2023-11-29 476 瀏覽
隱世高質pizza!!!好食過其他店既pizza都有好多口味揀:有牛肉、三文魚、雞肉等等選擇,又可以雙拼👍🏼見到d配料都好豐富 超抵食!配埋個醬好惹味,又唔會太漏
隱世高質pizza!!!好食過其他店既pizza
見到d配料都好豐富 超抵食!配埋個醬好惹味,又唔會太漏
2023-08-20 519 瀏覽
本身唔係大尾督居民,今去朋友屋企新屋入伙閒聚,朋友話樓下有 Pizza 好方便,可以邊玩card game 邊等,所以大家叫左一大一細試試。我地揀左羊肉(Halal food)、雞馬蘇里拉芝士、同埋磨菇碎牛肉,意大利辣肉場(牛肉),另外再加辣(青辣椒)個 Pizza 餅底無得輸,係Maru級數!個底係乾身得黎個粉團係好濕潤 in in 韌韌,但係又唔會好難先扯得開新鮮熱辣辣非常好食,個料嘅濕度同埋個餅底嘅 in 韌感非常夾,唔會有「啲料好少」嘅感覺唯一可惜係個青辣椒加左好似無加,喜歡食辣嘅朋友仔好失望但整體 encore-able!
唯一可惜係個青辣椒加左好似無加,喜歡食辣嘅朋友仔好失望
但整體 encore-able!
外賣 Pizza
14吋大批,兩溝
10吋細批,兩溝
2023-08-20
20 分鐘 (外賣自取)
外賣 Pizza
14吋大批,兩溝
10吋細批,兩溝
  • 馬蘇里拉芝士
2023-07-31 326 瀏覽
竟然有羊肉pizza🍕?!menu居然有超過10種口味,可自由雙拼仲要有羊肉!!身為羊肉愛好者梗係要試下啦🤤🍕雙拼Pizza 7"厚批 - BB辣 ($60)▪︎🐏羊肉呢個真係啖啖碎羊肉,幾有羊香味但唔羶,估唔到羊肉加落pizza又唔錯喎,幾有特色而且同其他配料係夾既▪︎🐮蘑菇與碎牛肉相比起羊肉,呢個組合就冇咩特別,牛肉同蘑菇味都唔出,味道冇特色到只可以形容佢做典型pizza既味值得一讚既係芝士係比得重手,好容易拉絲,嫌唔夠仲可以order extra cheese🧀只係批底雖然話係厚批,但係都比坊間既薄同埋較似餅乾,唔係我預期既厚批😕仲有BB辣係會提供辣椒碎,只係又同我認知既辣椒碎唔同,睇落食落都唔多似辣椒,味道偏鹹又唔夠辣,加上可能係潮濕關係結埋左一舊,一係倒唔出,一係大力搖一下之後山泥傾瀉咁成堆瀉曬落個pizza度🤦🏻‍♀️同埋明明話會有oaoa薄餅醬,但店員比漏左我其實味道唔差兼且羊肉pizza係真係好味,一人份pizza亦只係60蚊係相當抵食,只係仲有進步空間。

🍕雙拼Pizza 7"厚批 - BB辣 ($60)
▪︎🐏羊肉
▪︎🐮蘑菇與碎牛肉

2023-07-21
  • 羊肉
2023-04-03 499 瀏覽
嗰日放假去大美督個龍尾灘嗰邊游吓水燒下嘢食。返屋企之前,就經過左大美督嘅布心排嗰度買咗兩個Pizza返屋企。想我聽人講話特登過去買呀嘛,咁我咁岩經過冇理由唔買㗎嘛特別一提嘅係,呢一度嘅相片Pizza係唔使額外加錢嘅添!所以我哋兩個Pizza總共做咗四隻味,分別有煙三文魚、牛肉、羊肉同埋雞肉🤪樣樣都試吓啊嘛煙三文魚:佢每一塊 Pizza上面都有一大塊嘅煙三文魚🍣,令到我哋啖啖都可以食到三文魚加pizza嘅味道👍🏻羊肉:羊肉俾嘅份量好多,都幾重羊味,唔算太重羊羶味👍🏻牛肉🐮雞肉🐣:正正常常,鍾意佢哋個醬汁。用嘅比例都算多 😽最鍾意嘅就係佢配埋嘅特色醬,點住嚟食唔會覺得太溜😼我鍾意食辣嘅朋友仔,仲可以另外問佢攞辣椒粉㗎!

