2024-04-17 336 瀏覽
行過想坐低飲杯嘢,見到炸魚薯條$48 +伯爵奶茶。唔錯,值得一試☕️坐得舒適☺️,味道唔錯,值得一試。兩個人食一份茶餐嘆一嘆,飲下野,傾吓偈,喺新城市好平嘅價錢正呀

坐得舒適☺️,味道唔錯,值得一試。

兩個人食一份茶餐嘆一嘆,飲下野,傾吓偈,喺新城市好平嘅價錢
正呀

炸魚薯修
2024-04-17
炸魚薯修
🥪🥗【 𝕆𝕝𝕚𝕧𝕖𝕣’𝕤 𝕊𝕦𝕡𝕖𝕣 𝕊𝕒𝕟𝕕𝕨𝕚𝕔𝕙𝕖𝕤 】🥗🥪⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄OSS的沙律真係好好食☺️要嗌400g先夠喉👅個人最愛「淡咖喱薯仔」,係我心目中的皇牌口味🥔🥇另外也推介「蘋果雞肉」🍎🐓🧡清新清新✨取餐有送餐機械人服侍🤖準確無誤地送餐,非常醒目👍🏻Let’s mix your salad😍❣️⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️任選沙律400g ◾️▪️ (單點 $69 / 套餐 $81)(最多4款)🍎蘋果雞肉沙律🐔🍊紅菜頭蜜柑沙律🥗🥕燒甘筍 •藜麥•羽衣甘藍沙律🥬🥓淡咖喱薯仔•煙肉•火腿•蛋沙律🥚▪️◾️套餐 COMBO◾️▪️☕️配熱即磨咖啡,飲品可轉熱檸檬茶/檸檬水/奶茶,可補差價升級飲品⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:Oliver‘s Super Sandwiches (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A334&A364號舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

OSS的沙律真係好好食☺️要嗌400g先夠喉👅

個人最愛「淡咖喱薯仔」,係我心目中的皇牌口味🥔🥇

另外也推介「蘋果雞肉」🍎🐓🧡清新清新✨

取餐有送餐機械人服侍🤖準確無誤地送餐,非常醒目👍🏻

Let’s mix your salad😍❣️

🥓淡咖喱薯仔•煙肉•火腿•蛋沙律🥚

▪️◾️套餐 COMBO◾️▪️

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

沙田沙田正街18號新城市廣場三期3樓A334&A364號舖

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami沙田 #oliverssupersandwiches #osshk #沙律 #mixsalad #沙田美食 #沙田必食 @oliverssupersandwiches
2023-12-07
2023-07-26 959 瀏覽
星期六好鍾意去沙田新城市廣場食個早餐,對自己好啲嗎嘛😛試過好多唔同嘅Super sandwich了依間super sandwich 景觀開揚,比較舒服😌最近越來越多人,就算一早去都有啲難找位🥲多數叫呢個餐,因為佢又有火腿又有薯餅,又有煙肉,炒蛋,算係幾豐富飲品方面就多數叫奶茶,味道都OK。整體來講就不過不失啦,唔算太平,不過就環境好過一般快餐本來好想加入會員,因為有折扣丫🤩🤩可惜而家冇咗加入會員呢個活動🥲
星期六好鍾意去沙田新城市廣場食個早餐,對自己好啲嗎嘛😛

試過好多唔同嘅Super sandwich了
依間super sandwich 景觀開揚,比較舒服😌

最近越來越多人,就算一早去都有啲難找位🥲

飲品方面就多數叫奶茶,味道都OK。

整體來講就不過不失啦,唔算太平,不過就環境好過一般快餐

本來好想加入會員,因為有折扣丫🤩🤩

可惜而家冇咗加入會員呢個活動🥲
2023-07-25 560 瀏覽
星期六晚唔知咩好,見super sandwich 仲有位就入左去。QR code係位落單+機械人送餐,都幾自動化唔洗你走黎走去。但係食物質素真係唔ok🙊煙三文魚意粉平平無奇,只夠醫肚,不宜太高要求卡邦尼意粉同煙三文魚意粉同一個source &意粉底。除左配料有少少唔同之外,食唔出有分別。意大利雜菜湯有色無味,煲得太稀咁🙊。落左幾滴Tabasco 先令個湯有返d味🫠芝士肉醬薯條 +$15最好食係呢個,肉醬搭拉絲芝士

