2021-01-02 1112 瀏覽
光顧Outback的次數不算多,第一次吃點過牛扒,但印象不深。然後幾次因為和幾個朋友點菜都是點一些可以多人分享和飽肚的菜式,有了outback大件夾抵的形象。尤其set lunch只是百幾元一大碟,很划算!醬燒豬肋骨配薯條$238(dinner)😋😋😋他的豬肋骨出名腍,啱晒無牙婆食!但唔係間間分店都畀足夠嘅醬,黃埔呢間,少少孤寒,但依然可口。燒雞肉芝士夾餅配薯條$118(dinner)😋😋😋😋雖然睇menu嘅時候未必會覺得佢好顯眼,但酸甜汁夾埋個餅,連埋溶晒嘅芝士,又真係幾好味,而且好飽肚。忌廉汁大蝦青豆意大利飯(約$148)❌❌❌❌❌個名同價錢我都唔太記得,因為唔好食!黑椒超級多,應該多過啲飯。加上大量青豆入饌,雖然青豆味不是很出,但整體真的不okay!千祈唔好點!順帶一提,黃埔分店員工都不錯,主動幫客人,而且有服務意識。

醬燒豬肋骨配薯條

醬燒豬肋骨配薯條$238(dinner)
😋😋😋

燒雞肉芝士夾餅配薯條

燒雞肉芝士夾餅配薯條$118(dinner)
😋😋😋😋

忌廉汁大蝦青豆意大利飯

忌廉汁大蝦青豆意大利飯(約$148)
❌❌❌❌❌

順帶一提,黃埔分店員工都不錯,主動幫客人,而且有服務意識。
2020-12-28
醬燒豬肋骨配薯條
燒雞肉芝士夾餅配薯條
  • 醬燒豬肋骨
  • 燒雞肉芝士夾餅
2020-12-25 715 瀏覽
第一次食Outback and自己本身就係做西餐黎之前已經係open rice做過功課 見到好多好評結果.....牛柳扒肉霉 雞肉也如此...雞槌唔錯但係好鹹連薯條都係淋嘅唔脆...諗住今日過聖誕食餐好嘢 結果失望而歸😩😩😩總得來得個包、湯同凍檸茶好味有待改善
第一次食Outback and自己本身就係做西餐
黎之前已經係open rice做過功課 見到好多好評
結果.....牛柳扒肉霉 雞肉也如此...雞槌唔錯但係好鹹
總得來得個包、湯同凍檸茶好味

有待改善
2020-12-21 532 瀏覽
The menu on openrice app doesn't have enough information about the dishes. For customers with dietary restrictions should check carefully before ordering, need to call or check official website. In my case I ordered chicken quesadillas and it contained pieces of beacon, also the seafood dish "spicy shrimp rice" contains pieces of pork sausage. Unfortunately these ingredients are not mentioned and choosing by the name of the fish might not be accurate. Bad luck for me, hopefully this information can help.
2020-12-19
午餐
2020-11-26 654 瀏覽
一set 有漢堡 另外一個黑糖包 同餐湯 79蚊 定89蚊唔洗加一 用左open rice外賣自取既優惠不過要注意⚠️佢個menu 有d唔係57折有啲8折 例如牛扒 海鮮都有有得叫意粉🍝 有沙律自己roll down 慢慢睇個漢堡包足料 如果可以俾我再加芝士重正我自己就叫工人煎左個蛋自己再加薯條🍟唔係hea 果種 有薯仔🥔皮 好香味 我自己再加bbq 醬湯就一般 但7成滿 不過都了解外賣太滿會留晒出黎黑糖包唔記得影, 個包按下去會有彈性真西餐廳 一百蚊唔洗 , 覺得性價比高評:8/10