羊肉:羊肉俾嘅份量好多,都幾重羊味,唔算太重羊羶味👍🏻

牛肉🐮雞肉🐣:正正常常,鍾意佢哋個醬汁。用嘅比例都算多 😽

2022-08-20 1226 瀏覽
上網想搵不一樣的Pizza,見openrice有得訂外賣自取,又怕店關門,所以訂前我專登打電話查詢是否營業。經網上訂設定了自取時間,去到只是等大約5分鐘左右。等的其間都見佢有出外賣送貨及有村民訂Pizza。由於款式不多,有厚薄之分。今次嘗試了一個鮮蝦Pizza,以及馬蘇里芝士。果然小店係有驚喜。批我有選一厚一薄,但我覺兩合個好像差不多厚度。但口感好味道。馬蘇里芝士就一般,芝士都香濃,反而鮮蝦Pizza材料好多,呢一個Pizza係好豐富。不得不提佢附送的醬...大家不防一試。說不出的味道。下次有時間可以嘗試其它不同口味。
2022-08-06
5 分鐘 (外賣自取)
  • 鮮蝦Pizza
2022-07-03 746 瀏覽
8好風球落波後,準時送到👍🏻3個pizza 熱辣辣 推介火箭菜+牛❤️雞同半都好食 可以half half咁揀口味🍕小朋友就勁like芝士菠蘿配上佢哋獨家醬 😋以後唔洗叫其他pizza 🤤🤤
8好風球落波後,準時送到👍🏻3個pizza 熱辣辣
推介火箭菜+牛❤️
雞同半都好食 可以half half咁揀口味🍕
小朋友就勁like芝士菠蘿
配上佢哋獨家醬 😋

以後唔洗叫其他pizza 🤤🤤
2022-07-02
2022-06-21 508 瀏覽
Good value for lazy Sunday with couple of beers. OAOA Pizza offers a simple system for customer to choose the flavour. The pizzas are fair enough from a price value perspective. Also they could provide the delivery service as well. The only complaint is the crust could be improved for better taste.
Pizza with pepperoni & spicy lamb
2022-04-17
30 分鐘 (外賣自取)
  • Pepperoni pizza
2022-05-08 615 瀏覽
今日專登由將軍澳去大埔一間朋友介紹嘅Pizza店試吓佢嘅Pizza,由於店舖可以用WhatsApp落單,所以我們去到只需要等5分鐘就已經可以攞到熱辣辣嘅Pizza,佢哋係即叫即整啱啱出爐嘅Pizza熱辣辣同香噴噴真係想即時試吓。由於我哋係外賣返屋企食,所以我哋冇即時試食🤣🤣🤣。雖然返屋企要一段時間但係都冇影響到個Pizza嘅味道,最重要係佢會跟埋一啲秘製嘅醬汁,令到個Pizza更加出色,食多幾塊都唔會覺得”漏”☺️。呢間店有另一個特色就係無論大批同細批都可以雙拼唔同嘅味道,所以我哋今日試咗四個味道,每個味道都各有特色,我哋試咗2個大薄批1. 02羊肉拼08M磨菇碎牛肉2. 04辣肉腸拼01 雞肉 羊肉pizza真係超級推介完全冇騷味,蘑菇碎牛肉pizza都十分出色。辣肉腸pizza真係冇得輸,雞肉pizza都好有特色。下次一定會再嚟試吓佢其他味道
1. 02羊肉拼08M磨菇碎牛肉
2. 04辣肉腸拼01 雞肉

辣肉腸pizza真係冇得輸,雞肉pizza都好有特色。

下次一定會再嚟試吓佢其他味道

02羊肉拼08M磨菇碎牛肉
04辣肉腸拼01 雞肉
秘製醬汁
2022-03-14 499 瀏覽
因本人食嘢比較奄尖,好多嘢唔食。已想試呢間 pizza 店好耐(單車友經過食過話好好味),睇完 menu 又係好多配料唔食。今日膽粗粗入去 order, 唔要呢樣唔要嗰樣,少D呢樣,加嗰樣。可能小店一一照單全收👍👍👍,唔似出面幾間大牌子,menu係咁就係架啦("企理一邊諗清楚再叫,一下位",親身經歷😠)。一帶開盒,賣相ok喎, 薄批多醬少芝士燶邊。真係好味道,佢地仲提供咗幾樽自家製醬汁(忘記影相),有另一風味,其它地方未見過。味道85分,服務態度101分,會再幫襯,仲要介紹俾單車友。

