冇得輸仲有soup of the day係蕃茄湯,濃到好似蕃茄蓉咁,啱晒我鍾意蕃茄再encore多次個cherry tomatoes😋到主菜啦,揀咗lamb chop同ribeye份量好多! 男仔黎到完全唔擔心食唔飽食完就明點解朋友會話cp值高!
朋友住附近
話呢間嘅brunch cp值高
今日就同佢一齊食

第一輪嘅appetizers
中間嘅三文魚tartare配小多士,多士夠脆身

炸魷魚鬚,熱辣辣炸起
脆皮唔會太厚,魷魚鬚都夠厚身
好味道
最特別係配埋一個墨汁,少少甜甜地

Parma ham配哈蜜瓜
簡單又好食嘅組合
再加單都唔會吝嗇個份量

試埋個Caesar salad

仲有soup of the day
係蕃茄湯,濃到好似蕃茄蓉咁,啱晒我鍾意蕃茄

再encore多次個cherry tomatoes😋

到主菜啦,揀咗lamb chop同ribeye
份量好多!
男仔黎到完全唔擔心食唔飽

食完就明點解朋友會話cp值高!

位於天后的樓上西餐廳Mustard Bar & Grill推出Weekend Brunch,最吸引係有的任食Appetizers,CP值好高!正!Weekend brunch $258/HeadUnlimited Appetizers !!!!!.Soup of the day | 蕃茄湯以新鮮蕃茄打溶嘅湯,口感好濃厚,而且酸酸甜甜好開胃!.Cherry tomato & mozzarella salad with avocado dressing.Parma ham & melon with rocket salad.Caesar salad with crispy bacon .Deep-fried calamari with squid ink aioli.Smoked salmon tartare with fresh cucumber 可以任食意式前菜好正,唔好以為任食就會好求其,但其實款款都好高質, 尤其是蕃茄仔芝士粒、煙三文魚他他、炸魷魚鬚,我Reorder咗 3 round,正正!同朋友邊食邊傾岩晒!Mains Course | Slow cook Canadian P

Weekend brunch $258/Head
Unlimited Appetizers !!!!!
.Soup of the day | 蕃茄湯
以新鮮蕃茄打溶嘅湯,口感好濃厚,而且酸酸甜甜好開胃!
Mains Course | Slow cook Canadian Pork Chop
慢煮豬鞍超厚切,但煮得好淋,而且肉汁都好豐富,唔會好乾身,大大塊,整體感覺比肉眼更有驚喜!
Mains Course | USDA angus ribeye steak
雖然牛扒望落比較薄身,但係熟嘅程度岩岩好,而且牛味好濃,肉眼嘅油脂感都好豐富。
2023-01-15
2023-01-17 38 瀏覽
餐廳在天后的樓上鋪,鄰近天后港鐵站,位置便捷。餐廳地方不大,一層一食肆,自成一角。二人點了$78 Homemade Fat Chip, 其實只是薯角,不過外層炸得幾香口,像有一層薄脆。頭盤烤八爪魚$198,擺盤很有美感,伴碟有炸薯粒,紅菜頭粒,炸蓮藕片,以頭盤來說,八爪魚份量不少,也食到淡淡的香烤味,但肉質不彈牙,反而作為伴碟的蓮藕片,口感薄脆,有驚喜!主菜美國肉眼扒$468,雖然也有焦香味,但五成熟的扒依然韌。而當晚餐廳較嘈吵,實在不是傾計的好地方。
2023-01-14 32 瀏覽
星期六放假,相約朋友嚟呢度試下個weekend brunch ,每位$258 加一,前菜係任食嘅,半自助形式來講呢個價錢幾抵食。環境都幾靚幾有格調,坐得好舒服一坐低只需要揀選主菜,落單後前菜會陸續送上。是日餐湯係蕃茄湯蕃茄味道濃香,口感creamy,酸甜開胃。牛油果醬配車厘茄莫薩里拉芝士沙律,芝士味道濃郁,配清新味道既牛油果醬同車厘茄啱啱好,酸酸地幾開胃。巴馬火腿配哈蜜瓜巴馬火腿肉質柔軟,味道甘香,配哈密瓜食落冇咁漏煙三文魚他他配新鮮青瓜煙三文魚新鮮肥美,煙熏香味濃郁,配爽脆嘅青瓜好夾。凱撒沙律沙律菜新鮮爽口,煙肉碎香脆鹹香,麵包粒都香口,配埋芝士碎同埋凱撒沙律醬,好食。炸魷魚配墨汁醬魷魚外層炸得香脆,魷魚質感軟腍,配墨汁醬味道幾夾。主菜方面,我哋揀USDA安格斯肉眼扒,牛扒叫咗八成熟,賣相幾靚有菱格紋,唔算話好厚,但係大大塊。肉眼扒肉味都濃,口感軟腍。另一個主菜我哋就叫咗慢煮加拿大豬鞍扒,表面煎得焦香,厚肉,肉味新鮮,有咬口。

