2019-11-01 657 瀏覽
日日做野做得咁辛苦,唔食好d點得呀,不過估唔到lunch都原來咁多人食,我就真係唔係太捨得lunch都食咁貴了,而我就只係其實公司有人生日,所以老闆就請我哋食生日飯🤪我地7個人,叫左個美國頂級斧頭扒餐(5-6人份量),匯豐信用卡有優惠就$12xx,如果唔係就要$18xx,我地另外仲再叫多咗兩個lunch set,本身都無諗住影相,但見到呢個斧頭扒,都實在忍唔住要影返張相,原來都真係幾大件,今餐lunch實在滿足,真係食完做嘢都開心啲😂
5 分鐘 (堂食)
2019-10-29 481 瀏覽
服務員好親切 好關心你既需要離遠見到我皺眉 仲問我係咪怕生得濟(因為我叫3成熟)有少少受寵若驚當時實在趕時間 食左少少排就要走佢地主動問我洗唔洗打包環境好好 有情調黑糖包好味 夠熱沙律菜新鮮 個牛排都唔錯 如果我堂食個種夠時間鋸埋實感受到更多Btw沙冰唔好用紙飲筒 真係想環保就不鏽鋼啦個飲筒淋左 攪唔郁杯沙冰
服務員好親切 好關心你既需要
離遠見到我皺眉 仲問我係咪怕生得濟
(因為我叫3成熟)
有少少受寵若驚

Btw沙冰唔好用紙飲筒 真係想環保就不鏽鋼啦
個飲筒淋左 攪唔郁杯沙冰
2019-10-23
2019-10-26 526 瀏覽
三口子食晚餐環境方面餐廳闊落 都坐得舒服而且係親子友善餐廳會為小朋友提供畫具 值得欣賞食物質素方面味道賣相整體上我哋都好滿意我哋最鍾意佢嘅黑糖麵包每次嚟呢都要再encore佢個麵包出面好難食得到因為呢好柔軟又唔會太甜價錢方面我哋會覺得值回票價所以呢間餐廳我哋都會想去我哋覺得最抵呢就係佢下午茶嘅時候但係下午茶時間呢好似三點開始如果可以早少少就好啦所以多數我哋都會食午餐或者晚餐另外如果鍾意食醃制小菜嘅朋友呢間餐廳都做得唔錯 例如佢個番茄仔同埋醃生菜 當時我都會食晒
三口子食晚餐

我哋覺得最抵呢就係佢下午茶嘅時候
但係下午茶時間呢好似三點開始
如果可以早少少就好啦
所以多數我哋都會食午餐或者晚餐

今日下晝買左飛係德福睇戲,睇戲之後肚仔有啲餓就揾左呢間食,因為見ig有好多人都話outback個黑糖麵包好好食,見下午茶平平地就入左去。首先黎到既食物係當然係:黑糖麵包🥖 雖然係下午茶時段,但係由於我同有人嗌左一款大menu既食物,所以免費包埋一條比我地,都等左十分鐘以上先有,係無催單之下,店員都好有禮貌同我地講唔好意思要等多陣,上到枱,唔係話好熱,微暖,食落口感好好,揸埋啲牛油更加好味!香辣燒蝦飯🍤 第二樣上枱係呢個飯,望落去似炒飯,食落啲蝦雖然唔係好辣,不過幾好食,飯上面有啲脆卜卜貌似蘿蔔絲既野,無咩特別味道,個飯就正常發揮。燒肉醬味豬肋骨🥩 呢個要特別提一提佢個汁偏酸,我個人唔太鍾意呢點,之後要讚既係佢啲肉質幾冧,好好咬牙,最後係佢跟餐個薯條,連埋薯皮的,好好食👍🏻招牌墨西哥牛肉粟米脆片🌽呢個係大menu散叫的,可惜佢上到枱暖暖地然後係完全唔脆😕味道方面都麻麻,最失望係呢款食物。最後奇怪既係,明明下午茶時段,無乜人,而且都有好幾張空枱,又無人執,無人帶位(有人企係reception位),都要等左10分鐘以上先得入座。

