2024-10-26 143 瀏覽
因為去美荷樓睇吓嘢,要搵嘢食,最近就係呢間。只可以講,全部都係邪惡食物。呢度係要自己行去counter落單,店員不停問你飲品加唔加topping, 食品加唔加芝士、煙肉,但又唔會話俾你聽係要加錢。除非你自己問,呢一點其實要留意。Coffee oreo, $59+4+4芝士薯條極邪惡。呢個pancake有honeycomb名古屋醬雞翼。呢個好味。幾樣嘢食咗$306!性價比不高,但算係幾好坐。

Coffee oreo, $59+4+4

芝士薯條極邪惡。

呢個pancake有honeycomb

名古屋醬雞翼。呢個好味。

幾樣嘢食咗$306!性價比不高,但算係幾好坐。
2024-10-13 403 瀏覽
睇過泰山介紹好似好正咁就滿心期待走去食,坐低有個女職員走埋嚟介紹新出咗個包同推薦雞翼,然後就話要自己去counter落order, 咁ok la。咦?唔係喎,10% service charge喎⋯⋯睇個餐牌價錢唔算特別平,有好多都好特別、好吸引,所以就叫咗個signature牛扒芝士三文治(大概咁上下名)。啲食物嚟到我以為嗌錯咗⋯⋯心入面嘅反應係:就咁㗎咋?百幾蚊喎!準備開始食連餐具都冇,係要叫個女職員先會有(可能以為我哋食三文治唔使餐具?)咁10% service charge係收咗喺推介食物嗰度?塊多士夾住好多芝士同塊好薄嘅牛扒,雖然塊多士好脆,但係成件事好滯,食幾啖就想飲嘢。講開杯嘢飲,叫咗百香果梳打,冇任何Topping或特別嘅杯,好似茶餐廳加$10轉特飲嘅feel,唔緊要,可能好好飲,唔係掛⋯⋯無味嘅⋯⋯朋友叫咗杯檸檬梳打,甜到不得了,又心諗:2杯嘢加埋百幾蚊喎,唔係啊嘛!Total 四百幾蚊埋單,2個三文治+雞翼+2杯嘢飲係食得好飽嘅,同埋唔係難食,但係感覺我用四百幾蚊嚟食好少少嘅茶餐廳就覺得唔值。值得讚嘅係單骨雞翼好味,好似值返少少。

值得讚嘅係單骨雞翼好味,好似值返少少。
2024-09-05 956 瀏覽
呢一間Burger milkshake 一直都好出名,見黎開呢一邊做嘢就嚟試吓,Burger Menu 有3個options見有好多好評充滿期待,結果期望越大失望越大,地點少遠又未至於好出色,點解咁多人吹奏Burger $138正常質素,Normal囉,有隻太陽蛋,Patty 正正常常,整體質素只係好過Triple O 少少 Fries 都Ok 嘅半自助式服務,要收加一,但完全冇服務可言,一定唔會再黎有冇人可以介紹邊到有好食嘅Burger

Burger $138
Fries 都Ok 嘅

半自助式服務,要收加一,但完全冇服務可言,一定唔會再黎

有冇人可以介紹邊到有好食嘅Burger
2024-07-30 1856 瀏覽
呢間餐廳極力推薦!店入面的環境設計好外國好潮好型,嘢食嘢飲更加係好味好正。焦糖花生醬脆煙肉奶昔經典無加extra toppings, 最初覺得個combination好怪,但佢就係正在個鹹甜味加埋其他toppings層次應該更豐富。烤芝士治配香辣薯條唔知點解可以整得咁好食,個包少少煙韌,好似旱過咁但又唔會太硬,配埋個滑蛋,配味同口感一流。薯條唔用說,熱辣辣超好味。期間限定肉丸好扎實的肉,裏面唔會好乾,點埋出面的醬同蕃茄仔酸酸地,可以中和返舊肉。
呢間餐廳極力推薦!

