顏色鮮艷嘅海報、枱凳有種50年代美國感,好American!餐牌主要係大份高卡grilled cheese烤芝士治、漢堡、班戟,外加各種奶昔、甜品,好邪惡好肥膩。門口有店員好認真介紹限定新品,服務都唔錯,不過要自己行出去落單俾錢,就唔應該收加一服務費費喇。*蘑菇烤芝士治配香辣薯條 $89瀑布級拉絲芝士,奶味唔會過重,加埋炒蘑菇,多一層口感又唔會太膩。多士有層焦化芝士包住,再多一層鹹香。最驚喜係餡料嘅和風汁、表面嘅木魚碎,令成個grilled cheese有日式甜味,平衡咗海量級芝士嘅鹹味。薯條雖然幼身,但唔會好乾,辣度又唔會太高。英式青檸派milkshake $69奶昔好厚身好creamy,奶味唔會太強,帶青檸、檸檬味。有好多消化餅碎碎,如果大塊啲,質感會更好。
蘑菇烤芝士治配香辣薯條 $89
蘑菇烤芝士治配香辣薯條

英式青檸派milkshake $69
英式青檸派milkshake
2024-02-24
蘑菇烤芝士治配香辣薯條
2024-02-10 684 瀏覽
▫️和牛芝士太陽蛋漢堡配香辣書條個漢堡包鬆軟,和牛漢堡火候控制得啱啱好,咬落係滿滿嘅肉汁,面頭煎得有啲焦,脆脆地咁😍加埋隻流心太陽蛋,芝士同焦糖化咗嘅洋蔥,甜鹹交織,食嘅時候個漢堡包吸收埋啲肉汁同蛋黃,連埋佢帶微酸甜嘅醬汁,味道層次好豐富👍🏻伴碟嘅厚切書條新線炸到外脆內軟,以香辣嘅味粉調味,香口惹味👻▫️無敵美式班㦸漢堡 Pancake微微嘅甜奶香,上面同中間都分別放咗隻太陽蛋,食嘅時候塊pancake吸收晒啲蛋黃,再連埋煎得香脆嘅煙肉、肥厚多汁嘅大啡菇同糖漿一齊食,用pancake代替漢堡包口感幾得意😆▫️皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔佢哋嘅signature奶昔之一,花生醬控一定要試🥜🥓個奶昔撈咗花生醬同好多脆煙肉,兩樣材料嘅鹹香令個味道層次好豐富。一路飲一路食到啲脆煙肉,好好咬口!但係一個人又食漢堡包又飲奶昔就有啲太膩🤫
▫️和牛芝士太陽蛋漢堡配香辣書條

▫️無敵美式班㦸漢堡

▫️皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔
最近去開西環 就去咗呢間bookmark咗好耐既鋪頭🤍 裝修係行美式風格 好啱打卡😆 西環呢間分店得幾張檯 但係我都覺得唔算太迫~ 呢間舖亦都有室外位置 成個感覺好chill🥹 見到網上有啲comment話服務好差 但係我覺得無啊🤔✨無敵美式班戟漢堡💲 111望落好開心 食落都好開心🥹 pancake好厚實 加上煙肉 流心煎蛋 同埋糖漿 鹹甜鹹甜真係好正🥹 入面啲大啡菇幾多汁同埋好香 但係個人唔鍾意食菇 所以覺得唔夾😹✨皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔💲 69好濃厚 好邪惡🥹🥹 最鍾意佢啲煙肉粒粒! 我一向都好鍾意花生醬味奶昔 呢杯都幾好味 但係個人覺得比起five guys有啲膩 兩個人都飲唔曬😹✨支裝可樂💲18注:逢星期二三休息加一:❌