一set 有漢堡 另外一個黑糖包 同餐湯

我自己就叫工人煎左個蛋自己再加

薯條🍟唔係hea 果種 有薯仔🥔皮 好香味
我自己再加bbq 醬

湯就一般 但7成滿 不過都了解外賣太滿會留晒出黎

黑糖包唔記得影, 個包按下去會有彈性

真西餐廳 一百蚊唔洗 , 覺得性價比高

評:8/10

外賣自取
又要跟朋友吃飯聚一聚的時間,相約在黃埔的outback試一試,打電話想著訂位,點知話因疫情關係,不許訂枱,結果去到要等候15分鐘,稍為有點不高興。餐廳環境頗有西式浪漫情調,一直播放著現代流行歌曲,令人可以將一整日的辛勞和壓力放下。而且,餐廳也很著重防疫措施,出入每一次也要量體溫,但略嫌太煩,因為廁所跟餐廳只有一小段距離,難道用完廁所就會發燒?這是不合埋,而且,服務員要客人量體溫時的態度不好,希望能改善。食物方面1. Fried shrooms ($68) (9/10)2. Steak and ribs pepper sauce ($368) (7/10)4. iced lemon tea ($32) (8/10)先來了炸磨菇,果然是一個精緻的菜式,一粒粒磨菇披上一層層的麵粉,感覺頗為新鮮,但略嫌有點熱氣。後來了肉眼扒和牛肋骨配黑椒汁,而且還可以點了兩個配菜,包括薯條和焗時蔬,肉眼扒點了5成熟,弄得不錯,煎得剛剛好,一咬下去,肉汁便立刻出來,喜歡吃肉的朋友絕對不能錯過。另一主菜牛肋骨,相對地就不甚了了,肉質鬆散,而且醬汁不太濃味,提升不了味道。後來了凍檸檬茶,原來是可以添飲的,結果先後點

餐廳環境

食物方面
1. Fried shrooms ($68) (9/10)

Fried shrooms

Steak and ribs pepper sauce

後來了凍檸檬茶,原來是可以添飲的,結果先後點了兩杯,除返開$16一杯,跟茶餐廳差不多。
日期:2020.10.30
2020-10-30
Fried shrooms
2020-10-11 765 瀏覽
可能疫情關係,星期六下午2:30-5:00PM午餐買三送一,但都唔爆!一向覺得尼間餐廳食物質素唔差午餐包黑糖麵包,湯及餐茶(汽水/咖啡/檸茶)!最重要系麵包及飲品可以無限添食/飲!系同朋友飯聚傾偈嘅好地方!要讃吓佢哋,你未叫嘢食!佢已經自動自覺送上碟黑糖麵包!一啲都唔孤寒
2020-10-10
下午茶
中秋前夕 同同事們到黃埔 食呢間餐廳做午餐,等左10分鐘左右便可入座,落單後15分鐘就有得食。牛扒同事叫左個5成熟牛扒,黎到個外形好似幾好,我試左一塊,食落一般,偏硬,應該有7-8成熟,食落無咩肉汁,比較乾身。燒雞肉芝士夾餅夾餅,食落口感幾豐富,芝士同雞肉味幾夾。澳坊芝士漢堡我本人叫左一個芝士漢堡,漢堡食落好乾,肉扒無咩味,說實話 大型連鎖M之頭果間都比佢好食。食完 諗住埋單走 趕住番工 叫左一個侍應 埋單 佢行埋部機度 碌佢張員工卡督兩督就行開左 我地繼續等 5分鐘後佢再行過 我再同佢講 (唔好意思 點解埋單咁耐既)佢扮聽唔到又行開左 再等多5分鐘 已經兩點 我地叫左另一位侍應 佢兩分鐘已經完成結帳手續總結食物一般 員工既服務態度會影響客人整個餐飲體驗。

