2022-12-11 2159 瀏覽
💟Neway💟大家對佢都唔陌生,喺大家嘅腦海可能都係得唱歌🎤+K Buffet🍽,而家九龍城Neway推出左雞煲火鍋放題😋只需加$68咋😮,嘩🔉🔉真係抵食到哭泣,配料重要有成三十幾款噤多,雞煲重可以揀辣度,一啲都冇hea你,唔食辣嘅可以揀藥膳醉雞煲🐔,我同朋友唔小心食晒成隻雞🙊啲雞真係超滑,同埋好入味,重要份量超多,配料方面隨左牛呢啲必有之外,竟然有我至愛嘅雞子同廣島蠔,全部好新鮮同大大粒架😋呢到啲服務真係好好,全部後生仔女,充滿活力💪🏻收枱加湯加配料全部一call即到💁🏻‍♀️食飽重可以唱埋K😬重要有我至愛嘅mirror😆埋單都係👯‍♀️$3xx一個人咋😍老實講出去食放題邊爐都要呢個價,重要有限時,而家重要有埋獨立房間,夠晒私隱度,無論你係兩位到公司聯歡會/一大班朋友聚會都可以喺到攪架🧏🏻‍♀️精明嘅大家一定識揀,重等咩呀🏃🏻‍♂️🐔🍲雞煲火鍋放題 🔜供應時間 17:00-22:00

🐔🍲雞煲火鍋放題
🔜供應時間 17:00-22:00

2022-12-08
  • 雞煲放題
﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊嚟Neway唱好K🤭💕 #九龍城Neway限定同媽媽慶祝生日,一年都會來一次👉🏻👈🏻今次同我嘅寶兒嚟九龍城唱K🎤💚勁有回憶~因為我哋唱合唱Twins🤭諗返起已經係N年前~我同妳雖然無童年嘅回憶😝不過以後你都走唔甩!ꔛ‬☆*゚(๑⃙⃘´ಲ`๑⃙⃘ )=͟͟͞͞ ᵏ ⁱ ⁿ ᵒ ᵏ ᵒ ꕀ ᐝ˓◞˂̵✧唱歌又點少得食嘢🤓唱到勁肚餓又唔想食小食😌O!M!G! Neway竟然有火鍋同雞煲食??仲要係每位+$68 就有任食嘅火鍋🤩!超crazy!究竟咩事?連雞子同埋廣島蠔都有!唔係講笑😍😍😍食火鍋有成間房又可以唱埋k真係可以話喺邊度搵?見到大家都話好耐冇唱K😝快啲去試下邊唱K邊打邊爐🫣💚𓆸 ॱଳॱ ⸜ ̠ꌇི͚̠⸝ 𓌉◯𓇋 ‎⸝⸝⸝ 𓎩 ⸝⸝ 𓌈˒˒* ⸜ ̠ꌈྀ͚̠⸝想睇吓有咩食可以睇圖💕我比較欣賞嘅食物❤️❤️❤️🔸火鍋湯底:藥膳醉雞煲/雞煲-藥膳醉雞煲_香濃鮮香、雞煲入味到不得了🔸廣島蠔-脹卜卜~鮮味十足🔸雞子-大大粒🤣我醉愛!🤣🤣🤣🔸支竹、烏冬-放喺雞煲度~索晒啲汁😌超好味-放兩個鍋都好好食😋🔸牛肉還好~不錯🤭不過我梗係鍾意食海鮮啦!🔸牛胸爽真係超強大,牛胸爽都有🤩🔸丸類、菜類熟我嘅都知我唔係太愛丸🫠不過

﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊
嚟Neway唱好K🤭💕 #九龍城Neway限定
同媽媽慶祝生日,一年都會來一次👉🏻👈🏻
今次同我嘅寶兒嚟九龍城唱K🎤💚勁有回憶~
因為我哋唱合唱Twins🤭諗返起已經係N年前~
我同妳雖然無童年嘅回憶😝不過以後你都走唔甩!

唱歌又點少得食嘢🤓唱到勁肚餓又唔想食小食😌
O!M!G! Neway竟然有火鍋雞煲食??
仲要係每位+$68 就有任食嘅火鍋🤩!
超crazy!究竟咩事?
連雞子同埋廣島蠔都有!

唔係講笑😍😍😍食火鍋有成間房又可以唱埋k
真係可以話喺邊度搵?見到大家都話好耐冇唱K😝

快啲去試下邊唱K邊打邊爐🫣💚

想睇吓有咩食可以睇圖💕
我比較欣賞嘅食物❤️❤️❤️

🔸火鍋湯底:藥膳醉雞煲/雞煲
-藥膳醉雞煲_香濃鮮香、雞煲入味到不得了

🔸廣島蠔
-脹卜卜~鮮味十足

🔸雞子
-大大粒🤣我醉愛!🤣🤣🤣

🔸支竹、烏冬
-放喺雞煲度~索晒啲汁😌超好味
-放兩個鍋都好好食😋

🔸牛肉
還好~不錯🤭不過我梗係鍾意食海鮮啦!