環境都幾靚幾有格調,坐得好舒服

一坐低只需要揀選主菜,落單後前菜會陸續送上。

是日餐湯係蕃茄湯
蕃茄味道濃香,口感creamy,酸甜開胃。

巴馬火腿配哈蜜瓜
巴馬火腿肉質柔軟,味道甘香,配哈密瓜食落冇咁漏

煙三文魚他他配新鮮青瓜
煙三文魚新鮮肥美,煙熏香味濃郁,配爽脆嘅青瓜好夾。

凱撒沙律

炸魷魚配墨汁醬
魷魚外層炸得香脆,魷魚質感軟腍,配墨汁醬味道幾夾。

2022-12-30 424 瀏覽
📍Mustard Bar & Grill #Mustard#MFJ銅鑼灣 #MFJ西餐 人均消費: HKD550朋友介紹去天后食西餐 @mustardbarandgrill 🍴 滿心期待🤩餐廳係天后金輪天地,地鐵站過去3分鐘就到,十分方便!我地揀坐Outdoor邊飲邊食!💯 Grill Romaine Lettuce $118「烤羅馬生菜沙律」初初覺得咁醜樣嘅😂 食落又估唔到咁好食喎!佢個沙律醬同平時食唔係好同,個味好Outstanding,啲生菜同Crumbs勁脆,食到停唔到口!真係菜不可以賣相🤣⭐️ Grilled Octopus $198「烤八爪魚」 上枱已經聞到好香! 八爪魚下面係炸薯仔,仲有炸蓮藕片,賣相好靚! 個八爪魚同超級超級軟稔,唔知佢係慢煮定灼一灼,淋到一個點! 炸薯仔同蓮藕片都好好味,唯一缺點就係我本身唔太喜歡Beetroot🙈 💯 Australian Wagyu Sirloin 400g $488「澳洲和牛西冷400g」揀西冷貪佢肉味濃同比較有彈性!真係冇令我失望! 佢肉質非常有彈性,食落Juicy,口感一流,見到裡面粉嫩嘅肉簡直流晒口水! 個Zucchini 都

📍Mustard Bar & Grill #Mustard

#MFJ銅鑼灣 #MFJ西餐

人均消費: HKD550

💯 Grill Romaine Lettuce $118
Grill Romaine Lettuce

⭐️ Grilled Octopus $198
Grilled Octopus

「澳洲和牛西冷400g」揀西冷貪佢肉味濃同比較有彈性!真係冇令我失望! 佢肉質非常有彈性,食落Juicy,口感一流,見到裡面粉嫩嘅肉簡直流晒口水! 個Zucchini 都好味,可以解膩 😌
Australian Wagyu Sirloin 400g

