2020-07-29 1292 瀏覽
見最近做緊50%off優惠,咁岩前幾日要翻office做嘢,就順便take out翻屋企。店員服務一向都好nice既,而餐點均附送黑糖麵包,叫了兩份意粉同一份安格斯牛肉漢堡,凍左都幾好食,尤其薯條味同牛肉味都幾出。
外賣自取
2020-07-26 1211 瀏覽
突然好想食burger 就去了outback 本來叫外賣(疫情),但見都幾大又有位就堂食了。叫了burger lunch set $98好味西蘭花湯和包主角來了!都好juicy 吖,薯條熱辣辣close up of burger 還有餐飲service 好好吖,最後仲問我D嘢食啱唔啱口味添!個餐有包,有湯有salad,又有飲品,真係超飽!
突然好想食burger 就去了outback

本來叫外賣(疫情),但見都幾大又有位就堂食了。

叫了burger lunch set $98
好味西蘭花湯和包

主角來了!都好juicy 吖,薯條熱辣辣

close up of burger

還有餐飲

service 好好吖,最後仲問我D嘢食啱唔啱口味添!

個餐有包,有湯有salad,又有飲品,真係超飽!
2020-07-24
$107.8 (午餐)
2020-07-11 1559 瀏覽
一直以來,都很喜歡到這裡用餐。可是一次假日的進餐體驗,令我對餐廳感到失望,甚至有種不會打算再來的感覺!原因如下:1.入座機制欠靈活度:當天五人用餐,屬於C號(5-6人)取票系列,等了接近20mins,眼見A票(1-2人)及B票(3-4人)各安排了大約6-7張票入座(合共叫號超過15張),仍然未有叫過一張C票的號碼!當我查詢入座機制時,接待處同事以取票時間先後及公平原則,來解釋5-6人枱(C票)沒有叫號的原因。但轉頭又說,如果有大枱的話,即使剛剛取票,亦有機會被安排入座!但神奇的是他們餐枱的size,幾乎大都可以接待4-6人!所以入座機制到底是按時間?還是按不同餐枱的數量來釐定?相信只有餐廳自己內部才知道!反映意見時,接待同事即時找上司解答,但感覺上只是禮貌的回應,到底是否代表接受意見呢?再者擺龍門式的答覆,實在有欠缺透明度,值得檢討!2.職員責任心欠奉:餐後我們點了餐飲,但分別向數位同事了解進度,他們都說會跟進,但最後卻沒有做到。結果三杯凍檸檬茶,需要接近20mins!在多番查詢後,最終才送到我們手上。3.我們用餐完畢,結帳後,才赫然發現餐廳一直沒有給予我們餐湯!這種疏忽,顧客自己沒有
一直以來,都很喜歡到這裡用餐。

3.我們用餐完畢,結帳後,才赫然發現餐廳一直沒有給予我們餐湯!這種疏忽,顧客自己沒有察覺,或許有點責任。但是作為有名的的西式餐廳,這些失誤實在未免有點兒.....

假日應該好好享受,不值得浪費在一些不愉快的事情上。即使食物再好,如不改善服務及員工態度,即使住在這區,短期內也不會考慮這間餐廳!

2020-07-11 919 瀏覽
Outback既lunch set好抵食,食到好滿足今次食左佢既醬烤豬肋排同芒果烤雞沙律,一開始會有沙律同餐湯,沙律新鮮而且份量都足,餐湯亦夠濃黎outback食仲會有免費任食既cream cheese包,好好食!個包熱熱地,有甜甜既黑糖味,綿綿既包配上cream cheese無得輸!到佢既醬烤豬肋排,相當入味,又吾會太咸,當你一切開,佢既肉係淋到即刻離開左支骨,肥瘦適中🤤🤤,128蚊有成隻碟咁長既肉同粗薯條,仲有前菜,湯同餐飲,仲有任食既包,重點係好食!真係好抵!芒果烤雞沙律都好正,雖然係雞胸,但都仲有肉汁,雞肉夠熱,沙律夠凍,份量仲好大碟👍🏻👍🏻,2個人食都好飽!
Outback既lunch set好抵食,食到好滿足

2020-07-11
  • 黑糖包
四人晚餐,送上二個好食的小麥包炸洋蔥,不油膩,爽口👍羊扒,汁味濃郁,咬落口感可口,不堅固,整煙肉帶子串,帶子串不錯,但番茄好酸配搭一舊檸檬不可能👎飲品加一杯凍檸茶,叫了兩次也沒有來,單據遺留了,沙律也忘記上👎👎芝士蝦肉意大利粉汁味濃郁牛扒,亦不錯,甜番薯味道感覺很新鮮,好像食甜品咁薯條小食是我們一家的自愛,爽脆
四人晚餐,送上二個好食的小麥包
炸洋蔥,不油膩,爽口👍
羊扒,汁味濃郁,咬落口感可口,不堅固,整
煙肉帶子串,帶子串不錯,但番茄好酸配搭一舊檸檬不可能👎
飲品加一杯凍檸茶,叫了兩次也沒有來,
單據遺留了,沙律也忘記上👎👎
芝士蝦肉意大利粉汁味濃郁
牛扒,亦不錯,甜番薯味道感覺很新鮮,好像食甜品
薯條小食是我們一家的自愛,爽脆
2020-07-03 540 瀏覽
由於好快要去食正餐, 純粹想搵個地方食少少野,無諗咁多就衝入去outback黑糖包一向都好好食,無乜野可以挑剔到,只要夠熱就唔會出事之後又叫左個雞肉芝士夾餅,估唔到咁好食。芝士雞肉都好足料, 唔會乾柴柴,而且夾餅都好軟熟,仲配埋我最鍾意食嘅粗薯條。不得不提佢個蜜糖芥末醬,令成碟野加左10 分,記得要趁熱食啊

