招聘中
$17,500-$25,000
$17,500-$27,000
$16,000-$21,000
月薪
更多筍工 (5)
餐廳: NOC Coffee Co.
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
這間人氣咖啡店分店偏佈港九新界,主打各款人氣工藝咖啡及輕食,其中尖沙咀分店更以貴賓候機室為主題,模擬舊機場極具質感。  除了自家烘焙輕食外,亦有輕食套餐供應,選擇非常豐富。 11am-4pm更有兩款自家烘焙的小吃自取,新鮮焗起非常香脆。香煎雞胸肉沙律碗 - $138 源自美國的沙律,新鮮翠綠的沙律菜,配搭軟綿滑膩的牛油果、香甜的南瓜及無花果、多汁的車厘茄等清新蔬果,再淋上酸甜的自家製蜂蜜香草醬;自家烘焙的酸種麵包外脆內軟,煙煙韌韌特別有風味;多塊香煎雞胸肉嫩滑而不乾柴。  牛油焗龍蝦手工扁帶麵 - $168焗原隻龍蝦尾肥美飽滿,紮實又充滿彈性,鮮味多汁帶淡淡牛油香;煙韌彈牙的手工扁帶麵掛滿蒜片、意大利番茜及紅椒好清新,更有兩片外脆內軟的酸種麵包。火腿芝士牛角窩夫 - $28酥脆的牛角窩夫富牛油香,幼滑細膩的半溶化芝士富奶香,更有火腿絲添鹹香。煙燻豬肉腸酥皮卷 - $30軟嫩扎實的煙燻豬肉腸富有彈性,有著濃濃厚重的煙燻香味,酥皮卷外脆內軟。拿鐵咖啡(大) - $46大杯裝有足足10oz。招牌No.18咖啡豆糅合巴西和哥倫比亞,深度烘焙口感極致豐潤濃郁,餘韻帶有黑朱古⼒及馥郁堅果香氣。凍單

除了自家烘焙輕食外,亦有輕食套餐供應,選擇非常豐富。

香煎雞胸肉沙律碗
香煎雞胸肉沙律碗

香煎雞胸肉沙律碗 - $138

牛油焗龍蝦手工扁帶麵
牛油焗龍蝦手工扁帶麵
牛油焗龍蝦手工扁帶麵 - $168
番茜及紅椒好清新,更有兩片外脆內軟的酸種麵包。
火腿芝士牛角窩夫

火腿芝士牛角窩夫 - $28
煙燻豬肉腸酥皮卷

煙燻豬肉腸酥皮卷 - $30
拿鐵咖啡(大)

拿鐵咖啡(大) - $46
凍單品朱古力咖啡

凍單品朱古力咖啡 - $50
同樣採用招牌No.18咖啡豆,非常適合與濃郁的可可豆配搭。
2023-12-30
午餐
2023-11-28 827 瀏覽
這家餐廳的設計素雅純白,很雅緻。蟹肉旦白多士$138這多士份量十足,蟹肉是真蟹肉,味道鮮甜,加上熱呼呼的炒旦白,滑溜溜的,加上煙韌軟身酸種多士,真滿足!沙律很新鮮,沙律菜爽脆Flat white +$28 + $5 oat milk這咖啡口感香滑,泡沫幼細,加上咖啡帶堅果香,沒有酸味或苦味,配上帶自然甜香的燕麥奶,味道不錯。

這家餐廳的設計素雅純白,很雅緻。

蟹肉旦白多士$138

這多士份量十足,蟹肉是真蟹肉,

沙律很新鮮,沙律菜爽脆

Flat white +$28 + $5 oat milk

2023-11-27
午餐
2023-11-13 796 瀏覽
久不久都有幫襯這店買咖啡或麵包類作早餐,今天還是第一次認真坐下來食lunch。 想不到原來食物的種類和質素也不錯!先來的是Flat White,堂食才見到店員拉花的心思。Chicken quesadilla,就當是雞肉餡餅吧,烘得香脆的餅皮,加了雞肉,熱辣辣,幾好味,伴碟的沙律感覺更健康。還有一小碗乳酪加cereal,是食得飽的。朋友則點了Pan-Fried Beef Cobb Bowl,大大件的牛肉粒,差不多半個熟了的牛油果,連同無花果、菜、南瓜、蕃茄等,很豐盛的一大碗。整體來說,坐得舒服,店員有禮,是愉快的一餐。

