2021-12-08 329 瀏覽
之前聽朋友講呢間炸雞明星效應所以都幾貴,味道麻麻,今次一試去引證吓係咪真先。突然之間好想食炸雞,喺朗豪坊嘅選擇又唔多,所以都係貿貿然入咗去試吓。餐單非常多選擇,樣樣都好似好吸引。嗯,啲staff忙到好cool 無咩心機咁🙈飲品方面叫咗Jeju Island Beach同士多啤梨沙冰兩杯嘢飲都非常IGable 打卡一流~前者望落透心涼,味道係酸甜酸甜咁用唔同layers隔住 味道清新 夏天飲一流!後者入口好creamy 甜度適中 唔會有陣人造糖嘅味。另外叫咗手抓飯同雙拼炸雞(初雪同韓式甜酸炸雞)🍗手抓飯採用嘅材料簡單,包括炸蛋、紫菜、青瓜、蟹籽同白飯。食嘅時候啲飯仲暖笠笠,好鍾意紫菜帶來微鹹嘅感覺令人食慾大增,食多到好多飯~

另外叫咗手抓飯同雙拼炸雞
(初雪同韓式甜酸炸雞)🍗

• 雙重滋味炸雞(無骨)
2021-12-02 339 瀏覽
韓國大熱嘅Nene Chicken!不過其實我今次都係第一次喺香港食 哈哈〰️ 玫瑰醬寬粉炒年糕 $108呢款好似係前排新出嘅新口味!本身以為真係有玫瑰味 點知原來玫瑰係指個顏色似🤣其實係用相蕃茄同忌廉 所以唔會有玫瑰味~不過食落年糕同寬粉都好煙韌 口感一流加埋creamy嘅醬汁同脆皮腸係幾唔錯!〰️ 雙重滋味炸雞 $188< 初雪 x 避風糖 炸雞 >貪心嘅我當然係叫雙拼 可以試多款口味🤘🏿個人好推介初雪口味 果然係招牌!!炸雞上佈滿厚厚嘅芝士粉 芝士嘅鹹香好出好鍾意佢鹹鹹甜甜嘅調味 真係幾出色另外仲會有好幾塊薯片 炸得脆卜卜好刷嘴😛〰️ 勁量級明太子雞蛋卷 $151雞蛋捲分別有 勁量級 同埋 迷你size !勁量級真係名不虛傳 原來係兩條雞蛋卷合併為一份蛋卷中間加入左明太子同拉絲芝士 上面就有蟹籽呢個份量真係不得了 相信可以夠四至六人食所以一班人食的話叫呢個真係啱晒🤘🏿〰️ 明洞小食派對 $140呢款一次過可以食齊多款韓國嘅小食!一邊有炸紫菜粉絲卷 炸餃子 同炸紫菜蝦卷另一邊就有芝士年糕同魚糕 一次過滿足你所有願望!幾鍾意佢個芝士年糕嘅調味 辣度唔會太高唔食得辣嘅我都可以食

〰️ 玫瑰醬寬粉炒年糕 $108

呢款好似係前排新出嘅新口味!
本身以為真係有玫瑰味 點知原來玫瑰係指個顏色似🤣
其實係用相蕃茄同忌廉 所以唔會有玫瑰味~
不過食落年糕同寬粉都好煙韌 口感一流
加埋creamy嘅醬汁同脆皮腸係幾唔錯!

〰️ 雙重滋味炸雞 $188

< 初雪 x 避風糖 炸雞 >
貪心嘅我當然係叫雙拼 可以試多款口味🤘🏿

個人好推介初雪口味 果然係招牌!!
炸雞上佈滿厚厚嘅芝士粉 芝士嘅鹹香好出
好鍾意佢鹹鹹甜甜嘅調味 真係幾出色
另外仲會有好幾塊薯片 炸得脆卜卜好刷嘴😛

〰️ 勁量級明太子雞蛋卷 $151

雞蛋捲分別有 勁量級 同埋 迷你size !
勁量級真係名不虛傳 原來係兩條雞蛋卷合併為一份
蛋卷中間加入左明太子同拉絲芝士 上面就有蟹籽
呢個份量真係不得了 相信可以夠四至六人食
所以一班人食的話叫呢個真係啱晒🤘🏿

〰️ 明洞小食派對 $140

呢款一次過可以食齊多款韓國嘅小食!

