[ NIKUSA肉佐 ] 之前嚟過銅鑼灣呢間日本🇯🇵關東風和牛壽喜燒放題店,最近見佢地午市、晚市推出全新🆕菜單,食物種類仲多咗選擇! ✿ 級別5:超豪快極上放題菜單 (共138品)成人 $588/位、長者 $488/位、小童 限定優惠$188/位2.5小時任食 兩款日本產地和牛、厚切和牛牛舌檸檬、刺身、壽司、海鮮、居酒屋串燒等。甜品更有現場即製 日本梳乎厘班戟😍!關東風壽喜燒 及 四款涮涮鍋🍲壽喜燒醬汁由日籍米芝蓮星級懷石料理大師 長本輝彥先生 設計,可以體驗到正宗日本關東風壽喜燒👍。兩款日本產和牛🇯🇵🐮係🆕宮城縣產 仙台A5 霜降黑毛和牛西冷/肉眼/牛展、嚴選 山形縣產 藏王和牛上肉/赤身肉。兩款和牛脂肪豐富且均勻分佈,肉質嫩滑多汁,經壽喜燒汁煮過嘅和牛更甘甜香口😋。除咗壽喜燒,可以加鰹魚湯或其他四款湯底享用涮涮鍋。海鮮配料任食日本廣島蠔、新鮮海蝦、日本帆立貝、磯煮鮑魚,另外自助區仲有多款火鍋配料選擇。🆕厚切和牛牛舌檸檬🐮👅🍋近年係日本極受歡迎嘅菜式,牛舌芯外皮香脆,內裡肉質細膩粉嫩,口感超爽彈嫩滑😍。刺身🐟任食三文魚、帆立貝,當晚季節魚係 劍魚腩刺身。壽司🍣入座後店家會為每人安排一
[ NIKUSA肉佐 ]

✿ 級別5:超豪快極上放題菜單 (共138品)

2.5小時任食 兩款日本產地和牛、厚切和牛牛舌檸檬、刺身壽司、海鮮、居酒屋串燒等。甜品更有現場即製 日本梳乎厘班戟😍!

關東風壽喜燒 及 四款涮涮鍋🍲

🆕厚切和牛牛舌檸檬🐮👅🍋

刺身🐟
任食三文魚、帆立貝,當晚季節魚係 劍魚腩刺身

壽司🍣
入座後店家會為每人安排一份壽司拼盤,有大拖羅/ 中拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、炙燒和牛、三文魚腩壽司各一件,壽司質素夠高👍。

另外任點任食壽司有藍鰭吞拿魚、油甘魚等20 款壽司

🆕串燒🍡
15款即叫即做串燒,有大葱燒A5和牛、鵝肝、海蝦、雞腎等,味道有居酒屋水準👍。

飲料🧃
有茶類、果汁等包裝飲料選擇。

甜品🍮
任食現場即製 日本梳乎厘班戟。雞蛋、麵粉同埋牛奶都係日本原材料,配楓葉牛油和忌廉,蛋香濃郁,口感綿密😋。

其他日式甜品有焦糖燉蛋、日本蕨餅、大福麻糬、自製棉花糖等。

總結🫦
天氣開始轉涼,聖誕節又即將到來,係聚餐食壽喜燒、涮涮鍋嘅好時候😆!店家仲做緊以下4樣優惠:

1️⃣ 免費獲贈 香箱蟹 或 原隻龍蝦刺身
由即日起至2024年12月31日,午市或晚市惠顧Level 5餐目
二人同行 送每人一隻 香箱蟹🦀
四人同行 送原隻活龍蝦刺身(價值$198)🦞