🔸牛胸爽
真係超強大,牛胸爽都有🤩

🔸丸類、菜類

——切勿浪費食物——

記得去之前預訂房間🎤😋💕
九龍城Neway限定 ☎️ 2382 2300

༶•┈┈┈┈୨♡୧┈┈┈┈•༶
˒˒✩⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝̣⃝ͯ⃝ Neway Karaoke Box (九龍城)
≋ ≋ 九龍城太子匯1樓6至7號舖
₊˚· ७── ⁼³₌₃
(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)如果鍾意我嘅分享☷
➿記得fσℓℓσω ◡̈ ‎ ༘ ♡讚好收藏文章💕
12月2日天寒地冬,但難得靚媽有日閒日假期,肥華無理由要佢在街凍冰冰食西北風,所以就選擇咗到呢間K場,玩佢哋嗰唱K午餐,衹須付出大約$200淩蚊,兩個人就可以唱足5小時K歌,仲加一個有多款主菜及飲品讓顧客選擇嘅午餐,今日仲有兩枝無酒精啤酒送俾顧客,肥華認為呢個唱K午餐真係抵到冇朋友,而當肥華對住靚媽唱喇史一曲,陪着你走時,竟受歌詞感動到流眼淚,好彩冇俾靚媽見到,否則就瘀爆燈,總結呢間K場個唱K午餐可以講係,抵食,超值👍👍👍
2021-08-17 1327 瀏覽
閒日兩個人去唱K。黃金時段5:00pm 到凌晨4點。$209 買一送一,包每人兩杯飲品。叫咗$128 三款,諗住食物都會伏伏地,點知有驚喜。泰式無骨鳳爪份量不少,味道冇伏,感恩。焗豬扒飯可以用好食形容,豬扒夠林夠厚,仲要蛋炒飯底,芝士亦唔慳。泰式豬頸肉炒烏冬豬頸肉有點薄,但量不少。未去到話有獲氣咁勁,但總份量夠,味道正常,咸甜適中。服務都高出預期。無論帶位,送餐都好快。可能呢個時段真係冇乜人。整體都好滿意。

叫咗$128 三款,諗住食物都會伏伏地,點知有驚喜。

泰式無骨鳳爪

份量不少,味道冇伏,感恩。

焗豬扒飯

可以用好食形容,豬扒夠林夠厚,仲要蛋炒飯底,芝士亦唔慳。

泰式豬頸肉炒烏冬

2021-08-17
2020-10-05 1043 瀏覽
第一次來九龍城的Neway~下午茶餐供應時間為1:30至5pm麥樂雞鮮炸熱辣辣,配雞醬😃像平時外面買的冰鮮麥樂雞,但係整得都OK。雞泡魚乾比較硬,好有咬口,提供沙律醬沾點,送酒一流辛辣麵冇晒所以轉左出前一丁,都煮得啱啱好😂不過不失我覺得泰式生蝦幾好食,少少辣,必試雞翼揸得很香脆,但是很乾,吃完會很口渴。小籠包普普通通,冇乜湯水,豬肉餡料。係咁食咗好多嘢🤣推介泰式生蝦~~我的朋友就很喜歡那隻椒鹽炸雞翼 和小籠包

雞泡魚乾比較硬,好有咬口,提供沙律醬沾點,送酒一流

辛辣麵冇晒所以轉左出前一丁,都煮得啱啱好😂不過不失

我覺得泰式生蝦幾好食,少少辣,必試

係咁食咗好多嘢🤣推介泰式生蝦~~
我的朋友就很喜歡那隻椒鹽炸雞翼 和小籠包
2020-10-04
下午茶
2017-02-28 3161 瀏覽
最鍾意就係一放工就去唱下K鬆下個人,但太肚餓就唯有叫下K-Buffet啦,一個人加30~50蚊都唔係太多,埋單咪200零蚊咁樣其實我都預左K-Buffet D野食麻麻地架啦,佢又唔係專業做飲食既,你對佢既期望都唔會太高啦。比較好味既我會覺得係:炒飯/炒麵、壽司、串燒等等;壽司師父即整完就好快俾人拎哂,串燒就你叫佢燒佢先燒(我就覺得係最好),炒飯/炒麵就唔洗講,穩穩陣陣,不過我最鍾意食既甜品就差左D,蛋糕連D味都唔係我杯茶,所以話,去食K-Buffet既話,期望就唔好太大啦,你D錢都係FOR唱通宵K啦
最鍾意就係一放工就去唱下K鬆下個人,

