2022-08-29 1861 瀏覽
放左工係觀塘 又想同班同事happy hour下 但又唔想出去tst 經朋友介紹就上左黎 閒日黎講都算多人 9成既客都係同我地一樣都係放左工想飲2杯relax下環境好大 坐得都算舒服 生啤選擇都好多 有6隻唔同既生啤 另外有枝裝啤酒 cocktail 大酒 紅白酒 有3部鏢機 beer pong 仲有一張美式桌球枱 員工都同啲客打成一片 可能因為上樓吧既關係 同埋觀塘區多工廈寫字樓 仲有係有廚房 串燒 炒粉麵飯都有 味道都唔錯 價錢都合理 應該會成為我以後收工既好去處
2022-08-27
2022-08-29 1052 瀏覽
經過附近見無野做就係OpenRice搵下有無酒吧可以上去坐下飲杯野Search到呢間 就打算上去飲杯傾陣計上到去個侍應都幾好禮貌好快就check 好安心出行 快測坐低左 仲同我地講番多左兩款生啤 menu睇唔到最後我地揀左杯cocktail 同生啤杯cocktail影相一流 岩我呢啲中意甜既人
Search到呢間 就打算上去飲杯傾陣計
杯cocktail影相一流 岩我呢啲中意甜既人
Sangria
Sangria
2022-08-21 814 瀏覽
同一堆朋友係附近玩完見時間尚早就揾間吧飲下野唔洗擔心快測問題餐廳會提供解決如果唔係唔會去個場地幾靚但係一入去煙味就好勁以上係成個drink menu酒類比較少😖😖揀左好耐都唔知揀咩好因為人多所以叫左個塔有色盅同啤牌有朋友叫左杯cocktail都幾貴 起碼要百幾蚊一杯佢比我飲左啖 好難飲🤢🤢🤢🥶好似啲中藥再加甜甜地再加酒咁搞唔掂其他fd飲另外既話佢地自己個杯就淡口明明一開始只係放2 dou小食係枱最後收我地4dou我地同佢講佢地話最低nuts要4 dou唔緊要 咁你又唔一早講好喇既然你咁樣收你又唔出比4dou我 剩係比2dou收我4dou錢係咩事?野飲又貴Beer又冇料到Cocktail難飲加貴有啲比人呃 唔好既感覺☹️
同一堆朋友係附近玩完

佢地話最低nuts要4 dou
唔緊要 咁你又唔一早講
好喇既然你咁樣收
你又唔出比4dou我
剩係比2dou收我4dou錢係咩事?

野飲又貴
Beer又冇料到
Cocktail難飲加貴
有啲比人呃 唔好既感覺☹️
2021-11-10 1274 瀏覽
行過見到派傳單就上左去試,上到去知道午市開左兩日左右,叫左芝士焗飯同一杯cocktail,非常有驚喜。 環境舒服,唔會奪靜又唔會太嘈,可以同同事傾下計,係一個唔錯既地方
2020-01-09 4561 瀏覽
This is unacceptable, the waiter is very impolite and the beer is quite expensive. The waiter did not inform us about the additional fee and told us only when I asked the bill. I strongly recommend not going to this stupid restaurant ao you can save some money.
2019-05-28 5129 瀏覽
朋友家住觀塘區,因此 Thursday Night我們選擇在觀塘找間酒吧聊聊天Relax一下。Nexus的環境滿不錯,地方大,有過萬呎,而且還有空中花園、3間VIP房,蠻舒適的。當中Nexus還有又多遊戲設施,如果一班人來就可以一起集體玩了。我跟友人被安排坐近門口的位置。一坐下來店員便為我們準備了蝦條做Snack,吃完了他們會再幫忙refill,服務很好。我跟朋友各自都點了杯mocktail ,味道還蠻清新的。食物則點了:串燒 (日本甜薯、 汁燒雞中翼、  鹽燒雞軟骨 及最靚豬腩肉)肉類串燒都燒得剛剛好,肉質嫩滑。日本甜薯也被燒得香香甜甜的,好吃!黑松露薯條原本以為是有黑松露醬的,原來是沒有的,有點小失望呢!只是加了點黑松露粉,所以黑松露味不足。可是薯條是真的炸得香脆,所以還是好吃的,只是感覺黑松露味較淡。

