2023-02-15 451 瀏覽
情人節諗住食好啲,叫咗個880情人節dinner set,點知就係惡夢嘅開始。由1930落單到2045走人,全程只係嚟咗兩個餐湯同埋黑糖麵包,黑糖麵包仲仲要喺隔籬枱於心不忍讓左俾我地先。睇住隔離2張枱啲野食一碟碟送上嚟,真心眼火爆,間餐廳完全沒尊重過啲客。人生第一個情人節就咁樣泡湯了😇my first Valentine’s Day is totally ruined.
2023-02-14
90 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
情人節
匯豐信用卡優惠 豬肋骨配烤雞套餐 $502 另收加一 (7/10)🥖黑糖包 可以無限encore (8/10)外皮硬硬的入邊好軟熟,有微微嘅黑糖味,牛油果好香濃!🍴粟米蘑菇忌廉湯 (6/10)超多粟米,有蘑菇,鹹鹹地,正正常常。🍴凱撒沙律 (7/10)麵包糠芝士碎,生菜好爽脆,鹹鹹香香!🍴豬肋骨配烤雞 (6/10)豬肋骨肉質好軟腍,用咗BBQ醬,比較濃味,鹹鹹酸酸,普通啦!半隻烤雞都係啲肉好軟腍,食落同豬助過一樣味😂薯條唔脆,微温,麻麻哋。🍴芝士白汁燒蝦寬麵 (8/10)意粉好好食,闊條麵好掛汁,識落好香濃,忌廉奶香味,但同時帶啲辣味,蝦仁都好爽口!推薦指數: 7/10個人覺得剩係得黑糖包同埋意粉係好食,其他就普普通通啦,五百幾蚊唔算好抵。

🥖黑糖包 可以無限encore (8/10)
外皮硬硬的入邊好軟熟,有微微嘅黑糖味,牛油果好香濃!

🍴粟米蘑菇忌廉湯 (6/10)
超多粟米,有蘑菇,鹹鹹地,正正常常。

🍴凱撒沙律 (7/10)
麵包糠芝士碎,生菜好爽脆,鹹鹹香香!

🍴豬肋骨配烤雞 (6/10)

🍴芝士白汁燒蝦寬麵 (8/10)

推薦指數: 7/10
2023-02-10 346 瀏覽
I had a totally horrible lunch experience at Outback Telford Plaza outlet on 31 Jan 2022. I have ordered a fillet mignon medium well. I have reiterated it to ensure your waitress has taken the order accurately. Unfortunately once I cut it, the fillet mignon was more raw than medium rare. I have asked your waitress to take this away and make a medium well as per my initial order. After almost 30 minutes which I have chased for a few times, the waitress finally presented the redo dish. I was overw

Unfortunately once I cut it, the fillet mignon was more raw than medium rare. I have asked your waitress to take this away and make a medium well as per my initial order. After almost 30 minutes which I have chased for a few times, the waitress finally presented the redo dish. I was overwhelmingly pissed off, it was purely and obviously re-cooked of the last one for sure because that slice I cut was still there.

The dish costs about $248+10%, serving it re-cooked after a prolonged period is way far beyond acceptance. That re-cooked fillet mignon surface was seriously over cooked and part of the inside is clearly well done. While I hesitating, I still attempt to have it but it tastes awfully overcooked and over-burnt.

Out of a sudden, another waiter rushed over and rudely asked to take it away if I don’t want it. For the reputation and market positioning of Outback that widely recognized since long time ago, all of those tragically disgusting experience is completely unanticipated. Worst than a budget fastfood shop.
2023-02-04 482 瀏覽
Outback lunch set 🍽☕️唔知大家係咪同我一樣最中意佢嘅黑糖麵包呢🤣🥖🥖🥖其實可以淨係食佢🤪是日下午去左食lunch, 每人點一個set我點左新出嘅牛肉沙律🥗因為新年真係食左太多野,要清一清個肚😅佢嘅沙律超級大份,好多配菜,柚子,蕃茄,三色椒等等,仲有成半個牛油果🥑其實都好飽肚牛肉叫左五成,食牛肉識食一定食五成😌好juicy,恰到好處,夠哂牛味啊佢lunch都好多人,想食真係要早小小同行人係會員,有85折,都幾抵食👍🏻💜●‿●💜🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻😋:👅👅👅👅💵:$150🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️#hkfoodieblogger #hkfoodies #hkfoodlover #hkcafehopping #hkcafes #hkcafelover #coffeelover #香港食好西 #香港美食 #香港吃貨 #香港咖啡店 #香港咖啡 #咖啡日常 #香港美食指南 #香港小食 #hkcoffee #hkcoffeeshop #九龍灣美食 #cafe #西餐推介
Outback lunch set 🍽☕️
唔知大家係咪同我一樣最中意佢嘅黑糖麵包呢🤣🥖🥖🥖
其實可以淨係食佢🤪