但太肚餓就唯有叫下K-Buffet啦,

一個人加30~50蚊都唔係太多,

埋單咪200零蚊咁樣

其實我都預左K-Buffet D野食麻麻地架啦,

佢又唔係專業做飲食既,你對佢既期望都唔會太高啦。

比較好味既我會覺得係:炒飯/炒麵、壽司、串燒等等;

壽司師父即整完就好快俾人拎哂,

串燒就你叫佢燒佢先燒(我就覺得係最好),

炒飯/炒麵就唔洗講,穩穩陣陣,

不過我最鍾意食既甜品就差左D,

蛋糕連D味都唔係我杯茶,

所以話,去食K-Buffet既話,期望就唔好太大啦,

你D錢都係FOR唱通宵K啦
2016-11-25
2017-02-26 1730 瀏覽
Singing K is never enough to Hong Kong Youngsters like us. One round of Happy Hour can never satisfy our desire for singing. So we went for a second round. We went from Mong Kok To Kowloon City, which is a pretty Long way to go. No one can stop us from Singing K It is not easy for us to get there. Almost 30 mins of Travelling time. This should be the cheapest K Dinner (with acceptable distance haha) in Hong Kong. So never mind. I have been here twice. Nothing so amazing to me.I dont really care
Buffet. Basically Chinese Cuisine
I dont really care about the food quality. Singing is the main point!
Really poor accessibility. (to me) But price is reasonable. Food Quality is acceptable.

Oh, last but not least. The service is really good. The waiters are really polite and active!
2017-01-21
2017-02-08 1099 瀏覽
My grandmother tells me to drink as much Chinese soup as I can she says I have eaten too much meat 🍖 Always dine alone So follow the golden theory Hot soup and Hot rice 🍚 This is why I always have k lunch Because I believe in grand mother She is a wise lady today Western soup is delicious Lots of vegetables Really worthy I love ❤️ karaoke 🎤 hot ovatine
2017-02-08
午餐
  • Hot  lemon coke  gingered
2016-11-16 1179 瀏覽
據聞呢到既buffet quality 冠絕全港,今日一於同老婆試下果然冇令我地失望,熱盆直程有大排檔水準,仲要不停re fill,菜式碟碟不同刺身同串燒仲要好新鮮真心好好食

刺身同串燒仲要好新鮮
真心好好食
好耐冇唱k,終於大除夕夜同家人去唱k,點知搬左鋪之後d野食差左好多 海鮮拼盤:冇樣敢食,因為擺放位置對正廁所門前菜:冇樣敢食*2,原因都係擺放位置對正廁所門蟹子沙律:正常刺身:有帶子刺身,味道都可以。不過,得1round,冇再refill法式著蓉焗蟹殼:外表雖吸引,不過,薯蓉依然是薯蓉味,難以發揮。印度咖哩 + 蒜蓉包:咖哩雖過辣,蒜蓉包算得上脆身。咖哩和蒜蓉包永遠是合拍的伙伴,表現正常。燒蠔:蠔原隻去燒,睇得出有heart。燒蠔一出,排我前面個大叔差不多一次過拎哂,只留下這一只。這一只燒蠔外表比大叔的瘦小和乾身,可能因為過熟的原故。不過,感覺尚算新觧,而且蒜蓉很香。燒雞翼:雞翼外表香脆,肉質剛剛好,唔會太老。燒帶子:剛剛燒起,熱騰騰,配料還是香噴噴的蒜蓉,帶子飽滿鮮甜。水果盤:水果完全無味,更不要說甜。。。火鍋區-肥牛真的很肥,其他都是常見火鍋食材。甜品區-搬左之後,退步最多。以前甜品有十數種,現在只有5種。而,味道方面,不吃也吧。
海鮮拼盤
海鮮拼盤:冇樣敢食,因為擺放位置對正廁所門
生腸
前菜
前菜:冇樣敢食*2,原因都係擺放位置對正廁所門
蟹子沙律
蟹子沙律:正常
刺身
刺身有帶子刺身,味道都可以。不過,得1round,冇再refill
碳爐燒排骨 + 法式著蓉焗蟹殼
印度咖哩 + 蒜蓉包
燒蠔 + 燒雞翼
燒雞翼:雞翼外表香脆,肉質剛剛好,唔會太老。
燒帶子
水果盤
水果盤:水果完全無味,更不要說甜。。。
火鍋區-肥牛真的很肥,其他都是常見火鍋食材。

題外話/補充資料: 廁所門口放食物,睇到都已經冇胃口
2014-12-31
慶祝紀念