2019-11-03 1471 瀏覽
同屋企人朋友都係outback嘅fans,所以得閒就會食吓🤤但一直都未試過呢個慢煮牛扒,因為佢嘅賣點就係:生勾勾又入得口!仲要逢星期五,六,日先有得食到!但屋企人就唔太好咁rare,所以一直未有機會嚐到😢難得今次同行朋友都好食得咁rare嘅牛,就一齊試吓!🤤一試都返唔到轉頭,因為真係好好食!😭好嫩口,又唔會話好un口,食落去好有牛味,好似茹毛飲緊血咁🤣 平時嗌薯菜都一定嗌甜薯,因為都好好食🥺入口即溶🥺重點係,半年前申請咗做黑卡會員,張單有8折^_^ 兩個人食咗3碟野(仲有兜意粉無影到☹️)同2杯野飲都係人均$170左右😛😛

仲要逢星期五,六,日先有得食到!
但屋企人就唔太好咁rare,所以一直未有機會嚐到😢
難得今次同行朋友都好食得咁rare嘅牛,就一齊試吓!🤤

一試都返唔到轉頭,因為真係好好食!😭
平時嗌薯菜都一定嗌甜薯,因為都好好食🥺入口即溶🥺

芝士薯條
黑糖麵包!!
芝士薯條
黑糖麵包!!
2019-10-12 1383 瀏覽
慶祝生日所以去左outback食😁😁😁唔洗講啦,黑糖麵包兩個,唔該~~~佢而家個cream雪得硬左,好難點得多d,個包當然依然好食😇因為有優惠,所以嗌左個set,有沙律,意粉,扒,甜品就睇你加唔加錢。因為生日當日就可以送一個Cheese cake😉😉其實食過幾次凱撒沙律,outback堅係最好味咼😯😯佢加埋d芝士係加承左。個黑松露磨菇湯幾有驚喜,因為好重洋蔥味,好味😋😋個蝦寬意粉,個汁好好味,但d芝士太多,同好咸,變相差左d。個扒嗌半成熟幾岩岩好,因為黎到仲會辣一辣佢,再熟d,所以嗌得太熟會好靭。龍蝦ok好味,以為烤到好干,原來唔係,都好juicy😌😌襯有折,嗌左杯蘋果酒😊,好正丫,蘋果酒好味😇😇😇PREFECT~~~~~😈😈
慶祝生日所以去左outback食😁😁😁

因為生日當日就可以送一個Cheese cake😉😉

個黑松露磨菇湯幾有驚喜,因為好重洋蔥味,好味😋😋

個蝦寬意粉,個汁好好味,但d芝士太多,同好咸,變相差左d。

龍蝦ok好味,以為烤到好干,原來唔係,都好juicy😌😌

襯有折,嗌左杯蘋果酒😊,好正丫,蘋果酒好味😇😇😇
PREFECT~~~~~😈😈
2019-09-13 1768 瀏覽
價錢:$100-218(要再加一)比起晚餐,午餐係掋食d既!推薦魚同牛,份量適中個魚配埋d蕃茄飯,酸酸地,幾好食個牛 我叫左5成熟,完美!前菜幾豐富(如圖)唯獨係呢間荃灣分店,係我遇過最差服務嘅outback!
價錢:$100-218(要再加一)
比起晚餐,午餐係掋食d既!
推薦魚同牛,份量適中
個魚配埋d蕃茄飯,酸酸地,幾好食
個牛 我叫左5成熟,完美!
前菜幾豐富(如圖)
唯獨係呢間荃灣分店,
係我遇過最差服務嘅outback!
1K
2019-09-04 1131 瀏覽
讚:1. 黎呢度食既並唔係味道,而係安心,印象中成個商場啲鋪都變過晒,係得呢間無變過,最得人驚係連餐牌都無變過,午餐、晚餐永遠都係果啲野食,連餐湯都無乜點變過!餐前麵包永遠都係黑麥糖麵包,味道亦無乜點變,不嬲都幾好味2. 要叫漢堡,足料,薯條高質,熱辣辣脆卜卜彈:1. 除左漢堡,其他都唔得,意粉愈黎愈差,飯好難食,牛油味超重
讚:

