位於尖沙咀諾士佛臺的「Oasis Bar & Grill」,係一間多國菜西餐廳🍴店內燈光柔和,環境寬敞舒適,任何時候同朋友聚餐都適合經典水牛城雞翼一客有五隻雞翼,隻隻都肥大厚肉,皮脆肉嫩!表面沾滿Buffalo醬汁,香濃微辣,格外惹味墨西哥芝士雞肉烤餅烤餅金黃薄脆,中間夾着芝士及雞肉,餡料充裕,啖啖肉。另配牛油果醬、酸忌廉及番茄莎莎,令味道更多元化,好好食呢香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉北海道帶子有三粒,輕輕煎香,更能突出帶子的鮮甜味美~墨魚汁意粉軟硬適中,加入蒜蓉、辣椒🌶️雜菌等等一齊爆炒,口感更豐富,色香味俱全雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬賣相精緻✨撻底好酥鬆,中間朱古力忌廉混合咗紅莓醬,酸酸甜甜,香滑可口,整體甜而不膩,好好食呢

經典水牛城雞翼

墨西哥芝士雞肉烤餅

香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉

雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬

2022-11-16 64 瀏覽
成餐飯食咗2千幾蚊。右唔飽右貴。上餐勁慢。食咗三個鐘。一個半鐘係等最深印象係羊架。$288得一件。係得一件288一手係咩真係好好食?啲pasta risotto 勁細份個蠔湯得一粒蠔係中間。味道似薯蓉湯。仲青口啲肉勁細粒
成餐飯食咗2千幾蚊。
右唔飽右貴。
上餐勁慢。食咗三個鐘。一個半鐘係等
最深印象係羊架。$288得一件。係得一件
288一手係咩真係好好食?
啲pasta risotto 勁細份
個蠔湯得一粒蠔係中間。
味道似薯蓉湯。
仲青口啲肉勁細粒
早前見媽媽生日就帶下佢做港女一日👧🏻選擇左近排都熱門嘅high tea勝地🔥🔥🕊鳥籠位完全係佢地出名嘅打卡位幾乎個個去襯都會想坐 都一定會打卡影相🙈雖然大鳥籠位得兩個🦚但都會有其他細鳥籠可以打卡!佢地high tea個價錢的確係比較平💰本身諗住咁平應該淨係for打卡多📸但個high tea 真心都唔算錯 性價比都算高係平價之選❗️仲滿足到大家對港女tea打卡嘅慾望🤩🥰*✨有提供寫碟服務想好似我咁寫上俾媽媽嘅祝福語都可以提前講聲✨如果大家真係想坐嘅話可以係book位個陣remark返,但大前提都要情況許可先會提供*Afternoon tea 有兩款可供選擇1️⃣鹹甜點2️⃣全鹹點*❣️All Savoury Tea Set $428 (MON-FRI) | $468 (SAT-SUN)🦐自家製香脆蝦多士🦤鵝肝慕絲多士伴果醬🥖金文畢芝士辣肉腸法包🍣煙三文魚慕絲餅乾🍅烤焗車厘茄忌廉芝士法包🥑炭燒大蝦伴牛油果醬撻🍈巴馬火腿配密瓜🔥炙燒芝麻呑拿魚🇬🇧英式鬆餅配果醬及忌廉芝士配Coffee Or Tea / 可加錢另配飲品*🍸Yuzu Sunshine +$28- 有氣柚子梳打 -🍸Queen’s Garde
早前見媽媽生日就帶下佢做港女一日👧🏻
選擇左近排都熱門嘅high tea勝地🔥🔥
🕊鳥籠位完全係佢地出名嘅打卡位
幾乎個個去襯都會想坐 都一定會打卡影相🙈
雖然大鳥籠位得兩個🦚
但都會有其他細鳥籠可以打卡!
佢地high tea個價錢的確係比較平💰
本身諗住咁平應該淨係for打卡多📸
但個high tea 真心都唔算錯 性價比都算高
係平價之選❗️仲滿足到大家對港女tea打卡嘅慾望🤩🥰
✨有提供寫碟服務
想好似我咁寫上俾媽媽嘅祝福語都可以提前講聲

