2024-05-10 214 瀏覽
呢間cafe已經bookmark左勁耐終於抽到時間過黎食~📍地點超方便!太子站D出口轉右直行1分鐘就到.星期日下晝時間黎到竟然有位walk in直入😍Cafe唔算好大 位同位之間會有少少逼🤏🏻係奶白色裝修 好溫柔好舒服😚Weekend有Brunch menu同Tea Menu今日叫左📋🍝香烤雞胸西西里意粉 $72🤎凍鮮奶朱古力 (tea menu加配 $20)🍟薯條三兄弟 追加$38🤎伯爵茶麻薯Tiramisu 追加$48🍝香烤雞胸西西里意粉 以下午茶份量黎講算好大碟🤣可以當正餐食雞胸最怕好鞋😢但呢個完全唔會🤤好嫩滑唔乾意粉就係正常番茄意粉🍝🤣整體都好食👍🏻🤎凍鮮奶朱古力實在諗唔到飲咩 就叫左朱古力😂有cream係面 打卡靚靚😍好creamy唔會太甜😆🍟薯條三兄弟薯條份量好多 建議2-3個人share食新鮮炸起🔥每條都熱辣辣醬汁方面有4款黑松露醬幾出色 其他就冇乜特別🙈🤎伯爵茶麻薯Tiramisu甜品係今餐嘅主角😍😍打卡賣相💯Tiramisu入面加左麻薯 口感好特別麻薯份量好多 每啖都有絕對值得叫!!另外佢嘅卷蛋好似都多人叫🤣下次可以試!4樣野加埋只係$196😆勁抵🤣會encore!!
呢間cafe已經bookmark左勁耐
終於抽到時間過黎食~
📍地點超方便!太子站D出口轉右直行1分鐘就到
星期日下晝時間黎到
竟然有位walk in直入😍
Cafe唔算好大 位同位之間會有少少逼🤏🏻
係奶白色裝修 好溫柔好舒服😚

Weekend有Brunch menu同Tea Menu
今日叫左📋
🍝香烤雞胸西西里意粉 $72
🤎凍鮮奶朱古力 (tea menu加配 $20)
🍟薯條三兄弟 追加$38

打卡賣相💯
Tiramisu入面加左麻薯 口感好特別
麻薯份量好多 每啖都有
絕對值得叫!!
另外佢嘅卷蛋好似都多人叫🤣下次可以試!

4樣野加埋只係$196😆
勁抵🤣會encore!!
推介推介😚
2024-05-04 153 瀏覽
今日去開附近,揾下有咩食,見到呢間人氣cafe,決定一試,weekend中午黎,坐滿曬,之後都一直處於要等位既狀態前菜試左湯,正常發揮,不過好在唔會好死鹹意粉,蝦係好彈牙,食得出係新鮮蝦,醬汁都較得唔錯,唔會太重味,唔會食到好膩紅酒牛腩飯,醬汁好食,撈飯既話真係食到幾碗,肉既質感都好,完全唔會柴,大推!小食試左雞翼,相對比較一般,如果唔係特別想食雞翼可以試其他另外仲試左蜆,佢既醬汁好清新,仲有少少椒做點綴,蜆肉就好大粒,同埋鮮甜飲品個人就覺得唔算出色最後就係為左呢個而黎既甜品,麻糬伯爵茶tiramisu。味道唔會太甜,同麻糬出奇地夾,未食過嘅話都值得一試。