2️⃣ 生日免一位收費
其中一位生日當天或前後三天內惠顧Level 4或Level 5餐目,四人同行一位免費🆓。

3️⃣ 小童每位一律 $188
由即日起至2025年2月28日,4歲至11歲小童於午市或晚市惠顧任何一款放題餐目,小童每位一律$188。

4️⃣ 免開瓶費免切餅費
惠顧任何一款放題餐目即可享有優惠。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
NIKUSA肉佐
地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期Midtown8樓
電話:3996 9844
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 壽司拼盤
  • 原隻龍蝦刺身
5天前 0 瀏覽
Blingbling美食推介✨📍銅鑼灣🥘NIKUSA肉佐高質壽喜燒放題!💠💠💠💠💠💠💠💠鐘意食壽喜燒既一定有聽過銅鑼灣既肉佐!total有5個level,我地今次揀左level 4!level 4大吸引!有嚴選 山形縣產 藏王和牛+刺身+壽司+海鮮!!仲有大量蔬菜同其他火鍋配料!飲品都超多選擇!真係食到好滿足啊!!如果揀壽喜燒湯底要每位加$10! 强烈推介!!自助bar可以任拎鷄蛋!真係實現壽喜燒自由!!!一開始店員會教我地點燒,幾時落醬汁,而且差唔多用完都會好細心咁幫我地換過一壺!加分!!和牛真係無可挑剔!入口即溶,一d都唔un,而且叫完好快就出到餐!!very nice~~任食150分鐘!!成人 $438小童/長者 $328💠宮城縣產 仙台黑毛和牛 牛展💠嚴選 山形縣產 藏王和牛 上肉💠嚴選 山形縣產 藏王和牛 赤身肉💠和牛牛舌💠日本廣島蠔💠新鮮海蝦💠魷魚💠三文魚刺身💠帆立貝刺身💠20品壽司餐廳環境:🩵🩵🩵🩵/5 服務質素:🌸🌸🌸🌸/5食物味道:😋😋😋😋😋/5 性價比:💰💰💰💰/5此為自費用餐,並無參與任何試食活動NIKUSA肉佐📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midt
Blingbling美食推介✨
📍銅鑼灣

🥘NIKUSA肉佐
高質壽喜燒放題
💠💠💠💠💠💠💠💠

任食150分鐘!!
成人 $438

餐廳環境:🩵🩵🩵🩵/5
服務質素:🌸🌸🌸🌸/5
食物味道:😋😋😋😋😋/5
性價比:💰💰💰💰/5

此為自費用餐,並無參與任何試食活動

NIKUSA肉佐
📍銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 8樓

5天前 0 瀏覽
純文字分享由開業已經想來一試,日式火鍋店越來越多 每一間壽喜燒汁味道都不同。難得有中午係附近工作,特意安排前來。就算中午定量set肉質吾差都吾少,自助櫃 甜品蔬菜飲品任食帶入位時就甚少介紹,就靠自己摸索 。可惜。。 拎完飲就見一位較年輕 相信係pt 啱啱畢業嘅侍應妹妹企係枱隔離 等幫我開爐,萬萬估唔到將裝壽喜燒汁壺放喺火鍋入邊,等我行到返到嚟佢先拎起個壺。 無諗過衛生意識可以差到咁,見湯汁較少不會主動幫手加湯,反而係直接將火較細,需要主動叫侍應幫手開大啲火。 最扣分就係呢個位!後來有熟手既侍應都好好,會因應情況幫手加湯同清碟。會因為個壽喜燒汁而再返去
純文字分享

