Odelice! (蘭杜街)

餐廳: Odelice! (蘭杜街)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2025-01-04 511 瀏覽
我哋係29日去吃晚餐,服務員態度很好。但是食物的水平一般,我們叫了四隻生蠔及一個二人套餐。我們選擇了兩個前菜,一個是法式蝸牛,油比較多,也比較淡口。另外一個是牛肉他他,牛肉很新鮮,但是味道也是比較淡。到了主菜,我們叫了煎黑毛豬,豬肉比較多肥肉,可能是慢煮,所以肉質不硬,但是欠缺了煎出來的肉香。而且配菜的蘿蔔仔是常溫的。另外一個主菜是鵝肝鴨肉意粉,鵝肝感覺未煮熟,另外鴨肉的酥味很重。整體服務是良好的,但是食物水平真的一般。
我哋係29日去吃晚餐,服務員態度很好。

整體服務是良好的,但是食物水平真的一般。

2024-12-29
慶祝紀念
紀念日
2024-12-12 821 瀏覽
上2星期同美男朋友去左位於灣仔蘭杜街《Odelice!》飯聚餐廳環境安靜舒適我哋各自點咗set dinner《雞胸沙律》新鮮沙律菜配雞胸和蛋《法國蝸牛》有兩塊脆多士點汁加上肥蝸牛幾野味《煎鵝肝油封鴨腿意粉 》鴨肝厚厚 兩面煎香 香氣十足好邪惡啲鴨肝油混合左重芝士又creamy既意粉《原隻烤龍龍蝦配芥末荷蘭醬汁》龍蝦鮮甜彈牙醬汁微酸好開胃配埋脆多士食《火焰橙酒可麗餅+雪糕》冰火可麗餅超正鍾意食甜品嘅一定要點唔單止好食仲好睇
餐廳環境安靜舒適

冰火可麗餅超正
鍾意食甜品嘅一定要點
唔單止好食仲好睇
2024-12-12 689 瀏覽
法國小南屋🇫🇷美食夢想國 I was found~After keep fit then we went to brunch on Sunday. So lucky there is not full today.We has ordered 2 brunch set~Bavette Steak Set The Crab TartarSeafood bass, it creates a perfect contrast in taste and fills each bite with satisfaction. Overall, this meal is not only delicious, but also brings great visual and taste enjoyment, suitable for sharing with friends, absolutely impressive.
法國小南屋🇫🇷
美食夢想國 I was found~

We has ordered 2 brunch set~
Bavette Steak Set
Chocolate Mousse

The Crab Tartar
Crab TarTare

Sea Bass Casserole
Ginger Punch (Hot)

Babette Steak
2024-12-06
5 分鐘 (堂食)
Chocolate Mousse
Crab TarTare
Sea Bass Casserole
Ginger Punch (Hot)
Babette Steak
2024-12-10 837 瀏覽
早前才和朋友吃過法國菜Odelice! 最近又忍不住encore 了~ 晚市套餐的質素很好,價格很合理~二人餐$538 已包括 餐湯、餐包、兩份前菜、兩份主菜。配餐點酒類飲品,更可享八折優惠。我們的二人餐點了1頭盤、2主菜、1甜品、2杯酒,很滿足!The Burrata原球的流心水牛芝士嫩滑可口,芝士經切開後緩緩流出,配上火腿,火箭菜吃很搭Whole Grilled Lobster整隻龍蝦加上芝士和牛油經香烤,香氣四溢,龍蝦帶膏,肉質彈牙多汁,鮮味很不錯Argentinian Angus Tenderloin點了medium 的熟成度,肉質很嫩滑細膩,肉汁保持得恰好,令肉味濃郁。伴碟的薯粒亦很香口Apple-Cinnamon Crêpe即製熱騰騰薄片可麗餅上,有甜絲絲的切粒蘋果和玉桂,加上冰凍雪糕球,滿足了口胃

