2021-09-08 72 瀏覽
還記得中學的讀書年代,正值是樓上cafe當盛的時期,旺角地段的樓上餐店有一半以上彼比皆是!!所以當年有不少聚會re-u也會到不同的樓上cafe舉辦呢這天正好跟中學舊友相約,說到這話題就順道走上一家回味一下這家的環境以紅白色為主調,店員有禮,服務不錯晚市所供應的雜菌忌廉湯也挺香濃呢不得不及,這家的小食份量當真不能少看這份吉列海鮮拼盤有四款香脆吉列,每款也有5大件喔連煙鴨胸黑醋沙律的鴨胸也是一整條,多達二十塊啊!!!雞翼點了蒜香拼蜜糖兩款口味,前者惹味,後者香甜,各有特色主食點了一份紅酒燉牛肋肉飯不論是牛肋肉或是配菜都炆至香軟入味,配飯絕佳加配的芝士蛋糕也相當不俗,尤其欣賞味道濃郁又實在的New York Cheesecake 當晚所喝的oreo milkshake亦是濃滑順喉,值得一試呢

所以當年有不少聚會re-u也會到不同的樓上cafe舉辦呢

這天正好跟中學舊友相約,說到這話題就順道走上一家回味一下

這家的環境以紅白色為主調,店員有禮,服務不錯

晚市所供應的雜菌忌廉湯也挺香濃呢

不得不及,這家的小食份量當真不能少看

這份吉列海鮮拼盤有四款香脆吉列,每款也有5大件喔

連煙鴨胸黑醋沙律的鴨胸也是一整條,多達二十塊啊!!!

雞翼點了蒜香拼蜜糖兩款口味,前者惹味,後者香甜,各有特色

主食點了一份紅酒燉牛肋肉飯

不論是牛肋肉或是配菜都炆至香軟入味,配飯絕佳

2021-09-07 657 瀏覽
餐廳佈置以白色為主調, 簡約明亮, 座位舒適,室內放上好 多老闆珍藏可愛公仔及毛毛公仔, 令我童心起來 , 四圍打卡,環境氣氛不錯, 餐廳仲提供 board game 給客人, 與朋友相聚一個好去處。意式芝士焗(牛肉)肉醬意粉下午茶$75,熱燙燙的意式焗肉醬意粉, 意粉表面完全被芝士及蕃茄醬覆蓋著 ,香氣十足, 提起意粉時有漂亮邪惡的拉絲, 煙韌韌的意粉掛滿稠密蕃茄醬汁, 酸酸甜甜, 份外惹味, 加上嫩滑的牛肉碎粒 ,讓人陶醉其中。吉列海鮮拼盤 $168即叫即製吉列海鮮拼盤相當豐富, 有蟹鉗、帶子、魚柳及大蝦, 每件被炸至金黃色, 熱呼呼 , 香噴噴, 令人垂涎,脆漿薄身, 酥脆可口 , 特別喜歡炸蟹鉗及吉列蝦,巨型的蟹鉗和大蝦, 肉質軟嫩,口感鮮味而彈牙,沾上蛋黃醬,令人很難停口, 一口接一口。 蜜糖雞翼$85炸雞翼完全被滋味蜜糖醬汁包裹著 ,外貌顯得油光亮麗 , 雞翼外皮香脆, 雞肉嫩滑, 每口充滿蜜糖的甜香, 令雞翼更吸引, 越吃越過癮。荔枝玉露(跟下午茶餐補差價$15)荔枝玉露冰爽怡人,清新中散發啖啖果香, 加上QQ彈牙的椰果, 十分享受。可人兒花茶 $58花茶用玻璃原壺盛上

意式芝士焗(牛肉)肉醬意粉下午茶$75,

吉列海鮮拼盤 $168

蜜糖雞翼$85

荔枝玉露(跟下午茶餐補差價$15)