難得有中午係附近工作,特意安排前來。
就算中午定量set肉質吾差都吾少,自助櫃 甜品蔬菜飲品任食
帶入位時就甚少介紹,就靠自己摸索 。

可惜。。

拎完飲就見一位較年輕 相信係pt 啱啱畢業嘅

後來有熟手既侍應都好好,會因應情況幫手加湯同清碟。

會因為個壽喜燒汁而再返去
2024-12-11 2000 瀏覽
之前嚟過銅鑼灣Midtown 中嘅 肉佐日式火鍋, 已經好多次,每次帶不同的朋友來食,個個都讚不絕口。肉佐的日式火鍋,和牛質素超高,龍蝦新鮮彈牙,重加埋送蟹,超豐富超好味!
2024-12-09
  • 原隻龍蝦刺身
  • 龍蝦刺身
2024-12-09 1179 瀏覽
The environment is pretty good, the food delivery speed is not too slow, the location is super convenient, near Times Square, there are subways and buses nearby, the food is generally good, the price is not too expensive, it is a good place to go with friends It's a great place for close friends to get together, and you can join the Soundwill Club as a member, and you can save points. If you save a certain amount of points, you can exchange them for discount coupons, so it's almost worth it.
2024-12-02 1757 瀏覽
這裡的日式環境和菜單非常豐富,除了各種新鮮的蔬菜和海鮮,最吸引我的是他們的靚牛肉選擇。餐廳提供多種牛肉選擇,包括和牛、澳洲牛等,每一款牛肉都有其獨特的風味我點了他們的和牛,上桌後,牛肉片又薄又靚,色澤又正,肉質看起來好誘人,搭配自製的醬油和芝麻醬,味道好出色!重點係叫左好多轉肉既質素都冇下降!次次都係咁靚!這次的日式打邊爐之旅讓我感受到靚牛肉與靚地方的完美結合。無論是環境、服務還是食材的品質,都讓我非常滿意~😋
重點係叫左好多轉肉既質素都冇下降!次次都係咁靚!
2024-11-28 3039 瀏覽
天氣終於好返些少,至少等巴士不至於好似置身桑拿房一樣,汗流浹背。天氣太熱,好多時胃口都變差,戰鬥力大減,家陣可以重拾戰力,當然放題同自助餐就最啱我。月前同太太就去了位於銅鑼灣金朝陽中心的“肉佐”,因為佢地有好幾款牛肉,實在好啱自己。餐廳主要是套餐為主,分為Level 1 至 5,當中尤以 Level 5最多種類。餐廳不單止有廂房及普通檯,亦有榻榻米提供,適合不同需要的客人,點餐用QR Code是大勢所趨,但在餐廳另一角,是放滿了熱食、菜蔬、菇菌類、前菜及飲品,目測都50款以上,仲要有雪糕機同棉花糖機,實在相當豐富。大門口處有活龍蝦缸,如果想食龍蝦刺身就要另加$198,其實都好抵食。本身任食套餐係包大拖羅、赤身、三文魚腩、油甘魚、笛鯛及和牛壽司,當中有幾款指定壽司係只提供一round,而其他都是任點的,當然,入得門口一定係掃牛肉。而湯底亦有好幾種選擇,而今次都選了壽喜燒。店方會送上牛脂及京蔥給大家“開鑊”。首選一定係宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛(加$100可以任食)今次有宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛西冷、肉眼及赤身三款肉類,每份都有4至5片,份量好足,最難得是好高效率,出菜快,並非拖時間

天氣太熱,好多時胃口都變差,戰鬥力大減,家陣可以重拾戰力,當然放題自助餐就最啱我。

而湯底亦有好幾種選擇,而今次都選了壽喜燒。
店方會送上牛脂及京蔥給大家“開鑊”。

今次有宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛西冷、肉眼及赤身三款肉類,每份都有4至5片,份量好足,最難得是好高效率,出菜快,並非拖時間之流,令人滿意。

油脂彷如大理石紋理,分佈平均,入口滿是油香,牛味濃郁,超正。
另外,更有山形縣產藏王和牛上肉及赤身

Free Flow 套餐仲有嚴選和牛牛舌、日本廣島蠔、松葉蟹、日本帆立貝、藍鯨吞拿魚壽司、灸燒和牛壽司、油金魚壽司、季節魚刺身三文魚刺身及帆立貝刺身
除了牛肉,其他肉類都要試試,第一 round點了牛舌、豚腩、羊肉片及雞肉
而其他牛肉就先後要了美國牛板腱、美國牛肩肉、美國牛小排以及美國肥牛片,各有不同嚼口、肉香有輕重,油香當然以肥牛最強烈,總之各自精彩。