✨無敵美式班戟漢堡💲 111

✨皇者焦糖花生醬真脆煙肉奶昔💲 69

✨支裝可樂💲18

注:逢星期二三休息

加一:❌
踏出石板街嘅喧囂,我跌入咗一間快樂飲食嘅天堂。店裏邊,老實講,每款野食我都想截一口!首先搶鏡嘅係招牌奶昔🥤 - 啲杏仁片輕輕地躺係順滑嘅朱古力醬上面,充滿層次嘅口感,個個都係夾心驚喜。再講嘅係,漢堡🍔 - 這個王者嘅美式經典,大雅啲唔係嗲,係型格!特別係有個牛肉咁多汁,肉味十足。講到芝士薯條🍟,啲芝士醬夠狂野,黐牙牙嘅融合飽滿意想不到嘅滿足感。嚟到店裡,你又怎可以錯過名古屋手羽先同麻辣手撕雞肉墨西哥粟米片🌶️?挑戰你嘅味覺極限,辣嘅時候又冇失禮啲粟米片嘅香脆感,食落有個balance正正好。內容雖然豐富,但我今日最中意係咖啡奶昔,小編我都受唔住咗,幾時唔記得,總之想飲第二杯!咁的咧,這家店絕對係石板街嘅美食秘笈,唔試你會後悔架👍!

2024-01-10 291 瀏覽
某日去開美荷樓發現原來呢間餐廳就係佢附近咁就入咗去坐下點咗一杯薑味西柚梳打賣相又幾好但就真係幾甜薑味又唔出另一杯Baileys 咖啡milk shake 都係好一般咖啡同baileys 味都唔出Pancake 反而算比較出奇牛油香味重呢間餐廳啱晒鍾意大大份嘢食嘅人因為真係好美式感覺
某日去開美荷樓
呢間餐廳
啱晒鍾意大大份嘢食嘅人
因為真係好美式感覺
2024-01-07
.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【石峽尾邪惡奶昔🈵|超滿足熱量爆燈打卡美食】🐨皇者焦糖花生醬煙肉奶昔 $69推薦度:⭐️⭐️⭐️超級濃厚嘅焦糖花生醬,花生味好突出,而且有粒粒煙肉粒,不過就有啲膩🥲同埋小編覺得煙肉嘅鹹味同奶昔甜味唔係好怪,梗係覺得怪怪哋....🐨招牌美式班戟漢堡 $118推薦度:⭐️⭐️⭐️班戟好鬆軟,加咗楓糖漿同煎蛋,少少鹹鹹甜甜咁~味道正常無驚喜....🐨黐線芝士黐住芝士治 $78推薦度:⭐️⭐️招牌三文治多芝士到爆燈,一上枱可以拉絲打卡!麵包雖然係粉紅色,問咗店員係紅菜頭包,但味道無咩特別...芝士其實好快就凍,食到一半會凝固變硬🥲-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----No Milkshake No Life 📍地址:石硤尾白田街13號美葵樓地下G01號舖🐨推薦度:😋😋/5 💰人均價格:$150-200🪸環境:👾👾👾🗣️服務:👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分類:#HTB石峽尾 #HTB美式 .#石峽尾美食 #石峽尾 #美式 #三文字 #奶昔 #班戟 #美食推介
.#foodie #hk #hkfoodie
🗣️服務:👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB石峽尾 #HTB美式
2023-12-14 259 瀏覽
好鐘意飲奶昔,今日試左呢間, 佢巴奶昔種類有好多,有啲係用Bailey 整,仲有一啲特別口味,花生焦糖味等, 而佢亦會有限定口味, 好似今次就試左佢個限定口味,焙茶味,飲落去真係好焙茶,好有焙茶latte既口味,唔甜,如果愛好甜味奶昔既就未必啱,亦揀左個花生焦糖味奶昔,呢個味就會甜好多,但就好味既,呢度唔止奶昔特別。佢個三文治都值得一試, 好多芝士同埋薯粉有得揀辣味。叫左個芝士磨菇三文治, 佢啲芝士同磨菇加埋厚過塊包,仲要趁熱食,啲芝士溶晒,好好味,揀左個辣味薯條,係有啲辣粉喺面,如果唔鍾意食辣嘅,又超鐘意芝士,可以加錢揀芝士薯條,佢係幼嘅薯條。仲點左一個和牛漢堡,呢個就揀左芝士薯條,個包睇落唔算好大,味道未算好驚喜,相比三文治,就三文治特別啲,但鐘意食牛既朋友可以點黎試下。而佢個餐牌仲有特別口味既雞翼,但因為食左個三文治加奶昔都飽,所以食唔落,同埋呢個口味又真係好難想像,鐘意試新野既人可以去試下。