先來的是Flat White,堂食才見到店員拉花的心思。

整體來說,坐得舒服,店員有禮,是愉快的一餐。
2023-11-10
2023-10-11 722 瀏覽
同朋友係九龍公園體育館練習跳舞完,  選擇了這間咖啡店, 之前想係圍方試下呢間新開, 但太多人要排隊, 放棄了, 今次黎到尖沙咀不用排隊就食到, 好開心雖然不用排隊, 不過店內都坐滿人, 都好多座位同朋友叫了蟹肉toast , 多蟹肉既, 比起出面餐廳三文魚Egg benedict toast都唔錯, 我地share食, 兩款都好味, 係麵包硬左啲啲飲品叫了Dirty,  味道濃係呢到開心渡過了兩小時, 吹吹水不過價錢都唔平,  而家咖啡店都收費很高
雖然不用排隊, 不過店內都坐滿人, 都好多座位
同朋友叫了蟹肉toast , 多蟹肉既, 比起出面餐廳
飲品叫了Dirty,  味道濃
係呢到開心渡過了兩小時, 吹吹水

不過價錢都唔平,  而家咖啡店都收費很高
2023-10-07
2023-09-13 644 瀏覽
-🦄 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco ・🪼 日光蒸騰 月華蕩漾 餘暉映照・🐡 陽光悄然 穿越裂縫 滲透生命🌿 靜心思索 失之淡然 倒不如來杯啡 …嘻・✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿-✿・🦊 【 𝓝𝓸𝓽 𝓸𝓷𝓵𝔂 𝓒𝓸𝓯𝓯𝓮𝓮, 𝓫𝓾𝓽 𝔂𝓸𝓾 】・我已經是傻傻的數不清 究竟再訪這店多少次從黃埔到荃灣跟尖沙咀 各店各精彩各有特色・🦁 ʀᴏᴀsᴛᴇᴅ ᴄᴀᴜʟɪғʟᴏᴡᴇʀ ᴄᴏʙʙ ʙᴏᴡʟ ʜᴋᴅ128🪽 ʀᴀᴛɪɴɢ🌕🌕🌕🌕🌑・其實我蠻愛吃科布碗的 感覺就是個蔬菜花園鮮艷奪目的食材在聚集 形成一個漂亮後基地科布碗起源於美國加州 主要以生菜作為基底雞肉培根會是定番配搭 可我這是素食就沒了二次品嚐的椰菜花碗物 味道同樣是醉人可口底層佈滿新鮮生菜嫩葉 配搭清新蜜糖杏仁醬牛油果的熟度恰到好處 細膩的口感我很滿意椰菜花爽脆中又帶點軟 表面灑上黑芝麻顆粒餐廳應以紅椒粉作調味 令單調的蔬菜更惹味水波蛋也是處剛好水平 那流心蛋黃令人瘋狂鮮蛋黃伴上新鮮的蔬菜 味道上更是相得益彰而最令人滿意及驚喜的 當然是那些南瓜顆粒南瓜真的很夠甜又綿密 還能嚐到絲絲纖維感作為瘋狂南瓜控
🦄 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco

伴上牛油果跟蛋同享用 果真是滿滿的幸福呢

有些食物不能說是美味 卻有著慰藉心靈之用
那豈不是坊間傳說中的 很厲害的安慰食物嗎
在此我也要默默暗許願 希望你們來屯門開店

ᴘ.s.① 是次再訪我用了 ᴄᴏᴜᴘᴏɴ 後超便宜!
ᴘ.s.❷ 期待下次能吃到蟹肉 sᴏᴜʀᴅᴏᴜɢʜ 喇~

📍 ɴᴏᴄ ᴄᴏғғᴇᴇ ᴄᴏ. @noccoffeeco
👉🏻尖沙咀麼地道68號帝國中心地下
2023-08-30
10 分鐘 (堂食)
  • Roasted  Cauliflower  Cobb  Bowl
2023-09-09 484 瀏覽
📍尖東純白Cafe - Noc Coffee Co.有一日喺尖沙咀shopping完,自己一個唔知食咩好,於是決定試下呢間打卡Cafe,enjoy 下me time✔️餐廳環境舒適,都幾好坐✔️野食好味又健康,只喺lunch 黎講有啲啲貴FOOD:-Maltose chicken cobb bowl $138(🔥Recommended! 足料沙律bowl,唔好以為健康嘅野一定唔好味! 呢個烤雞燒得非常嫩滑又惹味,其他配料例如無花果啲沙律菜都好新鮮,食完自我感覺仍然良好)
📍尖東純白Cafe - Noc Coffee Co.

✔️餐廳環境舒適,都幾好坐
✔️野食好味又健康,只喺lunch 黎講有啲啲貴

FOOD:
2023-09-02 350 瀏覽
I’ve been here to eat with my family twice and both times everything was delicious. I got the noc Benedict and lemonade one day and the roasted cauliflower bowl with the mango iced tea. I defined preferred the iced tea over the lemonade, but both meals were equally delicious. I would probably have the cauliflower bowl if I was hungrier, as it was a much bigger portion! The vibes were nice, kinda like an Apple Store, and I appreciated the free cookies. I’ll def be coming back here to try some of their pastries too!
Noc  Benedict
  • NOC  Benedict
2023-09-02 371 瀏覽
嘆個下午茶最佳之選就係呢度啦😂估唔到尖沙咀開咗間咖啡店,呢度環境清靜又文青坐得又舒服,唔趕時間食吓嘢做吓都OK,雖然好多人,但係喺出邊等咗一陣就已經可以入去坐,嘢食又靚,嘆杯靚咖啡傾吓偈啱晒👍🏻見到好多唔同款嘅窩夫格仔餅、芝士蛋糕同埋脆皮蛋撻都幾正,淨係影個櫃嘅食物都有排影😂呢度真係值得再去打卡😂我哋揀咗芝士窩夫格仔餅、牛角包同埋拿鐵咖啡!芝士窩夫格仔餅:賣相都好靚,食落去鬆軟仲有好濃郁嘅芝士味,一入嚟就已經俾佢吸引住要嗌黎食😂牛角包:佢嘅牛角包都有幾款俾你揀,而呢個牛角包入邊有餡料,咬落去好鬆脆整得好好食,鍾意牛角包嘅人啱晒👍🏻拿鐵咖啡:好濃郁嘅咖啡味,奶同咖啡好均勻,酸味冇咁出,口感唔錯👍🏻📍地址:NOC Coffee Co. (尖沙咀)尖沙咀麼地道68號帝國中心地下G35-37, G43-47A號舖嘆個下午茶最佳之選就係呢度啦😂呢度環境清靜又文青坐得又舒服,嘢食又靚,嘆杯靚咖啡傾吓偈啱晒👍🏻見到好多唔同款嘅窩夫格仔餅、芝士蛋糕同埋脆皮蛋撻都幾正,淨係影個櫃嘅食物都有排影😂我哋揀咗芝士窩夫格仔餅、牛角包同埋拿鐵咖啡!
我哋揀咗芝士窩夫格仔餅、牛角包同埋拿鐵咖啡!
📍地址:NOC Coffee Co. (尖沙咀)
我哋揀咗芝士窩夫格仔餅、牛角包同埋拿鐵咖啡!
2023-08-16 317 瀏覽
💕一份飽足嘅早餐 會令全日心情都好好NOC其實都食過唔少次😚不過每次都係食toast/salad✨今次就試下呢個一直都想試嘅Chicken Burger😍雞肉嫩滑調味適中,個包係外脆內軟,意式芝士白醬有小小sour cream嘅味,幾得意🤣牛油果溶點都咁好食❤️口感creamy又唔會搶味,成個burger味道有層次又融合✨下次會試吓Vegan burger!😌-NOC coffee shop (TST)🥢 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴜʀɢᴇʀ ʜᴋᴅ 98
💕一份飽足嘅早餐 會令全日心情都好好
今次就試下呢個一直都想試嘅Chicken Burger😍
雞肉嫩滑調味適中,個包係外脆內軟,
意式芝士白醬有小小sour cream嘅味,幾得意🤣
牛油果溶點都咁好食❤️
口感creamy又唔會搶味,
成個burger味道有層次又融合✨
下次會試吓Vegan burger!😌
NOC coffee shop (TST)
🥢 ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʙᴜʀɢᴇʀ ʜᴋᴅ 98
2023-06-28 416 瀏覽
今日屋企日頭停電,所以要出走,搵咗呢間做目標,想坐三個鐘,點知只限2小時,失望!我叫咗個NOC招牌早餐,加杯espresso double !個早餐都叫別致,溫泉蛋兩隻,配多士,然後可以揀配煙三文魚或煙肉,我就揀三文魚。如果兩隻蛋用炒蛋會更好,煙三文魚都正常,而沙律菜都新鮮,杯espresso 就夠濃同香!但枱面冇鹽同胡椒粉,要問,咁就差啲!呢餐brunch係可以,但價錢同服務水準就麻麻!冇興趣再來!限時係最大影響心情!
2023-06-28
$180 (早餐)
2023-05-25 454 瀏覽
我去了尖沙咀東部NOC咖啡店,感覺非常舒適。這家咖啡店的環境非常寧靜,有著一個人座位,非常適合一個人前來放鬆和享受自己的時間。我點了一杯朱古力咖啡,味道非常美味,朱古力的香氣和咖啡的苦味完美融合,口感十分豐富。整個咖啡店的氛圍非常舒適,讓人感到非常放鬆。此外,咖啡店的服務也非常周到,員工態度友善,讓人感到非常受歡迎。總的來說,尖沙咀東部NOC咖啡店是一個非常適合一個人前來放鬆的地方,咖啡和氛圍都非常好,讓人感到非常愉悅和輕鬆。呢度仲有自助斟水,飲完咖啡都可以飲水慢慢坐。