煙三文魚意粉
平平無奇,只夠醫肚,不宜太高要求

卡邦尼意粉

意大利雜菜湯

芝士肉醬薯條 +$15
最好食係呢個,肉醬搭拉絲芝士

2023-07-22
2023-03-27 1074 瀏覽
今日經過沙田,好想食卡邦尼意粉,朋友就提議不如食Oliver’s super sandwich ,我都好耐冇食過,所以就去三期度食啦。我哋叫咗一個dinner set,同埋一個單叫嘅意粉,再加咗一個沙律凱撒沙律,冇乜特別,不過不失,係太少沙律醬,不過叫員工再俾佢哋都會比,麵包都好脆之後到最想食嘅卡邦尼意粉…真係無諗過難食咗咁多!啲煙肉/火腿無煎過咁樣,一啲都唔香脆,個汁唔夠味,好淡,同埋我無見過卡邦尼意粉個醬可以咁「稀」呢個雙拼意粉以前我好鍾意食,今次都係好失望,無曬味道南瓜湯亦好難飲差評,以後唔會再食呢間分店

呢個雙拼意粉以前我好鍾意食,今次都係好失望,無曬味道

南瓜湯亦好難飲

差評,以後唔會再食呢間分店
2022-12-28 878 瀏覽
我地今日左一份炸魚柳炒蛋餐轉熱朱古力咖啡,食物可以,咖啡一般,另一份系吞拿魚多士乳酪餐轉熱朱古力咖啡,多士唔錯,地方舒服,早上晤太多人,靜靜地,有機械人送餐服務
平日晚上一半有吉枱……個男員工總要客人強迫搭枱!問佢有冇唔搭……佢硬要客人搭枱,再衹用餐牌指向同一個座位……態度差勁冇禮……走Bye !垃圾員工!!有DD員工~怪唔得知其他舖正常~D間大半枱冇客~有DD員工快啦~執!
垃圾員工!!

2022-12-20
2022-11-29 413 瀏覽
自己一直以來也很喜歡這間餐廳的環境,裝潢很有格調、感覺十分舒適,所以假日早上有空時也常來這裡嘆一個美味的早餐來放慢生活!🥳✨今次點了這餐吃,番茄濃湯貝殻粉裡的料也很足,番茄味很濃,很入味,吃的每一口也是很滿足😋,而且薯粒也很香口與實在,炒蛋也很香滑,自己也很喜歡吃這個燕麥多士,因為真的很健康與美味,再配上一杯香濃幼滑的朱古力,真的是大滿足!但可惜的是這餐的分量不能太滿足我,所以常常也會加個配菜吃,感覺豐富些就會再開心些🤣🙏🏻❣️但整體而言,食物與餐廳環境也是高質的👍

但整體而言,食物與餐廳環境也是高質的👍

2022-10-24 519 瀏覽
一向都喜歡到這裡吃早餐,因為有會員折扣也很近屋企雖然我真心不喜歡它的炒蛋或太陽蛋,因為似機器煮多於人手但有時貪近都會來這裡吃早餐若周末多數10am已坐滿人,也不是易揾位。今次Order了﹕炸魚柳、炒蛋、羽衣甘藍蕃茄配熱檸茶炸魚柳味道不錯,炸粉不算多,值得一試但炒蛋就一向不太喜歡,因為太熟了,不滑也似乎無落鹽而羽衣甘藍就正常另一款all day breakfast配熱咖啡包括﹕腸仔、羽衣甘藍、煙肉、多士、薯餅、蛋、小蕃茄及焗豆個人來說,認為多士和薯餅最出色其他都是正常發揮店內近年一直都提供機械人送餐的服務,但由於店內的確很窄,有時食客和機械人同時間走著,結果食客需要讓路,也見過另一枱食客取錯送餐的情況。#hkiger #foodie #hkfoodie #foodphotography#foodblogger #偽食家 #cheerstart #foodiehk #foodinstagram #沙田美食 #早餐
一向都喜歡到這裡吃早餐,因為有會員折扣也很近屋企