2023-11-12
2023-12-05 185 瀏覽
呢個weekend係美荷樓嘅開放日. 呢間no milkshake no life喺正美荷樓隔離,主打milkshake同pancake. 兩樣都係超級邪惡嘅嘢食, 但嚟到唔係唔試呀嘛.叫咗一杯Lime pie milkshake,同埋一份pancake. 杯milkshake 酸酸甜甜, 冇想像中咁膩,飲吓飲吓好快飲晒 😅 另外嗰份pancake都唔錯, 啲cream本身好滑,再加埋有啲honeycomb,成個配搭好好!
Lime  pie  milkshake
Pancake
2023-12-03
Lime  pie  milkshake
2023-11-05 385 瀏覽
Classic grilled cheese $75好脆好澎湃既芝士只係今次覺得太咸…..可能叫Mushroom 款好D,唔係純芝士冇咁漏Wagyu cheese and egg burger with cheese fries & Bacon $138 + 10 + 20好大個BURGER,WAGYU都好厚肉、多汁唔乾柴加左BACON $20但存在感一般,我預想係好脆身既BACON,可惜唔係反而芝士薯條$10係值得一加!(本身已有薯條,$10係加芝士)Peanut butter chocolate milkshake $59一如以往好濃厚既朱古力一直覺得朱古力花生醬係milkshake既絕配
Classic grilled cheese $75
好脆好澎湃既芝士

好大個BURGER,WAGYU都好厚肉、多汁唔乾柴

一如以往好濃厚既朱古力
一直覺得朱古力花生醬係milkshake既絕配

2023-11-03 247 瀏覽
剛過去既weekend咗No Milkshake No Life食lunch,整體而言,味道真係好好!特別要推薦佢哋嘅Signature Hamburger同Strawberry Milkshake。Signature Hamburger個漢堡包質地鬆軟,肉餅煎得剛剛好,夠多汁。加埋新鮮蔬菜同芝士,每一口都帶來滿足感。最特別嘅係佢哋嘅特製醬汁,帶有微微嘅酸甜味,令整個漢堡更加美味。呢個Signature Hamburger真係一個不容錯過嘅選擇!然後,講下Strawberry Milkshake。呢杯草莓奶昔真係好正!奶昔濃郁濃稠,草莓味道香甜濃郁,每一口都帶來滿滿嘅果香。飲落去,滑順嘅口感同濃郁嘅奶味真係令人陶醉。如果你鍾意奶昔,呢度嘅Strawberry Milkshake絕對係一個必試嘅選擇。整體而言,No Milkshake No Life係一間非常值得推薦嘅餐廳。Signature Hamburger同Strawberry Milkshake味道真係非常出色,每一口都帶來滿足感。如果你係漢堡同奶昔愛好者,呢度就係一個唔可以錯過嘅打卡chill time好地方。
2023-11-02 371 瀏覽
成日會過開去果邊食茶記,都唔發現原來呢度係有間美式漢堡店😮今朝一早就明確目標Lunch想食邪惡Fast food~就去試下🤭叫左🐮🍔和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條$138🍟再加左大啡菇配料😋咬落去超級Juicy🍔然後再追加左芝士醬配薯條🍟邪惡度💯超好食🥹但薯條本身已經有嘅調味粉已經偏咸⋯仲有梗係唔少得試下杯奶昔🥛呢杯係Oreo咖啡味🍪呢間burger真心好食😋但CP值唔高⋯因為價錢都幾貴下🫣但試下無彷👌🏻
仲有梗係唔少得試下杯奶昔🥛呢杯係Oreo咖啡味🍪