2024-12-04
2024-12-08 748 瀏覽
## 食評:Odelice! (蘭杜街) (灣仔)今日我同女朋友慶祝生日,選擇咗一間我從未去過嘅法國餐廳——Odelice!。聽講呢度嘅食物好評如潮,所以我哋都抱住期待嘅心情,準備享受一頓美味的法國菜。### 服務體驗一開始,我哋發現餐廳有提供八折套餐,於是就問侍應是否可以享用。侍應答應我哋,如果改到網上訂餐就可以享受優惠。我哋試圖進行網上操作,但最後遇到技術問題,令我女朋友花咗一段時間去搞掂。然而,當我們終於完成所有步驟後,侍應卻告訴我哋原來唔可以用呢個套餐。這令我感到非常失望,心情就好似被潑了一盆冷水,因為若果佢一開始就清楚告知套餐限制,就可以避免我哋嘅困擾。再講到那位女侍應,真係有一種「黑口黑面,似乎欠佢錢」的感覺。當我問起湯品的時候,佢用一個好唔耐煩的語氣答我:「紅菜頭忌廉湯。」聲線惡劣得好似我問佢要打人咁。上菜時更是粗魯,將碗"嘭"一聲放落張枱,完全冇一點優雅。當時餐廳並不是繁忙時間,開始時(6pm)整個餐廳只有我哋這一桌,其他客人係我哋開始上菜後先慢慢入座,咁樣嘅服務態度真係令人難以理解。### 食物評價不過,幸好食物嘅質素彌補咗服務上的不足。今日我哋點咗以下幾樣:- **
## 食評:Odelice! (蘭杜街) (灣仔)

### 服務體驗

### 食物評價

- **青口**:入味十足,鮮嫩可口,簡直就係海洋嘅味道,讓人忘記所有不快。
- **意大利海鮮燴飯**:米飯煮得剛好,海鮮味道濃郁,令人回味無窮,真係值得為呢碗飯而再來一次。
- **香煎帶子**:煎得恰到好處,外脆內嫩,搭配忌廉醬汁,簡直完美,彷彿一口就能帶我飛到法國。
- **牛骨髓**:牛味濃郁,香醇,令人一試成主顧,心情瞬間提升。

此外,餐廳提供嘅薯條亦非常可口,外脆內軟,為整頓飯增添咗不少風味,甚至可以當作心情救星。

### 總結

整體而言,Odelice!嘅食物讓我驚喜,雖然服務方面有待改善,但美食的魅力仍然值得一試。如果你想享受法國菜,建議提前查詢清楚套餐優惠,以免像我哋咁遭遇不必要嘅麻煩。希望下次來訪時,能夠有更好的服務體驗,否則我可能真要考慮帶埋自己的笑容去!

2024-12-08
慶祝紀念
生日
位於灣仔小巷法式餐館,氣氛非常溫馨!!主打傳統法國家庭風味料理,充滿法式滋味!!🥂- Bistrot set HK$538 🍽- 餐湯 🍲- 烤牛骨髓 🐂牛骨髓燒得焦香油潤,淡淡香草清新配上惹味蒜粒,配搭麵包超開胃!!- 蟹肉,芝士菠菜意大利雲吞 🦀🥟鮮味意大利雲吞!!雲吞包入奶香綿密芝士及波菜,口感鬆軟!!麵皮富有蛋香,配上牛油檸檬汁濃厚帶清新感!!大量蟹肉滿滿鮮味,猶如置身大海!!- 阿根廷安格斯牛脊肉 🥩牛脊肉炭香十足,淡粉紅肉色非常漂亮,肉質緊實香濃肉香!!配上鴨肝白蘭地醬肉香更突出!!- 巴黎式芝士蛋糕 🍰一定要試!!半熟焗芝士非常軟滑,香甜蜜桃香氣源源不絕,香氣層次十足!!