刺身

每天因應來貨而提供,是日的鮑魚、帶子及劍魚腩都好新鮮。

廣島蠔、鱈場蟹腳及扇貝是常備刺身

而喜歡自己挑選份量及菜色的,又可以去凍櫃發揮小宇宙,因為種類的確好多。

丸類

海膽包、白魚丸、蟹粉、蟹籽包、芝心包、牛丸、墨魚丸及八爪魚丸,個人覺得不如留力食牛。
蔬菜類

肉同丸食得多,都要食返些少蔬菜及菇菌類,有金針菇、雞髀菇、京蔥、白菇、美白菇、秀珍菇 、鴻喜菇、南瓜、蕃茄、薯仔、冬瓜、椰菜、皇帝菜、娃娃菜、西蘭花、小棠菜、西洋菜、菠菜、萵筍以及白蘿蔔

什類

又係有十幾廿款,有牛柏葉、牛心管、生食級雞蛋 、沖繩午餐肉、日本骨付腸、芝士腸、大崎蟹柳、大甲芋頭角、韓式年糕、葛絲、牛肚、粟米、冬菇、響鈴、雲耳、蓮藕、山藥、湯葉及粟米筍

小食有海葡萄、煙三文魚、韓式泡菜、海蜇、味附螺肉、芝麻八爪魚和中華沙律
熟食有關東煮、咖哩角、枝豆、天婦羅蝦薯餅、炸雞塊、菜肉餃子、味噌湯及日式牛肉咖哩

主食

白飯用上赤富士米,但亦有讚岐烏冬、信州拉麵白及素麵

甜品

大家記得要提早半小時落 order 點日式梳乎厘班戟(Level 4 及 Level 5 專享),因為每次只可以烘焙十幾個,根本上追不上進度,所以食到半飽已經要留肚同落 order,而班戟又真係好輕盈甜美,食得過,只可惜食得太飽,只可以消滅一個。
而雪糕機就係百味堂軟雪糕,有朱古力及牛奶兩種口味,又可以混合式,食完壽喜燒來一杯,大滿足。如果同行有小朋友,相信見到爆谷機自助棉花糖機就會好開心,不過最緊要有大人幫手。

其他甜品焦糖燉蛋、抹茶奶凍、水果果凍及蕨餅

飲品

超過15款不同地方的冷熱飲品,總有一款啱心意。

講真,鍾意食牛既朋友一定會滿足到你。

用餐優惠
試食活動
任食壽喜燒、宮城縣產仙台A5 霜降黑毛和牛、肉佐厚切牛舌檸檬、十五款居酒屋串燒、藍鰭吞拿魚壽司「關東風和牛壽喜燒放題專門店」—— NIKUSA 肉佐 登陸銅鑼灣👍🏻LV.5 超豪快極上放題 【共138品】收費 : 成人 $688/位; 小童/長者 $588/位如果凡4位預訂惠顧Lv5送龍蝦🦞刺身1隻,而2位預訂則送每人一隻香箱蟹🦀,同時仲會每位加送壽司拼盤,大拖羅或中拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、灸燒和牛、三文魚腩壽司 各1件🆕最近全新推出升級「Level 5 超豪快極上放題菜單」來自京都的日籍米芝蓮星級懷石料理大師長本輝彥先生設計及秘製招牌壽喜燒醬汁,並提供無限量追加達到滿分BMS 12的宮城縣產仙台 A5 霜降黑毛和牛放題👅肉佐厚切牛舌檸檬今期大賣點之一,可以無限追加厚切牛舌,口感有回彈力,食返兩碟都回本🍲關東壽喜燒自己先把鍋預熱1-2分鐘,再把京蔥及牛脂肪煎香,同時可以把生雞蛋攬拌🥚,再倒入米芝蓮大廚秘製既壽喜燒汁,便可享用A5霜降黑毛和牛🤤🍲涮涮鍋壽喜燒後仲可以選擇4款湯底享用涮涮鍋,鏗魚昆布、味噌豬骨鍋、麻辣鍋🌶️及芝士蕃茄🍅鍋,配料有日本廣島蠔🦪、新鮮海蝦🦐、日本帆立貝、磯煮鮑魚