2023-10-14
2023-10-30 704 瀏覽
睇之前記住記住星期一二唔開⚠️平時最遲開到6點唔好諗住嚟食晚餐‼️呢間No Milkshake No Life 嘅短寫係NMNL唔知係咪刻意想令人聯想到啲咩呢(`∀´)Ψ原來佢地而家total已經有3間分店好受歡迎~每次嚟仲會有special menu俾啲新鮮感大家✧ 蘑菇芝士治配薯條($89)Sourdough上面鋪咗啲木魚絲aka腳皮個餡除咗蘑菇同芝士之外🍄🧀仲食到浸酸酸地嘅醬🫕朋友話欣賞佢哋嘗試做到日系嘅感覺而薯條我哋加咗$3轉shake shake薯條今次個shake粉係咖喱味🍟但佢地會shake埋先上碟冇得好似老麥咁自己玩本豬同朋友都覺得咖喱味呢個更好食✧ 和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條($138)大家望下呢個太陽蛋٩(♡ε♡ )۶個蛋黃搖搖欲墜咁等住本豬啜佢💋一大啖咬落去實在係大滿足~再之後就係牛肉 味道偏啖但勝在夠厚肉🥩同埋個bun唔太夠牛油香/烘過嘅脆🍔另外亦都有重手重手落嘅洋蔥🧅而薯條方面呢個應該係落七味粉原來冇加$3都自動有味粉keke✧ 皇者焦糖花生醬真脆煙肉($69)唔知大家有冇試過Five Guys嘅煙肉奶昔呢🥤呢款嘅材料blend得好順滑即係煙肉已經變到一點點咁🥓撈埋
睇之前記住記住
星期一二唔開⚠️
平時最遲開到6點唔好諗住嚟食晚餐‼️

唔知係咪刻意想令人聯想到啲咩呢(`∀´)Ψ
原來佢地而家total已經有3間分店好受歡迎~
每次嚟仲會有special menu俾啲新鮮感大家
✧ 蘑菇芝士治配薯條($89)
Sourdough上面鋪咗啲木魚絲aka腳皮
今次個shake粉係咖喱味🍟
但佢地會shake埋先上碟冇得好似老麥咁自己玩
本豬同朋友都覺得咖喱味呢個更好食
蘑菇芝士治配薯條
✧ 和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條($138)
大家望下呢個太陽蛋٩(♡ε♡ )۶
個蛋黃搖搖欲墜咁等住本豬啜佢💋
一大啖咬落去實在係大滿足~
再之後就係牛肉 味道偏啖但勝在夠厚肉🥩
同埋個bun唔太夠牛油香/烘過嘅脆🍔
另外亦都有重手重手落嘅洋蔥🧅
而薯條方面呢個應該係落七味粉
原來冇加$3都自動有味粉keke
和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條
✧ 皇者焦糖花生醬真脆煙肉($69)
唔知大家有冇試過Five Guys嘅煙肉奶昔呢🥤
呢款嘅材料blend得好順滑
即係煙肉已經變到一點點咁🥓
撈埋個milkshake飲落去好creamy
提提大家扮健康人士可以走whipped cream㗎
如果喜歡咬脆煙肉碎嘅就會鐘意五條友多啲~
皇者焦糖花生醬真脆煙肉
2023-10-21
皇者焦糖花生醬真脆煙肉
2023-10-02 354 瀏覽
石硤尾有間好邪惡嘅餐廳😈啲嘢食milkshake、burger定pancake全部都係肥到爆嘅嘢餐廳入面裝修好有美國風🇺🇸經典烤芝士治配薯條芝士控嘅最愛🥰一份360度滿满芝士嘅吐司兩面烤到脆脆芝士將薄薄的嘅司黏著,芝士軟軟的,增加咗芝士嘅口感,好邪惡😈好滿足🤣🤣真煙肉烤芝士治配薯條 左:經典朱古力右:皇者焦糖花生醬真脆煙肉
石硤尾有間好邪惡嘅餐廳😈