可人兒花茶 $58
花茶用玻璃原壺盛上 , 入口有清香洋甘菊、 桂圓甜香 , 既可幫助消化 , 亦有明目功效 , 清爽潤喉。

藍莓芝士餅$27
芝士蛋糕面鋪上藍莓醬, 格外香甜滑溜, 蛋糕口感濕潤扎實, 每一口充滿滿濃郁芝士味道,窩心的飯後甜品
一班friend想weekend一齊hea下玩下game,又想搵到位置方便、唔限時任你坐、食物又好味嘅地方真係唔易,搵咗多年終於等到喇!星期六晏晝一點半去到冇咩人,Nardo’s cafe 好細心,為我地五人預留左原本比包埸用嘅細房,有多d privacy,真心有d受寵若驚 。我地order左4個tea sets 加1個特色小食拼盤 share 。Tea sets 包一杯$30嘅飲品,意粉同焗飯出乎我地意料中高質,意式芝士焗肉醬意粉、香辣肉腸長通粉、忌廉雜菌煙肉意粉除咗賣相唔錯,真心好食!朋友們對香辣肉腸長通粉有好高嘅評價!我地仲叫左蜜糖雞翼拼薯條餐!特色小食拼盤有餃子、麥樂雞、雞翼、薯角、春卷、咖喱角,每款都有4至5件,一班人happy share 就最啱!點少得戲肉board game丫,雖然card 嘅condition都唔算太好,但勝在種類多,我地由兩點玩到差唔多六點都淨係玩到4款game~ Digital Game 要考計數同策略,一個game仲要大家一齊合作都用左成個半鐘!DiXit 同pictionary 都係我哋必玩嘅game! 大家互相串下笑下,咁就渡過左一個愉快嘅週

特色小食拼盤

點少得戲肉board game丫,雖然card 嘅condition都唔算太好,但勝在種類多,我地由兩點玩到差唔多六點都淨係玩到4款game~ Digital Game 要考計數同策略,一個game仲要大家一齊合作都用左成個半鐘!DiXit 同pictionary 都係我哋必玩嘅game! 大家互相串下笑下,咁就渡過左一個愉快嘅週末!

Menu-
2021-09-04
特色小食拼盤
  • 香辣肉腸長通粉
自從我bb出世,好似無單獨同老公2個去拍拖撐枱腳啦~ 今次掉低仔仔同老公去拍拖,我特登上網搵吓旺角有咩好野食,重點又要坐得舒服😌我見呢間樓上Cafe 好多人讚😋😋又話老闆娘好好人,所以一於黎試吓🤟🏻 果然無令我失望~ 唔知服務我地個位係咪老闆娘,佢勁好禮貌~話說得佢一個人睇場,成間餐廳都full,見佢都好忙,但佢都好有禮貌,又係甘同我地講唔好意思~ 同時佢又handle 得個場好好👍🏻 講返野食先~ 呢度d 野食全部都分量十足👍🏻👍🏻👍🏻老公叫嘅Oreo Mike Shake 勁好飲,濃濃Oreo 味🤤 下次再嚟一定飲呢杯~ 因為唔想同老公飲同一樣野(想試多啲野)我就叫左菠蘿梳打🍍 好香菠蘿味,唔係得個甜字果d跟晚餐+$13 的沙律🥗分量都唔細,🥬夠新鮮我叫左黑松露海蝦帶子意大利飯個飯好好味😋 d飯吸哂d汁,啖啖都好惹味老公叫的紅酒燉牛肋條飯個味好好味,撈飯食一流~牛肉入哂味,肉質好嫩,唔鞋口👍🏻仲叫左個小食拼盤,有勁多款小食薯角,餃子🥟,雞翼,麥樂雞,春卷,咖喱角一次滿足我唔同望願🤣雞翼無雪味,仲好香甜蜜糖味薯角仲好脆口,好食😋由於我同老公無諗過d食物分量甘多最後我地都食唔哂😅 所以
自從我bb出世,好似無單獨同老公2個去拍拖撐枱腳啦~