2. 要叫漢堡,足料,薯條高質,熱辣辣脆卜卜

彈:
2019-08-21 1279 瀏覽
睇戲前趕住食嘢,所以去outback買外賣,然後去戲院前面個草地野餐。諗住快食,叫咗個香芒燒雞肉沙律同香脆薯條混芝士。香芒燒雞肉沙律好好味喎!燒雞肉分開上,雞肉睇相好似好鞋口,但係其實咬落去質地係幼嫩,而且有少少肉汁。沙律汁味道似千島醬,同啲菜好夾。大部份沙律菜都好新鮮,芒果都係甜嘅,有青瓜、蕃茄、粟米等等。沙律上面仲加咗少少薯片,口感超豐富👍🏻 完全食得到蔬菜嘅鮮甜味,而且配搭都好夾喎,雖然價錢有少少貴,如果去餐廳食,連埋加一都要接近$200,但係呢個質素出面都好難食到,所以都推介大家食!香脆薯條混芝士好大份,起碼有兩個薯仔,芝士都幾足料,用咗三款芝士,不過可能時間耐咗所以已經硬返,好難解體😆薯條炸得比較淋,酸忌廉醬汁勁好味,瘋狂蘸,最後係啲汁唔夠食😆除咗黑糖包之外,終於有其他口碑之選可以推介俾大家啦!

除咗黑糖包之外,終於有其他口碑之選可以推介俾大家啦!
2019-08-04 1106 瀏覽
跟朋友去荃灣覓食,見outback嘅lunch menu都幾吸引,就入左去食~環境都幾舒適,一行6人坐一個長卡座都好寬敞~ 幾適合同朋友慢慢食傾下偈☺️我試左佢嘅燒豬肋骨配薯條,可能係繁忙時段,上菜比較慢...朋友都已經食左一半我嘅豬肋骨先到😳燒豬肋骨配薯條 ($118 加一)豬肋骨上用左燒烤醬,味道濃郁惹味,又唔會燒到啲肉質太乾身,唔錯!👍🏻薯條係新鮮炸好就上枱,熱辣辣特別好食~外脆內軟有薯味,配埋茄醬就perfect! 😋😋

燒豬肋骨配薯條

燒豬肋骨配薯條 ($118 加一)
燒豬肋骨配薯條
  • 燒豬肋骨
  • 薯條
2019-08-03 1081 瀏覽
一直以黎都有諗過食outback但就好似欠缺左一個理由!今次因為朋友生日 終於黎左呢間食扒我地嗌左二人海陸套餐 另外加左個扒外加野飲同埋甜品先講野飲 mango strawberry cider 真係唔錯嘅cocktail 另一杯應該係pineapple 嘅cocktail 個名唔記得 但一般般啦個包正如大家所講好香haha但為左個main course 唔敢食咁多xd個海陸套餐係匯豐信用卡優惠黎!!龍蝦尾真心出色 新鮮 而且唔會太熟加埋個扒 鎖得住晒啲肉汁感覺好好食🤤另外叫左一個扒,厚切黎不得了 肉汁非常濃厚 我係幾鐘意嘅因為好香haha但我朋友更加鐘意套餐個個扒 覺得冇咁濃味睇各人喜好啦呢啲加埋個雪糕甜品就真係perfect 池係一餐唔錯嘅生日餐haha
一直以黎都有諗過食outback
但就好似欠缺左一個理由!