👍🏻LV.5 超豪快極上放題 【共138品】
收費 : 成人 $688/位; 小童/長者 $588/位

👅肉佐厚切牛舌檸檬

🍲關東壽喜燒

🍲涮涮鍋
壽喜燒後仲可以選擇4款湯底享用涮涮鍋,鏗魚昆布、味噌豬骨鍋、麻辣鍋🌶️及芝士蕃茄🍅鍋,配料有日本廣島蠔🦪、新鮮海蝦🦐、日本帆立貝、磯煮鮑魚,仲有自助吧有多款火鍋配料

🍣壽司
20品壽司都係無限追加,壽司飯唔大,唔怕叫多會快飽,所以今次我都追加多次藍旗吞拿壽司,罕見放題模式都有居酒屋水平

🍢串燒
15品串燒,即叫即燒,有厚切鵝肝,大蔥燒A5和牛、雞腎、帆立貝等

🧃飲品
自助吧有齊汽水、紙包飲品及即泡熱茶🍵

🍮甜品
日式梳乎厘班戟,可選擇要求有生日牌及蠟燭🕯️,即叫即整,熱辣辣上枱,此外,在自助吧都有自由斟既軟雪糕、各式各樣的蛋糕同埋仲有馬卡龍等🍦

👉🏻總括而言,餐廳係以放題模式經營,但提供最高質素食材,讓大家可以用較便宜價錢享用到居酒屋水準既味道,令人一試難忘,餐廳仲設有7間包廂房間供客人舉辦生日派對、朋友聚會等,非常貼心

除了送龍蝦同香箱蟹,仲有以下2個驚喜優惠,

✨小童優惠: 4-11歲小童凡惠顧午市或晚市的LV.1-5任何一款兼讚好/追蹤社交平台,即可享小童劃一收費 $188

✨生日禮遇: 攜同3位同行客人惠顧LV4或5餐目即可免費享用相同級別放題套餐,仲加送免切餅及開瓶費用

📍 NIKUSA肉佐 (銅鑼灣)
🗺️ 銅鑼灣登龍街一號金朝陽中心二期 Midtown 8樓
為能寫評語,登記成為OpenRice會員!網上評價讚口不絕,相約家人上星期日去食生日飯!我們叫了一個Level 4餐。首先,牛肉質素,正常發揮。冇什麼特別。其餘可以任食嘅食物,無論壽司刺身,可揀嘅數目很少。性價比極低。最一肚氣嘅,係服務態度。其實自助任食放題,根本已經乜服務需要。一次過送來三款不同牛肉,問職員分別是什麼等級,好似急口令咁,晦氣答。根本聽唔到講啲乜?再問一次,繼續急口令,加極不耐煩眼神!我放棄。到埋單嘅時候,就係令我決心要第一次寫食評!負責埋單的,應該係經理,放低單據(冇話俾你聽要幾多錢,你自己睇)自顧自在簽帳機輸入付款金額,遞去我面前,等你自己睇,及拍卡(拍卡前亦都冇話俾你聽要幾多錢)一路都冇出過聲。拍卡之後,抌低收據在枱面,走咗。全程冇講過一句說話,全程冇眼神接觸,全程冇講多謝。我突然間覺得,我係乞兒?撞鬼?大家喺唔同嘅時空?聽唔到對方講嘢?睇唔到對方?我呢一餐係免費唔使錢?$550連加一一個人,唔知食咗啲乜嘢,只得一肚氣!
到埋單嘅時候,就係令我決心要第一次寫食評!
放假去咗食肉佐日式放題,呢間新開嘅日式放題主打壽喜燒任食不過除咗關東壽喜燒,鍋底仲有🐠鰹魚昆布湯、👩🏻‍🦰美人鍋、🌶️麻辣鍋、🍅蕃茄鍋晚市放題就有五個套餐,最平$228,今次食咗最貴最多嘢食嘅Level 5,一共115品食物任食!最貴最高級嘅連山形縣產藏王和牛都有得食!而且仲有🥢刺身、🐮美國黑安格斯牛小排、🐷日本特選豚腩,仲有🍣壽司、海鮮🐮和牛質素真係好高,雪花分布均勻,入口軟嫩好好食,整體嘢食超級豐富,好多嘢食😋每人仲有一份日式疏乎厘班戟🥞🍰自助櫃仲有好多嘢食,有焦糖燉蛋布甸、日式水果果凍、抹茶奶凍、日式蕨餅🔸開張限定優惠每4個人仲會送原隻龍蝦刺身🦞(只限Level 5套餐)💰Level 5嚴選山形縣產藏王和牛+極上刺身+極上壽司+海鮮放題($598)
放假去咗食肉佐日式放題,呢間新開嘅日式放題主打壽喜燒任食