果然無令我失望~
唔知服務我地個位係咪老闆娘,佢勁好禮貌~

講返野食先~
呢度d 野食全部都分量十足👍🏻👍🏻👍🏻

老公叫嘅Oreo Mike Shake
勁好飲,濃濃Oreo 味🤤
下次再嚟一定飲呢杯~
Oreo

因為唔想同老公飲同一樣野(想試多啲野)
我就叫左菠蘿梳打🍍 好香菠蘿味,唔係得個甜字果d

跟晚餐+$13 的沙律🥗
分量都唔細,🥬夠新鮮

我叫左黑松露海蝦帶子意大利飯
個飯好好味😋 d飯吸哂d汁,啖啖都好惹味

老公叫的紅酒燉牛肋條飯
個味好好味,撈飯食一流~
牛肉入哂味,肉質好嫩,唔鞋口👍🏻

仲叫左個小食拼盤,有勁多款小食
薯角,餃子🥟,雞翼,麥樂雞,春卷,咖喱角
一次滿足我唔同望願🤣
雞翼無雪味,仲好香甜蜜糖味
薯角仲好脆口,好食😋

由於我同老公無諗過d食物分量甘多
最後我地都食唔哂😅
所以男士們絕對唔駛擔心會唔夠飽🤣

好滿足的一餐,坐得舒服,環境又好
可以同老公談下心🤣放鬆心情~
食物又好味😋
重點呢度係💛💛唔係唔支持丫嘛🤟🏻
Oreo
聽朋友介紹下去這間餐廳,在旺角都很易找到,上去看到門面的士兵都已經很開心了,內裡更是有好多桌面遊戲供客人玩,很貼心!看到餐牌都很多選擇,叫了兩個晚餐先來磨姑湯,香濃又曖胃,好味之後來了沙律,酸酸甜甜不錯黑松露海蝦帶子意大利飯$148。海鮮很鮮甜,意大利飯很香濃,材料十足,分量也非常多!忌廉菠菜煙三文魚焗長通粉$145。份量非常大,並且好多香濃的芝士白汁,這碟食清光😄還有8隻蜜糖雞翼$85,皮脆肉滑叫了兩杯飲品,紫紅兩種玫瑰花甘菊茶和椰纖果波蘿soda 冰。大大杯。最後加埋件藍梅蛋糕,實在飽到行唔到老闆娘非常親切,又和我們傾計,感覺在家一樣的舒適😊👍🏻