首先黎到既食物係當然係:

黑糖麵包🥖

香辣燒蝦飯🍤

燒肉醬味豬肋骨🥩

招牌墨西哥牛肉粟米脆片🌽

2019-10-03 612 瀏覽
一個人都可以食得浪漫一個人食西式餐廳下午時間來 比較少人 唔洗book位~叫左bbq豬仔骨,黑糖味既法包豬仔骨大大件而且燒烤味濃郁薯角外脆內軟黑糖麵包第一次食~真係好好味道餐廳員工都主動下單態度唔錯因為自己一個人食唔到太多所以牛扒無試到 唯有下次再食過吧~
一個人都可以食得浪漫

一個人食西式餐廳
下午時間來 比較少人 唔洗book位~
叫左bbq豬仔骨,黑糖味既法包
豬仔骨大大件而且燒烤味濃郁
薯角外脆內軟
黑糖麵包第一次食~
真係好好味道

餐廳員工都主動下單
態度唔錯
因為自己一個人食唔到太多
所以牛扒無試到
唯有下次再食過吧~
黑糖法包
2019-09-27
2019-09-29 832 瀏覽
一直都覺得Outback價錢同一般西餐廳價錢相若,但質素幾有保証,野食又大大碟,今次同屋企人尼到九龍灣尼間分店試下佢promote既套餐。只要在星期一至四用匯豐信用卡簽帳都可以享受好正既優惠。我地叫左個美國頂級斧頭扒套餐,原價係HKD 1838,而家只係需要HKD 1286,足足平左三分一。個餐牌寫係for 4至5人食,我地叫多左個Ribs食已經好飽。一開始叫左幾杯happy hour野飲,因爲尼個套餐所以全部飲品都有七折,又抵左。首先尼左任食既黑糖麥包同凱撒沙律,大大碟,幾開胃。主菜既美國頂級斧頭扒真係好大塊,三十幾安士,咁大班人分岩岩好食個夠!我冇落鹽食已經覺得好夠味,五成熟唔硬又冇根,好香口。烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤係有四款小食,岩岩好每人一件,雞搥既味道最香濃再特岀。最後係燒雞肉芝士夾餅同埋雞肉拼燒蝦寬麵,可以揀另一款意粉,不過我會推介我揀既尼一款,因爲真係性價比幾高,我個人尼講唔太食得辣,雖然尼碟意粉有d辣不過我都好鐘意,個汁好野味d蝦又爽脆!最後加既Ribs其實可以唔洗叫,因爲已經好飽。

首先尼左任食既黑糖麥包同凱撒沙律,大大碟,幾開胃。

2019-09-22 980 瀏覽
有時lunch想食好啲都會諗起outback, 除左因爲佢既黑糖麵包外,main course 都好多選擇,而且味道都唔錯!今日同同事黎食,建議預先book 定位,因為有時lunch time 都幾多人,就算book 左都要等一陣先入得。因為太多選擇,樣樣都好似好好味咁,所以同同事share唔同既主菜黎食。lunch會有set, 包左麵包、餐湯同飲品黑糖麵包暖暖地,而且好鬆軟,配埋忌廉牛油,簡直無得輸!最重要可以無限添加!餐湯係番茄湯,味道濃郁,沙律菜都幾多。燒豬肋骨係每次黎都必點,豬肋骨大條,燒得香口,但又唔會太乾,肉質仲好juicy,而且BBQ醬入晒味!燒雞無想像中好食,雖然外皮燒得香口,但肉質有啲嚡,唔嫩滑。漢堡不過不失,啲薯條好食,外脆內軟,而且有啲黐住薯仔皮,更香口!帶子鮮甜,但配埋煙肉食有啲唔夾,多咗啲肥膩嘅感覺。飯有少少辣辣地,個汁好creamy但偏膩,自己一個一定食唔晒!黑毛豬非常厚,但一啲都唔靭,好嫩滑,啲肉肥瘦適中,好味!依家午市黎食仲可以儲印仔,食一個set就有一個印,儲滿八個就免費送一個set,好抵食!