一邊有炸紫菜粉絲卷 炸餃子 同炸紫菜蝦卷

另一邊就有芝士年糕同魚糕 一次過滿足你所有願望!
幾鍾意佢個芝士年糕嘅調味 辣度唔會太高
唔食得辣嘅我都可以食多幾舊😛
2021-11-30 314 瀏覽
好耐冇番韓國啦,有冇人同小編一樣平時都幾鐘意食韓國嘢呢?最近就同朋友黎咗位於朗豪坊既NENE CHICKEN 食晚餐,除咗佢地既招牌炸雞之外,今次同朋友都試咗其他韓國料理,味道都唔錯幾有驚喜!🥘玫瑰醬寬粉炒年糕 $108所謂的『玫瑰醬』其實係番茄醬加奶油醬調製而成,食落去帶甜味和奶香,其他配料有香腸、煙肉、寬粉、年糕等等,小編特別喜愛寬粉!食既時候口感煙韌!值得一試🍗雙重滋味炸雞(無骨)$188可以選擇任何兩款口味!今次就揀咗蒜香醬油炸雞同白郡主炸雞,炸雞外皮香脆,食落口都唔會話太乾身,小編比較推介白郡主炸雞,因為有乳酪食落去酸酸地幾開胃!🍲鮑魚海鮮湯$128估唔倒幾多料係入面,有兩隻鮑魚、青口、蜆等等,飲落去湯頭都比較辣,平時鐘意飲海鮮湯既朋友仔可以試吓!🥩皇室豬肋骨(L)伴芝士火鍋及脆薯條 $275一上枱真係嘩一聲!份量都足夠三個人Share,食落去夠軟諗,配上芝士火鍋一齊食好滿足,芝士比較重奶香味🍑Cocktail Rita Peach $78🥥Lychee Blue Butterfly $48兩杯飲品飲落都非常清新,小編特別喜愛Cocktail Rita Peach,白桃沙冰配

🥘玫瑰醬寬粉炒年糕 $108

🍗雙重滋味炸雞(無骨)$188
可以選擇任何兩款口味!今次就揀咗蒜香醬油炸雞同白郡主炸雞炸雞外皮香脆,食落口都唔會話太乾身,小編比較推介白郡主炸雞,因為有乳酪食落去酸酸地幾開胃!

🍲鮑魚海鮮湯$128

🥩皇室豬肋骨(L)伴芝士火鍋及脆薯條 $275

🍑Cocktail Rita Peach $78
🥥Lychee Blue Butterfly $48
兩杯飲品飲落都非常清新,小編特別喜愛Cocktail Rita Peach,白桃沙冰配上蘋果酒原來都幾夾😮值得一試
2021-11-25 291 瀏覽
撞啱呢個星期三有放題食,就約埋朋友試吓!$158 有得試晒咁多個味真係好爽,平時歌個人好難食好多味,今次可以試吓自己鍾意邊個味放題的雞比平時正常嗌一碟的雞瘦弱,太多雞皮~ 嗌咗四round, 每round嘅質素都唔同😂 有時好熱、有時唔熱;有時有肉、有時無肉。但今次當係試吓味都唔錯,百幾蚊無得要求咁多試咗好多隻味,最後覺得招牌、醬油同初雪最好味今次試完味,下次會散嗌呢幾隻味!因為散嗌的雞件好味啲(都明白嘅..)
撞啱呢個星期三有放題食,就約埋朋友試吓!

但今次當係試吓味都唔錯,百幾蚊無得要求咁多
試咗好多隻味,最後覺得招牌、醬油同初雪最好味
2021-11-23 243 瀏覽
這間韓式炸雞店推出90分鐘任食優惠,因應任食口味而有不同的價錢選擇,我們選兩款口味,原味和蒜香醬油味。原味炸雞沒什麼特別,蒜香味蒜味充足,沒有原味般寡。雖然任食優惠真系好正,但始終炸雞食多了會感到油膩,自問大食的可以挑戰一下自己。

2021-11-16 237 瀏覽
在旺角朗豪坊11樓的Nene Chicken 的炸雞(無骨)有初雪和甜辣都十分好味,不用咬骨,可以直接用义放入口,十分方便!韓式牛肉石鍋拌飯,我覺得好平凡,質素不太差!石鍋不夠熱,太多油!比較不好味!芝士蛋伴泡菜炒飯,外貌十分吸引,味道唔錯,泡菜炒飯十分特別,略嫌辣了一點,但可以一試!Cocktail Rita Peach 是一個十分好飲的飲品,而且外貌十分吸引!很多人來這裡用餐,主要吃這裡的炸雞,說實話這的確是十分好味,但其他食品便十分普通!

比較不好味!

