2022-12-09 271 瀏覽
🍎蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶揀咗去冰 半糖 $38呢間點解令我咁想嚟/特別係佢地嘅奶蓋係由✅杏仁、核桃夏威夷果仁、榛果、腰果整成嘅 有別於一般嘅奶蓋茶當日見到呢個係推介所以就試咗呢款印象最深刻同記憶點強嘅係呢到嘅堅果奶蓋真係好濃味幼滑到有啲似食緊🍫如果你係nuts 愛好者/榛子迷必然會愛上佢 同一定要飲奶蓋而佢地冇用到奶精同牛奶去整所以奶蓋部分 對奶敏感嘅都飲得佢喺表面仲有啲🍎脆片底下嘅茶就普普通通建議飲佢地嘅堅果奶蓋為主❣️最近見到🆕🍵系列搞到我又好想飲$38 雖然係有啲貴但飲完堅果奶蓋 會有幸福嘅感覺❣️❣️
🍎蘋果脆脆楓糖堅果
奶蓋茶

揀咗去冰 半糖 $38
呢間點解令我咁想嚟/特別係
佢地嘅奶蓋係由

✅杏仁、核桃
夏威夷果仁、榛果、腰果
整成嘅 有別於一般嘅奶蓋茶

$38 雖然係有啲貴
但飲完堅果奶蓋
會有幸福嘅感覺❣️❣️
2022-05-19 795 瀏覽
🌰NUTTEA🌰呢間堅果茶我已經飲過無數次 Nuttea為台灣引入首間純素堅果奶茶品牌 行過旺角想飲手搖飲品 但係又怕肥既人 呢間絕對推薦 佢哋嘅奶係用堅果做 非常健康 價錢同食物成正比 非常值得大家飲!🌰結合五種堅果: 腰果、核桃、杏仁、榛果、夏威夷果仁低溫萃取而成🥤堅果奶會散發濃濃堅果香味 口感醇厚🍯天然植物蔗糖 手熬煮糖 沒有任何加工🥛沒有牛奶 沒有奶精 適合有乳糖不耐症人士飲用-伯爵朱古力堅果奶蓋茶-我見menu比左三粒星 即刻買黎試吓!堅果奶蓋厚身 質感厚實 入口好香nuts味 朱古力味好突出🍫 好濃郁 潔身 上面仲鋪左唔少既可可粉 伯爵茶好清香 三款好夾!宇治抹茶堅果奶蓋茶今次叫咗走冰微甜 宇治抹茶味濃郁 甜度啱啱好 堅果奶蓋鹹中帶點微甜 充滿左堅果香 奶蓋入口好滑好厚實 上面有啲果仁粒 可以問店員拎個匙羹配奶蓋食 味道唔錯 比一般奶蓋更香滑紮實🙈
🌰NUTTEA🌰

🥤堅果奶會散發濃濃堅果香味 口感醇厚
🍯天然植物蔗糖 手熬煮糖 沒有任何加工
🥛沒有牛奶 沒有奶精 適合有乳糖不耐症人士飲用

-伯爵朱古力堅果奶蓋茶-

2022-03-05 587 瀏覽
#黃店🇭🇰石門-Nuttea呢間飲品舖成日都有人推介話佢啲奶蓋好正~~同埋超厚☺️所以今次我就特登去咗試吓 同埋佢主打堅果 好少舖頭用到堅果😃又好似比坊間嘅舖頭健康啲咁~~👅四季春堅果奶蓋茶 (⭐️5/10) $36一收到杯野飲,就會感受到個震撼感~~因為佢個奶蓋真係超厚😚店員仲俾埋小匙羹我不奶蓋食~~奶蓋係厚實既,食落有少少堅果味,但係唔知係咪因為佢好厚實,唔可以好似平時嗰啲飲品咁,唔能夠打斜飲一次過飲到奶蓋同埋茶底☹️同埋飲得耐,會覺得奶蓋有點膩既感覺,我就食淨咗好多~而茶底嘅味道唔夠出 亦都可能係俾奶蓋蓋過咗😶‍🌫️🎏地址: NUTTEA (京瑞廣場2期) (沙田)1.沙田石門安群街3號京瑞廣場2期1樓OK Mall 141B3號舖2. 旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖3. 鰂魚涌海光街36號地下2號舖4.中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖5.九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖6.葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖7.新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖⍗ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈ ┈⍗↡仲有好多間分店 詳情
#黃店
🇭🇰石門-Nuttea