雖然我真心不喜歡它的炒蛋或太陽蛋,因為似機器煮多於人手

但有時貪近都會來這裡吃早餐
若周末多數10am已坐滿人,也不是易揾位。

今次Order了﹕

炸魚柳、炒蛋、羽衣甘藍蕃茄配熱檸茶
炸魚柳味道不錯,炸粉不算多,值得一試
但炒蛋就一向不太喜歡,因為太熟了,不滑也似乎無落鹽

而羽衣甘藍就正常

另一款all day breakfast配熱咖啡

包括﹕腸仔、羽衣甘藍、煙肉、多士、薯餅、蛋、小蕃茄及焗豆

個人來說,認為多士和薯餅最出色

其他都是正常發揮

2022-10-15
$60 (早餐)
2022-10-02 476 瀏覽
來到新城市廣場第三期的Supersandwiches店子,順路便帶走了一個輕怡午餐回家慢慢嘆。這店子的食物選擇也算多,全部也是西式餐單;既有不同款式的較飽肚的意大利粉、通粉,又有較輕營的焗薯、三文治🥪、墨西哥餡餅和沙律🥗等等。最後還是選了一個外帶焗薯配沙律作今天的午餐。~煙肉、傑克及車打芝士焗薯配凱撒沙律實物與餐牌上的圖片確實有點出入,實物的煙肉份量不像圖片的那麽多,幸好配了惹味芝士,味道也不錯呀!焗薯烹調時間掌握得不錯,薯仔軟硬度恰當,不會過腍,配合了鹹味煙肉碎和濃味芝士,味道變得多層次。凱撒沙律的羅馬生菜🥬顏色翠綠、新鮮多汁,吃起來清新爽口,是夏日的好選擇。今天的午餐雖然簡單,但滿足感一點也不會削減。

~煙肉、傑克及車打芝士焗薯配凱撒沙律

今天的午餐雖然簡單,但滿足感一點也不會削減。
外賣自取
由於多咗出街食飯,想盡量食返健康d,同時清清腸胃,所以每一日都會為自己安排一餐係食沙律,平時食嚟食去都係嗰幾間,行過Oliver’s Super Sandwiches見佢有自選沙律就二話不說——買!!!😂😂 自選大沙律套餐🥗 $85可以最多揀四款沙律,包一杯熱飲,另外可以加錢要小食or轉其他飲品或湯都得,任君選擇。而我就只係揀咗3款沙律,包括燒甘筍藜麥羽衣甘藍沙律🥕、刁草薯仔吞拿魚沙律🥔、紅菜頭啤梨沙律🍐。 呢個沙律唔算係好健康嘅沙律,因為都偏多醬,所以調味一定唔錯,我最鍾意係kale嗰款,最fresh,另外兩款都唔錯👍🏻 而且份量都好飽肚,飽到杯咖啡都飲唔落🙈 下次可以食細沙律套餐應該都夠飽😂

自選大沙律套餐🥗 $85
自選大沙律套餐
2022-09-06
2022-09-13 308 瀏覽
今日約左做facial 未夠鐘,見餓餓地諗住搵間快餐醫肚,Super Sandwich 絕對係好選擇,自己搵位坐低之後,可以去counter 買又得,行出去自助機又得,一個人要睇住手袋唔可以行出去,喺位嘟QRcode 落單都得,超方便!叫咗個吞拿魚雞蛋車打芝士多士,話就話要製作15~20分鐘,但大慨10分鐘已經有得食,送餐機械人黎到枱前,自己拎完餐撳返個掣佢就識返返廚房。可能好餓,個多士好吸引,熱溶車打芝士覆蓋住切片雞蛋同吞拿魚碎,墊底係又熱又脆嘅多士,真係好正!唯獨是杯燕麥奶有點淡口。快靚正又有質素,推薦👍🏻