lunch會有set, 包左麵包、餐湯同飲品
黑糖麵包

餐湯係番茄湯,味道濃郁,沙律菜都幾多。
燒肉醬味豬肋骨

燒肉醬味烤雞

燒雞無想像中好食,雖然外皮燒得香口,但肉質有啲嚡,唔嫩滑。
澳坊芝士漢堡

烤美國帶子白汁燴飯

燒加拿大有骨黑毛豬扒

黑毛豬非常厚,但一啲都唔靭,好嫩滑,啲肉肥瘦適中,好味!
午餐
黑糖麵包
燒肉醬味豬肋骨
燒加拿大有骨黑毛豬扒
2019-09-20 394 瀏覽
Happy Friday!!! 今日同同事去左食個豐富既lunch,我地揀左去Outback食。去到門口好多人等位,好彩book左枱,吾係要等位。我地分別叫左Ribs同Scallop Risotto,每個lunch set都會跟一個餐包、餐湯同沙律。個餐廳好creamy好好飲,湯入面有粟米粒。餐包好特別,係Outback自家製黑糖餐包,仲可以無限添加。黑糖餐包值得推介,好軟熟,有少少甜味,加埋d淡忌廉無得頂!等左一陣個Ribs到左,有野食啦!個Ribs焗到好軟,一切肉同骨就分離,d肉好入味,好香BBQ醬。個Risotto就等得有d內,個Ribs都就黎食哂都仲未到。我地餓到食到一半先記得影相,但個飯好好好好食,好creamy。帶子以串燒形式放係飯上上碟,但我地唔太中意佢用煙肉卷住帶子。

Ribs  with  BBQ  sauce
Scallop  Risotto

Ribs  with  BBQ  sauce
Scallop  Risotto
2019-09-15 477 瀏覽
朋友一直想試outback,今晚終於約到一齊食!7點幾嚟到唔洗點等位,入嚟落完order就會拎份黑糖包俾你。果然名不虛傳,熱辣辣食加埋啲whipped butter真係好好味,仲可以refill添,真係為咗個黑糖包都可以再嚟。嘢食方面嗌咗個combo,入面有份肉眼同ribs,牛扒嗌5成熟啱啱好,ribs反而冇想像中入味,有少少失望。另外仲嗌咗個risotto,呢個係另外值得推介嘅嘢食,啲汁煮到收得啱啱好,令到啲意大利飯入味得嚟又唔會淋哂,仲要有好足料嘅芝士,食到好滿足!雖然睇menu價錢唔平,但因為啲嘢食好大份,我地三個人嗌咗兩個main course都食唔哂,所以除返都係每人百幾,我就覺得都抵食㗎😉
2019-09-10 657 瀏覽
這裡享受休閒午餐之選,無論是氣氛環境座位,都很舒適😌原打算星期日來到吃個下午茶,發現星期六日下午茶時間3時才開始,也嚐嚐午餐吧☺️前菜有蘑菇湯,沙律和黑糖包。蘑菇湯味道濃郁😋聽說黑糖包來到outback必吃的!配搭雪糕般的牛油,牛油帶有濃郁的奶香味,塗在黑糖包上,香氣慢慢散發出來,黑糖包帶有微甜,而且很飽肚☺️燒雞肉芝士夾餅 $108餡料有雞肉絲,蘑菇,煙肉和芝士,配搭蜜糖吉士醬和薯條茄汁😍薯條脆卜卜,放著也不會很快變至軟身,很厲害的薯條啊🤣🍟燒蝦凱薩沙律 $108主要是燒蝦,羅馬生菜和麵包糠🥳燒蝦烤得剛剛好,味道香而肉質滑,配搭清新的羅馬生菜🥬.❤️mylittle score: 8 🌺❣️Will I be back? 80%