• 初雪炸雞
2021-11-15 153 瀏覽
NeNe Chicken喺韓式炸雞算係非常出名😋✨今次叫咗初雪炸雞同埋韓式甜辣醬炸雞🍗🇰🇷初雪炸雞灑左滿滿嘅芝士粉🧀配上酥脆嘅炸雞外皮韓式甜辣醬炸雞包裹住味道偏甜嘅韓式醬汁🌶味道經典 滿滿韓風🇰🇷✨
NeNe Chicken喺韓式炸雞算係非常出名😋✨

今次叫咗初雪炸雞同埋韓式甜辣醬炸雞🍗🇰🇷
初雪炸雞灑左滿滿嘅芝士粉🧀
配上酥脆嘅炸雞外皮
韓式甜辣醬炸雞包裹住味道偏甜嘅韓式醬汁🌶
味道經典 滿滿韓風🇰🇷✨
🌹玫瑰醬寬粉炒年糕 $108 🌭追加 芝士脆薯炸熱狗 $20 🍝香蒜橄欖油蝦炒年糕意粉 $118 🍜芝士炒年糕伴拉麵 $112 🍟金大人串燒拼盤(M) $182 🍑Cocktail Rita Peach $93 🏖JEJU ISLAND BEACH $58 呢餐雖然兩個人食不過叫多咗嘢食,唔知道原來每一碟都非常大份,佢嘅炒年糕同拉麵都有辣味,尤其係個拉麵都幾辣🌶,辣得好惹味。不過我自己就比較鍾意食佢嘅意粉,因為香蒜橄欖油好香,而寬粉有埋香腸都好正。呢餐好多澱粉質,有麵粉有年糕,其實一碟都已經飽飽地😂😂 雖然韓國嘢食出名就係炸雞,不過如果成碟都係炸雞,我覺得太過多所以冇叫,取而代之係叫咗串燒拼盤,好豐富,有流心芝士蘑菇釀雞翼/糯米釀雞翼/炸蝦餅/水牛城燒雞中翼/炸魷魚🦑/薯條🍟/炸雞🍗,有啲仲係冇骨,雞翼入面有滿滿的餡料🤩,當然唔少得超香濃嘅芝士喺農夫包裡面。而且佢用左新技術空氣免油炸,令食物油分可減少80%,大家就可享用健康美味的炸物🍤🍖 飲品要打卡就要叫Cocktail Rita🍹,佢係 Somersby Apple,有香濃嘅蜜桃味,另一杯彩虹🌈咁都好靚。 📍NeNe C

🌹玫瑰醬寬粉炒年糕 $108
🌭追加 芝士脆薯炸熱狗 $20
🍝香蒜橄欖油蝦炒年糕意粉 $118
🍜芝士炒年糕伴拉麵 $112
🍟金大人串燒拼盤(M) $182

🍑Cocktail Rita Peach $93
🏖JEJU ISLAND BEACH $58

飲品要打卡就要叫Cocktail Rita🍹,佢係

📍NeNe Chicken - 朗豪坊11樓30號舖

2021-09-07
2021-10-25 221 瀏覽
👯‍♀️朋友生日🎂去左朗豪坊食韓國🇰🇷炸雞慶祝🥘🍗🥳🎉🐽雙重滋味炸雞(有骨$178無骨$188)我地當然要無骨啦!試左韓式甜辣&蒜香醬油🍗韓式甜辣感覺一啲都唔辣,兩隻味嘅炸雞都好多汁唔係乾身嗰種,我自己比較鍾意蒜香醬油,濃味香口D😄🐽芝士炒年糕伴拉麵🍜$112🥢呢個就真係有D辣啦!上面有D魚腐之類嘅嘢幾好味😂年糕都唔錯,不過唔知係咪因為好多醬汁,食完呢碟野就飽左🐷🐽野飲方面,試左士多啤梨乳酪🍓同芒果乳酪🍹,清清甜甜咁。味道整體黎講就中規中矩,份量都幾大既,以呢個價錢黎講都算係咁🌈
👯‍♀️朋友生日🎂去左朗豪坊食韓國🇰🇷炸雞慶祝🥘🍗🥳🎉

🐽野飲方面,試左士多啤梨乳酪🍓同芒果乳酪🍹,清清甜甜咁。

2021-10-21 165 瀏覽
🌹玫瑰醬寬粉炒年糕 ($108) 玫瑰醬以經典韓國辣炒年糕醬加入番茄醬同忌廉調配出Fusion過癮嘅味道,配搭煙韌軟糯嘅年糕同沾滿醬汁嘅寬粉真係一流🥢 🔥火辣炒年糕炸雞(無骨) ($128) 總共8件甜辣惹味嘅無骨啖啖肉炸雞,一旁仲有炒得外焦脆內軟嘅年糕,個種刺激味蕾嘅辣真係會食唔停口!🍳勁量級雞蛋卷(Kimchi)($141) 足30cm長嘅蛋卷認真吸睛,4人分享完全冇問題👍🏻 入面除左有拉絲芝士,彩椒之餘,仲有酸辣開胃泡菜!另外仲有明太子口味選擇~🧀芝士潘朵拉炸雞 ($202) 終極邪惡Boss級炸雞!一旁嘅原味炸雞表層已經鋪上芝士,另外中間仲有農夫包裝住嘅極濃芝士醬,雙重滋味,份量真係打大佬級!🦋Lychee Blue Butterfly ($48)🦈Shark Attack ($58) 杯飲品完全呈現返鯊魚攻擊後血染大海嘅景象,玩味十足🤣 鯊魚口裏面係士多啤梨糖漿,沙冰質感,整體過甜