前菜試左湯,正常發揮,不過好在唔會好死鹹

小食試左雞翼,相對比較一般,如果唔係特別想食雞翼可以試其他

飲品個人就覺得唔算出色

2024-05-03 95 瀏覽
好食。員工態度好好。會主動換碗。食物質素好好 味道好食。三文魚沙律,龍蝦汁闊麵,肉眼扒,曲奇奶昔、朱古力香蕉奶昔、伯爵茶麻糬提米拉蘇、牛角包雪糕甜品、餐湯。好味。
好食。
員工態度好好。
會主動換碗。
食物質素好好 味道好食。
牛角包雪糕甜品、餐湯。
好味。
2024-05-02
  • 伯爵茶麻糬提拉米蘇
  • 美國安格斯肉眼牛扒
  • 牛角窩夫配雪糕
  • 龍蝦汁虎蝦闊條麵
本身以為依間都係普通打卡餐廳但真係好有驚喜首先,食物質素好高,特別係千層麵,外脆內軟,裏面有茄子好入味好夾。另外特別想讚賞嘅係服務,因為今晚係同朋友慶祝生日,估唔到佢哋會送一個巴斯克芝士蛋糕俾我哋,個伴碟仲要好靚,重點係我想講: 就算係一個送嘅蛋糕都真係好好味,裏面有麻糬,而且成個芝士蛋糕從質感或者味道方面都做得好好。老闆娘最後仲送多兩杯嘢飲俾我哋,好有笑容,由係咁幫我哋影好多相留念,所以呢個真係好值得推介嘅餐廳,從來未心情滾動到要即刻寫食評推介🥹🧡因為香港而家實在太多都係得個樣,但係質素同服務好差嘅餐廳,依家真係近年嚟試過最好嘅餐廳🧡唯一爭少少就係個環境好多人好嘈,座位同座位之間距離到好窄
本身以為依間都係普通打卡餐廳
  • 法式蟹肉龍蝦湯
  • 意式芝士肉醬焗千層麵
  • 伯爵茶麻糬Tiramisu
2024-05-02 353 瀏覽
香港的cafe文化日漸成熟,太子區一帶亦有不少人氣小店,今次就來到owens ,店內以木系波希米亞風作為設計風格,簡約文青裝潢帶出和諧溫暖的感覺,加上店員親切有禮的態度更令人感到份外窩心,難怪平日晚上都全場爆滿,晚市時段有晚餐供應,最平只是低至$108就有餐湯或沙律、主菜及飲品,是日餐湯為雜菜湯,自家製麻糬甜品更是誠意之作,光是看顏值,已是一場視覺饗宴,令人賞心悅目。明太子虎蝦意粉 $128虎蝦大隻肉厚,蝦肉渾圓飽滿,入口爽彈,意粉煮出Al dente輕微韌度的口感,醬汁調較得柔滑濃稠,讓意粉入口更奶滑,混合明太子調味更惹味。美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條 $178 豬肋骨肉量驚人,大件厚肉,足夠兩人share,色澤鮮亮帶焦香,沾滿美式燒烤醬,咬一口肉輕易便離骨,肉質細嫩不過韌,厚切薯條炸得金黃酥脆,肉心軟綿細密,乾爽不油膩。焗生蠔 +$68Set Dinner可以加配小食,今次就選了芝士及蒜蓉焗生蠔各兩隻,火候控制得剛好,不會焗得過久,焗後也沒大幅縮水,生蠔肉質鮮嫩,蠔味澎湃,甘甜爽口,將蠔身一啖滑入喉。伯爵茶麻糬提拉米蘇 +$48忌廉滲出優雅芬芳的伯爵茶香,中間夾雜有如海綿蛋糕般鬆軟的

餐湯

明太子虎蝦意粉 $128
明太子虎蝦意粉

美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條 $178
美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條

焗生蠔 +$68
焗生蠔

伯爵茶麻糬提拉米蘇 +$48
忌廉滲出優雅芬芳的伯爵茶香,中間夾雜有如海綿蛋糕般鬆軟的手指餅和QQ麻糬,以杯裝盛載還有助保持細緻濕潤的質感,入口即化,一口就可吃到三重口感。

抹茶紅豆麻糬卷蛋 +$38
抹茶與紅豆向來都是絕配,茶色翠綠的抹茶忌廉揉合大粒甘甜的紅豆,甜度不高,卷蛋質感細緻軟綿,中間還有軟糯麻糬,配上一片比利時LOTUS焦糖餅乾,層次感豐富。
抹茶紅豆麻糬卷蛋

巴斯克流心麻糬芝士蛋糕 $38
Basque Cheesecake最大的特色當然是其焦黑的表面,微微焦香與香濃的芝士味完美匹配,與別不同就是混入口感煙韌黏軟的自家製麻糬,奶香濃郁,更有突出的拉絲效果。
巴斯克流心麻糬芝士蛋糕