唯獨是杯燕麥奶有點淡口。

快靚正又有質素,推薦👍🏻
2022-09-13
下午茶
2022-09-10 227 瀏覽
今日點了一個焗薯和自選沙律,落單職員同我講焗薯要等30分鐘,隔了15分鐘,我去問出餐男員工可唔可以出咗沙律先沙律就咁夾就得,佢用一個好差嘅態度回應唔得一定要等埋一齊,心諗沙律都唔使整點解都要等30分鐘,佢話一定係順着單Number咁樣做,根本係一間快餐店但出餐慢過餐廳有乜可能,全程態度極差加上凶狠嘅眼神,以後都唔會幫襯,大家想食快餐要等30分鐘就去食啦。一間連鎖集團都可以請啲咁差質素嘅員工,大家諗吓去唔去食啦。
店舖:Oliver's Super Sandwiches地點:沙田新城市廣場日期:2022年9月4日 星期日時間:上午11:56 “挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁“ 圖片與實物不相乎,實物沒有煙三文魚,也沒有磨菇,我誤以為出錯,即塲走向傳菜處詢問。 此公司穿黑色衫的男職員,當日企在傳菜位負責將食物放在機械人上的男職員,我拿著那碟所謂煙三文魚意粉,走向那男職員詢問,打算討回煙三文魚,誰不知那男職員極速地用食指近距離朝向我的意粉堆內的三文魚碎上,近距離指著並聲稱熟三文魚碎就是我要的煙三文魚,手指與食物的距離目測約一厘米,我當時反應將那碟意粉放底一點逃避他的手指,男職員並沒有放棄,繼續把手指追著三文魚碎指下去,並再回應煙三文魚放在熱的意粉上成了熟三文魚,見男職員窮追不捨的手指和這個煙三文魚遇熱變成熟三文魚的說法,我唯有表示請你的手指不要近距離朝向我的食物上,男職員再次快速地重演手指與食物距離約一厘米的精彩環節並聲稱剛才就時這樣,如果我再糾纏下去結果也是一樣,我唯有放棄這碟意粉。 煙三文魚遇熱成為熟三文魚碎這解釋太牽強!換句話說,會有三文魚生飯遇熱成為熟三文魚片飯的笑話嗎!畢竟現在疫情嚴
店舖:Oliver's Super Sandwiches
地點:沙田新城市廣場
日期:2022年9月4日 星期日
時間:上午11:56

“挪威煙三文魚·蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁“

煙三文魚遇熱成為熟三文魚碎這解釋太牽強!換句話說,會有三文魚生飯遇熱成為熟三文魚片飯的笑話嗎!畢竟現在疫情嚴峻,那男職員多次不注意衞生和不在乎客人的感受,近距離用食指朝向客人的食物上!此公司的食物圖片和實物不相乎外,請此公司把這男職員提供基本的衞生常識和待人接物的相關訓練吧!

附上照片參考
2022-09-04
2022-08-18 279 瀏覽
晚上係沙田新城市廣場3期3樓 嘅 Oliver's Super Sandwiches 吃飯,睇到佢地用機械人送餐,都幾有趣,而且堂食可以用QR code下單,成件事方便客人唔洗周圍走!平時呢度係人山人海,要等位。不過今次8點幾先入去,就散走咗好多人,唔洗等位就有得入去。佢哋嘅食物賣相係有,但味道就個人認為一般啦!黑松露忌廉蘑菇長通粉長通粉煮得有咬口,而且忌廉醬也有很多,入口唔會話好乾,但味道偏淡,唔係好食到黑松露嘅香濃味。烤雞芝士墨西哥薄餅惹味的烤雞,都幾Juice,配上經典墨西哥薄餅,整體來講都幾好味,不過味道對我來講都係偏淡,如果再落多啲調味料就更好!佢哋嘅餐,可以另加餐湯同沙律🥗,如果覺得唔夠食的話,就加一份比自己喇!唔好預非常好食,純為填飽個肚就可以。

黑松露忌廉蘑菇長通粉

烤雞芝士墨西哥薄餅