看到餐牌都很多選擇,叫了兩個晚餐

先來磨姑湯,香濃又曖胃,好味

之後來了沙律,酸酸甜甜不錯

還有8隻蜜糖雞翼$85,皮脆肉滑
最後加埋件藍梅蛋糕,實在飽到行唔到

老闆娘非常親切,又和我們傾計,感覺在家一樣的舒適😊👍🏻

2021-08-25
  • 黑松露海蝦帶子意大利飯
2021-08-26 34 瀏覽
旺角其實有好多餐廳,今次就去左一間樓上cafe, 因為好肚餓,所以我哋坐低就即刻 order咗好多嘢食😂😂🔻#吉列海鮮拼盤呢個拼盤陣容好強勁 ,有酥炸魚柳、日式吉列炸蝦、黃金炸蟹鉗 、同埋炸帶子 ,出面好少地方有炸蟹鉗同埋炸帶子 、仲耍份量十足👍🏻👍🏻真係良心出品 ,炸物最怕就係出油同埋唔脆🙈呢個拼盤完全冇呢啲問題,保持到外脆裏面啲肉質都仲juicy!☺️#蒜香雞翼雞翼上枱夠大隻🤭食落肉質夠厚身,蒜香味濃, 好食🤤#凱撒沙律🥗 我就點咗個凱撒沙律緩和下食咗咁多炸物 😂啲沙律菜新鮮爽脆,芝士粉夠多😌#意式芝士焗肉醬意粉🍝芝士同肉醬都份量十足, 意粉夠爽身🍝#日式煎餃子🥟餃子皮夠薄, 裏面啲餡料超多,煎得好香脆 ,我望到隔離枱好多人都有order呢個餃子,相當受歡迎😆🔻我地仲有叫咗兩杯特色飲品1️⃣Nana milk 香蕉鮮奶乳酸 香蕉同鮮奶本身味道好夾,perfect!2️⃣Rose mountain 玫瑰汁檸檬汁乳酸酸甜清香 玫瑰花味突出開胃醒神!🔻今餐真係食得太飽😂😂呢度嘅環境乾淨舒適 ,仲有好多board game放咗喺度,同朋友嚟傾計食嘢都幾好😝
#吉列海鮮拼盤
#蒜香雞翼
雞翼上枱夠大隻🤭食落肉質夠厚身,蒜香味濃, 好食🤤
#凱撒沙律🥗
#意式芝士焗肉醬意粉🍝
芝士同肉醬都份量十足, 意粉夠爽身🍝
#日式煎餃子🥟
我地仲有叫咗兩杯特色飲品
1️⃣Nana milk 香蕉鮮奶乳酸
香蕉同鮮奶本身味道好夾,perfect!
2️⃣Rose mountain 玫瑰汁檸檬汁乳酸
酸甜清香 玫瑰花味突出開胃醒神!
2021-08-23 56 瀏覽
今晚來到Nardo’s Cafe 💂🏻‍♂️晚餐有好多經典玩具figure + Board game + 好傾親切老闆娘👩🏻‍🍳人大了,有時好想舒舒服服食吓飲吓這裡有簡單又充滿誠意的味道😋樓上cafe來說,Nardo’s Cafe的食物質素及份量實在是上上之選👍👍👍我們兩個人點左一個Set Dinner + 散叫食物,食到棒住個胃走🤰1. Set Dinner:香蒜忌廉煙三文魚意粉 + 忌廉蘑菇湯($142+$14)蘑菇忌廉湯:好高質,入口cream,好香濃菇味,食到一粒粒蘑蓉,一定要加錢加配的選擇😋香蒜忌廉煙三文魚意粉🍝:唔係一早整定的set 餐,上碟熱辣辣,意粉煮得有口味味都好好,size夠大碟! 2. 凱撒沙津 🥗 ($118)又是超大碟的一份生菜新鮮 + 脆脆麵包粒 想減肥食呢碟做dinner 已經飽晒👍3. 小食:蜜糖雞翼($85)上碟有啲😱,一碟有成8隻煎到好香脆,外層塗上蜜糖咸甜口感crossover 正啵!4. 小食:日式餃子🥟($75)通常在街食都會炸到硬掘掘呢碟做到外脆內軟仲保持到餃子肉汁,配埋蛋黃醬食同鰹魚醉Surprise 😌😌😌5. 甜品:紐約芝士蛋糕🍰($27
今晚來到Nardo’s Cafe 💂🏻‍♂️晚餐

人大了,有時好想舒舒服服食吓飲吓
這裡有簡單又充滿誠意的味道😋

1. Set Dinner
:香蒜忌廉煙三文魚意粉 + 忌廉蘑菇湯($142+$14)

2. 凱撒沙津 🥗 ($118)

又是超大碟的一份
生菜新鮮 + 脆脆麵包粒
想減肥食呢碟做dinner 已經飽晒👍

3. 小食:蜜糖雞翼($85)

上碟有啲😱,一碟有成8隻
煎到好香脆,外層塗上蜜糖
咸甜口感crossover
正啵!

4. 小食:日式餃子🥟($75)

通常在街食都會炸到硬掘掘
呢碟做到外脆內軟仲保持到餃子肉汁,配埋蛋黃醬食同鰹魚醉
Surprise 😌😌😌

5. 甜品:紐約芝士蛋糕🍰($27)

已經飽到上心口
但dessert 好抵食,cheesecake 香濃芝士入口順滑,最正係脆脆餅底

非常推薦👍的飯後甜品

6. 飲品:薄荷朱古力($42)+ 紅棗茶($38)