牛扒

燒雞肉芝士夾餅
夾餅,食落口感幾豐富,芝士同雞肉味幾夾。

澳坊芝士漢堡

總結
食物一般 員工既服務態度會影響客人整個餐飲體驗。
2020-09-30
10 分鐘 (堂食)
2020-07-26 1582 瀏覽
今日午飯時段,四周已在排隊的情況下,見冇長龍就試一試,可能一直認為此店走高消費路線,看了餐牌,午餐都是百零蚊,所以感覺良好,叫了烤雞及豬肋條,本來想叫豬扒,可惜冇貨。先來沙律跟湯,粟米忌廉湯比想像中好,粒粒粟米,湯或許有份煙肉味。沙律反而冇特別,黑糖麵包真係等咗好耐,由於只有一個,咁當然要refill 啦,半隻烤雞,加上配菜,雞下面有炒飯,好豐富呢!豬肋條加上薯條及配菜。其實我覺得配菜及炒飯都好食,反而雞就老咗,特別係雞胸,最好食係個汁,有D辣味,點薯條好好食。豬肋條個醬或許同雞汁一樣,所以係個汁好食。最後叫了檸茶,好豐富及滿足的一餐。
2020-07-25
午餐
2020-07-21 831 瀏覽
一向都好鐘意食outback,見佢搞外賣半價,立即去買,昨天於openrice落order,晚上19:30攞,(返屋企只是10分鐘)個外賣攞到返屋企,全部野都係凍既,黑糖包硬既,成個漢堡包都凍,塊芝士都唔識溶, 薯條係淋既,(叫麥記一定好食过佢),個意粉有小小微溫,但都是硬,食得好唔開心,雖然半價,但都希望外賣可以做好d
2020-05-21 1705 瀏覽
今日同朋友去鋸扒,於是就係黃埔呢到食outback。咁我地三個人就各自點左個扒,同兩份小食,炸薯條,炸菇(唔記得名了)原本諗住點慢煮肉眼扒,不過侍應話無,唯有點精選肉眼扒,五成熟。塊扒都算大份,佢好似係跟g數,我唔記得左幾多g了, 味道就一般般,唔算係特別好食,而呢個3百幾蚊,另外就有跟湯同麵包,再可以比你揀兩款小食,我就點左個飯同甜薯。整體感覺,其實可能我自己比較鐘意有塊板去鋸,咁樣有feel d,而三百幾雖然跟左湯同小食,但就因為唔算特別好食,又唔覺得係扺食,對著於我黎講可能都係會去返果d自助石板燒可能會更岩我,一黎以價格黎定斷,一定係果.d扺。以上純粹係我個人意見黎。而其實佢都會有d餐,只係唔合適我地先無叫,怎說都好佢地都算係高級扒餐廳,餐廳環境,衛生,及服務都有一定既保證同水準。但我粗人一個,評論就只係覺得佢貴,味道又一般般,唔扺食,for me 食返平野就ok喇PS:始終都係因為無得試慢煮肉眼以耿耿於懷
今日同朋友去鋸扒,於是就係黃埔呢到食outback。

以上純粹係我個人意見黎。

PS:始終都係因為無得試慢煮肉眼以耿耿於懷

2020-04-01 1472 瀏覽
來到Outback 午餐,叫了三個lunch Set。先來一個招牌黑糖麵包。一如以往,黑糖麵包是Outback 最好食的食物,麵包烘得熱辣辣,入口鬆軟,而且散發啖啖黑糖香味。加上淡忌廉,口感creamy,令到味道更有層次。然後便送上跟餐的沙律及粟米忌廉湯。沙律味道清新,正正常常。粟米忌廉湯不夠熱,甚至可以說得上是凍,喝了幾口便不再喝了。然後便陸續上主菜。1) 燒肉醬味豬肋骨: 大份,肉質鬆軟,不老,唯味道過鹹。2) 燒盲鰽魚柳:邊皮煎得頗脆,不過魚不夠滑,而且有點腥,加上檸檬汁略為轉好。3) 植物肉漢堡 Impossible Burger: 第一次吃impossible meat ,植物肉的口感頗像牛肉,而且亦有調味,不過最大分別是以牛肉製的漢堡會有肉汁,而植物肉就比較乾身。整體感覺像用豆腐皮造成的漢堡。餐飲點了檸樂,不用加錢,不過可樂唔夠氣。整體來說,Outback 的午餐質素比上不足,比下有餘,但以約130 一個餐的價錢來說,會有更好的選擺,起碼,餐湯會是熱的。
來到Outback 午餐,叫了三個lunch Set。
然後便送上跟餐的沙律及粟米忌廉湯。
沙律味道清新,正正常常。
粟米忌廉湯不夠熱,甚至可以說得上是凍,喝了幾口便不再喝了。
沙律及粟米忌廉湯