晚餐附上一杯餐飲,自選熱香茅生薑蜜,清新純樸,將餐飲轉其他特色飲品可享半價優惠,熱榛子朱古力 $18有打卡拉花,可可韻味深醇濃厚。

榛子朱古力
2024-04-29
美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條
巴斯克流心麻糬芝士蛋糕
2024-05-02 63 瀏覽
假日瞓到12點幾 落雨絲濕唔想周圍行係屋企附近食個飯就好一入黎就有位 睇黎今日幾lucky坐係corner位 聽住耳機音樂舒舒服服好自在一條友想食好d 獎勵自己平時嘅艱辛嗌左個羊架配意粉嘅brunch餐是日餐湯:什菌忌廉湯一落單個湯好快就上 夠熱 nice之後跟餐嘅飲品都到左 熱咖啡(落單時問熱飲包唔包latte 雖然唔包但侍應好快offer杯熱啡跟勺奶可否 咁yes啦~)所以勺奶係有成大半勺咁多 可以自制latte再黎我個7成熟嘅羊架都到喇份量好足夠食到我full晒7成熟拿捏得啱啱好 好juicy同嫩同埋佢d服務真係冇得彈所有嘅員工都好有禮同勤快真係好難得服務㚥 食物又美味 客人俾多少少錢都心甘情願真心希望香港其他d食肆都可以咁樣咁樣香港人又點會北上消費啊無論點都好 有得捒 邊會唔支持本地消費先香港人愛香港架嘛~ 自己個家喎
假日瞓到12點幾

咁樣香港人又點會北上消費啊

無論點都好 有得捒 邊會唔支持本地消費先
香港人愛香港架嘛~ 自己個家喎
2024-05-02 50 瀏覽
食物美味,烹調用心,服務友善熱情,十分欣賞,非常推薦。今次仍選了二人晚餐set dinner, 焗蠔、西冷扒和牛角窩夫每次都保持高質,令下一次的選擇很困難,應該試新菜式定繼續點美味的焗蠔、西冷扒和牛角窩夫呢?
2024-04-29 70 瀏覽
喺太子嘅cafe餐廳 Owens一定係我排名頭三甲之一🍽️食物水準高 價錢大眾化 而且職員都超niceeee~Tea time嚟到都幾多人幫襯 不過好彩仲有少少位可以直入😛呢個時間有lunch set同tea set揀 我哋就叫咗兩個lunch set 套餐會包埋餐湯或沙律🥗同埋飲品ꕥ 黑松露野菌雞胸闊條麵份量驚人🥹有好多件雞胸 經過慢煮後再輕煎 軟嫩又不失香氣 闊條麵煮得啱啱好 有咬口 黑松露醬汁夠香 亦足夠令每一條闊條麵都沾上呢🍝ꕥ 紐西蘭頂級肉眼牛扒可以揀配飯/意粉/薯菜 牛扒點咗7成熟 切開一睇 微粉嫩嘅顏色 絕對交啱功課😌質地軟稔得嚟有彈性 牛味亦好香 旁邊有個燒汁可以點埋嚟一齊食 味道再提升↗️ꕥ 蜜糖柚子雞翼以$38追加嘅小食 雞翼都幾大隻 外層脆脆地 入面依然保留肉汁 唔好乾柴👍🏻加咗蜜糖柚子醬汁 都無影響脆嘅口感 食落甜甜地 幾惹味ꕥ 抹茶蛋卷ꕥ 伯爵茶麻糬Tiramisu甜品都係優惠價加配嘅 兩款都有我至鐘意嘅麻糬🫶🏻抹茶蛋卷中間仲加咗紅豆🫘一啖食落去就有多重口感 而伯爵茶麻糬tiramisu口味較清新 呢個配搭幾特別飲品方面 朋友點咗新鮮蘋果汁 而我就飲熱海鹽焦糖鮮奶