前菜有蘑菇湯,沙律和黑糖包。
蘑菇湯味道濃郁😋

燒雞肉芝士肉餅
燒蝦凱薩沙律
  • 黑糖包
2019-09-07 6390 瀏覽
今日心思思想出外吃午飯,本來和一班同事去麥記食包,誰知另一位同事引我去這間店,叫我未試下就要試下先得。我又好想去吃,所以就賣甩了我一班同事,和另外兩位同事去了這間店食西餐。我們等了十分鐘左右就可以入座,入面地方好大,還有很多食客在內。其實裡面還有一些位,但可能應乎一些已經訂枱的食客吧。我們看了又看,終於點了三個午餐。午餐未來時,侍應會端上一客麵包給食客,麵包還暖暖的,入口軟熟,還可以加一些牛油一起食用。午餐除了主菜,還有湯,沙律,麵包,飲品。湯是粟米忌廉湯,入口都好濃粟米味,幾creamy。沙律夠新鮮,份量都適中,唔會太多或太少。其中一位同事的主菜到,他選了一客燒加拿大有骨黑毛豬扒,賣相很吸引,厚厚的黑毛豬,味道好濃的豬味,因為這裡的黑毛豬是食素食,所以可以不用全熟也可以食用,但我同事始終都對不熟的豬有一點顧忌,所以都是選了全熟,還好,雖然全熟,因為豬扒很厚,所以就算全熟也不會覺得鞋,加上燒汁就梗香。黑毛豬扒下還有炒飯,總份量都不少,炒飯味道有點淡,但豬扒配炒飯也時午餐的最佳配搭。我就要了一個燒肉醬味烤雞,上碟是有半隻烤雞,烤雞下有炒飯襯托,烤雞雖然燒得算靚,但味道一般,入面雞肉不嫰滑

我就要了一個燒肉醬味烤雞,上碟是有半隻烤雞,烤雞下有炒飯襯托,烤雞雖然燒得算靚,但味道一般,入面雞肉不嫰滑,個食物質素不是我預期中那麼好。

另一位同事選了一客燒肉醬味豬肋骨,它配上了薯條和一些紫洋蔥,豬肋骨都有八條骨濶,但骨多肉少,味道還可以,不過如果這個價錢都還食得過。

同事叫了一杯咖啡,他說自己沖的還好飲過它。

女同事的凍檸茶同平時餐廳有少少分別,它應該用上紅茶調製,味道濃一點,好飲一點。

我就要了一杯熱檸茶,他們的熱檸茶是用上茶包,再加檸檬,不過茶包的茶味都算香。

這間店我未試過,今次光顧了一次,感覺好一般,沒有驚喜,價錢方面,午餐要用上百多元都還算頗貴的,又不是我的預期中好食,如果是晚餐感覺會好一些。
2019-08-28
10 分鐘 (堂食)
2019-08-09 1992 瀏覽
今年父親節我地揀左食outback可能係父親節關係所以d menu都少左選擇不過都無所謂啦雖然我地只係得4個人但係我地一眼就睇中呢個斧頭排的set了!一開始點少得呢度出名既黑糖麵包呢仲要係無限refill的食得落可以係咁食(不過我地食唔到, 所以無加到呢~~)salad - 菜非常新鮮!雞 - 好熱氣芝士薯條 - 好正!!! 有拉絲的效果架!pasta - 為唔食牛的家人點的芝士pancake - 好"溜"但係熱辣辣食係好好食架!反面我地麻麻地佢隔離既蕃薯條今日既主角 - Tomahawk Steak由個waiter行過黎已經見所有人望住因為好大碟, 好香~切之後佢會放喺我地前面比我地望一望(同埋比相機食一食先)跟住佢地會有人放喺隔離幫我地切埋有埋waiter對手大家可以估計到幾大碟喇!!hahahaha真係好。好。味。呀!我地雖然都好飽, 但係仲係覺得唔夠!因為一人都係得2舊咋!我地一路食一路諗單點呢個排都幾貴!因為over一千蚊(好似)即係我地最食一條都over $100-$200其實又好似唔係好抵outback就一定會再去既不過唔知仲會唔會捨得再點呢個set呢?
今年父親節
我地揀左食outback
可能係父親節關係
所以d menu都少左選擇
不過都無所謂啦
雖然我地只係得4個人
但係我地一眼就睇中呢個斧頭排的set了!