然後便陸續上主菜。
1) 燒肉醬味豬肋骨: 大份,肉質鬆軟,不老,唯味道過鹹。
燒肉醬味豬肋骨

燒盲鰽魚柳

植物肉漢堡 Impossible Burger

餐飲點了檸樂,不用加錢,不過可樂唔夠氣。
凍檸樂

2020-03-25
植物肉漢堡 Impossible Burger
2020-03-29 731 瀏覽
Outback的黑糖麵包非常有名,本人亦是麵包控,一直都好鍾意呢度嘅麵包,甚至會外賣拎走。今日午餐食咗佢嘅白汁意粉,包一杯飲品,雖然都要接近$100 ,但係午市套餐都會有麵包食所以我覺得都唔錯。
2020-03-13 675 瀏覽
Lunch時間揾食,同行朋友已經講咗好多次想食outback,咁就outback啦餐廳都有一半嘅座位坐滿左喇,侍應安排左我哋坐嘅位置隔離枱冇人嘅🤗👍🏻坐得鬆動少少安全啲嘛我地都係揀lunch set先上咗每人一個沙律加餐湯沙律不過不失,佢係加沙律醬嗰種個湯就好好飲喇,好香濃好甜呢個應該係黑糖包,軟林林嗰款,都幾好食!但我自己本人鍾意食口感硬d嗰款,好難服侍我呢個黑毛豬-7成! 仲見到有少少粉紅色嘅肉,食落口好香嫩,食晒成塊肉簡直飽到上心口😂佢仲跟咗少少飯,個飯都好好食,唔小心食晒成個!朋友揀咗個蝦炒飯,賣相都OK,都有好多隻蝦,聽佢講個飯都炒得好香餐飲我哋叫咗凍咖啡凍奶茶大杯到一個點😂好抵飲我好似飲咗一半已經飲唔晒建議大家一落咗餐就叫埋餐飲,一邊食一邊飲可能會飲得晒😬我食完個餐先叫已經飲唔落幾多

我地都係揀lunch set

先上咗每人一個沙律加餐湯
沙律不過不失,佢係加沙律醬嗰種
個湯就好好飲喇,好香濃好甜

呢個應該係黑糖包,軟林林嗰款,都幾好食!
但我自己本人鍾意食口感硬d嗰款,好難服侍

佢仲跟咗少少飯,個飯都好好食,唔小心食晒成個!

餐飲我哋叫咗凍咖啡凍奶茶
大杯到一個點😂好抵飲
我好似飲咗一半已經飲唔晒

2020-01-22 717 瀏覽
自從公司附近冇咗間outback,已經好耐冇食過喇,嚟開黃埔,朋友帶咗我嚟食個late lunch。由於已過繁忙時間,呢間鋪又相對比較大,我地兩個人都被安排坐4人卡位,坐得好闊落。見仲有套餐叫,就叫咗2個餐,分別係香辣燒蝦飯同一個burger。餐湯係忌廉洋蔥湯,配上佢嘅招牌黑糖麵包,以前就已經好鍾意食佢個黑糖麵包,麵包軟熟,甜度適中。香辣燒蝦飯有4隻已經剝咗殼嘅蝦,唔算太辣,不過飯唔夠乾身。澳坊芝士漢堡呢個比較普通,漢堡扒太乾,薯條反而好食,炸得脆口唔淋。

香辣燒蝦飯
有4隻已經剝咗殼嘅蝦,唔算太辣,不過飯唔夠乾身。

澳坊芝士漢堡
呢個比較普通,漢堡扒太乾,薯條反而好食,炸得脆口唔淋。
2020-01-04 610 瀏覽
元旦日午餐約了朋友到黃埔食飯,這陣子喜愛上一間美式連鎖餐廳outback ,steakhouse,所以午餐又選擇去了黃埔分店。這店子非常闊落,裝飾佈置高雅舒服,座位空間感十足。🍴招牌黑糖麵包鬆軟好味,黑糖健康可口。😁🍴餐湯是忌廉洋蔥薯仔湯,配同新鮮沙律菜,我全部吃清,一點都沒有浪費。🍴主菜方面我點了燒肉醬味豬肋骨 $128我對全肉類沒太多興趣,豬肋骨排骨多帶點肉食起來比較甘香,這份燒肉醬味豬肋骨燒肉醬甜香入味,豬肋骨就未夠腍有點鞋口。🍴小鬼的豬肉醬味燒春雞 $108通常燒春雞大部份都較為粗鞋,這店卻出奇做得好味,雞胸位竟是軟腍帶汁香滋味喎。😋👍主菜後當然是要來一杯齋啡,香濃味甘屬靚豆。

這店子非常闊落,裝飾佈置高雅舒服,座位空間感十足。

🍴招牌黑糖麵包
鬆軟好味,黑糖健康可口。😁

🍴主菜方面我點了燒肉醬味豬肋骨 $128

🍴小鬼的豬肉醬味燒春雞 $108

主菜後當然是要來一杯齋啡,香濃味甘屬靚豆。
2020-01-01