店入面的環境設計好外國好潮好型,嘢食嘢飲更加係好味好正。

皇者焦糖花生醬真脆煙肉

焦糖花生醬脆煙肉奶昔
加埋其他toppings層次應該更豐富。

烤芝士治配香辣薯條

期間限定肉丸

皇者焦糖花生醬真脆煙肉
2024-06-18 2092 瀏覽
呢間主打milkshake嘅餐廳早以佢地嘅肥仔野打響名堂😋~出名食American comfort food,menu基本上就係唔同配搭嘅burger 🍔pancake 🥞sandwich🥪,踏入門口就預左calorie oveload。🔸Wagyu Cheese & Egg Burger w/Cajun Fries $138如果唔係特別大食嘅話呢個burger己經好夠飽😆,入面厚厚一塊beef patty,夾住onion🧅另外小編加左bacon (+$20)🥓,係煎得juicy唔會好硬嗰隻,最後係sunny side up🍳呢個望落好面但食起上嚟有點狼狽,不過基於食burger本來就係le hea所以都無咩所謂😅,若然個口夠大可以一啖咬落去又真係好有層次感非常澎湃👍🏻。🔸Signature Pancake Burger $111極度推介加Scrambled egg (+$20),雖然真係會好多蛋但係咁食法真係另一個境界🫶🏻,再夾埋caramelised onion (+$10)鹹鹹甜甜衝擊得嚟又好match😬,anyway it s good👍🏻🔸Banana Chocolate $

🔸Banana Chocolate $59

Since no milkshake就no life點都要叫返杯🥛,就叫左杯最肥嘅,朱古力味濃郁同時好香蕉味🍌,perfect milkshake!
2024-05-04
2024-06-18 1644 瀏覽
同朋友去深水埗附近行下,係正嘉頓山起埗點既位國有呢間No Milkshake No Life!美式裝修風格,天時暑熱,決定同朋友一齊入去坐低飲杯milkshake、食個包,順便涼下冷氣Menu好Colorful,主食有Burger、Steak同Grilled Cheese,仲有啲小食同Pancakes。飲品除左Milkshake 都仲有啤酒、Soda其他選擇。黎到就緊係要試下佢既Milkshake 啦!要左杯Oreo 同Key Lime Pie。Oreo就係想像中既味道,Key Lime Pie好Fresh有驚喜

2024-06-16
  • Key  Lime  Pie  Milkshake
平日見咁多好評專登去試 點知完全唔值 網上好評同真實有出入食完成餐$207仲要加一 但其實無咩服務 純快餐店 total $230 真係心情好差 完全名不副實 難怪見成間餐廳好吉😀😀
2024-06-13
10 分鐘 (堂食)
2024-06-07 1009 瀏覽
通常越邪惡就越健康,但係越想食😝見到佢嘅奶昔,係無法抗拒.加上裝修設計音樂、充滿氣氛SIGNATURE PANCAKE BURGER無敵美式班戟漢堡鍾意baileys ,就要試吓左上呢杯焦糖杏仁碎百里甜酒
午餐
CARAMEL PEANUT BUTTER REAL BACON皇者焦糖花生醫真脆煙肉
Oreo
SPICY SICHUAN SHREDDED CHICKEN GRILLED CHEESE W/CAJUN FRIES 麻辣手撕雞肉肉烤芝士治配香辣薯條
  • 皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔
  • 名古屋雞翼
  • SIGNATURE PANCAKE BURGER
好耐之前食過呢間美式快餐店覺得唔錯,今次帶朋友嚟試吓😋點知原來以前好Hit嘅紅色芝士三文治已經冇出啦😧有啲失望🥲不過佢哋嘅招牌milkshake都係唔可以錯過🥰🥰🧀 經典烤芝士治配香辣薯條 ($75)烤芝士治,入面有大量芝士,鹹鹹香香😋香辣薯條熱辣辣又香脆,加咗$10配芝士醬,更添惹味😍😍🥞 經典美式班戟 ($75)Pancake正常發揮,蜜糖脆脆加埋cream,口感豐富😆如果有得加埋雪糕就更加好🥹🥹🍫經典朱古力Milkshake ($59)經典朱古力Milkshake,朱古力味香濃,奶昔質地幼滑,加咗$4配cream,更加邪惡🤤🤤🍋 美式青檸派Milkshake ($69)Key lime pie幾值得推介👍🏻本身酸味嘅奶昔好少見😍比起其他味道嘅milkshake相對冇咁甜冇咁漏😋有少少似yogurt嘅味道,啱哂咁熱嘅天氣😇好清新好開胃🤤🤤
不過佢哋嘅招牌milkshake都係唔可以錯過🥰🥰
經典烤芝士治配香辣薯條