- Bistrot set HK$538 🍽

- 餐湯 🍲
烤牛骨髓

- 烤牛骨髓 🐂
蟹肉,芝士菠菜意大利雲吞

- 蟹肉,芝士菠菜意大利雲吞 🦀🥟

- 阿根廷安格斯牛脊肉 🥩

- 巴黎式芝士蛋糕 🍰

烤牛骨髓
蟹肉,芝士菠菜意大利雲吞
  • 芝士菠菜意大利雲吞
  • 蟹肉
2024-12-03 645 瀏覽
今日朋友生日,灣仔收工之後就去咗odelice 慶祝呢間餐廳之前都試過其他分店,味道氣氛都唔錯,所以朋友生日我就建議喺呢度慶祝。五百多元就有二人套餐,份量夠大,完全夠食!餐前法包配上法式牛油,香脆鬆軟。餐湯薯仔煙肉粒湯,充滿鹹香,細滑!法式點心拼盤整個拼盤有蟹肉他他,三文魚醬,煙三文魚,炸黑松露蘑菇球,西班牙火腿!呢個拼盤賣相已經好吸引,很喜歡炸黑松露蘑菇球,酥脆不油膩。法式麵包配上三文魚醬和西班牙火腿,香口味濃!烤牛骨髓配香草醬我諗我係第一次食烤牛骨髓,口感特別,滿滿的骨膠原,感覺很像啫喱,滿口油油的感覺,好正,配上酸種麵包,減輕膩感!阿根延安格斯牛脊肉賣相令人食指大動!牛脊肉牛味濃郁,烤得好嫩,裏面粉紅粉紅的,牛脊肉唔算多脂肪比較重牛香!法邊豆,燒薯粒,香烤後再配上鴨肝白蘭地醬汁,好惹味!海鮮燴飯配料非常豐富,有虎蝦,黑青口,蜆,幾有鮮味。燴飯配上海鮮蕃茄汁,惹味濃郁!意大利飯,口感煙靭,粒粒都好飽滿!Frozen Tropicolada充滿椰奶香,加上菠蘿的清甜,感覺好fresh!Honey Ginger Punch秋冬潤喉之選!呢餐我朋友作為壽星都好滿意!
今日朋友生日,灣仔收工之後就去咗odelice 慶祝

五百多元就有二人套餐,份量夠大,完全夠食!

餐前法包

配上法式牛油,香脆鬆軟。

餐湯
薯仔煙肉粒湯,充滿鹹香,細滑!

法式點心拼盤

呢個拼盤賣相已經好吸引,很喜歡炸黑松露蘑菇球,酥脆不油膩。

法式麵包配上三文魚醬和西班牙火腿,香口味濃!

烤牛骨髓配香草醬

阿根延安格斯牛脊肉

法邊豆,燒薯粒,香烤後再配上鴨肝白蘭地醬汁,好惹味!

海鮮燴飯

Frozen Tropicolada

充滿椰奶香,加上菠蘿的清甜,感覺好fresh!

Honey Ginger Punch

秋冬潤喉之選!

呢餐我朋友作為壽星都好滿意!

2024-12-02 608 瀏覽
ODELICE 📍位於灣仔,由金鐘站行過去都只需係幾分鐘位置方便易搵 食物質素一向有口碑 記得要先訂位揀咗個二人餐有兩碟頭盤+2碟主菜頭盤火腿芝士拼盤$+35法式火腿,西班牙火腿,腿堤體芝士,reblochon 芝士,鍾意食芝士嘅朋友就一定要揀佢,配埋麵包一齊食更加飽肚法式點心拼盤+$30薄薄的火腿 ,肉香味道豐富 ,咬口仲有小小彈牙Reblochon 芝士 ,入口順滑 ,芝士味道帶少少鹹 ,配火腿非常好食, 有蟹肉他他 ,迷你蛋撻 ,炸黑松露蘑菇球 ,西班牙火腿 ,蕃茄紅甜椒椒醬 ,點心拼盤非常精緻 ,蟹肉他他 外脆 內裏嘅蟹肉餡非常豐富 ,仲好有口感,迷你蛋撻做到熱辣辣,又唔會太甜,好香嘅雞蛋香味主菜原隻烤龍蝦+$135芝士,忌廉煮大蔥烤焗,配上龍蝦蕃茄醬汁,薯粒配埋酸種麵包龍蝦賣相好靚 龍蝦鮮甜配合埋醬汁,上面鋪滿很多嘅芝士味道濃郁,層次感豐富蟹鉗大大隻,啖啖肉,夠彈牙阿根廷安格斯牛脊肉+$55法邊豆,燒薯粒,鴨肝白蘭地醬汁牛脊肉裏面鮮紅粉嫩肉味香濃,又夠Juicy,肉質嫩滑 ,脂肪同牛肉嘅比例又夠平均,一切就開好容易咬,鍾意食牛嘅朋友唔好錯過紅酒( burgundy, Fra
ODELICE 📍位於灣仔,由金鐘站行過去都只需係幾分鐘
位置方便易搵 食物質素一向有口碑 記得要先訂位