✨如果大家真係想坐嘅話可以係book位個陣remark返,
但大前提都要情況許可先會提供

- 奶蓋伯爵茶 -
All Savoury Tea Set

All Savoury Tea Set
2022-11-11 165 瀏覽
相信大家對諾士佛臺嘅印象都係約frd飲酒嘅好地方,但其實呢到都有唔少高質嘅西餐廳😝今次呢間餐廳環境非常舒適優雅,好岩情侶打卡浪漫一下🥰雖然樓下係酒吧,但仍然可以比到人一種遠離煩囂嘅感覺,相信唔少人都係因為呢到嘅裝修吸引慕名而黎🤪中意影相嘅朋友仔可以揀鳥籠特色座位方便打卡🥳.🦆法式鵝肝伴焦糖菠蘿、芝麻菜魚子醬及雜莓醬 $148呢道菜式絕對滿足到味蕾上嘅享受🫦鵝肝煎得岩岩好,入口即溶🥺再配上鮮甜嘅菠蘿同醬汁,簡直係絕配,估唔到係可以咁夾🤩.🐷炭烤西班牙粟飼豬鞍伴時令蔬菜及焦糖蘋果蓉 $288呢個價錢食到高質嘅豬鞍真係物超所值,肉質食落去比想像中更加細滑,一啲都唔乾😚亦因為炭烤嘅原因,能夠鎖住肉汁,保持到juicy嘅口感😋.💰人均消費:~$350.🍽味道: 4/5🏙環境: 4/5‍👨🏼‍🍳服務: 4/5💧衛生: 4/5💰價錢: 3/5
🦆法式鵝肝伴焦糖菠蘿、芝麻菜魚子醬及雜莓醬 $148
🐷炭烤西班牙粟飼豬鞍伴時令蔬菜及焦糖蘋果蓉 $288
💰人均消費:~$350
🍽味道: 4/5
🏙環境: 4/5
‍👨🏼‍🍳服務: 4/5
💧衛生: 4/5
💰價錢: 3/5
🍽️炭烤西班牙栗飼豬胺伴時令蔬菜.焦糖蘋果蓉|288夜落晚去特別有feel,當初都係比佢啲裝修吸引倒,哩間真係食個環境。見好多人都係叫哩個豬胺扒,超厚切煮得比較熟透,一切落去啲肉汁已經流晒出黎,鐘意佢個邊邊位炭烤過之後脆脆地,啲肉汁keep晒喺哩個位置,配埋新鮮蘋果蓉一齊食甜鹹甜鹹咁好清新。🍽️自家製香脆蝦多士|98份量好足,多士金黃脆卜卜,十分厚實,中間個餡係有啲雲吞蝦餡feel。🍹Cranberry Juice|48🍽️雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬|108撻皮散發有蛋香,入面嘅朱古力mousse口感綿滑,啲莓都又甜又大粒,2個人食岩岩好。
炭烤西班牙栗飼豬胺伴時令蔬菜.焦糖蘋果蓉
🍽️炭烤西班牙栗飼豬胺伴時令蔬菜.焦糖蘋果蓉|288
🍽️自家製香脆蝦多士|98
🍹Cranberry Juice|48
🍽️雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬|108
2022-11-08
2022-11-08 90 瀏覽
💡諾士佛臺高質西餐廳諾士佛臺除左飲野,都有唔少高質嘅西餐廳。今次餐廳喺一樓,環境相對地下更舒適,食物賣相亦非常適合打卡,值得一試。🍽酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯軟殼蟹相當有份量,成隻手掌咁大,炸得好香脆,放耐左都唔會淋身,拎開軟殼蟹竟然仲浦滿左蟹肉,啖啖蟹肉,配上口感既creamy又香濃既意大利飯,真係一啖一啖咁食唔停!🍽️香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉特別一提,帶子兩邊輕輕煎得岩岩好,大粒冇雪味,值得一讚。另外,餐廳選用扁身闊條既墨魚汁意粉,食落口感偏爽彈,加上辣椒、香蒜調味,令意粉更惹味。🍽️雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬朱古力撻軟心滑溜,朱古力味香濃但又唔會太甜,加埋少少酸味味既雜莓同紅莓醬中和返,配合得恰到好處。
💡諾士佛臺高質西餐廳