💯 US Glazed Bone-in Short Rib $588
「美國牛肋骨」 坦白講,我真心冇諗過食西餐會食到咁淋嘅牛! 佢係24小時慢煮,淋到好似炆牛腩咁呀😍 加埋個汁真係好好好好味!真心必食!
US Glazed Bone-in Short Rib

⭐️ Onion Rings
最黎再叫個洋蔥圈送下酒!
Onion       Rings

雖然佢唔算好平,但真心性價比好高! 服務都好好,尤其經理十分熱情! 4個人食到捧住肚走💯

#mfoodjournal #instagfood #foodstagram #hkfoodstagram #foodie #hkfoodie #foodblogger #hkfoodblogger #foodblog #hkfoodblog #westernfood #westerncuisine #相機食先 #銅鑼灣美食 #西餐
2022-12-09
Grill Romaine Lettuce
Grilled Octopus
Australian Wagyu Sirloin 400g
US Glazed Bone-in Short Rib
Onion       Rings
2022-12-24 50 瀏覽
睇最近嘅食評都係九月份,當時weekend brunch係$258!睇相人地啲牛扒又大塊又靚!仲有好多人讚好!今日去食,已經加咗價要$288估唔到市道都未好返就加咁多價喎⋯⋯而且質素睇落係下滑嘅,當然只係睇人地食評比較又唔知原本係點嘅甘荀湯,飲湯係唔知飲緊甘荀湯嘅本身甘荀嘅味道唔太出,湯係比較杰身前菜同湯都係任食任飲嘅,Parma ham都幾好食嘅三文魚他他無乜特別,水牛芝士番茄仔都ok啦!炸魷魚圈係最好食嘅,夠唒熱辣辣,魷魚夠新鮮!又夠脆口Caesar salad都正正常常啦⋯⋯菜算新鮮牛扒真係好令人失望,又薄又太熟,又鞋同睇食評人地嗰啲又大塊又靚,仲有明顯格仔燒㾗我地呢塊就真係好差比目魚就比較咸,薯蓉底都幾好食豬算係三個主菜之中最好食,但扒中間啲肉都係鞋嘅三個人$950,尚算可以接受啦⋯⋯但回頭率唔高囉

今日去食,已經加咗價要$288

甘荀湯,飲湯係唔知飲緊甘荀湯嘅
本身甘荀嘅味道唔太出,湯係比較杰身

炸魷魚圈係最好食嘅,夠唒熱辣辣,魷魚夠新鮮!又夠脆口

Caesar salad都正正常常啦⋯⋯菜算新鮮

牛扒真係好令人失望,又薄又太熟,又鞋
同睇食評人地嗰啲又大塊又靚,仲有明顯格仔燒㾗
我地呢塊就真係好差

比目魚就比較咸,薯蓉底都幾好食

豬算係三個主菜之中最好食,但扒中間啲肉都係鞋嘅

三個人$950,尚算可以接受啦⋯⋯但回頭率唔高囉

2022-10-30 144 瀏覽
提前一天訂位,被安排在戶外就坐,但中午日光很曬,遮陽傘幾乎起不到任何作用。outdoor另一位食客不停食煙,影響就餐環境和氛圍。最讓人不滿的是,後來indoor空間明明已有不少空位,卻沒有安排我們入內。outdoor位置幾乎沒有service,需要食客不停提醒店員。主菜足足等了40分鐘才送到。食物方面,任食前菜是一個selling point,但主菜質素不夠:牛扒七成熟,肉質柴,口感不佳;比目魚味道太淡,不夠入味。整體用餐體驗不佳,不會再去。

整體用餐體驗不佳,不會再去。
2022-10-04 169 瀏覽
Happy Friday,去試新餐廳先!!鋸扒again,啲食物幾精緻,服務好熱情,可惜大食嘅我要食多幾樣野先夠飽,哈哈哈哈~澳洲M6西冷牛扒 香草羊架紅大蝦意粉 香煎蟹餅黑松露火焰雪山 Mocktail(西柚菠蘿橙) 啤酒