揀咗個二人餐有兩碟頭盤+2碟主菜

頭盤
火腿芝士拼盤$+35

法式點心拼盤+$30

原隻烤龍蝦+$135
芝士,忌廉煮大蔥烤焗,配上龍蝦蕃茄醬汁,薯粒配埋酸種麵包
蟹鉗大大隻,啖啖肉,夠彈牙

阿根廷安格斯牛脊肉+$55
法邊豆,燒薯粒,鴨肝白蘭地醬汁

紅酒( burgundy, France)
食海鮮同牛肉配上一點點紅酒
十分寫意 ,紅酒味道易入口
店員服務十大親切 ,非常享受的一餐
  • 法式點心拼盤
Odelice!係一間由法國人主理嘅法國餐廳,主打價錢親民法國菜👍🏻今次叫咗兩個Brunch setBrunch set 包括有頭盤+主菜+飲品主菜澳洲牛胸腹排 $175牛胸腹排揀咗7成熟👍🏻肉質鮮嫩😍燒薯粒燒得焦香,火箭菜非常新鮮,中和到肉嘅油膩度😋蟹肉牛油果班尼迪克蛋 $148原個牛油果切成一半,牛油果上面擺放蟹肉同水波蛋,蟹肉嘅鮮甜同水波蛋味道好夾,酸種麵包搽上荷蘭醬汁,更提升食物嘅層次👍🏻頭盤炸黑松露蘑菇球蘑菇球外脆內軟😍黑松露味道香濃😋餐湯忌廉湯忌廉味好濃,好creamy😋面頭灑上麵包粒😍飲品法國熱茶揀咗伯爵茶,茶味好濃,香氣四溢😍旁邊仲配有一塊焦糖餅乾,將焦糖餅乾點落伯爵茶,可以減低焦糖餅乾嘅甜度,係完美嘅配搭😋凍檸茶優惠追加 +$95法國 Charolais 生牛肉他他使用Charolais品種嘅牛肉,肉質細膩且油脂分佈均勻,生牛肉配上酸種麵包,口感一流😋甜品+$48巴黎式芝士蛋糕芝士味香濃,口感軟滑,面頭淋上紅桑子醬,味道酸酸甜甜😋

今次叫咗兩個Brunch set
Brunch set 包括有頭盤+主菜+飲品

澳洲牛胸腹排 $175

蟹肉牛油果班尼迪克蛋 $148

頭盤
炸黑松露蘑菇球
蘑菇球外脆內軟😍黑松露味道香濃😋

忌廉湯
忌廉味好濃,好creamy😋面頭灑上麵包粒😍

飲品
法國熱茶

凍檸茶

優惠追加 +$95
法國 Charolais 生牛肉他他

甜品+$48
巴黎式芝士蛋糕
芝士味香濃,口感軟滑,面頭淋上紅桑子醬,味道酸酸甜甜😋

• 澳洲牛胸腹排
  • 蟹肉牛油果班尼迪克蛋
  • 炸黑松露蘑菇球
  • 法國 Charolais 生牛肉他他
  • 巴黎式芝士蛋糕
2024-11-25 403 瀏覽
食一個豐富嘅早午餐係令到成日元氣滿滿嘅關鍵😆凱撒沙律生菜爽脆,mix埋有蛋、牛油果、麵包粒,上面仲佈滿海量嘅芝士粉;健康又開胃!煙三文魚拼盤兩大片煙三文魚可以加上檸檬汁及法國白乳酪再放入酸種麵包一齊食,十分滿足!阿根廷安格斯肉眼牛排 配薯條,黑椒醬汁叫了medium rare! 肉味香濃,而且肉質好嫩,帶淡淡炭烤味道,如果想再加強風味,可以配上黑椒醬汁或者鹽和胡椒。薯條香脆!烤龍蝦燴飯龍蝦加咗芝士焗,肉質鮮甜又彈牙,燴飯係蕃茄口味,可以加上檸檬汁,令整體感覺更加清爽!朱古力合挑布朗尼 雲呢拿雪糕朱古力味好香濃,加入左合桃增加口感;雲呢拿雪糕要快啲食!Iced latte咖啡味香濃,奶同啡比例啱啱好!Punch Fruité酸酸甜甜,有少少汽,幾清爽,適合夏天飲!

食一個豐富嘅早午餐係令到成日元氣滿滿嘅關鍵😆

凱撒沙律

煙三文魚拼盤

阿根廷安格斯肉眼牛排 配薯條,黑椒醬汁

烤龍蝦燴飯

朱古力合挑布朗尼 雲呢拿雪糕
朱古力味好香濃,加入左合桃增加口感;雲呢拿雪糕要快啲食!

Iced latte
咖啡味香濃,奶同啡比例啱啱好!