🍽酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯

🍽️香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉

🍽️雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬

2022-11-08 79 瀏覽
尖沙咀chill正西式cafe 難得聖誕節前約到好朋友落尖沙咀飲本野,今日大家早收工,就決定去諾士佛台happy hour 之前先食少少熟身打底。就係諾士佛台道左邊第一幢大廈,因為有姐姐係下面派單張,單件價錢又合理,就簡左係八樓嘅 Osaic Bar & Grill. 一上到去餐廳,電梯門打開,鳥語花香,餐廳背景以綠色草原為主,以輕快嘅小鳥叫聲襯托,放工去呢呢餐廳食飯,格外relax and chill~ 前菜方面, 我地兩個人share Seared Foie Gras,鵝肝外脆內軟,入口即溶,食材新鮮,油香味濃,香味撲鼻!配上炭燒厚切菠蘿,層次分明,而且菠蘿嘅酸甜果汁,解膩同時打開胃口,簡直係完美嘅前菜配搭!主食方面,必定要介紹 Soft - Shell Crab Risotto,意大利飯粒粒粒分明,有咬口,香氣濃郁,軟殼蟹高溫油炸,格外香口,而且份量兩個人食絕對足夠!飲品就簡 Refreshing Passion,對於唔想飲酒嘅朋友,可以揀呢款飲品,一杯別具風味嘅圖騰飲品杯,一塊干橙片,配上多片香草,非常解渴清爽!兩個人夜晚食左3個鐘左右,附近消費$600左右,食完差唔多10:3
尖沙咀chill正西式cafe

兩個人夜晚食左3個鐘左右,附近消費$600左右,食完差唔多10:30再落去飲番杯!
2022-11-04 146 瀏覽
進入餐廳,彷如置身漂亮花園,佈滿粉嫩花草,營造浪漫氣氛,鬧市中的小清新 cafe , 餐廳的藤製小搖籃, 是粉絲們的打卡熱點 。 英式下午茶 (星期一至星期五) $428 / 兩位用下午茶以2層架盛載,每層放滿鹹甜糕點,造型吸睛, 令人心動 ,甜品還以時令水果入饌,一邊嘆杯香甜的水果茶,一邊細嚐精美的糕點, 讓人 陶醉其中。鹹點▪烤焗車厘茄忌廉芝士法包▪炭燒大蝦伴牛油果醬撻▪巴馬火腿配蜜瓜▪炙燒芝麻吞拿魚每款鹹點造型精緻, 烤焗後的車厘茄配上滑溜的忌廉芝士, 塗在香脆的多士上, 好清新的配搭。 炭燒大蝦伴牛油果醬撻 ,熟透的牛油果醬加上爽彈、充滿陣陣炭燒香氣的蝦肉, 伴隨香脆的撻皮, 為滋味帶來驚喜。 甘香的巴馬火腿配 蜜甜多汁的蜜瓜, 一鹹一甜, 完美地融合。炙燒芝麻吞拿魚, 滑溜的吞拿魚, 外層鋪滿香香的芝麻,惹味過癮。甜點▪藍莓丹麥酥▪菠蘿椰子奶凍▪每日精選芝士蛋糕▪紅莓朱古力慕斯撻▪英式鬆餅配果醬及忌廉芝士每款甜點造型令人心心眼, 藍莓丹麥酥,薄脆的酥皮, 香脆可口,口感一流, 啖啖牛油香氣 , 加上藍莓的甜香, 讓人喜歡。菠蘿椰子奶凍,柔滑奶凍,充滿醇厚的 椰香,清爽味蕾。芝

英式下午茶 (星期一至星期五) $428 / 兩位用

▪菠蘿椰子奶凍
▪每日精選芝士蛋糕
▪紅莓朱古力慕斯撻
▪英式鬆餅配果醬及忌廉芝士

每款甜點造型令人心心眼, 藍莓丹麥酥,薄脆的酥皮, 香脆可口,口感一流, 啖啖牛油香氣 , 加上藍莓的甜香, 讓人喜歡。菠蘿椰子奶凍,柔滑奶凍,充滿醇厚的 椰香,清爽味蕾。芝士蛋糕, 口感 紮實, 芝味細膩。紅莓朱古力慕斯撻,中心填滿滑溜朱古力,入口甜思思, 新鮮的紅莓剛好平衡朱古力的香甜。 鬆脆的英式鬆餅,厚實可口,塗上香甜果醬及細滑鮮奶油忌廉芝士, 香甜吸引。

Yuzu Sunshine、
Hot Friut Tea +$23
粉嫩的Yuzu Sunshine, 漸變的顏色, 最啱打卡, 吸啜一口, 香甜解渴, 誘人的西柚果香, 清新柔和。Hot Friut Tea ,茶味芬芳,放在咀邊,已經聞到迷人果香,清新中帶微酸,清爽解膩。