我跟朋友各自都點了杯mocktail ,味道還蠻清新的。

食物則點了:

黑松露薯條

2019-04-11
2019-05-16 3273 瀏覽
收工有時想同三五知己去飲返杯,但係又驚尖沙咀或者中環多人,可以考慮吓觀塘❤️今次就去咗Nexus,最吸引我嘅就係場地過萬尺,有Beer Pong、Slap Cup、鏢機、桌球等等,仲有三間大型VIP房同埋Sky Garden空中花園。小妹今次點咗杯1664🍻另外仲叫咗這個小食,🤤燒蠔同燒豚肉好香口,另外仲有個特色嘅黑松露薯條🍟,價錢都好大眾化,不過今次就略嫌上食物嘅時候比較耐少少,但係得閒過嚟relax下真係一個唔錯嘅選擇❤️如果下次一大班朋友仲可以book VIP房搞party🎉

2019-04-03
10 分鐘 (堂食)
2019-04-16 4721 瀏覽
最近都出沒觀塘~~所以揾食都在附近,想與朋友傾下咁... 發現了很近地鐵站,觀塘來說近大街的一間樓上酒bar~~因為最近發現原來酒吧都有驚喜,所以便一試究竟!入到去發現環境好大~~好寬敞。我坐在近門口的位置,坐位很舒適。由於晚飯時間,我和朋友都點了串燒和主食。 點了蒜燒原條茄子,蜜糖燒菠蘿,薯條,黑椒無骨豬手和一口日本和牛! 飲品點了兩杯Ginger Beer~~Ginger Beer~~好易入口! 非常清新的感覺! 一點都沒有酒的苦澀味~~推介! 而且還帶了少少甜~~~有驚喜!黑椒無骨豬手~~~這個有別於一般的豬手,平常的都是外皮脆卜卜,但這個不是,都是香軟~~ 這個豬手不會死鹹,最重要是個汁好配合個豬手,讓我停不到口!薯條好可惜沒有了黑松露汁... btw~~這個薯條新炸,而且啖啖薯肉,沒有偷工減料!!這個用來送酒加談天說地真的值得! 份量又多~~呵呵!最最最值得要吃記得叫茄子~~ 意想不到的香蒜味!加上配了三色椒粒!整個橈茄子沒有得輸! 太好味了~我叫了兩份!哈哈!蜜糖燒菠蘿和一口日本和牛~~  蜜糖燒菠蘿甜~可以當甜品哦~而且燒完都仲好多汁,好好!  一口日本和牛做

由於晚飯時間,我和朋友都點了串燒和主食。

Ginger Beer~~好易入口! 非常清新的感覺!

這個用來送酒加談天說地真的值得! 份量又多~~呵呵!

蜜糖燒菠蘿和一口日本和牛~~
 蜜糖燒菠蘿甜~可以當甜品哦~而且燒完都仲好多汁,好好!
一口日本和牛做到外熟內軟~~雖然不是全熟但牛味重!

這間酒吧眼見就很多娛樂~~ 我期待有人玩哦...HAHA!我可不懂得點玩MA~~~

但如果論談天說地,這裡的確是一個好地方。

另外見佢有廂房~~看來大聚會又多一個地方選擇了。

Nexus
觀塘巧明街94-96號鴻圖中心9樓
9/F, Hung To Centre, 94-96 How Ming Street, Kwun Tong

Openrice: Ming L. (level 4)

2019-04-10
2019-04-02 2244 瀏覽
今晚約左妹妹飲野傾下計,所以就她選擇了位於觀塘的NEXUS。呢度幾大,環境唔錯坐得幾舒服。入仲有好多野玩,例如Beer Pong、桌球及飛鏢等,幾適合一大班朋友飲野玩下放鬆下。我們叫了兩杯mocktail :mrs red 及wild berry lemon tea,兩杯都幾好飲,夠曬解渴。因為係晚飯時間,所以都幾肚餓,點了燒蠔、串燒,燒得好香,熱辣辣出爐。不過上菜速度有待改善,因為都等左差不多20分鐘才有飲品,食物再耐少少。聽講呢度LUNCH MENU幾抵食,下次可以再來試試!