黑糖包一向都好好食,無乜野可以挑剔到,只要夠熱就唔會出事

2020-06-29 633 瀏覽
Outback嘅黑糖麵包不嬲都好出名,次次都會爭黎食,有時會外賣拎走 嘻嘻😜今日晏就同班同事出去食,一早book定位,12個,去到即入吾洗等,平時有排等位架我地都係揀lunch set先上咗每人一個沙律加餐湯,沙律湯真心好食,味夠濃又吾會太甜。12個人好處係咩都嗌黎試,吾怕食吾哂,黑毛豬-7成熟 岩岩好 食落口好香嫩,一人食少少,咁就吾會太飽蝦炒飯,好食得黎 賣相又好 仲炒得好香不過我杯凍檸茶就真係差左啲啲啦,太水太啖,加左糖都仲係咁,而且太多冰,有啲失色左但整體都吾錯嘅,偶然放縱下係要架

我地都係揀lunch set

12個人好處係咩都嗌黎試,吾怕食吾哂,

蝦炒飯,好食得黎 賣相又好 仲炒得好香

但整體都吾錯嘅,偶然放縱下係要架
2020-06-29
5 分鐘 (堂食)
2020-06-28 574 瀏覽
今日去左九龍灣德福行新開既muji,行完肚餓又到下午茶時間,周圍都好多人,於是搵間係咁多人,地方又大,又坐得舒適既餐廳食,咁我就黎左outback。大約等左20分鐘就可以入內,響等位既同時,已經諗好叫芝士雞肉夾餅,因為被芝士吸引左,同時再叫多個招牌黑糖包1. 黑糖包2. 芝士雞肉夾餅黑糖包焗完出黎,再加佢既奶油,外皮鬆軟,內裡好有質感,唔同出面既空氣包,價錢$10,真係好抵又好食😋芝士雞肉夾餅可惜無咁熱,芝士無流心效果,但配埋個特製醬,真係好好食,薯條即炸,好香脆,份量都算多,總括呢個下午茶性價比高,可以再試😋😋

1. 黑糖包
黑糖包

2. 芝士雞肉夾餅
芝士雞肉夾餅

2020-06-28
黑糖包
芝士雞肉夾餅
  • 黑糖麵包
有食開Outback, 叫咗pork ribs同蝦炒飯,但今次蝦炒飯比較乾身,蝦煎到好焦。德福呢間d waiters態度真係令人非常不滿,不嬲無咩要求嘅長輩都感到極度不滿。難得放大假,同長輩星期二嚟食下午茶,啲侍應嘅態度仲衰過茶餐廳待應。嚟得Outback,就expect服務質素有返咁上下,而唔係澳牛侍應嘅態度。生平未見過食過一間西餐廳侍應(男待應,肥肥地)會大大力掟碟落枱咁樣上菜,連飲品都勁大力蹦蹦聲咁擺落嚟😡😡😡唔好話呢個係’美式待客之道’。一d待應就行屍走肉扮睇你唔到,有啲就要勁大聲叫佢先有反應🤦🏻‍♀️食物食咗一半有多飲品都未嚟,叫兩次飲品都冇反應,仲要叫兩次先埋到單。長輩話未見過d waiter好似游魂咁樣,完全唔知自己做緊啲乜。平日下午茶嘅態度已經係咁,好想知平時peak hours d waiters會點,唔該Outback檢討吓你哋呢班後生waiter嘅工作態度同服務質素,唔係要求你有五星級酒店服務, 但唔該做返一般西餐廳應有嘅水準。今日呢餐簡直係貼錢買難受😤😤😤😤😤