👅四季春堅果奶蓋茶 (⭐️5/10) $36

🎏地址: NUTTEA (京瑞廣場2期) (沙田)
2. 旺角彌敦道688號旺角中心1樓F52號舖
3. 鰂魚涌海光街36號地下2號舖
4.中環皇后大道中151-155號兆英商業大廈地下C2號舖
5.九龍灣宏冠道6號鴻力工業中心B座地下B1B1號舖
6.葵芳葵富路7號葵涌廣場1樓潮流廊B號舖
7.新蒲崗大有街3號萬迪廣場1樓D號舖
↡仲有好多間分店 詳情可上OpenRice搵下↡

#hkig #foodie #hkfoodblogger#likeforfollow #likeforlikeback #香港 #followforfollow #food #yummy#likeforfollow #followme #eat #食好西 #吃貨 #likeforlikes #blogger #hkfollows #沙田 #石門 #石門美食 #nuttea @nuttea_hongkong

按一按👇🏻可以看回我們所有的香港好西🤗
#lg石門 #lg_旺角 #lg_銅鑼灣
#艾粒黃店
外賣自取
2022-03-04 298 瀏覽
堅果味道好好接受 算係近年我非常buy的一䄭創身而且種標傍有益唔會太甜死甜果種好浸的味道茶味亦好夠有我比較中意的伯爵茶成個組合啱哂我呢啲成熟男士個人黎講覺得好過飲珍珠奶茶塑化劑
堅果味道好好接受 算係近年我非常buy的一䄭創身
而且種標傍有益
唔會太甜死甜果種好浸的味道
茶味亦好夠
有我比較中意的伯爵茶
成個組合啱哂我呢啲成熟男士
個人黎講覺得好過飲珍珠奶茶塑化劑

2022-02-19 323 瀏覽
以前係舊公司附近有分店,嗰陣每隔幾個禮拜就會翻兜,前前後後試左超過一半款式嘅堅果奶蓋茶,尤其有水果既特別好飲,但係好似從來都無擺過上黎🤣依家就好間唔中經過見到先飲一次,呢杯出左大半年終於比我試到😛▪️ 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 💲40都係用個鏟仔進食用堅果萃取而成既奶蓋層,質感同坊間奶蓋層無異,厚稠身口感綿密,榛子味尤其香濃郁,特別適合對牛奶或者奶精敏感同埋純素人士🌰面頭有唔少楓糖脆脆,底下有蘋果肉蓉同粒,茶底既整體味道會略似道地蘋果綠茶咁既味🤫叫左少冰同埋正常甜度係太甜,一定要記得少糖或者半糖更清幽🥴🔎 整體評分(7.5/10)

▪️ 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 💲40

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶

🔎 整體評分(7.5/10)
2022-02-17 227 瀏覽
Nuttea忠實粉絲突然好想食純素奶蓋,第一次黎石門嘅nuttea分店,京瑞一期舖頭好密舖位有少少難搵而且今日有少少趕時間,越搵唔到又越急但都要搵,行左五分鐘終於搵到快快手嗌杯快快手止癮今次飲返經典味道四季春,店員好快手,比完錢好快有野飲,而且奶蓋量好多好滿意冰粒有少少大粒但可接受用三十幾蚊就可以得到呢樣人間美食真係三生有幸一定會繼續支持,嘆完繼續趕路希望Nuttea會有更多分店咁就更加perfect
快快手嗌杯快快手止癮
四季春堅果奶蓋茶
冰粒有少少大粒但可接受
用三十幾蚊就可以得到呢樣人間美食真係三生有幸
一定會繼續支持,嘆完繼續趕路
希望Nuttea會有更多分店咁就更加perfect
2022-01-26
四季春堅果奶蓋茶
2022-01-03 155 瀏覽
Happy New Year 2022 🥳適逢放假去咗沙田嗰邊踩單車,先發現原來石門嗰邊嘅商場都開咗好多飲品舖,今次就介紹吓呢間好多人推介嘅Nuttea😀普通奶蓋可能你就飲得多,但你有冇飲過堅果奶蓋呢?我會形容佢為好似繽紛樂入邊嘅榛子醬咁,好creamy有d比較淡嘅奶味,但好重nuts味😈 成個口感會好rich,所以開頭會用匙羹筆黎食幾啖,之後會撈埋下面嘅果茶一齊飲就唔怕漏😋之前飲開都係飲伯爵茶或者四季春一啲比較苦小小嘅茶,新年想食多啲甜野,所以兩杯都嗌咗果茶🥤:葡萄堅果奶蓋茶🍇 ($41): 不嬲都好鍾意食提子㗎啦,見到有葡萄茶就即刻揀咗。原來佢真係原粒提子咁樣放入去打,飲嘅時候會食到好細粒嘅提子肉(仲有d皮添🤣),加埋個茶底清清地,原來係咁夾,呢個撈埋奶蓋就perfect match 👍🏼 粉紅莓堅果奶蓋茶🍓 ($45): Frd子係士多啤梨控,當然就揀返呢杯seasonal嘅士多啤梨茶啦。我試咗一啖,呢杯都好好飲,士多啤梨味好濃,有啲似士多啤梨沙冰嘅感覺。不過可能因為士多啤梨沙冰出面好多地方都有,所以就無提子嗰杯咁特別。不過兩杯茶飲都係屬於少甜清清地嘅感覺,如果點飲都唔會肥嘅就2
Happy New Year 2022 🥳