是日下午去左食lunch, 每人點一個set
我點左新出嘅牛肉沙律🥗
因為新年真係食左太多野,要清一清個肚😅

佢lunch都好多人,想食真係要早小小
同行人係會員,有85折,都幾抵食👍🏻

💜●‿●💜
🏡:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
😋:👅👅👅👅
💵:$150
🚶🏻‍♀️:🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

2023-01-05 599 瀏覽
平日晏晝食lunch,叫2個餐等咗差唔多40分鐘都未嚟,41分鐘只係上左一個餐湯同黑糖麵包,好明顯佢就係漏咗一個餐,趕住返工焗住兩個人食一個餐,因為已經冇時間再等啦,真係好黐線😡
2023-01-02 524 瀏覽
聖誕節,想同媽媽同小朋友搵個坐得舒服嘅地方食個tea,見門口無人企係到,入面又好多位,諗住掃完針卡行入去啦,行到去餐廳中間聽到有個待應同另一個待應講”截住截住”,然後我地有老有嫩就跟住個侍應行返出去,等佢慢慢拎個Menu再行返入去,不過尼個都唔緊要,我地行左入去先當係我地唔岩,但到坐低叫野食,到送餐,個個都口黑面黑,有次仲要就咁隊個碗意粉埋嚟,我接住都未拎實個人已經飄走左,我爭啲倒瀉,到我媽媽想拎多份茄汁, D待應當睇唔到,到睇到又係好似欠左佢咁,講真尼間餐廳裝修環境幾好,你都會預服務唔差,但我覺得自己去左澳牛咁,成間餐廳d待應無一個係唔黑面嘅,間餐廳坐得幾枱客唔係忙,我唔明點解咁唔願做,我未寫過食評,但係真係忍唔住,尼間野無下次