下午茶
2020-06-14 716 瀏覽
今日下午2點半去到outback,等左十零分鐘就有位,好旺場~~我發現tea set其實都唔係好抵,要加$10先有黑糖包,所以揀返lunch set😆個餐湯味道ok黑糖包係重點!2個人total 食左3個😂😂😂真係太喜愛!送到上枱係微熱,好鬆軟,又好濃黑糖味!真係好正!Impossible meat burger, 塊扒好正!如果唔知係素,就咁食既話可能真係會以為係肉扒😂幾好味!薯條都好大條!服務員好忙,但送餐速度都好快,辛苦晒🙇🏻‍♀️
個餐湯味道ok
服務員好忙,但送餐速度都好快,辛苦晒🙇🏻‍♀️
2020-06-13
15 分鐘 (堂食)
下午茶
  • Impossible  meat  burger
2020-06-08 672 瀏覽
當天晚上,我們點肉眼扒及漢堡包🍔 漢堡包的牛肉是7成熟,意想不到的粉嫩多汁,醬汁美味,漢堡包上的面包是軟軟的那種,又有一絲甜甜的味道,與當中的新鮮青菜及酸瓜等食材配搭一流,是一道必點之菜式。肉眼扒是5成熟,一切開已經看到那粉粉的肉,正溢出肉汁,嫩嫩的。再自己加點鹽及胡椒,味道好極😋 再試一粒煎熟的煎熟的蒜頭,很是香口。不得不說那配菜—炒椰菜,是另外再用鐵板直上的,十分香且不油膩👍🏻 可說是牛的質量屬高質,也是晚餐必點之選。
當天晚上,我們點肉眼扒及漢堡包🍔
漢堡包的牛肉是7成熟,意想不到的粉嫩多汁,
是一道必點之菜式。
可說是牛的質量屬高質,也是晚餐必點之選。

2020-06-07
  • 肉眼扒
  • 漢堡包
2020-05-27 942 瀏覽
閒日,一個人走人德福舖,服務員大方給我坐4人卡位,超讚!Lunch set選擇很多,我點了最貴的安格斯肉眼扒盛惠$218,包了餐湯、菜沙律、餐飽。那個餐飽絕不馬虎,係熱烘烘配著小碟奶油上枱的.....仲要係可refill㗎,又一超讚!主菜出場,安格司肉眼扒,切開小塊乃見嫩紅肉色,正好,就是我order的五成熟,肉質鮮嫩柔軟肉汁豐盈,的確值得回頭。
閒日,一個人走人德福舖,服務員大方給我坐4人卡位,超讚!
2020-05-26 313 瀏覽
近近地去德福食tea,決定揀Outback。燈光柔和,卡位寬大,就係環境舒適囉!就算我一個人,服務員都願意俾我坐4人卡位,就係值得讚嘅服務!選了凱撒沙律燒大蝦,等了15min就上菜,大蝦的確係有燒烤(還是香煎呢🧐?🤷🏻‍♀️)過嘅口感蝦面係有點點焦香乾煎感覺,蝦肉爽嫩,蝦的下層鋪了層薄薄芝士碎片,再下層就新鮮爽脆嘅羅馬生菜。$72 tea set 其實不算便宜,但食物質素及環境的確不是茶記嘛。我就好滿意啦🤗
近近地去德福食tea,決定揀Outback。
2020-05-20 967 瀏覽
星期日去了德福三期的outback食午餐。平時晚餐閒閒地300百虲蚊一位,周末午餐百幾蚊一set,有湯,有沙律同主菜,而且份量大,都算抵食。上次嗰餐湯係粟米忌廉湯,湯夠滑,香,小朋友飲得津津有味。沙律吾特別,菜唔算特別新鮮,但又未算太乾身。將價就貨,算可以啦。印象最深刻,係餐包,暖粒粒,又鬆軟,一塗上牛油,即溶化,好正!主菜叫了豬扒、意大利飯、豬仔骨,小朋友叫了兒童餐:芝士漢堡包,整體不過不失。豬仔骨燒烤醬不夠,略嫌唔夠味。豬扒烤得比較乾,吃起來有點費力。意大利飯夠creamy同芝士味,好味午餐包嘢飲,另外可以加錢叫走和雪碧汽水,不過唔特別抵。整體係俾晚餐平,想食親民美式嘢,可以午餐試下。

午餐包嘢飲,另外可以加錢叫走和雪碧汽水,不過唔特別抵。

整體係俾晚餐平,想食親民美式嘢,可以午餐試下。
2020-05-17
2020-05-16 906 瀏覽
今天去了九龍灣outbreak吃午餐, 有set lunch,都有頗多選擇.頭盤有黑糖麵包,以為平常野,食落先至知仲暖及鬆軟,加上牛油,好味.因為天氣熱,我女友選了沙律.我就要肉醬意粉,最後都係share.沙律有芒果及燒雞,綠色菜葉很新鮮,少醬汁,我同女友都鍾意,好快清碟.肉醬意粉好大碟,但肉醬比較少,茄汁味道ok.最後仲包餐飲,我女友加18蚊選左紅莓汁,佢話有D似利賓納. 整體都ok.性價比都高.職員服務都好,有禮貌
沙律有芒果及燒雞,綠色菜葉很新鮮,少醬汁,我同女友都鍾意
,好快清碟.
肉醬意粉好大碟,但肉醬比較少,茄汁味道ok.
最後仲包餐飲,我女友加18蚊選左紅莓汁,佢話有D似利賓納.
整體都ok.性價比都高.職員服務都好,有禮貌