🦋Lychee Blue Butterfly ($48)
2021-10-13 318 瀏覽
係朗豪坊搵食,見到呢間Nene Chicken,當時5點幾,見出面都有人等,心諗應該都唔會太差,未試過咪諗住試吓。撳完飛,見入面有多張坐位都未畀得人入去,都唔知點解🤷🏻‍♀️NENE雙滋炸雞$188揀咗甜辣味同芝士味,order大概5分鐘就已經到,一食落去就知唔係即炸,感覺已唔好,最弊啲雞沒有外脆內軟呢種口感,又唔juicy,仲有甜辣汁完全唔得,一啲都唔好味,得過甜字🤮另外芝士味好啲啲,但都係唔跪唔Juicy。從來未食過咁難食嘅韓式炸雞🤮完全沒水準可言😒芝士炒年糕拉麵$112賣相好核突,見到隻烚蛋爆咗再煮熟,味道又好一般,覺得自己喺度食緊垃圾🤮另外叫咗兩杯嘢飲total加埋$380,又貴又唔好食,呢個價錢喺朗豪坊都搵到好多好味過佢,後悔揀咗呢一間,真係同Goobne炸雞有天淵之別😓唔明點解仲有人等位🥴永遠都唔會再幫襯🤧

NENE雙滋炸雞$188

芝士炒年糕拉麵$112

中午到這間餐廳食飯,叫了部隊鍋,等左45分鐘不在話下,原來d 侍應上錯左比第二檯,但係放左15-20分鐘,隔離檯將個鍋翻個底朝天,而且d食客完全無戴口罩。然而,個侍應直接將隔離檯的部隊鍋轉到我地張檯。問侍應可否換一個,距答‘無架啦,我地最後一個,你要就要。’再問 ’叫邊個食物會快d?‘ 直頭人都走埋,完全唔知d侍應發生咩事。最後等左半個鐘,lunch time 都過埋,碟炒粉絲先到,但係係異常的鹹,食完重要肚疼⋯

再問 ’叫邊個食物會快d?‘ 直頭人都走埋,完全唔
知d侍應發生咩事。

2021-10-05
午餐
2021-10-02 210 瀏覽
NENE CHICKEN 好似係第一次食😍韓式蛋卷好普通 冇乜驚喜芝士吉列豬扒炒年糕伴烏冬 烏冬好好食好煙韌另外叫咗比較少見嘅咖喱味炸雞 咖喱粉好重味食多兩舊會感覺有啲
NENE CHICKEN 好似係第一次食😍

韓式蛋卷好普通 冇乜驚喜

芝士吉列豬扒炒年糕伴烏冬 烏冬好好食好煙韌

另外叫咗比較少見嘅咖喱味炸雞 咖喱粉好重味
食多兩舊會感覺有啲
2021-10-01 138 瀏覽
四點半大概入座 四十多分鐘和隔壁桌差不多下單先上了一份餐 而那份炸雞等到五點多 一下子沒有心情吃 隔壁桌都已經吃完走人!下次不會去 越做越讓人失望 隨隨便便的餐 還不如吃其他!
四點半大概入座 四十多分鐘和隔壁桌差不多下單
2021-10-01
下午茶
2021-10-01 142 瀏覽
📍nene chicken📍💡旺角見好耐冇食過韓國野,又好想食炸雞,就黎左呢間🐥雙重滋味炸雞($188)我哋揀咗甜辣同初雪,初雪真係好正,俾芝士包住,啖啖芝士既感覺,炸雞外皮酥脆至於甜辣,每件雞都占滿醬,不過辣可以多小小😂不過都影響唔到,佢係好味🐥迷你雞蛋卷($151)雖然叫迷你,但都好大份,簡左明太子味,雞蛋入邊切開有好多芝士,有拉絲效果,蛋卷蛋味濃🐥芝士炒年糕伴拉麵($68)年糕煙煙韌韌,味道唔太辣上面又有好多芝士,撈埋麵食好正
📍nene chicken📍
💡旺角

見好耐冇食過韓國野,又好想食炸雞,就黎左呢間

🐥雙重滋味炸雞($188)
我哋揀咗甜辣同初雪,
初雪真係好正,俾芝士包住,啖啖芝士既感覺,炸雞外皮酥脆

🐥迷你雞蛋卷($151)

🐥芝士炒年糕伴拉麵($68)
年糕煙煙韌韌,味道唔太辣
上面又有好多芝士,撈埋麵食好正