粉紅莓堅果奶蓋茶🍓 ($45): Frd子係士多啤梨控,當然就揀返呢杯seasonal嘅士多啤梨茶啦。我試咗一啖,呢杯都好好飲,士多啤梨味好濃,有啲似士多啤梨沙冰嘅感覺。不過可能因為士多啤梨沙冰出面好多地方都有,所以就無提子嗰杯咁特別。不過兩杯茶飲都係屬於少甜清清地嘅感覺,如果點飲都唔會肥嘅就2杯都要哂😝
2022-01-02 91 瀏覽
我和朋友不時會到石門練舞,每次練習前都會買一杯手搖飲品😂減肥真的一大挑戰🐽石門飲品店眾多,偶然都遇到一兩間伏店🙈今次發現有頗多Foodie推薦的NUTTEA,就買來嚐嚐!⁡👉🏻食物: 4.4/5⁡▪️茉莉綠鑽堅果奶蓋茶茶底頗清香,與堅果奶蓋淡淡的果仁香味配搭不錯👍🏻😋堅果奶蓋比一般奶蓋質感更綿密,沒有那麼快溶。⁡▪️粉紅莓好堅果奶莓味十足🍓而且是新鮮果香,不是人造果味。奶蓋有心思,同樣有莓香!⁡石門店有whatsapp預先下單買5送1 優惠,最適合一大班同事、朋友!

👉🏻食物: 4.4/5
▪️茉莉綠鑽堅果奶蓋茶

▪️粉紅莓好堅果奶

2021-12-20 96 瀏覽
做左成日有時真係好想飲杯野獎勵下自己🥲呢排發現原來石門有間咁好飲既奶蓋茶而且仲要係用堅果奶打成既奶蓋飲完之後邪惡感大大減低🤣————————————————————🍴宇治抹茶堅果奶蓋茶($39)抹茶控🍵必試呢款‼️‼️今次呢杯就嗌左走糖抹茶味極濃☺️但未去到苦茶底亦都唔會好似台灣啲茶咁 係茶底加糖👍🏼而個奶蓋又帶左陣榛子味岀嚟兩隻味飲落都幾夾👍🏼————————————————————🍴焙香堅果奶蓋烏龍茶($43) 季節限定🍂本身想嗌四季春試試佢點知店員推介返我試呢款烏龍茶見佢係季節限定 一於trytry佢😌飲完第一啖 就知無介紹錯🤣烘焙味好岀 同時亦都帶左陣堅果岀嚟就咁食個奶蓋😂倉庫妹👧🏼以為自己食緊繽紛樂🤣呢杯就嗌左少甜~甜度剛剛好☺️飲到底 個奶蓋溝埋個茶 奶蓋都無變浠到👍🏼真係大推佢地個奶蓋‼️‼️無得輸
做左成日有時真係好想飲杯野獎勵下自己🥲
呢排發現原來石門有間咁好飲既奶蓋茶
而且仲要係用堅果奶打成既奶蓋
飲完之後邪惡感大大減低🤣
————————————————————
🍴宇治抹茶堅果奶蓋茶($39)