味道85分,服務態度101分,會再幫襯,仲要介紹俾單車友。
外賣自取
Oaoa Pizza House隱世高質小店 Pizza 勁有誠意可媲美港島啲出名pizza 🍕雞肉披薩、鮮蝦披薩、馬蘇里拉芝士披薩、意大利辣肉腸披薩 14 吋$130@1雞肉>芝士>辣肉腸>鮮蝦薄餅皮煙韌 芝士勁多可拉絲配料勁多 味道好好一個人可以食晒半個 小店附送既秘製醬汁勁好味 清新解油膩 如果地點唔係咁偏遠 每個星期同朋友聚會食都得呀!😋靜靜雞指數 🐥🐥🐥🐣🥚🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️💲減荷包指數 💸💵💵💵💵——————————————————店舖資料📍 大埔汀角路布心排村9號地舖#eatstealthily #靜靜雞食 #香港美食 #美食 #food #hkfoodie #foodiehk #instafoodie #hongkong #topcitybiteshk #hkfood #hkig #foodporn #discoverhongkong #foodlover #hkrestaurant #pizza
Oaoa Pizza House

隱世高質小店 Pizza 勁有誠意
可媲美港島啲出名pizza

🍕雞肉披薩、鮮蝦披薩、
馬蘇里拉芝士披薩、意大利辣肉腸披薩 14 吋$130@1

雞肉>芝士>辣肉腸>鮮蝦
薄餅皮煙韌 芝士勁多可拉絲
配料勁多 味道好好
一個人可以食晒半個
小店附送既秘製醬汁勁好味 清新解油膩
如果地點唔係咁偏遠 每個星期同朋友聚會食都得呀!

😋靜靜雞指數 🐥🐥🐥🐣🥚
🔂再偷食指數 ✅✅✅✅☑️
💲減荷包指數 💸💵💵💵💵
——————————————————
店舖資料

📍 大埔汀角路布心排村9號地舖

2021-10-26 376 瀏覽
終於唔駛食連鎖pizza店!! 👍🏻👍🏻第一次食Oaoa Pizza House好驚喜🍕分別叫左pepperoni pizza拼chicken pizza 同埋mozzarella cheese拼vegetarian pizza只設外送不設堂食架Pizza好夠熱又好香脆4款口味都咁好食🥳雞肉嫩口,芝士及配菜都好多辣肉腸唔會太咸特別一提綠色sauce好fresh小店咁有心值得再支持!🥰
終於唔駛食連鎖pizza店!! 👍🏻👍🏻
第一次食Oaoa Pizza House好驚喜🍕
只設外送不設堂食架
Pizza好夠熱又好香脆
4款口味都咁好食🥳
雞肉嫩口,芝士及配菜都好多
辣肉腸唔會太咸
特別一提綠色sauce好fresh
小店咁有心值得再支持!🥰
2021-10-07
外賣送餐
如題,pizza真係好新鮮熱辣好juicy,一試難忘!!個晚叫左14吋雙拼pizza,意大利辣肉腸(包括牛肉)拼鮮蝦薄批,材料新鮮,芝士味道濃厚又juicy,$130就可以有甘高質既pizza雖然小店專業做pizza,但希望遲d會有痳意粉同小食,如個日唔叫pizza時,午、晚都可以幫襯多d!!
如題,pizza真係好新鮮熱辣好juicy,一試難忘
!!

!!
Pizza
Pizza
2021-09-06 438 瀏覽
先講D間店位置的確好易找到!附近有巴士站 、小巴站,重在單車徑旁。晚上亮燈後更明顯易找!!至於個手工薄餅更喜出望外,味道款式多達八種選擇之餘重可選雙併。材料方面配搭得恰到好處!今次小弟選雞肉、鲜蝦雙併……當打開盒一看已見心思,薄餅盒蓋設計可分開作4個碟子用(方便野餐)!接著品嚐薄餅時更驚喜,没想到D雞肉、蝦肉還是那麼嫩滑,D芝士及配菜也比大店豐富。當然大家最關心、最重要的是。。。如此美味薄餅的價格還比大店低!!!

2021-09-06 292 瀏覽
太、太、太好味啦!下次必定再encore.今次試咗半雞肉,半蝦薄批,拉芝好足料。價錢合理,大件夾抵食,小朋友都讚不絕口。下次都可以叫Pizza去海灘果邊嘆下先!
太、太、太好味啦!下次必定再encore.
今次試咗半雞肉,半蝦薄批,拉芝好足料。
價錢合理,大件夾抵食,小朋友都讚不絕口。
下次都可以叫Pizza去海灘果邊嘆下先!
2021-09-05
2021-08-22 239 瀏覽
第一次試呢間pizza,叫左mozzarella cheese同埋pepperoni pizza, 因為好鐘意食芝士,所以pepperoni仲加左$20 extra cheese🧀 ,芝士量真係好夠,仲拉絲添😆,食得好開心。配埋綠色的醬好夾好好味😁值得一讚既係送貨非常準時,係預定的時間準時到,pizza送到黎仲係熱辣辣🍕,覺得呢間小店好有心🧡,會繼續支持👍🏻👍🏻👍🏻希望之後可以有小食嗌🧞‍♂️
希望之後可以有小食嗌🧞‍♂️

2021-08-22