2023-01-01 451 瀏覽
叫咗個蟹腳,當然要蟹剪。一拎上手就發覺把剪有問題,剪唔到,原來係個把手甩咗出嚟。我將把爛剪俾返個侍應,諗住佢會換過把俾我,點知冇…..要出聲叫另一個侍應俾返把蟹剪我,點知都係頭先把爛剪,我估佢諗住就咁將個把手插返入去就用得…..得嘅話我都自己解決咗。呢間服務真係麻麻哋,一去到我講明係4個人,有一個未到,雖然帶咗我哋去4人枱,不過得3張櫈。我明言我係4個,但都冇意識去攞多張櫈,最終又係自己擔櫈。冇下次囉。
冇下次囉。
2023-01-01
2022-10-21 1421 瀏覽
我哋都真係幾中意食Outback 燒牛肉,今次揀咗德福2期的Outback。全世界都happy Friday,就算訂了位仍然要等,侍應把我們帶到餐廳很入的地方,與門口位的氛圍完全不同,非常嘈吵及擠迫,坐下來感覺被人群包圍,幾乎與背後的食客背對背,非常有壓迫感,一坐下就想走人,完全沒有心情慢慢食。我們一心來食三成熟燒牛肉,點知侍應竟然說沒有三成熟,起碼都五成,盡量切比較生的給我們。也都是第一次遇到這樣的情況,既然已坐下也沒有辦法,只好照食。另外點了燒蝦意大利飯。等候的時間比較長,通常一坐下就有黑糖麵包食,但今次等了很久才送麵包過來,而且麵包比較乾硬,有點失望,不會想食第二條麵包。我們點的牛肉看上去似生,但食落去已經比較韌,並非我們食開的水準。炒雜菜及炸薯條就正常發揮。燒蝦意大利飯比想像中大份,蝦比較細隻,飯太多反而有點滯。因為環境太嘈雜,完全傾唔到偈,快快食完我們就走人,對這次用餐有點失望。
燒蝦意大利飯比想像中大份,蝦比較細隻,飯太多反而有點滯。
2022-10-15 769 瀏覽
味道可以係可以,正常味道,都唔錯,但出餐要半個鐘正常咩??我網上訂餐,我等左二十幾分鐘話可以取餐啦,點知我上到去,我仲等左十幾分鐘先拎得你未搞掂就唔好要我上嚟等啦😅😅咁好笑嘅
你未搞掂就唔好要我上嚟等啦😅😅咁好笑嘅
外賣自取
2022-10-06 3267 瀏覽
美國牛柳扒(6oz) ($238)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧牛柳扒與伴碟薯菜整齊排好在大白碟上上菜,醬料另外用小鋼杯裝載奉上。略嫌蘑菇醬過少,未能沾滿整塊牛柳扒。薯條份量一般,賣相金黃乾身、不會肥膩。伴菜有豆角、紅蘿蔔、西蘭花,各有少量,色澤新鮮。味道方面,牛柳扒點了五成熟,入口依然有點硬韌乾身,不夠軟嫩,有點失望。牛柳扒牛味一般,配搭蘑菇汁食用,效果頗為理想。薯條上碟時微熱,乾身不油,入口外脆內嫩,十分不錯。黑糖麥包(跟餐)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧黑糖麥包原條以木托板奉上,並附有美味的忌廉芝士。味道方面,黑糖麥包黑糖味濃郁香甜,麥包粗糙的質感口感十足,配搭忌廉芝士味道一流,必食之選。咖啡,餐湯(跟餐)跟餐咖啡、餐湯不過不失,質素一般。輪候時間:🐧🐧🐧🐧🐧在平日下午2點幾,無需排隊輪候能直接入座。候餐時間:🐧🐧🐧黑糖麥包、餐湯、飲料10分鐘內已送上,牛柳扒需等候約20至25分鐘。服務:🐧🐧🐧🐧服務員友善有禮,會積極回收用後餐盤,更有服務員主動詢問餐點是否啱食。有煎燶扒類的情況,會主動告知、致歉,並重新製作。🐧❤️結語:黑糖麥包絕對不能錯過。
美國牛柳扒(6oz) ($238)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

略嫌蘑菇醬過少,未能沾滿整塊牛柳扒。

薯條份量一般,賣相金黃乾身、不會肥膩。

伴菜有豆角、紅蘿蔔、西蘭花,各有少量,色澤新鮮。

薯條上碟時微熱,乾身不油,入口外脆內嫩,十分不錯。

黑糖麥包(跟餐)

賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

黑糖麥包原條以木托板奉上,並附有美味的忌廉芝士。

咖啡,餐湯(跟餐)

跟餐咖啡、餐湯不過不失,質素一般。

輪候時間:🐧🐧🐧🐧🐧

在平日下午2點幾,無需排隊輪候能直接入座。

候餐時間:🐧🐧🐧

服務:🐧🐧🐧🐧

有煎燶扒類的情況,會主動告知、致歉,並重新製作。

🐧❤️結語:黑糖麥包絕對不能錯過。
2022-09-30
20 分鐘 (堂食)
午餐
  • 黑糖麥包
2022-09-13 1337 瀏覽
知己良朋不用多,人生中有2,3個已經很幸福。別離是讓人傷心的,但同事也替他們開心。這餐是我們最後的晚餐了...一直說的Outback必食的是黑糖包,任食開玩笑說,只吃這個就好。你一言我一語有說有笑,最後大家依依不捨的道別回憶盡在心頭,只希望大家能好好的生活。我朋友說這家的環境比起任何一家也要熱鬧,熱鬧的程度是聊天是聽不到。如果想安靜享受食物這間恐怕不是太好。我最期待傳說中的黑糖包,我覺得正常。不認同是超好食。整體而言是好吃的。