🔸開張限定優惠
每4個人仲會送原隻龍蝦刺身🦞(只限Level 5套餐)

2024-11-04 4860 瀏覽
人人北上消費之際,我哋反而留港消費,之前食過呢間銅鑼灣放題,覺得幾高質,所以呢晚決定再encore😋,湊夠4個人一齊食Level5仲有原隻龍蝦刺身送🦞😍~每次都一定會食Level5,可以食到山形縣產藏王和牛極上刺身、極上壽司同埋海鮮放題🤤原隻龍蝦刺身新鮮厚肉🦞,人人都爭住打卡~粉粉嫩嫩嘅和牛牛舌雪花分布平均,入口軟嫩,有牛味😋宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛肉眼,同樣雪花紋絡好靚,點埋蛋漿食,無咁熱氣而且入口即溶,壽喜燒湯底遇上和牛,眨吓眼就清咗一碟😂每位都有壽司拼盤,好多種類,連平日唔食魚生嘅朋友都話拖羅好正🤭食完正餐梗係要食埋甜品,呢度仲可以自製綿花糖,好玩又好食~

原隻龍蝦刺身新鮮厚肉🦞,人人都爭住打卡~

粉粉嫩嫩嘅和牛牛舌雪花分布平均,入口軟嫩,有牛味😋

食完正餐梗係要食埋甜品,呢度仲可以自製綿花糖,好玩又好食~

2024-10-26 4628 瀏覽
今日同屋企人慶祝生日,想食海鮮又想食肉,就搵到依間人氣嘅日式自助餐廳,任食日本和牛、海鮮、關東煮、壽司、刺身、炸物、甜品,同埋任飲飲料🔥 套餐選擇分為五個等級,由$228起,今次生日揀咗最豪華嘅Level 5,品嚐到多達115款美食!!每位客人還可享用一份日式疏乎厘班戟🥞 仲有開業限定,每四位客人可獲贈一份原隻龍蝦刺身🦞(僅限Level 5),超正呀!餐廳內部設計寬敞,擁有日式榻榻米和獨立包廂😎 絕對是聚會的好選擇🤘🏻Level 5套餐包括:嚴選山形縣藏王和牛、極上刺身、極上壽司及海鮮放題($598)原隻龍蝦刺身 新鮮肉質,鮮甜爽口山形縣藏王和牛和牛質量確實令人驚喜!上肉、赤身肉及和牛牛舌質量超高,雪花分布均勻,入口軟嫩,超美味🤤!宮城縣仙台A5霜降黑毛和牛西冷/肉眼及赤身肉,額外加$100即可享受A5霜降黑毛和牛🥩,口感驚艷!搭配蛋漿更滑溜🐣,與香濃的壽喜燒湯底相得益彰,真是無可挑剔❤‍🔥刺身帆立貝、季節魚、三文魚壽司每位客人會獲送壽司拼盤,包括大拖羅、中拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、炙燒和牛及三文魚腩炸物日本廣島蠔、鮑魚、芝士年糕、迷你芝士、蟹肉忌廉薯餅、炸蠔、炸雞及炸餃子。每樣都新鮮
今日同屋企人慶祝生日,想食海鮮又想食肉,就搵到依間人氣嘅日式自助餐廳,任食日本和牛、海鮮、關東煮、壽司刺身、炸物、甜品,同埋任飲飲料🔥 套餐選擇分為五個等級,由$228起,今次生日揀咗最豪華嘅Level 5,品嚐到多達115款美食!!每位客人還可享用一份日式疏乎厘班戟🥞 仲有開業限定,每四位客人可獲贈一份原隻龍蝦刺身🦞(僅限Level 5),超正呀!餐廳內部設計寬敞,擁有日式榻榻米和獨立包廂😎 絕對是聚會的好選擇🤘🏻

