2023-04-27
放工咁晏,唔想返屋企,同朋友傾下計,大家推介去太子嘅酒吧。最後揀咗去咗一間叫做"Muze Mozz"嘅餐廳兼酒吧。因為我哋啱啱收工,又餓又想飲酒,所以揀咗呢度,真係完全啱晒!餐廳嘅裝修好有度假嘅feel,牆身油漆圖畫令人好放鬆。我哋先order咗兩杯飲品,Earl Grey Martini (有酒精) $108同Muze punch (無酒精) $68。Earl Grey Martini上面有白色嘅泡泡,好吸引,Earl grey茶香味同酒味唔會太濃,仲有檸檬味!Muze punch係粉紅色,好靚,有沙冰同菠蘿香蕉果汁味,甜甜酸酸又唔會太甜,好開胃。然後嚟咗我哋嘅菜式,澳洲殼飼豬鞍串燒$138,豬肉入口彈牙,唔韌有肉汁。西班牙海鮮飯$248,上面有蝦、青口同蜆,加埋好多好多好靚嘅蕃紅花,炒飯內有大量海鮮粒,加入紅色海鮮濃湯炒,而飯炒到粒粒分明。