2008-07-04 37 瀏覽
可能到o既時候已經九點幾, 好多野都已經賣晒!翡翠苗脆肉瓜 - 正, 個湯好好味環境非常一般, 因為多數位都係o向馬路邊只有一間房可以供四至八人 (左右) 享用邊食邊有泰文歌陪伴 哈哈只收現金及八達通 (但不能增值)
可能到o既時候已經九點幾, 好多野都已經賣晒!

翡翠苗脆肉瓜 - 正, 個湯好好味

環境非常一般, 因為多數位都係o向馬路邊
只有一間房可以供四至八人 (左右) 享用

翡翠苗脆肉瓜
胡椒龍蝦, 少o左o的
豬頸肉 - 抵食
2007-08-31 14 瀏覽
這間鋪給我的感覺是很無厘頭,首先明明是吃越南菜的街邊小店,與紐約和會所都沾不上邊,我完全不明白為何店名會叫New York Club。其次我至今都不知道他們的實際營業時間,印象中他們日間好像是從不開門的,但也不見得是晚晚也做生意,很多時經過都是烏燈黑火,但偶爾深夜又會發現他們開了門做生意。再者他們的運作模式也很奇怪,基本上他們的鋪位只用來做廚房,所有餐都擺在路邊,而生情況的確有點欠佳,底不難發現垃圾和煙蒂,偶然又會看到流浪貓和蟑螂穿插,但我發現店員會帶一些熟客上側邊的舊樓進,到底他們是否有堂座至今對我來說仍是一個謎。點菜付款方式就更有趣,竟然是先進的電腦螢幕選菜,然後以八達通結賬,這樣還有九折優待。食物方面,其實還是挺不俗的,廚房的職員好像都是越南人,食物弄得頗地道,而且款式甚多,但鑑於他們沒有餐牌,很大程度要依賴店主介紹或者自己從旁觀察其他食客的選擇。服務方面,原則上可以全自助,老闆娘好像永遠都顧著和熟客聊天,而光顧的人好像十居其九都和店主認識。總言之,此店有點似一間私房菜,能不能吃到好東西就要看你和它的緣份了。
2006-09-19 23 瀏覽
今日唔係幾舒服,唔知食乜,咁bf就提議食泰國菜或呢間,我就話想試呢間,因佢都開左一段日子,而我們都淨係食過外買湯粉,於是今日就去試。去到今日唔多人,而老闆娘都開左張台比我地。我地聽到佢話今日重有蠔仔炒蛋,咁就叫左一份,另外再叫左生蝦、泰式少通菜和咖哩蝦(但老闆娘整錯左蟹比我地)、芝士蛋糕。蠔仔炒蛋- 好食,而蠔仔大粒又無沙生蝦- 好味,新鮮爽口又大隻咖哩蟹- 好好食,需然比左蟹,但真係好食有蟹味有又鮮味,但就有蟹剛有少少唔熟(可能個剛太大啦),個汁好好味,用飽o黎點汁超好味。^_*泰式少通菜- ok芝士蛋糕- 幾好PS: 去食要有心理準備,因佢唔係一個室內舖而係一個似大排當既位,所以佢o的台會開係行人路或路邊,介意就唔可以去試。而阿老闆娘記性唔係太好(可能得佢一個做招呼),但想食就要book位同問阿師傅今日有無放假。

蠔仔炒蛋- 好食,而蠔仔大粒又無沙
生蝦- 好味,新鮮爽口又大隻
泰式少通菜- ok
芝士蛋糕- 幾好