2023-05-15 408 瀏覽
☙ 𝗡𝗢𝗖 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗖𝗼. ❧𝗡𝗢𝗖可算是我最愛的𝗰𝗮𝗳𝗲頭幾位,難得地有健康又好味的食物供應,雖然定價唔算低,但總算是𝗴𝘆𝗺人外食的好選擇,而且環境好舒服,不過週末就要預排一陣先入到啦!🥹࿐🐣𝗣𝗮𝗻-𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗢𝗿𝘇𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟭𝟰𝟴💫雞肉非常嫩滑,外皮煎得微脆但不油膩,配上的𝗼𝗿𝘇𝗼沾滿了雞油味好香,好喜歡呢種粒粒分明、偏硬又有嚼勁的口感😚🐮𝗣𝗮𝗻-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗼𝘄𝗹 $𝟭𝟰𝟴💫牛肉生熟度拿捏得好好,肉質軟腍,油香好重,而且配搭非常豐富,有流心蛋、南失粒、無花果、沙律菜等,另外會附上兩塊烘得微脆的酸種吐司,好滿足🫶🏻
☙ 𝗡𝗢𝗖 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗖𝗼. ❧

2023-04-29
𝗣𝗮𝗻-𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗢𝗿𝘇𝗼 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱
𝗣𝗮𝗻-𝗳𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗼𝘄𝗹
𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵  𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁
  • Pan-fried  Chicken Orzo Salad
  • Pan-fried  Beef  Bowl
2023-05-02 374 瀏覽
NOC Coffee香港開到全行全市,今日就去到尖沙咀嘅尖東分店飲杯咖啡chill下。大約下午2:00左右到,前面有2張枱等緊,等咗大概15-20分鐘左右就有枱可以入座。舖面面積唔算特別大,所以枱都唔算話太多,但喺香港呢個地小人多嘅地方佢地都盡可能做到枱與枱之間有一定嘅距離,令食客食得舒服。另一點我覺得欣賞嘅地方就係佢冇設立用餐時間,呢點我覺得好重要,因為去得飲杯coffee,都係想輕鬆吓chill 吓,而唔係趕頭趕命。今次我同另一半就分別嗌咗:1)Americano ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️2)Cappuccino ⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️3)Cranberry & Almond Scone ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️4)Matcha Adzuki Scone ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡黎講我個人其實就覺得貴未必佳,最重要人夾人緣,而杯Americano另一半非常激讚,酸味無咁出,口感比較醇厚,而Cappuccino相對而言就比較普通,可能因為用咗脫脂奶嘅關係,感覺無咗種鮮奶嘅油脂感。而本身淨係嗌咗Matcha Adzuki Scone,但另一半一食落去配埋杯Americano,就話想