ꕥ 黑松露野菌雞胸闊條麵

飲品方面 朋友點咗新鮮蘋果汁
而我就飲熱海鹽焦糖鮮奶咖啡☕️都好啱口味

食咗咁多嘢 埋單都係三百幾 真心好抵😜
2024-04-27 337 瀏覽
Bookmark🔖咗呢間餐廳一段時間,今晚終於約咗朋友一齊去,食咗好抵食嘅Set Menu for Two ($408)🤗芝士焗生蠔(4隻)成隻手掌咁大嘅生蠔🦪非常鮮嫩多汁,搭配濃郁嘅芝士🧀一齊焗,令生蠔充滿芝味😋龍蝦汁虎蝦闊條麵🦞🍝麵條煮得彈牙,而且掛滿濃郁嘅龍蝦汁,仲有兩隻彈牙嘅大虎蝦,好足料🤤美國安格斯肉眼牛扒🇺🇸🥩牛扒份量十足,揀咗五成熟嘅牛扒,外層煎得金黃酥脆,裡面仍然肉質鮮嫩多汁👍🏻Owens 牛角窩夫伴雪糕🥐窩夫好酥脆,搭配雲尼拿雪糕,令口感更豐富🍨🧇伯爵茶麻糬提拉米蘇(跟餐+$38)🍰第一次食伯爵茶口味嘅tiramisu ,茶味相當濃郁,煙韌嘅麻糬搭配香濃嘅伯爵茶cream,每淡都充滿奶香同茶香🫖伯爵茶麻糬卷蛋🫖見到賣相好吸引,所以忍唔住追加咗一件🍰,卷蛋嘅伯爵茶同樣非常香濃,鬆軟嘅蛋糕包住香甜嘅茶味cream同麻糬🤩

芝士焗生蠔(4隻)
芝士焗生蠔

龍蝦汁虎蝦闊條麵🦞🍝
龍蝦汁虎蝦闊條麵

美國安格斯肉眼牛扒🇺🇸🥩
美國安格斯肉眼牛扒

Owens 牛角窩夫伴雪糕🥐
Owens 牛角窩夫伴雪糕

窩夫好酥脆,搭配雲尼拿雪糕,令口感更豐富🍨🧇

伯爵茶麻糬提拉米蘇(跟餐+$38)🍰

美國安格斯肉眼牛扒
Owens 牛角窩夫伴雪糕
 伯爵茶麻糬卷蛋
2024-04-25 107 瀏覽
約左朋友喺太子食個LUNCH , 地膽朋友話有間好高質嘅CAFE, 但要早D到, 1 點一定見人龍. 嚟到太子就喺地鐵站出口隔離, 呢間Cafe地點好方便, 12點半到已經有7成客. 有吉枱可以直入. 都算係小店, 座位會擺得比較密, 但座位還算舒服而裝修也不錯簡單美觀.  佢地SET LUNCH 食物選擇都有好多,仲有好多甜品. LUNCH SET 餐湯仲可以升級改要 法蟹肉龍蝦湯  +$38 個湯好足料 龍蝦味香濃仲有好多蟹肉. 又唔會太咸, 剛好. 我哋另外可以加錢要小食,  芝士焗生蠔 $38/2隻,   脆炸魷魚鬚 $28生蠔肥美, 勁多芝士 超級邪惡但好好味. 脆炸魷魚鬚份量係估唔到多成咁,熱辣辣勁香脆肉嫩.  小食都咁出色. 好期待主菜. 香草燒羊架 好靚仔, 有成三件份量大,表面燒得焦香,肉汁夠唔會乾曬,唔羶,口感軟淋。配菜西蘭花和薯條。美國安格斯芝士牛肉漢堡配薯條  - 舊漢堡勁厚身足夠juicy,牛味濃,仲有搭配粗薯條同沙律無咁膩,份量好足,食完勁飽肚本身打算食佢自家甜品. 但真係太飽. 只要留點遺憾. 下次先試甜品. 值得一提你店員服務真係好好. 勁多客人勁忙,

佢地SET LUNCH 食物選擇都有好多,仲有好多甜品

個湯好足料 龍蝦味香濃仲有好多蟹肉. 又唔會太咸, 剛好.

生蠔肥美, 勁多芝士 超級邪惡但好好味.