Cafe 當然要飲杯野
飲品我們揀左邪惡😈 vs 健康之選👼🏻

飲者自付,大滿足!😆
2021-08-17
2021-08-22 58 瀏覽
.今次book左呢間Nardo’s Cafe一直都聽人講呢間唔錯又有board game玩 店舖裏面都特別今次就同朋友去試下啦😜.我地叫左一個晚餐再加小食😋紅酒🍷燉牛肋條飯 $168牛肋條大概有5-6舊 好入味😙+$14有忌廉蘑菇湯 都幾濃味架🤨包一杯$30飲品 我叫左神仙🧚‍♀️ 桂花+鋒蜜可以美白去斑、排毒淨腸、改善喉嚨不適 真係岩哂我😜 佢甜甜地 桂花味又香.因為我地都係雞翼控 所以一定叫雞翼蜜糖雞翼 8隻 $85最鍾意呢隻味 雞翼又大隻燒得又岩岩好 又唔會太乾身.除左雞翼 餃子都係我朋友至愛❤️日式餃子🥟 8隻 $75熱🔥上枱 上面果啲仲郁郁下💓又juicy 又大隻 真係一口氣食哂咁多隻.最後就梗係要食堆甜品啦🥰朱古力🍫慕絲蛋糕🍰濃濃朱古力 為今餐作一個完美的結局😙.🥢Nardo's Cafe (旺角)📍旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓
今次book左呢間Nardo’s Cafe
牛肋條大概有5-6舊 好入味😙
+$14有忌廉蘑菇湯 都幾濃味架🤨
包一杯$30飲品
我叫左神仙🧚‍♀️ 桂花+鋒蜜
可以美白去斑、排毒淨腸、改善喉嚨不適
真係岩哂我😜 佢甜甜地 桂花味又香
又juicy 又大隻 真係一口氣食哂咁多隻
最後就梗係要食堆甜品啦🥰
朱古力🍫慕絲蛋糕🍰
濃濃朱古力 為今餐作一個完美的結局😙
🥢Nardo's Cafe (旺角)
📍旺角彌敦道594-596號旺角新城8樓
2021-08-10 818 瀏覽
舊同事突然打嚟話今晚食飯傾吓偈,又想揾個不限時既餐廳,最好選擇就係樓上Cafe,即刻係OpenRice搵樓上Cafe,見到公司附近呢間Cafe好評夠多食物仲好吸引,於是乎直接上去walk in一打開升降機門就被d士兵仔吸引,行入餐廳見到好多桌遊喺個架度提供比客人玩,而且仲有好多公仔玩具做裝飾,下次可以約一大班朋友上嚟玩老闆娘好有禮貌,又會為我哋提供選餐建議,而且仲同我哋傾偈好親切好好人,仲鼓勵我哋啲年輕人,好耐都冇喺香港感受到咁有人情味嘅餐廳❤️凱撒沙律$118好大碟,啲菜好新鮮,而且啲沙律醬同芝士粉又夠多,酸酸地好開胃,我哋兩個人可以食晒一碟特色小食拼盤$158估唔到個小食拼盤咁大碟,入邊有雞翼、餃子、麥樂雞、辣味薯角、雜菜春卷、咖喱角,款式夠多黑松露海蝦帶子意大利飯$148佢嘅意大利飯多到好似個山丘咁,平時出去食都係嗰碟嘅一半份量,呢度可以分到兩碟,而且黑松露落得多每一啖都好香黑松露,而且仲有好多菇喺入邊,上面嘅海蝦又大夠爽,帶子都有3粒,物有所值Oreo朱古力曲奇奶昔$58超好飲!!Oreo夠多而且又好滑,我可以成杯飲完,不過好有飽肚感,推薦👍🏻戴安娜花茶$58入邊有只玫瑰花、紅玫

凱撒沙律$118

特色小食拼盤$158

黑松露海蝦帶子意大利飯$148

Oreo朱古力曲奇奶昔$58
戴安娜花茶$58
入邊有只玫瑰花、紅玫瑰花、洋甘菊,飲完仲可以再加熱水,好抵飲
2021-08-09
旺角市中心的一間樓上Cafe,開業已久,但濃厚的人情味贏盡口碑。老闆娘出名熱情,侍應們的服務亦非常周到。今次和朋友去到點了兩個晚市套餐。一個是西班牙芝士焗海鮮意粉,另一個是黑松露海蝦帶子意大利飯。兩個主食都非常足料,海鮮和帶子份量都非常多。而且調味剛好,惹味之餘又不會太鹹。我們還點了這裏的signature墨西哥雞翼,香辣惹味,真的非常好吃!必食推介!飲品方面,我們點了薄荷朱古力和小天使花茶(金桂子、杞子和桂圓肉)。薄荷朱古力的甜度也是恰到好處,而花茶一倒出來已經茶香撲鼻,非常高質。現在越來越多動輒都要六、七十蚊一杯咖啡的Cafe。反而像這種價錢親民,又能食得飽食得好的樓上Cafe,已經買少見少。更何況我覺得吃東西說到底還是吃食物的質素。漂亮裝修可能你會去打卡一兩次,但只有好吃的食物和令人賓至如歸的服務才會令人再三光顧。請大力支持這種小店。❤️