Punch Fruité
酸酸甜甜,有少少汽,幾清爽,適合夏天飲!
2024-11-24 363 瀏覽
✨ Menu Highlights:🍯 Honey Ginger PunchA refreshing starter with the perfect balance of sweet and spicy notes🦞 Lobster RisottoCreamy perfection with succulent lobster pieces🥩 Ribeye & FriesPerfectly seared ribeye paired with golden crispy fries🦪 Clams BrandyTender clams in a rich, aromatic brandy sauce🍽️ Extra Bites SetAn assortment of delightful French appetizers🍰 Desserts SelectionIncluding their signature cheesecake that's absolutely divine!Each dish tells its own story of French culinary artis
✨ Menu Highlights:

🍯 Honey Ginger Punch

🦞 Lobster Risotto

🥩 Ribeye & Fries

🦪 Clams Brandy

🍽️ Extra Bites Set

🍰 Desserts Selection

Each dish tells its own story of French culinary artistry, bringing Paris right to your plate 🇫🇷✨
2054 瀏覽
約了好久不見的好友吃飯,食物質素及舒適度都要考慮,所以預訂了這家法國菜。店鋪裝潢相當溫馨,很適合跟好友共聚。看了餐牌,他們的晚市套餐CP值真的很高,比單點要便宜很多。我們先選了2人餐$538 for 2,有餐湯,前菜/甜品兩款,可以自由搭配,我們點了1前菜1甜品,然後主菜兩款。前菜✴️法式點心拼盤 +$305款小食。🫓迷你蛋批:雞蛋與香草一起焗,鬆軟。🦀蟹肉他他:好清新,洋蔥的甜味,加上蟹肉,好好吃。🐟三文魚醬 配多士:三文魚肉混着洋蔥碎,多士酥脆,一口咬下咸香可口。🧆炸黑松露球:表面炸得酥脆,裏面包了肉,微辣。🍖西班牙火腿:咸香油潤。主菜✴️原隻烤龍蝦 +$135以芝士忌廉加大蔥烤焗,龍蝦好大隻,芝士好多,配以龍蝦蕃茄醬汁/薯粒/酸種麵包,薯粒及酸種麵包可以點芝士醬及蕃茄醬,所有精華都吃得到。✴️阿根廷安格斯牛脊肉200g +$553成熟的牛脊肉,200克分量也挺多的,色澤嫩紅,肉質有口感,有牛味,配菜是焗薯粒及長豆,搭配健康均衡。飲品✴️Winter Cranberry Fizz $65由熱情果/小紅莓/梳打水混合而成,熱情果味不算濃,反而小紅莓味道比較突出,酸甜加上梳打氣泡,好清新。✴️F