🧀 經典烤芝士治配香辣薯條 ($75)

經典美式班戟

🥞 經典美式班戟 ($75)

經典朱古力Milkshake

🍫經典朱古力Milkshake ($59)

美式青檸派Milkshake

🍋 美式青檸派Milkshake ($69)
經典朱古力Milkshake
2024-05-11 824 瀏覽
今日揸車嚟到石硤尾呢一間美國類型餐廳,主要是吃漢堡、班戟、奶昔。餐廳環境佈置10分美國風非常適合打卡。先找一個位置坐下看餐牌,點好了再到收銀處點餐。我點了一個和風芝士太陽蛋牛肉漢堡配香辣薯條$138:和風牛肉配有洋蔥及蔥,不像一般的美式漢堡,10分惹味,薯條偏幼,很香脆。也點了無敵美式班戟漢堡$111:有兩塊厚厚的班戟配料有兩隻太陽蛋、蘑菇、煙肉,配有蜜糖,班戟不是很熱,蘑菇10分鮮甜,煙肉份量很多。這個很飽肚,一個女仔很難完成。也點了Oreo奶昔,有點像麥當勞的麥旋風雪糕。

也點了Oreo奶昔,有點像麥當勞的麥旋風雪糕。
2024-05-11
  • Pancake  burger
2024-05-09 746 瀏覽
呢間美式餐廳鋪面比較細而且好受歡迎,所以通常都要排陣隊🙈最出名嘅當然係milkshake,除咗啲classic 口味,仲有款係焦糖花生醬脆煙肉味嘅😲 另一樣吸引人嘅係間鋪頭同食物都勁打卡able🤭▸ 🌟🥞Signature pancake burger 招牌美式班戟漢堡($111)Pancake burger入面配料好豐富,有煙肉同大啡菇,加埋啲楓糖漿同蛋汁真係超滿足☺️▸ 🍔🍟 Wagyu cheese and egg burger with fries 和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條($138)嗰burger黎到比想像中細左啲🙈 但係和牛漢堡幾高質,一咬落去肉汁係口入面湧泉而出😆▸ 🌟🍫🥤Classic chocolate milkshake 經典朱古力奶昔($59)Milkshake朱古力味好濃厚、口感好creamy,飲左一啖”嘩”左下😂😂 下次會想試埋其他味!📍No milkshake no life @nomilkshakenolife 石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖西環石塘咀山道31-37號地下A號舖🍽️ 7.9/10

Pancake  burger

Chocolate  milkshake

石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖
西環石塘咀山道31-37號地下A號舖
🍽️ 7.9/10
Pancake  burger
Chocolate  milkshake
想飲一杯好飲既奶昔加食個好食既burger就一定要試呢間店啦Burger 食左最近大熱signature pancake burger🍔 $118 Pancake 都幾厚 用刀叉先食到一啖一定食唔曬 佢仲有得揀蛋要太陽蛋定炒蛋 🍳加埋炒到好香既洋蔥同菇真係無得彈呀 ☺️👍🏻Mushroom grill cheese with Cajun fries 🥪 🍟 $89麵包 好有咬口 煙煙韌韌咁既 入面既芝士🧀好香 仲要加埋炒到焦糖化左既洋蔥🧅 真係perfect match 呀 🥤飲品就叫左兩杯 第一杯試左最經典既banana chocolate milkshake🍌🍫$59佢完全做到又有香蕉既香味 仲有朱古力既甜味 兩者既平衡拎得好好 ☺️ 第二杯揀左比較清新既key lemon pie milkshake 🍋 $69一開始以為佢都會係比較膩既但入口有種好清新既感覺💛好refreshing 啦 ~ 怕滯既朋友可以試下呢個 總括呢間都係一間好值得一試既店舖👍🏻仲有另外一間分店係西營盤港島既朋友都可以去支持一下小店 📍石硤尾 No milkshake no life #餓底食漢堡 #餓底推介