原隻龍蝦刺身
新鮮肉質,鮮甜爽口

山形縣藏王和牛

宮城縣仙台A5霜降黑毛和牛

刺身
帆立貝、季節魚、三文魚

壽司

炸物
日本廣島蠔、鮑魚、芝士年糕、迷你芝士、蟹肉忌廉薯餅、炸蠔、炸雞及炸餃子。每樣都新鮮出爐,蠔肉鮮嫩🦪,芝士年糕韌性十足且鹹香🧇,其他炸物也處理得當,外脆內嫩,完全不油膩😝

自助區
火鍋配料、關東煮、咖喱飯、百味堂雪糕及棉花糖。火鍋配料及其他日式小食無限供應🍲,還有百味堂雪糕任你隨意享用🍨。最後,每位客人都會獲得一份即製的日式疏乎厘班戟🥞
2024-10-20 4673 瀏覽
這間新開的日式放題店專注於任食壽喜燒!分五個等級,最低只需$228,這次我試了最豐富的Level 5,能享用115種食物,真是超值!*開業期間限定*每四位客人可獲贈一隻龍蝦刺身(僅限Level 5)儲夠四個人就可以食到佢超正嘅龍蝦刺身呀😍😍😍⭐Level 5包括山形縣藏王和牛、頂級刺身、壽司及海鮮放題($598)⭐- 龍蝦刺身:肉質厚實,但甜味稍欠,依然覺得好好味- 池魚刺身:加約$100好高質好新鮮嘅刺身呢- 山形藏王和牛上肉、赤身及和牛牛舌:質量上乘,入口嫩滑,太好吃了!每一塊都食到超香龍嘅牛油香味必點- 宮城產A5霜降黑毛和牛:每位加$100可享受,搭配蛋漿更滑,與壽喜燒湯底絕配,超靚嘅和牛呢個一定係回本之處- 刺身選擇:帆立貝、季節魚、三文魚,每款都好新鮮好好味- 壽司拼盤:包括大中拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、炙燒和牛、三文魚腩,油甘魚同大中拖羅好高質必點之選- 炸物:新鮮炸的廣島蠔、鮑魚、芝士年糕等,口感絕佳,即點即炸香脆好味- 自助區:無限火鍋配料、關東煮、咖喱飯、百味堂雪糕及棉花糖,最後每人還有即製日式鬆餅,完美一餐又點少得豐富嘅甜品呢和牛質量優秀,令人驚喜!店內有日式榻榻

⭐Level 5包括山形縣藏王和牛、頂級刺身壽司及海鮮放題($598)⭐
- 龍蝦刺身:肉質厚實,但甜味稍欠,依然覺得好好味
- 池魚刺身:加約$100好高質好新鮮嘅刺身
- 刺身選擇:帆立貝、季節魚、三文魚,每款都好新鮮好好味

和牛質量優秀,令人驚喜!店內有日式榻榻米和獨立包廂,適合想享受美食的朋友們,快啲同你嘅親朋好友過嚟聚餐聚會啦😍😍😍

**NIKUSA肉佐**
地址:銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 8樓

#壽喜燒 #燒肉 #放題 #任食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #銅鑼灣餐廳 #龍蝦刺身 #約會 #聚會 #慶祝生日 #自助餐 #自助