一開始點少得呢度出名既黑糖麵包呢
仲要係無限refill的
食得落可以係咁食
(不過我地食唔到, 所以無加到呢~~)

salad - 菜非常新鮮!

雞 - 好熱氣
芝士薯條 - 好正!!! 有拉絲的效果架!

pasta - 為唔食牛的家人點的

芝士pancake - 好"溜"
但係熱辣辣食係好好食架!
反面我地麻麻地佢隔離既蕃薯條

今日既主角 - Tomahawk Steak
由個waiter行過黎已經見所有人望住
因為好大碟, 好香~

切之後佢會放喺我地前面比我地望一望
(同埋比相機食一食先)

跟住佢地會有人放喺隔離
幫我地切埋
有埋waiter對手
大家可以估計到幾大碟喇!!
hahahaha
tomahawk Steak

真係好。好。味。呀!
我地雖然都好飽, 但係仲係覺得唔夠!
因為一人都係得2舊咋!
我地一路食一路諗
單點呢個排都幾貴!
因為over一千蚊(好似)
即係我地最食一條都over $100-$200
其實又好似唔係好抵

outback就一定會再去既
不過唔知仲會唔會捨得再點呢個set呢?
慶祝紀念
父親節
2019-07-28 1928 瀏覽
一行10人,見HSBC 信用卡有優惠,所以叫左個斧頭扒4-5人餐。另外我地再order左兩個意粉,炸洋蔥,炸蘑菇,一份西冷扒,個餐有是日餐湯,黑糖麵包,凱撒沙律,烤肋骨雞搥芝士薯條拼盤,燒雞肉芝士夾餅,,雞肉拼燒蝦寬面,主角:美國頂級斧頭扒(35安士)。黑糖麵包可以任食,配藍芝士醬簡直係絕配👍🏻燒雞肉芝士夾餅意外地好食喎。平時見到都無諗過會order,食完變左我的必食之選。雞肉燒蝦闊面有點微辣,蝦好彈牙,好味道🤤斧頭扒叫左5成熟,可能生左少少,有點un ,如果7成熟應該會好食好多......炸洋蔥,炸蘑菇係必食推介!西冷扒仲好食過斧頭扒。最後我地order得太多野,食到個肚就黎爆炸😆😆

黑糖麵包可以任食,配藍芝士醬簡直係絕配👍🏻

雞肉燒蝦闊面有點微辣,蝦好彈牙,好味道🤤

炸洋蔥,炸蘑菇係必食推介!

西冷扒仲好食過斧頭扒。

最後我地order得太多野,食到個肚就黎爆炸😆😆

• 炸洋蔥
  • 炸蘑菇
2019-07-25 1023 瀏覽
今天上班中間來試試這家一直都想嘗試的店,因為看到那個洋蔥廣告一直都覺得好誘人,今天試了覺得還可以,另外嘗試了小食拼盤,炸雞腿和排骨味道都還不錯,西式面味道淡,但是也還可以吧
2019-07-08 1829 瀏覽
引人入口洋蔥花-Outback.📍#洋蔥花球 ($86)鎮店之寶,一直好怕食洋蔥,因為果陣味太勁,但呢個洋蔥花相反,超好食,一個人食一個都得。📍#混醬芝士薯條($56)芝士薯條一直係邪惡的皇牌,除左本身一起炸的芝士仲配有芝士醬,企圖以芝士包圍薯條。📍#12安士肉眼配焗薯及特色雞味飯($328)牛味非常重,好好食,加上兩個出色的aide dishes.味道:6.5/10回頭:7/10(因為朋友會員有折)
引人入口洋蔥花-Outback
📍#洋蔥花球 ($86)
📍#混醬芝士薯條($56)
📍#12安士肉眼配焗薯及特色雞味飯($328)
牛味非常重,好好食,加上兩個出色的aide dishes
味道:6.5/10
回頭:7/10(因為朋友會員有折)
2019-06-26