2021-02-11
雖然疫情仲係有d嚴峻不過放假都要去行下街搵野食不然人生就無晒樂趣了,而好友推介這間特式蒙古餐廳,非常之有特色,整間餐廳佈置好似蒙古style,每張凳都披上白色毛毛午餐時間都相當多人,而Set lunch款式都唔錯,兼且仲有自助小食、沙律吧,同埋多款熱盤精選,肯定可以食到飽飽另外餐廳亦都提供手套,出去拎野食必須配戴口罩,多重保障,大家都食得安心半自助形式,熱盤有炒麵,炒菜,春卷,慢煮魚,仲有忌湯,見到都好開心唔好以為蒙古菜只有羊肉食,而我同好友都麻麻地食羊,我地就各點了一個主餐我就點左呢個石燒香味牛扒配蒙古醬汁: 首先牛扒份量好十足,而且放在石燒板上,不但肉汁鎖住,而且好嫩滑遊牧薄餅(雜錦海鮮): 即叫即整,熱辣辣好香口,材料好足,每啖都食到好豐富口感食到最後,仲有甜品拼盤首先好吸引,食落仲好好味,有西瓜及哈蜜瓜,可以減却肥膩感,仲有朱古力及綠茶慕絲,好豐富呀