抹茶控🍵必試呢款‼️‼️

飲到底 個奶蓋溝埋個茶 奶蓋都無變浠到👍🏼
真係大推佢地個奶蓋‼️‼️無得輸
焙香堅果奶蓋烏龍茶
焙香堅果奶蓋烏龍茶
自從被同事「荼毒」🤣過後就成為Nuttea忠粉的我,想喝的時候不是走到距離公司💼最近的旺中或是往葵廣逛街掃街時來一杯🥤最近得知Nuttea進駐📍沙田石門,作為「沙田友」終於可以隨時隨地都喝到了😙 蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38這款是由「季節限定」已經變成menu內的常規菜單了💖~ 茶底則用上店家的招牌🌟紅茶茶底,搭配微甜的蘋果糖漿,每口均帶有淡淡蘋果香,而堅果奶蓋面灑上大量的蘋果🍎脆片跟楓糖漿,香甜的蘋果香加上味道清新,讓人想喝一口接一口👅店家所採用的堅果奶和堅果奶蓋是沒有加入牛奶🥛和奶精的成份,比傳統的台飲店所用的更健康,茹素🥬的朋友也可放心食用除了奶蓋飲品外,還有其他茶飲可選💁🏻‍♀️,全部都是以健康飲品為主,美味😋得來亦會比較無負擔店家的分店在短短一年內擴充至全港九多個地區,足見其人氣🔥,除了石門店外,屯門跟荃灣也開設分店了,想喝就變得更方便

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38
這款是由「季節限定」已經變成menu內的常規菜單了💖~

2021-12-15
5 分鐘 (外賣自取)
2021-12-19 71 瀏覽
好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑Cp值:🌕🌕🌕🌗🌑•培香奶蓋烏龍茶• (季節限定)第一次試飲堅果奶嘅飲品面個層嘅培香奶茶 真係唔甜係食到有培茶嘅香味加埋啲花生粒🥜成個感覺好似金莎咁!所以加左花生粒 變得更有口感呢個奶蓋 個人覺得濟食係會好過mix埋烏龍茶飲🧋奶蓋可能係有堅果奶嘅關係比較“杰”啲 所以稀多小小 就可mix埋烏龍茶飲就會更加好飲😆😆😆有烏龍茶味!不過真係要讚嘅係👍🏻堅果奶嘅味道 出面真係飲唔到呢到飲到 真係唔甜 完全係飲完都食到飯覺得飲完 都唔邪惡😆😆😆😆Ps 食左面一層先 再飲 會食到個感覺出嚟😆

好食指數:🌕🌕🌕🌗🌑
Cp值:🌕🌕🌕🌗🌑

•培香奶蓋烏龍茶• (季節限定)
第一次試飲堅果奶嘅飲品
面個層嘅培香奶茶 真係唔甜
係食到有培茶嘅香味
加埋啲花生粒🥜
成個感覺好似金莎咁!
所以加左花生粒 變得更有口感
真係唔甜 完全係飲完都食到飯
覺得飲完 都唔邪惡😆😆😆😆

Ps 食左面一層先 再飲 會食到個感覺出嚟😆
2021-12-17 63 瀏覽
今日做YOGA 在石門京瑞行下,見到一間我一直都好想飲的飲品店----NUTTEA。於是叫埋朋友一齊在運動前飲,哈哈!其實平時我一定唔會飲奶蓋,但呢間似最著名的係奶蓋,一定要試一試。嘩! 完全唔係我想像中的味道,覺得好好味。佢地既堅果奶蓋幾滑同埋較挺身。培香堅果奶蓋烏龍茶( $43)我好中意飲呢杯培香堅果奶蓋烏龍茶,首先茶底有好香好清的烏龍茶,加上面頭的奶蓋。烏龍茶平衡返奶蓋既膩的感覺。奶蓋上面仲洒上脆脆既堅果粒,喺多層次濃厚堅果奶蓋上再加多左一層口感,睇黎每次黎做YOGA 我都會抵唔住想試堆其他味道。粉紅莓好堅果奶蓋茶( $45 )朋友叫的比我偷飲,我先食左奶蓋先,神奇地奶蓋竟然都有莓的味道,襯返下面的草莓與茶底的混合。味道非常濃郁, 酸味和甜味同樣突出。

於是叫埋朋友一齊在運動前飲,哈哈!