今次我同另一半就分別嗌咗:

咖啡黎講我個人其實就覺得貴未必佳,最重要人夾人緣,而杯Americano另一半非常激讚,酸味無咁出,口感比較醇厚,而Cappuccino相對而言就比較普通,可能因為用咗脫脂奶嘅關係,感覺無咗種鮮奶嘅油脂感。而本身淨係嗌咗Matcha Adzuki Scone,但另一半一食落去配埋杯Americano,就話想嗌埋另一Cranberry & Almond Scone。兩個Scone配咖啡亦都一絕,甜味適中,裡面亦有紅豆同埋蔓越莓嘅醬,我同另一半都覺得高質。

埋單最後連埋加一 HKD$136.4。成日見到NOC Coffee點解開到成行成市都係依然咁多人排隊,唔係無原因,好多方面我都覺得出色,包括環境,食物質素等等,當然如果下次再去唔使再排隊就更加之好啦。
2023-05-01
20 分鐘 (堂食)
$136.4 (下午茶)
2023-04-29 278 瀏覽
漸漸地,咖啡已經成為我生活之一,所以,一有空,我就會搵下附近有什麼值得試一下,坐一下的咖啡店,來一個 relaxing moment。這一天,因為要上 seminar 而一大清早來到尖東。時間尚早啊,那我就嘗試去找找有沒有什麼咖啡店之類的地方會開門。在遠處的帝國中心,我看見《NOC》著了燈啊,而且還有客人在吃早餐啊。咁就要入來叫杯咖啡叫份輕食,打發一下時間了。之前在炮台山返工,那時早已經看中這品牌的咖啡店,一直心郁郁想去拜訪一下。但附近的中午飯選擇實在太多了,令天后的那一間《NOC》一直都上不到我午餐的 wish list 之中。尖東的這一間《NOC》,可以說是令我眼前一亮的。同 (我係門口裝過) 的天后店比,明顯地舒適及典雅得多。當日的我,就選擇了一個梳化位,輕輕鬆鬆地來一個悠閒舒適的早晨咖啡及輕點。輕食的一個 cake,我選中了 Cinnamon Apple Danish。店方輕微地幫我加熱了再端過來,令到在我一面前的蘋果丹麥批散發出令人心動的香味。因為是烘焗出來的,入口亦有幾分的脆,蘋果同肉桂的香味因為熱而份外地香口可口,非常之好的一個丹麥餅。咖啡,我選擇了 Long Black
咖啡,我選擇了 Long Black。這是 dark roast 的味道,是先苦後回甘的咖啡味。說氣味,是很香的,早上的一杯,令人感舒暢,也令人感提神,雖不是一杯什麼神啡,但足夠令我精神爽利。
若不是出門前吃了早餐,我一定會花錢來個豐富的 all day breakfast。若不是就黎夠鐘上 seminar,我一定會放輕鬆心情,至少花一小時的時間,在這店,在這沙發,享受一下。《NOC》的尖東店,夠典雅,可以放慢人生。(出面有人排隊時應該例外。)
今天同朋友食完brunch,已經賣完單出門下電梯,店員突然站在店裡好大聲喊我們,說我們沒有買單,我們反覆說已經買完,店員在沒和其他同事確認的情況下仍然說我們沒買。在我們帶著單據上樓check的時候,發現我們已經買完,卻沒有得到任何一句道歉,全港服務最差NOC,堅決不會再來!!!!