這餐是我們最後的晚餐了...
一直說的Outback必食的是黑糖包,任食
開玩笑說,只吃這個就好。

你一言我一語有說有笑,最後大家依依不捨的道別
回憶盡在心頭,只希望大家能好好的生活。

我朋友說這家的環境比起任何一家也要熱鬧,
熱鬧的程度是聊天是聽不到。
如果想安靜享受食物這間恐怕不是太好。

我最期待傳說中的黑糖包,我覺得正常。
不認同是超好食。
整體而言是好吃的。
題外話/補充資料: 姜B啤要加錢
2022-06-04
30 分鐘 (堂食)
2022-09-10 933 瀏覽
次次食outback 都係衝著佢個黑糖麵包而來。平日來食比較少人,吾洗點等位。黑糖麵包點cream cheese真係好match!另外值得一讚既係叫左塊牛柳亦有配菜跟,牛柳肉汁非常juicy!另外亦叫左個炸洋蔥,賣相超吸晴
2022-08-31
  • 黑糖麵包
2022-07-18 2031 瀏覽
匯豐信用卡海陸套餐$742二人餐包括餐湯、黑糖麥包、沙律、牛扒大蝦及意粉,飲品可享七折黑糖麥包絕對是Outback的招牌大家來到都很愛吃而且可以refill公司沙律有大量生菜不怕吃太多肉會膩燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍尾牛扒放在鐵板上很易過熟,建議五成熟較佳龍蝦尾已開邊啖啖肉十分享受香草蕃茄海鮮意粉海鮮包括青口、大蝦、三文魚等意粉配上酸酸甜甜的蕃茄醬令胃口大開燒肉醬味豬肋骨$168幾乎每次去Outback也必點的招牌每件切開也是骨肉分離嫩滑非常配上惹味的燒肉醬,還有薯條,十分抵食特製洋蔥花球$86極之邪惡的炸洋蔥吃了一口便停不下來燒雞肉芝士夾餅$118芝士夾餅比較普通但也可以一試蜜桃蘋果酒沙冰
匯豐信用卡海陸套餐$742

黑糖麥包絕對是Outback的招牌
大家來到都很愛吃而且可以refill

公司沙律有大量生菜
不怕吃太多肉會膩

燒美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍尾
牛扒放在鐵板上很易過熟,建議五成熟較佳
龍蝦尾已開邊啖啖肉十分享受

香草蕃茄海鮮意粉
海鮮包括青口、大蝦、三文魚等
意粉配上酸酸甜甜的蕃茄醬令胃口大開

燒肉醬味豬肋骨$168
幾乎每次去Outback也必點的招牌
每件切開也是骨肉分離嫩滑非常
配上惹味的燒肉醬,還有薯條,十分抵食

特製洋蔥花球$86
極之邪惡的炸洋蔥吃了一口便停不下來

燒雞肉芝士夾餅$118
芝士夾餅比較普通但也可以一試

蜜桃蘋果酒沙冰
2022-06-26 1836 瀏覽
.朋友👩🏻生日我地👩🏻👩🏼👩🏽👩🏻‍🦰就簡簡單單去左OUTBACK 食晚餐🥰………….我地4個人叫左4個mains但原來大家都好細食😂😂😂😂最後都係食唔曬🤣🤣…………我地黎食Baby Back Pork Ribs一定係必叫😌✨Sweet potato + sour cream 真係perfect match😍✨…………Chicken Quesadilla 🌮係👩🏻‍🦰最🤍,Toowoomba Pasta🍝係👩🏻簡嘅✨…………Total $602 👩🏻👩🏼👩🏽👩🏻‍🦰4個人,人均只係$150💰💰………….味道:🌕🌕🌕🌑🌑3/5服務:🌕🌕🌕🌕🌑4/5衛生:🌕🌕🌕🌑🌑3/5性價比:🌕🌕🌕🌕🌕5/5整體:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5………..
………….
Chicken Quesadilla
Baby Back Pork Ribs
  • 燒雞肉芝士夾餅
2022-06-21 1412 瀏覽
昨晚,7點半前到達(早一天已打電話訂位,之後又說時同我太太慶祝生日食飯,並說會送甜品給她),登記入座後選擇了一個2人套餐(大概$7百幾,有牛扒,龍蝦尾嗰個),餐湯條蕃茄湯配黑糖包,再嚟係海鮮白汁飯,都十分好食,牛扒要3成熟(點餐員說𢵧3成熟的話,要轉碟上餐,不用鐵板上),但發覺非常生(就好似只是兩邊表面烤熟,切落去裏面是全生),用返鐵板上反而會好D,龍蝦尾則太咸,另外叫左杯long island tea, bourbon ale 埋單 $913。講真,食物還可以,但真係冇服務,點餐唔知搵邊位(應該佢地有分上餐,送餐,點餐 😓),想問多兩句,佢地都好似好趕時間咁(昨夜入座率有一半多D)。最後亦冇問有沒有其他需要,要求,當然,亦都忘記了送甜品 🤣。