今次因為朋友生日 終於黎左呢間食扒
我地嗌左二人海陸套餐 另外加左個扒外加野飲同埋甜品

個海陸套餐係匯豐信用卡優惠黎!!
龍蝦尾真心出色 新鮮 而且唔會太熟
加埋個扒 鎖得住晒啲肉汁
感覺好好食🤤

另外叫左一個扒,厚切黎
不得了 肉汁非常濃厚 我係幾鐘意嘅
因為好香haha
但我朋友更加鐘意套餐個個扒 覺得冇咁濃味
睇各人喜好啦呢啲

加埋個雪糕甜品就真係perfect 池
係一餐唔錯嘅生日餐haha

2019-07-31 906 瀏覽
第一次於下午茶時段去食outback, 終於有一次食outback係唔洗排隊....下午茶時段的outback係比較少人, 餐廳有一份恰當的寧靜....叫左兩份下午茶,分別係$72的豬肋骨同香辣雞槌,下午茶仲包兩杯飲品豬肋骨配薯條,薯條好香脆好好食!豬肋骨超大舊....香辣雞槌有成5件咁多,都幾好食,只係略嫌咸左少少!加$10就可以加條黑糖包餐飲品配咖啡,咖啡都唔錯!份量足夠,二人係食唔哂,加埋條包兩個人埋單都係$140,都算抵食啦!

豬肋骨配薯條,薯條好香脆好好食!豬肋骨超大舊....

香辣雞槌有成5件咁多,都幾好食,只係略嫌咸左少少!

加$10就可以加條黑糖包

餐飲品配咖啡,咖啡都唔錯!

下午茶
2019-07-30 707 瀏覽
上次同朋友食過之後,就愛上呢間餐廳喇......我個人黎講每次都最少食兩條黑糖包,仲要另外叫藍芝士醬,呢款藍芝士醬可以話係Secret Menu。因為唔係好多人知架咋🤫雞肉 拼 烤蝦寬麵濃濃的白汁,脆脆的麵包,有小朋友就可以叫你款意粉,我姪女食到舔舔脷😋炸薯條 配 煙肉芝士醬新鮮即炸的薯條,淋上香濃的煙肉芝士,只可以用非常好食黎形容👍🏻仲要食極都好似食唔完,最後食唔哂添🥴豬肋骨 拼 肉眼扒 配薯條 + 雞飯Ribs 的醬汁好味,肉質夠嫩滑肉眼扒7成熟,肉味好濃,但熟左少少所以有點鞋,下次叫5成熟應該會更好食第一次食雞飯,睇落唔似飯,食落無咩特別的味道。
上次同朋友食過之後,就愛上呢間餐廳喇......

雞肉 拼 烤蝦寬麵

炸薯條 配 煙肉芝士醬
仲要食極都好似食唔完,最後食唔哂添🥴

豬肋骨 拼 肉眼扒 配薯條 + 雞飯
Ribs 的醬汁好味,肉質夠嫩滑
第一次食雞飯,睇落唔似飯,食落無咩特別的味道。
2019-05-17
慶祝紀念
母親節
2019-07-30 456 瀏覽
咁啱在附近同仔仔影cake smash相,梗係要來愉景新城。新手媽媽必去之地,仔仔放電好去處。但真係唔知食乜好,我去時都差不多兩點幾,但好多餐廳都大排長龍。唯有搭lift上去搵野食,意外地發現outback 唔洗等位,仲有靚靚木製的BB椅比仔仔坐。成個high class左~ outback lunch set 好抵食~ 每次幫襯都必叫漢堡包薯條及据扒~ 最愛係黑糖麵包配上牛油,真係好好食~ 漢堡包係我至愛,塊漢堡扒juicy多汁新鮮好有牛味。另外outback牛扒都係絕好的,只係簡單煎好juicy 得黎質感非常好👍🏼~ 靚牛就係另捨不同,不會似茶餐廳那些醃到淋到已經唔知食乜咁~ 所以据扒都係鐘意幫襯outback。依間行緊環保飲管,雖然都支持環保,但用紙造的飲管就好快淋左~ 下次自己帶飲筒會飲得暢快一點~
2019-07-15 577 瀏覽
為咗新居就黎入伙 去咗愉景新城睇傢俬 睇完就去咗outback steakhouse食晚餐 最鍾意佢黑糖麵包任加唔嬲 牛扒選來自美國 揀咗七成熟嘅美國精選牛扒 肉汁豐富 炸蘑菇同芝士薯條亦相當有驚喜 海鮮意粉好入味 一個字正 有一個好滿意嘅晚餐 匯豐信用卡仲有折添
最鍾意佢黑糖麵包任加唔嬲
牛扒選來自美國 揀咗七成熟嘅美國精選牛扒 肉汁豐富
炸蘑菇同芝士薯條亦相當有驚喜
海鮮意粉好入味 一個字正 有一個好滿意嘅晚餐
匯豐信用卡仲有折添
2019-07-15 388 瀏覽
今次4個人食,點左凱撒沙律🥗味道不過不失,叫左較heavy 嘅食物,總要點返個沙律平衡一下。芝士薯條🍟必選小食之一炸蘑菇 第一次試,幾特別肉眼扒🥩每次尼都必點,肉質鮮嫩。海鮮意粉 口味不錯🤫🤫其實尼outback 我最中意係食佢個麵包🥖🥖今次人均消費HKD 230
今次4個人食,點左
芝士薯條🍟必選小食之一
炸蘑菇 第一次試,幾特別
肉眼扒🥩每次尼都必點,肉質鮮嫩。
海鮮意粉 口味不錯
🤫🤫其實尼outback 我最中意係食佢個麵包🥖🥖