前菜

✴️法式點心拼盤 +$30

✴️原隻烤龍蝦 +$135

✴️阿根廷安格斯牛脊肉200g +$55

飲品
✴️Winter Cranberry Fizz $65

✴️Frozen Tropicolada 沙冰 $65

由菠蘿/香蕉/椰奶打成冰沙,冰沙打很幼滑,入口順滑,完全沒有冰粒,奶味香濃,很不錯的一款飲品。

甜品
✴️火焰橙酒可麗餅

上桌時侍應將橙酒倒在可麗餅上面,再點火,火燃燒後只餘酒香,沒有酒精,可麗餅非常香軟。

總結,食物質素真心不錯,店內環境也是非常溫馨舒服,好友共聚或純粹享受美食都是不錯的。
2024-11-19 337 瀏覽
.最近對法式小餐館好有興趣 🇫🇷 鍾意舒舒服服Relaxing嘅感覺呢間Odelice其實有5️⃣間分店分別係尖沙咀,灣仔,將軍澳,荃灣同沙田今次試吓灣仔呢一間果然實力非凡 👍🏿 .2️⃣人晚餐非常抵食 $538/2有兩款appetiser/ dessert 同兩款main course包埋法式麵包🥯,湯🥣同嘢飲🍷 .🌟法式點心拼盤 😌 +$30Canapés Platter 🤍咩都試少少🤏 啱晒有選擇困難症嘅我。迷你菠菜芝士蛋批 🧀 。炸煙肉忌廉cheese ball 🧀 。Parma ham。蟹肉撻 🦀 好睇又好食 😋.🌟煎鴨肝,油封鴨腿意粉 🦆🍝Seared Foie gras & Confit duck leg spaghetti 鴨肝超級超級大塊香滑大🈵足 鴨肉係以手撕形式鋪在意粉上非常貼心,方便食用意粉用鴨油烹調鴨香味十足 💕.🌟原隻烤龍蝦 +$135Whole Grilled lobster🦞 原隻半開邊龍蝦上面灑滿芝士再攞去烤焗熱辣辣香噴噴♨️淡淡龍蝦肉 彈牙好味加埋檸檬汁去除油膩感 🍋 薯條🍟炸得超級香脆邪惡但忍唔住一條一條咁食.🌟火焰橙酒可麗餅Crepe Suzette這個是
[Odelice!]
最近對法式小餐館好有興趣 🇫🇷
鍾意舒舒服服Relaxing嘅感覺
呢間Odelice其實有5️⃣間分店
分別係尖沙咀,灣仔,將軍澳,荃灣同沙田
今次試吓灣仔呢一間
果然實力非凡 👍🏿
2️⃣人晚餐非常抵食 $538/2
包埋法式麵包🥯,湯🥣同嘢飲🍷
🌟法式點心拼盤 😌 +$30
Canapés Platter 🤍
咩都試少少🤏 啱晒有選擇困難症嘅我
。迷你菠菜芝士蛋批 🧀
。炸煙肉忌廉cheese ball 🧀
。Parma ham
。蟹肉撻 🦀
好睇又好食 😋
🌟煎鴨肝,油封鴨腿意粉 🦆🍝
鴨肝超級超級大塊
2024-11-13
  • 火焰橙酒可麗餅
  • 原隻烤龍蝦
2024-11-11 512 瀏覽
☀️星期六食個靚brunch先每個Brunch 都好豐富,由頭盤到主菜,都係好多款式,同埋每一款都好精緻😗😗🦞烤龍蝦燴飯🍚半隻龍蝦以芥末荷蘭醬烤焗,配龍蝦番茄醬汁,仲有大量芝士,淨係個賣相已經好吸引🤩啲飯就硬硬地 口感幾好🍛🥩澳洲牛胸腹排 牛扒上面佈滿香草都幾香 牛扒係薄薄地一片一片 就好似「牛五花」咁肉既紋理好粗,擁有濃厚既牛味另外仲有啲燒薯粒🥔同埋火箭菜🥦而前菜我哋食咗個煙三文魚拼盤三文魚配上多士沙律醬同埋檸檬有新鮮又開胃😗🥗🥙另一個前菜就叫咗凱撒沙律🥗有芝士粉 沙律醬 雞蛋蕃茄,好fresh ☺️呢度嘅brunch仲可以加side dish 🤗♋️🦀蟹肉他他 幾惹味 啲醬汁好特別 仲食到一絲絲嘅蟹肉🐚另外再嗌咗個🍄黑松露炸蘑菇球蘑菇球入邊好鬆軟 係有埋啲薯仔 同埋黑松露嘅香味🖤最後食埋個蘋果批 連埋個雪糕 冰火交融嘅感覺😙🍎&兩杯嘢飲
☀️星期六食個靚brunch先

🦞烤龍蝦燴飯🍚
啲飯就硬硬地 口感幾好🍛

🥩澳洲牛胸腹排 牛扒上面佈滿香草
都幾香
牛扒係薄薄地一片一片
就好似「牛五花」咁
肉既紋理好粗,擁有濃厚既牛味
另外仲有啲燒薯粒🥔同埋火箭菜🥦

蘑菇球入邊好鬆軟 係有埋啲薯仔 同埋黑松露嘅香味🖤

最後食埋個蘋果批 連埋個雪糕 冰火交融嘅感覺😙🍎

&兩杯嘢飲

2024-11-08 379 瀏覽
已經幾年冇去過這一間餐廳水準瀡滑梯式下降,肉質好差,雪味很重,所以就用鹹味去掩蓋。 朋友送了話劇門票,所以我請佢食晚餐。她說這是吃過最難食的西餐🥴🥴湯、前菜、主菜全部都係好鹹。 實在令我感到難堪。肉質也好差,所謂嘅黑毛豬扒跟一般豬頸肉冇分別分。 主菜就只係得鵪鶉和一些醬汁,連一點點配菜和薯仔都沒有。服務也是很一般,環境亦係好一般。 但係價錢偏貴就算係套餐都要$650兩位。 實在係中伏。