2020-04-29 304 瀏覽
🔸挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁🔹挪威煙三文魚·蜆肉·刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉🔸蜜糖雞翼忌廉湯好熱,多蘑菇碎,飲落唔差,但有啲鹹。兩份意粉嘅餸都唔多,但蜆肉都算大粒有口感,唔錯嘅,意粉醬分別似一pat白汁同一pat白汁加肉醬,而且意粉係凍嘅,靠啲汁撈均先暖暖地,加上啲汁較「杰」,意粉份量唔多都好快「濟」。蜜糖雞翼,價錢都ok,但雞翼係凍嘅,蜜糖味唔出。今次失望主要係嘢食都唔夠熱,相信暖嘅話就會幾食啲。

🔸挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁
🔹挪威煙三文魚·蜆肉·刁草忌廉汁拼肉醬扁意粉
🔸蜜糖雞翼

忌廉湯好熱,多蘑菇碎,飲落唔差,但有啲鹹。

蜜糖雞翼,價錢都ok,但雞翼係凍嘅,蜜糖味唔出。

今次失望主要係嘢食都唔夠熱,相信暖嘅話就會幾食啲。
2020-03-28 372 瀏覽
新城市廣場三期新裝修後感覺咗闊落咗, Super Sandwiches 亦係三期開張,見到當日唔係太多人等, 就入去試一試。 都好方便, 可以去cashier點餐或者自助售賣機都得。我同朋友就叫咗一個焗薯,同埋一份三文治, 外加薯條小食一份。 焗薯配上沙律, 味道不錯。三文治餡料很多, 共有三層,有肉有菜, 食完真係會十分之飽!味道還可以, 沒有什麼特別驚喜。 至於小食芝士肉醬薯條, 就令我覺得有啲失望, 薯條唔脆, 軟淋淋的, 只係靠芝士同肉醬味道搭救。

細個開始就好鍾意食呢度既焗薯🥔同忌廉蘑菇湯所以大約一年(?)前新城市間super sandwiches突然之間執左有d唔開心👉🏼👈🏼最近路過新城市見到佢喺3期既open area開番 所以試試😬G13. 🥑牛油果•墨西哥牛油果醬•車打芝士•松子仁配香草包 +忌廉粟米湯($79)牛油果🥑既份量有驚喜 芝士下面仲有牛油果醬 所以滿足到牛油果控!G4. 黑松露牛肝菌忌廉蘑菇🍄扁意粉($64)意粉就失色左少少 胡椒/黑椒味好重啊 完全地蓋過左黑松露既味道😟後記🌟因為實在太掛住有好多蘑菇碎既忌廉蘑菇湯 所以點餐前買過店員今日係咪湯 店員話係粟米蘑菇湯 我開心左一陣 不過飲個陣發現 其實只係普通粟米湯 店員講多左「蘑菇」兩隻字😟另外 食完先後知後覺oliver’s屬於某大集團既然以前既味道已經搵唔番 加上呢段艱難時期應該支持真正支持自己既屋企既餐廳 特別係小店 所以 拜拜喇👋🏽 利華超級三文治🥪
細個開始就好鍾意食呢度既焗薯🥔同忌廉蘑菇湯

牛油果🥑既份量有驚喜

芝士下面仲有牛油果醬 所以滿足到牛油果控!

G4. 黑松露牛肝菌忌廉蘑菇🍄扁意粉($64)
意粉就失色左少少
胡椒/黑椒味好重啊 完全地蓋過左黑松露既味道😟

後記🌟

另外 食完先後知後覺oliver’s屬於某大集團
既然以前既味道已經搵唔番
所以 拜拜喇👋🏽 利華超級三文治🥪
2020-03-09
2020-02-01 398 瀏覽
沙田新城市新開Super Sandwiches, 執左一段時間好耐都無食,見到大排長龍,咁啱有張$25coupon即刻試試。揀左一份三文魚焗薯$56+super combo有蘑菇湯或雜菜湯可選擇,碎蛋牛角包🥐,凱撒沙律,即磨咖啡=$76。價錢算合理,另外我怕唔飽再加$15要一份芝士肉醬薯條🍟總共$91-$25coupon後,只需要$66-超值!整體而言,蘑菇湯夠熱飲完成身暖晒,不過好飽;焗薯之三文魚份量好小,真係淨食薯仔,下次唔會再食;即磨咖啡唔太好飲。芝士肉醬薯條好好味,凱撒沙律都唔錯,最後抱住個肚走😛
價錢算合理,另外我怕唔飽再加$15要一份芝士肉醬薯條🍟
總共$91-$25coupon後,只需要$66-超值!
芝士肉醬薯條好好味,凱撒沙律都唔錯,最後抱住個肚走😛
2020-02-01
10 分鐘 (堂食)
用餐優惠
優惠券