2024-10-20 3961 瀏覽
♡♡♡📍NIKUSA肉佐銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 8樓呢間新開嘅日式放題店主打任食壽喜燒,分咗5個level,最平228就食到😚😚,但係我就簡左最豐富嘅Level 5,可以一次過食到115品!當中係有任食日本和牛、海鮮、刺身、壽司、炸物、甜品同火鍋配料;而且仲有新開張既限定優惠:每4人會送原隻龍蝦刺身🦞(只限Level 5),咁都幾好正🤣🤣~覺得呢度都幾舒服,個位又幾寬,仲有埋榻榻米同獨立包廂;真係覺得有BUDGET既可以黎呢間試下~🍽️原隻龍蝦刺身龍蝦個size都幾大隻🦞,龍蝦刺身幾新鮮😚,但係覺得甜味唔係好夠🤪,如果更加鮮甜就正好多啦😂~🍽️刺身刺身當中最受歡迎緊係帆立貝同三文魚,真係好鮮甜,勁中意食😎!除此之外仲有d係季節魚黎,咁所以下次去又唔同款㗎啦~🍽️宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛赤身肉D肉肉真係無得輸😋!真係超好味😋,配埋惹味壽喜燒湯底真係100分😋😋😋!牛肉再點埋蛋漿真係勁滑,好有驚喜~真係入口即溶!呢款真係一定一定一定要食🤪🤪!另外每位加$100可以食埋A5霜降黑毛和牛~🍽️壽司壽司都幾正舊飯又唔會好大舊😂😂,而且依加每位仲送埋壽司拼盤,有大拖羅
♡♡♡
📍NIKUSA肉佐

呢間新開嘅日式放題店主打任食壽喜燒,分咗5個level,最平228就食到😚😚,但係我就簡左最豐富嘅Level 5,可以一次過食到115品!當中係有任食日本和牛、海鮮、刺身壽司、炸物、甜品火鍋配料;而且仲有新開張既限定優惠:每4人會送原隻龍蝦刺身🦞(只限Level 5),咁都幾好正🤣🤣~覺得呢度都幾舒服,個位又幾寬,仲有埋榻榻米同獨立包廂;真係覺得有BUDGET既可以黎呢間試下~

🍽️原隻龍蝦刺身

🍽️刺身

🍽️宮城縣產仙台A5霜降黑毛和牛赤身肉

🍽️壽司
壽司都幾正舊飯又唔會好大舊😂😂,而且依加每位仲送埋壽司拼盤,有大拖羅/中拖羅、赤身、油甘魚、鯛魚、炙燒和牛、三文魚腩,都幾多款式~真係是但一樣都有你會中意既😎;真係樣樣睇黎都中意😎😎!
2024-10-14 3343 瀏覽
今日同屋企人慶祝生日見到呢間餐廳可以任食日本和牛同海鮮🤩🤩餐廳環境座位寬敞仲有日式榻榻米,真係好有日式氣氛!🌟今次揀咗Level 5嚴選山形縣產藏王和牛🔸原隻龍蝦刺身好厚肉,但略嫌不太鮮甜🔸山形縣產藏王和牛上肉🔸和牛赤身肉🔸和牛牛舌和牛種類都多,雪花分布均勻入口仲好嫩滑好好食 !好有油香配埋壽喜燒湯底,甜甜地🔸壽司拼盤壽司種類勁多個人最鐘意大拖羅,炙燒和牛同三文魚腩!食落食材都算新鮮,不過壽司食落都有啲飽肚估唔到仲有pancake食,大滿足呀📍 NIKUSA肉佐地址: 銅鑼灣登龍街1-29號金朝陽中心二期 - Midtown 8樓電話: 39969844-#銅鑼灣美食 #燒肉放題 #相機食先 #燒肉吃到飽 #和牛 #香港美食 #hkfoodies #hkfoodie #hkfood #香港美食指南 #香港美食推介
今日同屋企人慶祝生日
見到呢間餐廳可以任食日本和牛同海鮮🤩🤩
餐廳環境座位寬敞
仲有日式榻榻米,真係好有日式氣氛!

🌟今次揀咗Level 5嚴選山形縣產藏王和牛
🔸原隻龍蝦刺身好厚肉,但略嫌不太鮮甜

🔸山形縣產藏王和牛上肉
🔸和牛赤身肉

🔸和牛牛舌
和牛種類都多,雪花分布均勻

入口仲好嫩滑好好食 !好有油香
配埋壽喜燒湯底,甜甜地

🔸壽司拼盤
壽司種類勁多

個人最鐘意大拖羅,炙燒和牛同三文魚腩!
食落食材都算新鮮,不過壽司食落都有啲飽肚

估唔到仲有pancake食,大滿足呀

📍 NIKUSA肉佐
電話: 39969844