聽講呢度LUNCH MENU幾抵食,下次可以再來試試!
2019-04-02
2019-04-02 1122 瀏覽
琴晚同朋友一齊黎左Nexus Chillll night.入到去服務員好快招呼我地坐底,發現🎲入面有好多野玩架,例如Beer Pong,Slap Cup,桌球,飛鏢🎯.因為我地都好肚餓,所以好快就叫左d小食,佢入面都有好多款選擇,但就等待時間耐左d,所以我地都出左去玩掟鏢夠同篤波.但不得不推薦我最愛小食雜菜盤🥗,入面有青椒紅椒同黃椒顏色吸引外,再加埋多汁既翠玉瓜,真係好juice🤤.另外仲有燒茄子🍆,面頭佈滿了燒香了的蒜頭,一啖咬落去哇!好滋味呀,蒜香味令普通既茄子變得不平凡,一定要試🤤.其他小食都好好味架
琴晚同朋友一齊黎左Nexus Chillll night
其他小食都好好味架

2019-04-01
2018-12-11 1486 瀏覽
本身聽到可以一次過滿足三個願望 bbq+飲酒+karaoke 都幾興奮咁樣$380-$450 玩一晚都唔錯啦 以為搵到個好地方結果 失望而回...所謂既bbq都冇咩野食揀,不定期供應既魚蛋, 牛丸, 腸仔, 雞翼, 豬扒, 牛扒, 豬頸肉, 菇同瓜普通bbq場果啲燒烤包入面既種類仲多如果只重量唔重質既黎呢到就岩🤣-Karaoke 啲歌都ok 既, 都岩唱不過都係咁上下啦 十幾人兩支咪🤔-到左開始叫酒飲淡到呢... 應該得啤酒係原汁原味 大酒既話唔知稀釋左幾多倍🤡-總括黎講bbq冇野好食唱k既唔會黎呢度唱飲酒既都係去返bar算啦🤦🏻‍♀️-呢個價錢黎講一啲都唔值平啲既都可以考慮純粹叫有個地方玩下
咁樣$380-$450 玩一晚都唔錯啦 以為搵到個好地方
結果 失望而回...

普通bbq場果啲燒烤包入面既種類仲多
如果只重量唔重質既黎呢到就岩🤣
Karaoke 啲歌都ok 既, 都岩唱
不過都係咁上下啦 十幾人兩支咪🤔
飲酒既都係去返bar算啦🤦🏻‍♀️
呢個價錢黎講一啲都唔值
平啲既都可以考慮純粹叫有個地方玩下
2018-11-30
$450 (其他)
觀塘冇咩樓上BAR,見到有新,又有BEERPONG 玩,所以上黎試下。離MTR有D遠,行10分鐘左右。個場好似好靚,好大, 但係個員工咩都唔知,問佢咩都要答我問下先,真係要TRAIN過。HAPPY HOUR 係「買一送一」,但冇講清楚,係你買你果杯,飲完你張單先送一杯,9點前先至有,仲一定係送同一杯。BAR 台生啤唔多。OVERALL D 台同椅唔好座,環境好嘈,D野玩9點前FREE,之後好似要$140一局,感覺一般。

離MTR有D遠,行10分鐘左右。

9點前先至有,仲一定係送同一杯。

BAR 台
生啤唔多。

2018-05-25
2018-05-19 2084 瀏覽
我兩個月前開始到現在已去了幾次食lunch. 坦白講我是願意付出他的午餐價,大概50幾60幾但只食他的salad bar, 有湯(不是罐頭,是自家製,㤡如南瓜忌廉湯)羅馬生菜,之前有薯仔沙律真的很好食,今星期有個全芝士意粉沙律也可以。第一、二次去午餐份量都幾大份,現在減少了一半份量更好,因為我志在食salad, 但有些人可能會覺得唔抵食。食物,service ok 但坐就肯定不舒服,但他的裝修是飲酒差媒場,場中只有婑枱,枱面在膝蓋位置或吊腳坐高圓枱。暫時salad bar 是免費,如收錢要另加$28。
2018-05-15