西班牙芝士焗海鮮意粉+黑松露海蝦帶子意大利飯
墨西哥雞翼+薄荷朱古力

小天使花茶

2021-08-03
5 分鐘 (堂食)
西班牙芝士焗海鮮意粉+黑松露海蝦帶子意大利飯
墨西哥雞翼+薄荷朱古力
小天使花茶
  • 西班牙芝士焗海鮮意粉
  • 墨西哥雞翼
  • 黑松露煙三文魚海蝦意大利飯
2021-07-26 86 瀏覽
試試旺角嘅樓上cafe,食物質素唔錯。唔怪得平日夜晚都爆滿🙈。🍴紅酒燉牛肋條飯 $168牛肋條肥瘦有致,尚算易咬。雖然沾滿醬汁,但食得出肉味香濃。醬汁紅酒味唔明顯,但有開胃嘅番茄酸味。🍴蒜香雞翼拼蜜糖雞翼 $85雞翼預先醃過,雞肉冇雪味。兩款味道好似,只係蜜糖味有較重甜味。每隻外皮都好香脆,而且唔會油膩。🍴挪威煙三文魚沙律 $148沙律菜份量好多,翠綠爽脆,加埋蛋黃醬雖然熱量急升,但變得好惹味。煙三文魚大大塊又肥美,而且唔算太鹹。🍴雜菜春卷拼咖哩角 $48春卷雖然餡料唔多,但食得出蔬菜嘅清甜。咖喱角味道比較淡。

🍴紅酒燉牛肋條飯 $168

🍴蒜香雞翼拼蜜糖雞翼 $85

🍴挪威煙三文魚沙律 $148

🍴雜菜春卷拼咖哩角 $48
春卷雖然餡料唔多,但食得出蔬菜嘅清甜。咖喱角味道比較淡。
我由細到大都好鍾意食蟹鉗、魚手指同洋葱圈,但唔係度度都有得食,係呢度可以一次過滿足哂我對呢d炸物既慾望😋吉列黃金蟹鉗 $78呢度d炸物全部都炸得好香脆,新鮮熱辣辣,蟹鉗啖啖肉,勁推介👍🏻炸魚手指拼薯條 $78炸魚手指真係my favourite,好酥脆,魚肉又有咬口,仲要有好大份薯條,性價比好高!洋蔥圈 $58外脆內軟,香噴噴,食到唔停口😋Wings 蒜香雞翼 拼 蜜糖雞翼 $85有八隻肥美雞翼,調味做得好好。蒜香味就香口d,不過我就鍾意蜜糖味多d,一咬落去就食到好濃既蜜糖味,正,好似bbq厚塗蜜糖既雞翼咁🤤黑松露海蝦帶子意大利飯 $148好香黑松露味,除左蝦同帶子之外,d飯仲會有d磨菇,食落去口感同味道都幾好紐約芝士蛋糕 +$16有奶香,個質感好適中,餅底都整得幾好Oreo 朱古力曲奇奶昔 $58呢杯Oreo奶昔係十分之出色💯,一問之下,好nice既老闆娘話係用左四個雪糕球加八塊Oreo再加cream去整,咁足料唔怪之得咁好飲Queen 女皇 $48用青蘋果汁、芒果汁、乳酪調配而成,味道幾清新見到呢度有派對套餐都好抵咁,下次搞聚會既時候再試下,同埋玩下呢度d board games🥳