Pancake 都幾厚 用刀叉先食到一啖一定食唔曬

#餓底食漢堡
#餓底推介
#hkfoodie

2024-04-29 444 瀏覽
聽講喺石硤尾有一間美式餐廳,聽聞佢嘅嘢食同飲品都係極「邪惡」😈所以就約埋女朋友去試下。佢就係位於石硤尾美荷樓附近嘅No Milkshake No Life,聽個名都知佢哋係以milkshae出名,除左多款milkshake之外,佢哋仲有唔同種類嘅美式食物,例如滿滿芝士嘅三文治🥪pancake burger🥞同埋和牛漢堡包 🍔等等,食物都係相當之有份量。因為今次得兩個人,我地又唔係十分肚餓,所以我地叫左一份招牌三文治同梳打特飲試下。 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~ 🤩經典烤芝士治🧀配香辣薯條🍟 ($75 HKD,額外加芝士+$10,加芝士醬+$5)上網睇到唔少人都推薦呢款芝士三文治,睇相已經十分邪惡😈身為芝士控嘅我又點會唔order一份試下。落單時店員問我需唔需要再加多份芝士上去,我當然話好😋上餐時非常震撼,份量相當之多,每塊三文治都夾住熔左嘅芝士,咬落去每啖都係滿滿嘅芝士,十分滿足。唯一挑剔嘅係薯條唔夠脆,淋上芝士醬後變得更淋,有點失望🥲 🤩新鮮檸檬🍋士多啤梨🍓梳打($48 HKD) 原本好想叫杯milkshake試下,但怕食完個邪惡三文治已經無肚飲杯milk
 ~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩新鮮檸檬🍋士多啤梨🍓梳打($48 HKD) 原本好想叫杯milkshake試下,但怕食完個邪惡三文治已經無肚飲杯milkshake所以就轉左叫杯梳打,點知呢到嘅梳打都一樣出色,飲落去唔會係好化學嘅甜味,而且仲會食到有果肉係入面,食完邪惡嘅芝士再飲啖非常之解膩。
🧀芝士控不能錯過嘅餐廳
🤣食量唔大嘅人落order時需要留意,份量真係幾大
 😋會再encore試下milkshake同其他食物
8/10Signature burger pancake - 9/10 甜pancake配鹹煙肉同蛋好正,今餐MVP,黎食一定要嗌Classic pancake - 7/10個caramel醬一開頭幾正,但係食食吓會覺得好漏又好甜,但係除咗呢樣嘢其他都做得唔錯Key Lime Pie flavoured milkshake - 9/10 呢款口味幾特別,酸味嘅奶昔唔常見,酸味嘅奶昔又出奇地幾夾幾清新,飲得多唔會好漏,值得一試😝
8/10

• SIGNATURE PANCAKE BURGER
2024-03-09 793 瀏覽
已經黎食第2次了😆🤭美味既野食一定係肥架啦!想講呢度既milkshake真係無得頂。上次試左花生醬真脆煙肉奶昔,一試難忘。於是今次打算試下其他野:必點和牛芝士太陽蛋漢堡配香辣薯條👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻麵包皮同漢堡煎得又脆又香,而且漢堡扒又多汁。食完一啖忍唔住想食第二啖。經典美式班戟👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻同行友人叫錯了 classic pancake,本身想食鹹的pancake。但係錯有錯着,甜嘅劇pancake都有驚喜。cream 上面有撒焦糖脆脆,令普通嘅pancake錦上添花。美式青檸派奶昔👍🏻👍🏻👍🏻見餐牌上面有個good嘅icon,於是就決定做吓白老鼠。飲落好fresh,微酸。鍾意飲酸嘢嘅人可以一試。另外餐廳許多美式滑板街頭元素嘅插畫,鍾意插畫嘅人會有更多共鳴。
已經黎食第2次了😆🤭
美味既野食一定係肥架啦!

必點和牛芝士太陽蛋漢堡配香辣薯條
👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