2024-06-09
太子站D出口一出嚟行幾步就到裝潢非常漂亮,走輕奢風,非常適合一班姐妹來吃飯打卡。餐廳不算大但有好多客人,建議要提早預約。我哋平日19:30左右walk In 要等30分鐘左右。Dinner Set價錢$108 起,非常抵食我哋揀咗兩個dinner set,再加小食和甜品套餐包了餐湯或沙律我們加配了法式蟹肉龍蝦湯+$38見附近的客人都加配了龍蝦湯所以都加了,果然非常鮮味!內有蟹肉口感豐富。沙律就正常發揮小食追加了酥炸吉列生蠔(4隻)+$28呢個非常值得加!價錢不貴。即時炸起所以非常香脆,蠔肉都幾大隻,很鮮甜!追加意式白酒煮蜆 +$38.0白酒味幾濃郁,配埋紅椒黃椒幾特別。蜆都幾大隻,份量不算多,做小食剛剛好。紅酒汁燴牛胸腹肉意大利飯$118牛胸腹肉非常腍身亦好入味!醬汁份量同濃度多啱啱好,少少creamy不會膩。紅酒汁配菇同牛胸腹肉味道好夾,份量好足夠,兩個人share剛剛好。德國脆皮鹹豬手$198非常貼心,已經切好咗,基本上完全唔需要自己再切。脆皮非常香脆好似食緊零食咁。豬肉超級腍!而且味道唔會過鹹,肥瘦適中。連配菜的車厘茄和薯仔都烤得好好味自家製蛋糕(伯爵茶卷蛋 )+$38.0等位果
太子站D出口一出嚟行幾步就到
裝潢非常漂亮,走輕奢風,非常適合一班姐妹來吃飯打卡。
Dinner Set價錢$108 起,非常抵食
我哋揀咗兩個dinner set,再加小食和甜品
套餐包了餐湯或沙律
紅酒汁燴牛胸腹肉意大利飯$118
德國脆皮鹹豬手$198
連配菜的車厘茄和薯仔都烤得好好味
自家製蛋糕(伯爵茶卷蛋 )+$38.0
等位果時喺門口蛋糕櫃見到卷蛋非常吸引所以就決定要加。份量都幾大,選用日本Narizuka伯爵茶,伯爵茶味好出,帶出清新的感覺。忌廉好creamy,入面仲有麻糬,非常煙靭有口感!
呢度嘅甜品又靚又好食一定要加!
開心果麻糬提拉米蘇 +$48.8
呢款係店員推介的,話新味道出咗兩日,所以menu未有。
開心果口味清新獨特,面頭仲有開心果碎粒粒,幾有口感。
Tiramisu有咖啡手指餅內餡,入面同樣有麻糬帶出口感。
餐飲配凍檸檬茶+凍檸檬柚子蜂蜜