皇者焦糖花生醬真脆煙肉;經典朱古力
左:經典朱古力
右:皇者焦糖花生醬真脆煙肉
皇者焦糖花生醬真脆煙肉;經典朱古力
成日都見到人ᴘᴏsᴛ呢度嘅嘢食出嚟,今次終於的起心肝過嚟食了🫣 真係好邪惡好吸引,食完個肚肚仲好ғᴜʟʟ添,認真舔舔脷😋簡直就係ᴊᴇɴɢ💓 望到都流哂口水🤤🤤 手仔已經蠢蠢欲動👋🏻和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條🐮🌞🥚🍔🍟溶溶哋嘅芝士🧀 再加埋吸精嘅太陽蛋 上台個時一陣陣嘅香味撲埋嚟🌬 真係相機食完即刻到我食😚炸辣雞漢堡配薯條🐣🍔🍟對炸雞情有獨鍾嘅我毫不猶豫一定要嗌呢個✨塊雞扒根本就係勁大塊,完全一啲都唔孤寒,咬落口係啖啖肉好滿足😍 仲配埋菜菜,即使係炸雞漢堡都唔會好油膩⭐️ᴏʀᴇᴏ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ🍪🥛呢杯係我嘅私心💓 因為我只要見親ᴏʀᴇᴏ都唔會放過,依然係最得我心嘅款👍🏻 皇者焦糖花生醬真脆煙肉 🥜🥓雖然呢到嘅ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ係必嗌,杯杯都咁好飲🤪 是但揀一杯都總無錯😏 但見到又花生醬又煙肉呢個咁奇妙嘅配搭,ᴍᴜsᴛ ᴛʀʏ ʟᴀ😏 濃郁嘅花生醬好回味,飲飲下仲會有煙肉粒嘅口感,夠哂奇妙🤩 但真係 • 堅 • 好 • 飲 • 😍😍ᴘ.s. 溫馨提示就係建議大家記得餓着個肚先去食 因為真係好大份😂

和牛芝士太陽蛋漢堡配薯條🐮🌞🥚🍔🍟

炸辣雞漢堡配薯條🐣🍔🍟

炸雞情有獨鍾嘅我毫不猶豫一定要嗌呢個✨

ᴏʀᴇᴏ ᴍɪʟᴋsʜᴀᴋᴇ🍪🥛

皇者焦糖花生醬真脆煙肉 🥜🥓

2023-08-30 476 瀏覽
今日去左美荷樓的No Milkshake No Life 食Lunch!閒日臨近Lunch Time 都好旺場,要預早少少到!第一樣要讚的係女店員,無預過呢類的漢堡點會有Attentive既服務!Wagyu Cheese and Egg Burger with Fries ($138)自己本身好鍾意食薯條,個Side個薯條好脆,調味係印度風香料粉(聽得唔係好清楚,店員好似話係咖喱味)。自己覺得個麵包麻麻,好似本身都有濕氣/叮太耐既麵包禁,無左筋性,有D切唔開禁!牛幾好味,唔太鹹少少燶邊幾正!Pancake Burger - bacon, fried eggs and portobello ($111) 呢個係主打Item,好大份!佢係兩塊Pancake,各有一個煎蛋、Bacon、大啡菇,好適合Share!份量美式風格,因為內容都係半現成品例如Pancake、Bacon,所以味道無話好特別,只係個Combination係好味!Caramel Peanut Butter Bacon Milkshake ($69)本身怕Caramel會好甜,結果無!呢點係驚喜因為通常美式Milkshake都

本身怕Caramel會好甜,結果無!呢點係驚喜因為通常美式Milkshake都係超級甜,可能呢個有Bacon所以中和左!Bacon粒粒都比較碎,唔會話食到一塊仔Bacon禁,反而係花生碎同Bacon有D分唔清!
2023-08-29