培香堅果奶蓋烏龍茶( $43)

粉紅莓好堅果奶蓋茶( $45 )

味道非常濃郁, 酸味和甜味同樣突出。
2021-12-17
  • 培香堅果奶蓋烏龍茶
2021-12-09 67 瀏覽
點樣食推介✨💛健康純素堅果奶蓋茶💛💛石門黃店💛NUTTEA 地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場2期1樓OK Mall 141B3號舖🍖伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 (7.3/10)鍾意朱古力嘅朋友唔好錯過依杯😗,店員會係面頭灑上滿滿嘅可可粉,個朱古力奶蓋本身都勁滑勁濃朱古力味😚,用匙羹不黎食真係好正,好似食緊朱古力芝士蛋糕mousse咁,嗰種鹹鹹甜甜嘅味道真係好上癮🤤,食左幾啖覺得有d膩就可以飲下面嘅伯爵茶解膩,茶葉夠曬香,同埋估唔到Earl Grey竟然同朱古力咁夾,作為一個乳糖不耐嘅朋友,依杯嘅奶蓋真係帶到比我驚喜🤩,估唔到冇奶嘅奶蓋都可以咁creamy🍖焙香堅果奶蓋烏龍茶 $43 (7.3/10)本人都幾鍾意飲焙茶,奶蓋嘅焙茶味都算濃🤤,焙茶放入鹹鹹甜甜嘅奶蓋都幾好味,可以好好咁中和左奶蓋嘅膩,個烏龍茶都好飲,成件事加埋就perfect😗🍖蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38 (7/10)蘋果就唔係我杯茶喇😗,鍾意食蘋果嘅朋友應該會好鍾意杯野飲面頭嘅蘋果脆乾,佢個茶底仲要係蘋果茶!真係蘋果味to the max🤣
點樣食推介✨

💛健康純素堅果奶蓋茶💛
💛石門黃店💛

NUTTEA

🍖伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $47 (7.3/10)

🍖焙香堅果奶蓋烏龍茶 $43 (7.3/10)

🍖蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶 $38 (7/10)
2021-10-18 142 瀏覽
Nuttea係一間純素飲品店只用堅果-粟子,杏仁,腰果,夏威夷果仁,榛子打成奶蓋,再配上果茶,朱古力,純茶我試咗: 粉紅莓好堅果奶蓋茶呢杯野好真材實料,奶蓋勁厚!食落好軟滑帶鹹香草莓係睇住佢用水果現打飲落啖啖果肉我有差唔多半杯都係用鏟鏟嚟食推薦做完運動飲/唔食飯當一餐
Nuttea係一間純素飲品店
只用堅果-粟子,杏仁,腰果,
夏威夷果仁,榛子打成奶蓋,
再配上果茶,朱古力,純茶

我試咗: 粉紅莓好堅果奶蓋茶

呢杯野好真材實料,奶蓋勁厚!
食落好軟滑帶鹹香
草莓係睇住佢用水果現打
飲落啖啖果肉
我有差唔多半杯都係用鏟鏟嚟食

推薦做完運動飲/唔食飯當一餐

• 粉紅莓好堅果奶蓋茶
#石門 #NUTTEA 不得了,開到黎石門,超級開心😍即刻黎朝聖,試咗杯新野😋外賣手抽都好靚😍不過要加兩蚊😅#伯爵朱古力堅果奶蓋茶 開頭我以為係個奶蓋又有伯爵茶味,又有朱古力味,原來係奶蓋有朱古力,茶底係伯爵茶🤣#朱古力堅果奶蓋好朱古力,不過偏甜,勁飽肚🤤 #伯爵茶就一般般,又係有薄荷味,同少少澀🤷‍♀️味道: 7/10味精: 0/10價錢: 6/10環境: 7/10服務: 7/10#vinainshekmun #vinadrink #bubbletea #nutcream #earlgreywithchocolatenutcream #nutcream #earlgrey #f4follow #f4f #likeforlike #l4l #l4like

#朱古力堅果奶蓋好朱古力,不過偏甜,
勁飽肚🤤

#伯爵茶就一般般,又係有薄荷味,同少少澀🤷‍♀️

味道: 7/10
味精: 0/10