吉列黃金蟹鉗 $78

炸魚手指拼薯條 $78

洋蔥圈 $58
外脆內軟,香噴噴,食到唔停口😋

Wings 蒜香雞翼 拼 蜜糖雞翼 $85

黑松露海蝦帶子意大利飯 $148

紐約芝士蛋糕 +$16
有奶香,個質感好適中,餅底都整得幾好

Oreo 朱古力曲奇奶昔 $58

Queen 女皇 $48
用青蘋果汁、芒果汁、乳酪調配而成,味道幾清新

2021-07-21
  • Oreo 朱古力曲奇奶昔
  • 吉列黃金蟹鉗
  • 炸魚手指拼薯條
  • 蜜糖雞翼
2021-07-18 112 瀏覽
坐得好舒服嘅一間cafe一入到門口覺得佢環境幾舒服,而且好多模型擺設放咗喺度,好靚呀😍😍食物方面佢都幾多選擇,而且每一樣都大大份,啱晒同朋友share。凱撒沙律 $78佢大份又好好食,我已經好耐冇試過自己一個食晒咁多嘅沙律。吉列海鮮拼盤 $168一嚟到見到有啲驚訝,好大份好多,而且食得出佢係新鮮炸(蟹鉗,帶子,魚柳,蝦)放耐咗都唔會話唔脆,好食呀🥰食完咁熱氣嘅嘢梗係要飲番杯花茶解下油啦,叫左壺Diana,見佢功效係消除疲勞,治失眠,岩曬我終結點可以無甜品呢?叫咗我個藍莓芝士蛋糕,有驚喜,唔會太溜。最緊要可以一大班人一齊好舒服咁樣玩game,好多broad game等你地上去玩呀
坐得好舒服嘅一間cafe

凱撒沙律 $78
佢大份又好好食,我已經好耐冇試過自己一個食晒咁多嘅沙律。

吉列海鮮拼盤 $168
放耐咗都唔會話唔脆,好食呀🥰

2021-07-15 97 瀏覽
“黑松露海蝦帶子意大利飯”($148)“香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉”($142)“蒜香雞翼”($85)“藍莓芝士蛋糕”(+$16)“公主”(+$15)“巨鋒提子梳打”(+$8)繼續樓上cafe篇😆今次嚟到旺角信和隔籬嘅Nardo's估唔到平日都幾full,好彩仲有一張檯比我地😝晚市選擇以套餐為主☺另外都有散叫小食提供🤗我地1人叫咗1個餐🥰首先係黑松露海蝦帶子意大利飯🦐嘩啲蝦同帶子都大大粒😍食落新鮮彈牙😋個飯黑松露味都超香😚仲有就係份量十足🤣食哂超飽肚🤣另一個set要咗香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉🍝意粉食落夠creamy☺蒜香味夠哂重🧄蜆肉同煙三文魚份量都好足,係每一啖都食到🤩同樣地碟意粉size都好大😆因為唔知主食份量係咁多我地仲叫咗份蒜香雞翼😂一份雞翼有成8隻😆蒜味又係好夠香😙雖然睇落好似燶咗啲咁,但其實外脆內嫩岩岩好😝最後點都要叫返件蛋糕做結尾嘅🍰要咗件藍莓芝士蛋糕🫐🧀蛋糕食落十分幼滑,中間仲夾咗2層朱古力海綿蛋糕🍫食完真係飽到癮咗🤣飲品方面叫咗杯特飲“公主”👸🏻其實係士多啤梨汁🍓,橙汁🍊,乳酪味道酸酸甜甜😙另一杯叫咗巨峰提子梳打🍇食到咁飽飲返杯梳打岩哂😝另外好想講老闆娘真係有如傳說中咁
“黑松露海蝦帶子意大利飯”($148)
“香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉”($142)
“蒜香雞翼”($85)
“藍莓芝士蛋糕”(+$16)
“公主”(+$15)
“巨鋒提子梳打”(+$8)

繼續樓上cafe篇😆
今次嚟到旺角信和隔籬嘅Nardo's
估唔到平日都幾full,好彩仲有一張檯比我地😝

晚市選擇以套餐為主☺另外都有散叫小食提供🤗
我地1人叫咗1個餐🥰
首先係黑松露海蝦帶子意大利飯🦐
嘩啲蝦同帶子都大大粒😍食落新鮮彈牙😋
個飯黑松露味都超香😚
仲有就係份量十足🤣食哂超飽肚🤣