2022-11-02 84 瀏覽
好岩打卡的西餐朋友生日同佢黎個打卡生日Dinner先啦餐廳入面有幾個鳥籠比人打卡,而且每張枱之間都有一定距離,岩埋我地傾心事⭐墨西哥芝士雞肉烤餅 ($108)感覺好健康,牛油果醬、酸忌廉同蕃茄莎莎,配埋烤餅皮好好味, 好清新入口好香濃 ,記住要趁熱食,先食到軟淋淋嘅芝士雞肉⭐Nachos ($108)唔好以為佢碟細細,但份量好夠心思!墨西哥脆片好多,仲要有幾多醬料,香脆滋味⭐荷蘭鐵錮Pancake ($98)小心鍋邊熱呀,因為佢係原隻鐵鍋上碟 🔥鐵鍋keep到Pancake熱度,蛋香味好勁好快融化嘅雪糕同班戟夾埋食,再溝埋d楓糖漿,好好味~⭐Oasis ($148)Signature Cocktail,成個造型都好特別用左雀仔去盛住Cocktail,打卡絕對一流📍Oasis Bar & Grill尖沙咀諾士佛臺1號8樓
好岩打卡的西餐

朋友生日同佢黎個打卡生日Dinner先啦
⭐墨西哥芝士雞肉烤餅 ($108)
入口好香濃 ,記住要趁熱食,先食到軟淋淋嘅芝士雞肉
⭐Nachos ($108)
唔好以為佢碟細細,但份量好夠心思!
墨西哥脆片好多,仲要有幾多醬料,香脆滋味
⭐荷蘭鐵錮Pancake ($98)
小心鍋邊熱呀,因為佢係原隻鐵鍋上碟 🔥
鐵鍋keep到Pancake熱度,蛋香味好勁
好快融化嘅雪糕同班戟夾埋食,再溝埋d楓糖漿,好好味~
⭐Oasis ($148)
Signature Cocktail,成個造型都好特別
用左雀仔去盛住Cocktail,打卡絕對一流
📍Oasis Bar & Grill
尖沙咀諾士佛臺1號8樓
2022-10-30 99 瀏覽
已經唔係第一次嚟呢間餐廳😁因為環境舒服😌感覺就好似係草原咁樣,會播放雀仔聲音。餐廳燈光比較有情調,係個聚會好地方!酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228大大隻原隻軟殼蟹😃🦀炸得香脆通透,意大利飯食落好creamy,蟹膏味香濃。拎起隻軟殼蟹,原來入邊仲有好多蟹肉,可以自己撈勻,啖啖鮮味。法式鵝肝慕絲半無花果及紅莓果醬 $148超級吸引,底層係非常之薄嘅麵包脆片😳鵝肝非常之厚身,食落軟滑入口即溶,加埋雜莓醬同菠蘿,非常推介嘅前菜。蒜香煙肉炒椰菜仔$68平時好少食所以諗住試吓,椰菜仔好得意,中間切開咗一半方便大家食😋感覺好健康,份量都唔少,夠晒兩個人食。雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108朱古力味比較香濃,甜品來講唔算太甜,上面嘅莓粒粒都好大粒好吸引,整體造型味道都高質。

酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 $228

法式鵝肝慕絲半無花果及紅莓果醬 $148

蒜香煙肉炒椰菜仔$68

雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108

• 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
2022-10-29 79 瀏覽
🍽 香蒜白酒新鮮法國藍青口伴法包  開胃菜黎個青口打頭陣😝青口大大粒冇沙,食落新鮮帶香甜味醬汁沾上法包後,蒜香程度以為食緊蒜蓉包添🤤🍽 炭烤西班牙栗飼豬胺伴時令蔬菜及焦糖蘋果蓉 表面帶有微微炭焦,食落香口豬胺肉質偏向紮實,連住油脂既部分豬味十足而焦糖蘋果蓉最為亮眼😚清甜食出蘋果蓉質地,完美解決咗豬胺個種油膩感伴菜既蘆荀薯仔同小蕃茄相信有加上豬油煎香,爽脆滿足🍽 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯 軟殼蟹酥酥脆脆,食落一啲油味都唔會有而且夠大隻,有唔少蟹肉‼️意大利飯偏軟身😆適合香港人口味蟹膏同醬汁既比例岩岩好,每啖都有淡淡蟹膏香又唔會過咸🤤而且意大利飯仲有蘆荀同菇菌添口,增加口感,食極唔厭🍽 Diamond in the Sky名副其實,閃亮亮非常岩打卡😍而且店員仲有教我地點樣打卡先最靚🍽 Gin FizzGin & Soda Water,加上清新既檸檬汁,比例調得非常好😆冇野可批評Oasis為綠洲💁🏻‍♀️裝修上見餐廳花咗唔少心機隨處可見既綠葉,仲有非常出名既鳥籠位設計空間相對闊落而且環境清幽店員們服務態度好好,會主動加水幫手拉凳等等值得一提😚
🍽 香蒜白酒新鮮法國藍青口伴法包
開胃菜黎個青口打頭陣😝
青口大大粒冇沙,食落新鮮帶香甜味
醬汁沾上法包後,蒜香程度以為食緊蒜蓉包添🤤
🍽 炭烤西班牙栗飼豬胺伴時令蔬菜及焦糖蘋果蓉
表面帶有微微炭焦,食落香口
豬胺肉質偏向紮實,連住油脂既部分豬味十足
伴菜既蘆荀薯仔同小蕃茄相信有加上豬油煎香,爽脆滿足
🍽 酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯
軟殼蟹酥酥脆脆,食落一啲油味都唔會有
而且夠大隻,有唔少蟹肉‼️
意大利飯偏軟身😆適合香港人口味
蟹膏同醬汁既比例岩岩好,每啖都有淡淡蟹膏香又唔會過咸🤤
而且意大利飯仲有蘆荀同菇菌添口,增加口感,食極唔厭
🍽 Diamond in the Sky
名副其實,閃亮亮非常岩打卡😍
而且店員仲有教我地點樣打卡先最靚
🍽 Gin Fizz
Oasis為綠洲💁🏻‍♀️裝修上見餐廳花咗唔少心機
隨處可見既綠葉,仲有非常出名既鳥籠位設計
空間相對闊落而且環境清幽
店員們服務態度好好,會主動加水幫手拉凳等等值得一提😚
2022-10-20
2022-10-26 100 瀏覽
酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯軟殼蟹夠哂大隻,炸得好酥脆之餘仲好有肉地,配合埋蟹膏意大利飯一齊食,口感豐富唔會滯。帶子蒜香辣椒墨汁意粉帶子煎到啱啱好,保留原有嘅鮮味,意粉係用墨魚汁整嘅,食落爽口唔油膩,仲有陣陣蒜香味,非常惹味。炭烤西班牙粟飼豬胺配焦糖蘋果蓉豬胺焗至大概八成熟,保留原有肉汁,兩面煎得好香口,骨骼邊既部位軟嫩肥美,而蘋果蓉點綴左整碟菜式,甜甜地令豬胺肉減低肥膩感,提高味覺享受。蒜香煙肉炒椰菜仔食太多肉所以叫左個菜中和一下,椰菜仔爽口唔會好硬,而且調味剛剛好。荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓及楓糖合桃雪糕班戟係即叫即整,鐵鍋零班戟keep住溫度,一切開就聞到濃濃蛋香味,配上各種雜莓、楓糖漿以及雪糕一齊食,非常不錯。Refreshing passion以百香果、蘋果汁、柚子蜜及薄荷嘅mock tail,口感清爽怡人,尤其欣賞用柚子蜜代替糖漿,唔會太甜而又略帶清新。
酥炸原隻軟殼蟹蟹肉蟹膏意大利飯

帶子蒜香辣椒墨汁意粉

炭烤西班牙粟飼豬胺配焦糖蘋果蓉

蒜香煙肉炒椰菜仔

荷蘭鐵鍋班戟配新鮮雜莓及楓糖合桃雪糕

Refreshing passion
2022-10-25 93 瀏覽
高質餐廳應該多啲幫襯, 支持吓本土經濟!是日同朋友晚飯敍舊, 之前嚟過呢間餐廳覺得佢質素極高,價錢合理,所以決定再嚟!黑松露薯條 - 薯條上枱時熱辣辣,個黑松露醬好特別,少少杰身, 黑松露味非常香濃!地中海烤雞配希臘沙律火箭菜辣紅椒汁 - 份量唔錯,雞肉唔會太過鞋口,而配菜嘅芝士蕃茄火箭菜亦都10分新鮮。馬賽魚湯 - 之前幫襯嘅時候試過呢個馬賽魚湯,今次再點呢個湯冇令我失望!魚好嫩滑, 湯香濃可口, 呢個真係必點! 香煎北海道帶子蒜香辣椒墨魚汁意粉 - 帶子大大粒, 煎得非常香口。 而墨魚汁意粉好味之餘, 唔會食多成口黑色!冬陰功海鮮扁意粉 - fusion 得好特別, 我會用一個好Creamy嘅冬陰功味道嚟形容呢個意粉。雜莓香濃朱古力伴紅莓醬 - 朱古力味道好濃郁,偏甜,配埋對莓莓酸酸哋味道好夾!Starry night - 可能太耐冇飲酒精,飲咗呢杯Cocktail之後有少少醉意。但呢杯Cocktail嘅味道好特別,好重嘅玫瑰花味, 好特別!Peach ice tea - mocktail, 淡淡嘅桃味茶, 不過不失!呢間餐廳質素非常之高,二價錢亦都非常之合理,一定一定會再幫襯!