澳洲M6西冷牛扒 香草羊架
紅大蝦意粉 香煎蟹餅

黑松露火焰雪山 Mocktail(西柚菠蘿橙) 啤酒
天后呢一區我一向都好少去,咁啱朋友住係附近就帶左我嚟呢間超有氣氛嘅浪漫西餐廳🥰🥰 一入到去職員就安排咗我地坐係好寬闊嘅位置,真係坐得好舒適,仲可以拉埋廉😚😚 私隱度極高🙊 而呢到仲有兩邊戶外嘅空間俾客人享用,無論係鍾意同fd一齊chill 住定係想同寵物一齊享用食物,都好適合🤩🤩Seafood Platter $688嚟到呢到忍唔住叫咗呢個高級感十足嘅海鮮拼盤,乾冰底下有夢幻嘅燈光效果,而海鮮拼盤亦都相當搶鏡,包括有頂級法國生蠔、青口、澳洲龍蝦、南非鮑魚、牡丹蝦、皇帝腳蟹、海螺、三文魚子🙊🙊樣樣都好吸引,新鮮又肥美😋😋 呢到嘅海鮮鮮味無比,肉質嫩滑,而且海鮮本身已經好有鮮味同海水味,所以係烹調過程中,並唔需要用到調味料,都可以食到佢地嘅鮮甜味。但如果想海鮮味道更加昇華,仲可以點旁邊三種特別醬汁(cocktail醬、自家制芥末醬及泰式辣葱醬)真係別具風味🫣呢盤 360度海鮮拼盤,真係cp值好高,賣相好質素高🙈🙈Wild Mushroom Risotto $178好少見Risotto會有鵝肝😆😆 香濃嘅野菌忌廉意大利飯 配上香煎鵝肝,加上精緻嘅食用花🤔 真係增添唔少高級感😚😚 而且鵝肝面

Seafood Platter $688

Wild Mushroom Risotto $178
好少見Risotto會有鵝肝😆😆 香濃嘅野菌忌廉意大利飯 配上香煎鵝肝,加上精緻嘅食用花🤔 真係增添唔少高級感😚😚 而且鵝肝面層煎得相當香脆,但內裡卻既入口即溶又不失creamy細膩,簡直係為本身已經好好食嘅Risotto畫龍點睛🤩

Baked Truffle Alaska $128
呢個松露火焰雪山真係要相機食先📸 雪山一上枱,侍應先用火槍炙燒面層嘅蛋白霜,然後再即場刨製新鮮松露作點綴🥰 但唔好以為松露只有外面所見呢幾片,雪山內包含住嘅整個松露雪糕先係呢個松露火焰雪山嘅重點,香滑又濃郁嘅松露雪糕真係好少見🥰 呢款甜品除咗係視覺上嘅享受,更加係入得廚房出得廳堂😎
2022-09-20 1663 瀏覽
今次又發現一個好地方😍呢度地方大坐得舒適,食物嘅質素都好唔錯㗎😋😋 好適合約會或者朋友聚會🥰🔸Seafood Platter $688Incl 2 glasses of Pinot Grigio▪️好豐富呀😋😋大大盤仲有埋燈,即刻係咁打卡😂 入面有龍蝦、生蠔、鮑魚、皇帝蟹腳、海螺、牡丹蝦、青口同埋三文魚子😋😋 好豐富呢👍🏻👍🏻 最鍾意食佢嘅龍蝦,大大隻,超多肉👍🏻👍🏻有三款醬汁可以俾大家點,仲配埋兩杯白酒,搭配海鮮剛剛好👍🏻😆🔸Wild Mushroom Risotto (seared foie gras) $178▪️好香呀😋😋 呢個risotto 好唔錯,個汁非常好味,好多菇菇之餘,仲有煎香左既鵝肝啊😋😋 🔸Baked Truffle Alaka (fresh truffle) $128▪️呢個甜品我真係食得好開心❤️❤️甜品上枱後,店員就會點火同埋即場刨新鮮松露😍😍 好特別啊😍 甜品味道非常好,入面係雪糕同埋蛋糕,仲有好香嘅松露味道🥰p.s. 佢仲有室外位置,下次真係要帶多啲朋友上嚟一齊enjoy一下😍😍⭐️