另一個set要咗香蒜忌廉蜆肉煙三文魚意粉🍝
意粉食落夠creamy☺蒜香味夠哂重🧄
蜆肉同煙三文魚份量都好足,係每一啖都食到🤩
同樣地碟意粉size都好大😆

因為唔知主食份量係咁多
我地仲叫咗份蒜香雞翼😂
一份雞翼有成8隻😆蒜味又係好夠香😙
雖然睇落好似燶咗啲咁,但其實外脆內嫩岩岩好😝

最後點都要叫返件蛋糕做結尾嘅🍰
要咗件藍莓芝士蛋糕🫐🧀
蛋糕食落十分幼滑,中間仲夾咗2層朱古力海綿蛋糕🍫
食完真係飽到癮咗🤣

飲品方面叫咗杯特飲“公主”👸🏻
其實係士多啤梨汁🍓,橙汁🍊,乳酪
味道酸酸甜甜😙
另一杯叫咗巨峰提子梳打🍇
食到咁飽飲返杯梳打岩哂😝

另外好想講老闆娘真係有如傳說中咁熱情😆
會走過嚟問你有menu未呀,夠唔夠食呀😝
同埋呢道上菜速度幾快仲要咁多單都冇漏單😚
身為地獄漏單王嘅我終於冇比人漏單真心感動咗😂
💛💛旺角樓上cafe嚟講幾高質😋·講起mk cafe,最怕係中伏,試過一啲唔好食又殘舊又污糟嘅,而呢間真係叫做好食、大份、環境算舒適嘅cafe🤣幾多玩具擺設,人流都算多(其實以前大學開sem飯嚟過食👍🏻)·✨黑松露海蝦帶子意大利飯 $148份量好大,以為係兩人份但原來都係一人份嚟😱黑松露味都強,仲有三粒蝦🦐同三粒帶子另外都有三色椒🫑,好彩份量唔多可接受,味道唔會蓋過黑松露😎·✨蘑菇湯 跟餐+$20好足料,好有菇味,比較杰杰地,好飲啦☺️·✨蜜糖雞翼 $85雞翼8隻大大隻🐔,有肉地juicy唔乾身,仲好熱辣辣,好有蜜糖🍯燒過脆嘅感覺·✨挪威煙三文魚沙律 $148最有驚喜反而係呢個沙律🥗,首先大大份,煙三文魚份量多,又成五大塊,沙律菜又好夠醬,同已預先撈好👍🏻·✨王子🤴 $45菠蘿汁🍍、橙汁🍊、士多啤梨汁🍓沙冰底,飲落較重菠蘿味,都飲到橙味,係冇士多啤梨味🤣·✨戴安娜 Diana👸🏻 $58健康啲,飲下花茶養生下(以前嘅我一定飲奶昔沙冰🤦🏻‍♀️)呢個花茶係紫玫瑰、紅玫瑰、洋甘菊嘅組合,消除疲勞、放鬆一下☺️😆·🌟整體性價比高,疫情期間小店生意難做💛大家可以多啲幫襯😙
💛💛旺角樓上cafe嚟講幾高質😋
✨黑松露海蝦帶子意大利飯 $148
份量好大,以為係兩人份但原來都係一人份嚟😱
黑松露味都強,仲有三粒蝦🦐同三粒帶子
另外都有三色椒🫑,好彩份量唔多可接受,味道唔會蓋過黑松露😎
✨蘑菇湯 跟餐+$20
好足料,好有菇味,比較杰杰地,好飲啦☺️
✨蜜糖雞翼 $85
✨挪威煙三文魚沙律 $148
✨王子🤴 $45
菠蘿汁🍍、橙汁🍊、士多啤梨汁🍓
沙冰底,飲落較重菠蘿味,都飲到橙味,係冇士多啤梨味🤣
✨戴安娜 Diana👸🏻 $58
健康啲,飲下花茶養生下(以前嘅我一定飲奶昔沙冰🤦🏻‍♀️)
🌟整體性價比高,疫情期間小店生意難做💛大家可以多啲幫襯😙