高質餐廳應該多啲幫襯, 支持吓本土經濟!

🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅總分: 3.8/5 (小食做得好好 但主菜有扣分位)(只係根據我自己試過嘅嘢~)推薦俾:注重餐廳氣氛嘅人🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🔅墨西哥芝士雞肉烤餅 ($108)芝士味好濃 配埋烤餅皮入口好香濃 口感軟熟佢會配牛油果醬 酸忌廉 同蕃茄莎莎三款都偏酸 好清新可以中和返本身烤餅嘅油膩感🔅黑松露薯條 ($98)我本身係幼薯嘅支持者薯條啱啱炸起 所以好好食配埋黑松露醬係一個好普通但點都唔會伏嘅配搭🔅馬賽魚湯 ($248)其實海鮮都算唔錯有一大塊香煎鱸魚 煎帶子 青口 同蜆但個湯底就真係有點失望同傳統嘅馬賽魚湯好唔同基本上只係有少少海鮮味嘅蕃茄湯所以如果嚟嘅話可以唔需要嗌佢🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴地址: Oasis Bar & Grill (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號8樓環境嚟講~因為本身佢係一間酒吧傾向嘅餐廳所以環境都好坐同埋舒服侍應嘅態度都好好所以如果着重情調同想食啲小食嘅話就好推薦呢間餐廳正餐就真係有更加好嘅選擇
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
總分: 3.8/5 (小食做得好好 但主菜有扣分位)
(只係根據我自己試過嘅嘢~)

推薦俾:
注重餐廳氣氛嘅人

🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
🔅墨西哥芝士雞肉烤餅 ($108)
芝士味好濃 配埋烤餅皮
入口好香濃 口感軟熟
佢會配牛油果醬 酸忌廉 同蕃茄莎莎
三款都偏酸 好清新
可以中和返本身烤餅嘅油膩感

🔅黑松露薯條 ($98)
我本身係幼薯嘅支持者
薯條啱啱炸起 所以好好食
配埋黑松露醬
係一個好普通但點都唔會伏嘅配搭

🔅馬賽魚湯 ($248)
其實海鮮都算唔錯
有一大塊香煎鱸魚 煎帶子 青口 同蜆
但個湯底就真係有點失望
同傳統嘅馬賽魚湯好唔同
基本上只係有少少海鮮味嘅蕃茄湯

所以如果嚟嘅話可以唔需要嗌佢

🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴
地址: Oasis Bar & Grill (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號8樓

所以如果着重情調同想食啲小食嘅話
就好推薦呢間餐廳
正餐就真係有更加好嘅選擇
2022-10-14 123 瀏覽
餐廳環境設計得十分舒適,每張枱之間有一定距離,打卡位又多,好適合約朋友傾偈或情侶談心。🍉西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 🥪 $128賣相可愛,夠晒創意,啱晒打卡❤️豬腩肉烤得很香,肥瘦均勻。第一次食熟嘅西瓜,熟咗嘅口感又幾得意,軟綿綿,仲有西瓜嘅清甜味,再加上酸甜嘅橘子醬汁減去豬腩肉嘅油膩感😻🐣柚子牛油蜜糖雞翼$88呢個雞翼整得好好食,雞翼炸至金黃香脆脹卜卜,入面嫩滑Juicy,外面淋滿柚子汁,味道酸甜清新,滿分💯。🦀酥炸原隻酥炸軟殼蟹意大利飯 $228軟殼蟹酥脆可口,又有蟹膏,啖啖肉,額外再加上一絲絲嘅蟹肉,鮮味十足🤗。飯仲保持到意大利飯應有的口感,唔會過硬或過淋,再配埋爽口蘆筍,夠晒滿足🙌🏼。🍫雜莓香濃朱古力撻伴紅莓醬 $108朱古力味十分濃但又不會太甜,朱古力慕絲質感順滑,上面嘅黑莓同紅桑子酸甜,配搭相宜。

🍉西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治 🥪 $128

🐣柚子牛油蜜糖雞翼$88