🔸Seafood Platter $688

2022-09-08
2022-09-18 148 瀏覽
近排見到有人話呢間嘅海鮮拼盤幾好食 所以就一於去試吓 唔知係咪真呢😚👅𝑆𝑒𝑎𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑃𝑙𝑎𝑡𝑡𝑒𝑟 (𝑖𝑛𝑐𝑙𝑢𝑑𝑒𝑠 𝟚 𝑔𝑙𝑎𝑠𝑠𝑒𝑠 𝑜𝑓 𝑃𝑖𝑛𝑜𝑡 𝐺𝑟𝑖𝑔𝑖𝑜) $688佢嘅海鮮拼盤好豐富😆包左澳洲龍蝦 法國生蠔 日本牡丹蝦 鮑魚 長腳蟹 螺 三文魚籽 青口 最鍾意食佢嘅龍蝦 好fresh好juicy🤤生蠔都幾肥美 牡丹蝦都幾鮮甜😋鮑魚爽得嚟唔韌 好食😍以呢個價錢嚟講性價比好高👅𝑊𝑖𝑙𝑑 𝑀𝑢𝑠ℎ𝑟𝑜𝑜𝑚 𝑅𝑖𝑠𝑜𝑡𝑡𝑜 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑆𝑒𝑎𝑟𝑒𝑑 𝐹𝑜𝑖𝑒 𝐺𝑟𝑎𝑠 $178呢個都好推薦‼️佢嘅鵝肝好高質 油脂豐富🤩亦都煎得好香 意大利飯唔會煮得過淋 好好味🥰👅𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 $128呢個啱晒打卡 店員仲會喺上面刨啲黑松露片 食落酒味同黑松露味幾重 入面有雪糕同埋少少海棉蛋糕 都唔錯😛總括嚟講 呢間西餐廳嘅食物質素幾高😋環境都幾舒服 同埋佢平日嘅lunch menu同weekend brunch都幾抵食😝大家要嚟呢度一試啊🙈😋 好味:8.78/10🤑 價錢:7.99/10🤗 服務:8.00/10😝 環境:7.99/10😚 衞生:7.97/10🤩 整體:8.63/10