今次人均消費HKD 230
2019-06-28 817 瀏覽
今日成2:30先有得食飯,同太太喺愉景新城搵嘢食,最後喺3樓搵到outback,以前食開都冇下午茶今日睇一睇Menu,發覺原來而家已經有下午茶供應。而且價錢唔算好貴。我哋就帶咗兩個set, 一份係香辣燒蝦飯,另一份係燒雞肉夾餅。燒蝦飯,對我來講呢就味道啱啱好,但係對太太來講佢就比較辣,本身想問可唔可以冇咁啦, 但只能夠選擇唔辣或者辣。夾餅就分量十足,醬汁都好好味,薯條亦都炸得好好食。最後我哋加咗$15 upgrade左杯咖啡。

夾餅就分量十足,醬汁都好好味,薯條亦都炸得好好食。
最後我哋加咗$15 upgrade左杯咖啡。

2019-06-22 605 瀏覽
因為同朋友去physical join試玩做gym而要入到荃灣,咁見outback le間竟然冇咩人 我地兩點三拿飛,等左10分鐘就有位入啦.一來就上左個沙律同湯 太肚餓即係食左冇影到😂😂 沙律正正常常唔算差 反而幾欣賞佢個湯,味道香而濃郁,忍不住幾啖就飲曬啦. 之後梗係會勾郾佢既黑糖面包,搽埋佢特制牛油食就最好,雖然我個人覺得偏甜 但係是好食的. 之後叫左佢既澳洲西冷牛扒,五成熟,但切開太成 似三成熟,同服務員講完 佢地都客氣振示唔好意思同再整熟返.食得出牛肉係靚牛,肉質好食,香口,朋友仲提我牛扒要切一口食口,保持牛扒熱度,咁先最好,唔好切曬先食,學到野🤙
2019-06-06 927 瀏覽
久違了嘅outback。因為考完試又通宵做咗兩份功課,為左獎勵自己就同男朋友去鋸扒。而且知道近呢一兩年outback 用匯豐信用卡俾錢可以有優惠套餐,慳返唔少錢🤣不過今次我散叫就用左member9折優惠,無食到信用卡套餐我地黎到嘅時間係夜晚:9:00,完全唔洗排隊,直接walk in 入去就得喇。入到去坐低無幾耐,侍應就會自動送上黑糖包加cream,黑糖包鬆軟,加上可以沾cream 真係好好食,我地再叫左個黎食😋😋😋豬肋骨配肉眼扒,肋骨好入味,又多肉;肉眼扒無根而且有濃郁嘅牛味,配埋個蘑菇汁,好好食!另外叫主食可以揀2個配菜,有沙律、蕃薯、焗薯、飯同埋薯條,我就揀左焗薯同薯條,呢2款配菜都係每次必點!另外叫多個藍芝士醬沾薯條,芝士迷記得叫,免費嘅😆另外點左個燒雞燒蝦寬條麵$148呢個麵都係每次必點,雞肉入味,仲有芝士鋪面,個醬汁份量夠,令個麵唔會乾爭爭,另外伴碟嘅2塊多士好脆口,又香,夾住雞肉食,好夾👍🏻

另外點左個燒雞燒蝦寬條麵$148