👅𝐵𝑎𝑘𝑒𝑑 𝐴𝑙𝑎𝑠𝑘𝑎 $128

😋 好味:8.78/10
🤑 價錢:7.99/10
🤗 服務:8.00/10
😝 環境:7.99/10
😚 衞生:7.97/10
🤩 整體:8.63/10

2022-09-12 148 瀏覽
碌碌下網頁發現了這家店,本來對於商廈食店沒有特別大興趣,但見食評不錯,環境也佳,便一於試試。點了沙律、牛扒、意粉,叫了支Riesling,等開餐。沙律先上,啖啖肉,好鮮味,正!然後上牛扒,是經理推介的5成熟,有牛味又不韌,好味!最後是意粉,夠熱,肉甜味鮮,香氣十足!經理中途會來打招呼,詢問意見,也會略作推介,態度親切。說說笑笑,不經不覺已喝完一支白酒,料不到經理竟然為我們每人再添一杯,讓我們有美酒送餘下佳餚。這頓飯吃得很滿足,對商廈食店稍微改觀。但見身邊不乏食客點了海鮮拼盤打卡,下次或許可以再來試試。
點了沙律、牛扒、意粉,叫了支Riesling,等開餐。
沙律先上,啖啖肉,好鮮味,正!
然後上牛扒,是經理推介的5成熟,有牛味又不韌,好味!
最後是意粉,夠熱,肉甜味鮮,香氣十足!
經理中途會來打招呼,詢問意見,也會略作推介,態度親切。
2022-08-15
2022-09-10 119 瀏覽
天后近年來開設好多新餐廳,不少餐廳都好高質素,而這間以燒烤美食做主打的 •🔥 𝕄𝕦𝕤𝕥𝕒𝕣𝕕 𝔹𝕒𝕣 & 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝• 亦是其中一間呀~ 餐廳地方寬敞,設有兩個露台。雖然餐廳主打優質牛扒和肉類,但最近店家正做海鮮拼盤推廣,忍不住試試啦~ 「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ🦞$688 」 超級豐富的海鮮拼盤,有法國生蠔、澳洲龍蝦、牡丹蝦、長腳蟹、青口、鮑魚、海螺 和 醬油漬三文魚子😍,好吸引呀~全部海鮮都好新鮮,完完全全吃得出鮮味,我特別喜愛澳洲龍蝦,肉質結實,好鮮甜呢💕~ 拼盤配有自家製芥末醬、泰式辣醬 和 ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ sᴀᴜᴄᴇ,當中我最愛泰式辣醬,微辣的刺激感,好醒神開胃呀~ 「 ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ👅 $178 」 有濃濃菇香的意大利飯,上面還放有一片焦糖化的幼滑鵝肝呢🤩。把它拌匀一齊吃,油香豐富,更加好吃。 「 ʙᴀᴋᴇᴅ ᴀʟᴀsᴋᴀ🔥$128 」 甜品是火焰雪山哦~店員更會在你面前即場刨鮮松露,好誇張呀~
餐廳地方寬敞,設有兩個露台。
 「 sᴇᴀғᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ🦞$688 」

「 ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ ʀɪsᴏᴛᴛᴏ👅 $178 」

「 ʙᴀᴋᴇᴅ ᴀʟᴀsᴋᴀ🔥$128 」

甜品是火焰雪山哦~店員更會在你面前即場刨鮮松露,好誇張呀~
2022-09-01
2022-09-05 1472 瀏覽
我都好少去港島區搵食, 今次見這餐廳的食評全部都是哈哈笑(=滿意😋). 見咁好評價便約家人來試一試. 中午12時準時入座, 餐廳還未爆滿, 看看主菜餐牌點餐後, 服務員自動送上是日餐湯&各款前菜👇是日餐湯: 南瓜湯, 夠熱夠滑夠南瓜味前菜: (左)凱撒沙律配脆脆煙肉, 新鮮沙律菜, 脆脆麵包粒&煙肉碎.(右)酥炸魷魚鬚, 鬆脆有咬口.(左)車厘茄莫扎瑞拉水牛芝士伴牛油果醬, 新鮮車厘茄, 水牛芝士味道輕輕的, 所以整體味道淡淡的😅(中)煙三文魚他他配青瓜, 跟脆口多士, 這個幾好味. (右)意大利巴馬火腿配哈密瓜, 巴馬火腿味道鹹鹹香香, 哈密瓜爽口跟火腿一齊吃, 味道好就不用多說😋😋主菜:美國安格斯牛扒, 牛扒size比豬鞍大塊, 重牛味&炭燒味, 味道不錯. 慢煮加拿大豬鞍, 大大塊, 有炭燒味, 肉質不韌不鞋口. 香煎比目魚扒, 魚皮煎得脆脆, 魚肉滑滑, 味道不錯. 不想吃肉的朋友, 這個比目魚都是一個好選擇. 整體用餐感覺良好, 服務員有禮, 反應快. 上餐速度都算快. 食物質素都不錯, 前菜可任叫任食性價比高👍👍 另加$20便可有餐飲/甜品. 回頭指數高🤭🤭

是日餐湯: 南瓜湯, 夠熱夠滑夠南瓜味

前菜:

(右)酥炸魷魚鬚, 鬆脆有咬口.

(中)煙三文魚他他配青瓜, 跟脆口多士, 這個幾好味.

主菜:

慢煮加拿大豬鞍, 大大塊, 有炭燒味, 肉質不韌不鞋口.

2022-09-04
2022-08-31 955 瀏覽
天后高質西餐廳Mustard Bar & Grill ,食物高質素,環境一流,仲有Out door 位置非常Grill ,但係價錢就非常親民,今日就係有朋友介紹,特登嚟食佢哋嘅Seafood Platter ,有八款海鮮加2杯白酒都係$688,性價比超高👍🏻👍🏻餐牌仲有好多唔同選擇,特別想介紹佢哋Weekday Lunch and Weekend brunch 都非常抵食,brunch 仲有多款頭盤可以任食,真係超級抵 ,另外12pm - 3pm 有free flow wine ,鍾意飲酒嘅朋友就啱晒,同三五知己嚟食個lunch飲吓酒就可以過一個悠悠閒閒嘅下午,Happy Happy 🍸🥂🦞🥂▪️Seafood Platter 海鮮拼盤$ 688Alaskan King Crab Leg, Abalone, Whelk, Oyster, Lobster, Botan Shrimp, Marinated Salmon Roe,Mussel with French sauce,Cocktail sauceand Thai green chili sauce阿拉斯加帝王蟹腳,鮑魚、海螺、法國

🦞🥂▪️Seafood Platter 海鮮拼盤$ 688
and Thai green chili sauce
阿拉斯加帝王蟹腳,鮑魚、海螺、法國生蠔、
澳洲龍蝦、牡丹蝦、醃三文魚子、青口
配法式醬、雞尾酒醬、泰式青辣椒醬
2 Glasses of Pinot Grigio 白酒兩杯
呢個拼盤真係不得了,海鮮非常新鮮,好高質素,而且份量非常足夠兩個人分享,餐廳仲自家製咗三款特調醬汁,因應不同海鮮添加醬汁,提升海鮮嘅味道,另外再配上兩杯白酒,真係食海鮮最佳拍檔

🥘▪️Wild Mushroom Risottoseared foie gras $ 178
野菌蘑菇意大利飯配煎鵝肝,意大利飯一上枱就聞到野菌嘅香氣,意大利飯軟硬適中,醬汁非常Creamy 包圍住每一粒飯,醬汁內有粒粒蘑菇,非常好食,鵝肝煎得甘香,外脆內軟,鵝肝嘅油脂滲入意大利飯當中,完美

🦑▪️Fried Calamari Fried Kale ,squid ink aioli $158
炸魷魚·炸羽衣甘藍配墨汁蛋黃醬,好鍾意食炸魷魚,魷魚爽口彈牙被薄薄既嘅脆醬包住,調味適中,就咁食巳經好好食,配合埋墨魚蛋黃醬,充滿香濃墨魚汁味道,好食到停唔到口,仲有炸羽衣甘藍好似食薯片咁香脆,必食推介

🍯▪️Baked Truffle Alaska fresh truffle $ 128
甜品時間,燒蛋白霜雪糕蛋糕配新鮮黑松露,店員會即場加Rum洒在蛋白霜上面用火槍再燒,令蛋白霜更加焦香,再磨製新鮮黑松露,好高級,切開係雪糕蛋糕,所有材料一齊食充滿松露和洒香,蛋白霜焦脆微微甜,配合冰凍嘅雪糕蛋糕,非常完美嘅甜品

✨一定會再度回訪,食物質素不容置疑,下次希望有機會坐Out door ,飲下酒,食吓嘢 ,人生就是要這樣快樂✨

• Seafood Platter
  • Wild Mushroom Risottoseared foie gras
  • Fried Calamari Fried Kale