值得一提你店員服務真係好好. 勁多客人勁忙, 但佢地都會留意住所有枱有咩要求. 呢餐食得好滿意. 呢間小店已經放入我最愛小店名單中.
OWENS 約定下次見喇.
地址: 太子砵蘭街412號地舖
2024-04-22
2024-04-25 579 瀏覽
最少食過20間香港嘅Cafe同西餐,呢間係食過最難食。首先個意大利燴飯,我同男朋友形容為水浸牛腩飯,醬汁完全冇味,牛肉亦極少,食過最差嘅risotto,真心難食。然後到我食嘅肉醬千層麵,一開頭賣相幾好,一打開入面有一堆白色嘅不知名物體,口感似肥豬肉,味道似爛咗嘅麵粉,大家睇圖啦,味道肉醬同蕃茄味都不足,都唔知自己食緊咩,叫佢退都費事。另外南瓜湯勁水勁稀,冇南瓜味,到底識唔識煮湯?奉勸大家唔好睇完comment好評就去。
最少食過20間香港嘅Cafe同西餐,
呢間係食過最難食。

首先個意大利燴飯,
我同男朋友形容為水浸牛腩飯,
醬汁完全冇味,牛肉亦極少,
食過最差嘅risotto,真心難食。

然後到我食嘅肉醬千層麵,
一開頭賣相幾好,
一打開入面有一堆白色嘅不知名物體,
口感似肥豬肉,味道似爛咗嘅麵粉,
大家睇圖啦,
味道肉醬同蕃茄味都不足,
都唔知自己食緊咩,叫佢退都費事。

另外南瓜湯勁水勁稀,
冇南瓜味,到底識唔識煮湯?
奉勸大家唔好睇完comment好評就去。

水浸牛腩飯 ?
稀爆南瓜湯
不知名肉醬千層麵
白色異形
2024-04-25
🥚伯爵茶+麻糬嘅Tiramisu🙌🏻🥹太子人氣排長龍性價比高cafe🤍🥰超多特別甜品$38食到🥺✨.首先大家如果想嚟嘅話記住book位因為真係好多人排隊🥹‼️同埋呢間小店真係好有心做🙏🏻每份嘢份量好足之餘質素又唔差🥹🤍講真加幾十蚊又食到個甜品好佛心🥹🙌🏻同埋大大大推薦焦糖燉蛋同Tiramisu😆🩵.1️⃣香煎挪威三文魚扒配菠菜忌廉意大利飯 + 炒雜菌 + 沙律 + Oreo奶昔(💰$102 + $28 + $24)🤍首先要讚嘅係每一道菜上嚟都係熱辣辣出晒煙🙏🏻🥹三文魚皮煎得好脆好香🥹‼️但最驚喜係個飯🥹食落去又入味軟硬又剛剛好🥹食落去超幸福‼️小食追加牛油炒野菌🤤但真係冇諗過20幾蚊一大碟🥹不過個人對飲品就一般~比較普通同埋小朋友應該會幾鍾意😹😹2️⃣紐西蘭頂級肉眼牛扒配薯菜+ 蒜蓉/芝士蠔 +餐湯 + 薄荷梳打(💰$132 + $68 + 19)🤍真係好耐未見過呢個價錢食到咁大塊肉眼🥹除咗塊牛幾靚之餘薯條好脆又熱😆🤍不過下次如果有鹽同黑椒配埋會更好🙌🏻✨ $68有四隻蠔‼️每一隻都食得出好新鮮脹卜卜正🤤🙌🏻3️⃣伯爵茶麻糬提拉米蘇(💰+$48) / 法式焦糖燉蛋 (💰+$38) + 巴斯克芝士麻糬蛋糕
🥚伯爵茶+麻糬嘅Tiramisu🙌🏻🥹
太子人氣排長龍性價比高cafe🤍🥰
超多特別甜品$38食到🥺✨
1️⃣香煎挪威三文魚扒配菠菜忌廉意大利飯 +

3️⃣伯爵茶麻糬提拉米蘇(💰+$48) / 法式焦糖燉蛋 (💰+$38) + 巴斯克芝士麻糬蛋糕 (💰+$38)
🤍🤟🏻加幾十蚊又食到個甜品‼️一定要食麻糬‼️好鍾意煙煙韌韌✨🥹佢成個Tiramisu底都係麻糬🥰焦糖燉蛋都必食🤤🤟🏻燉蛋質地好滑🥹以為係落好多cream會好膩但係又唔會🥹✨巴斯克蛋糕就可以嗌可以唔嗌😛
📍Owens (太子)
太子砵蘭街412號地舖
🤍[8.5/10]
#蛋美在太子 #香港美食 #太子美食 #蛋美吃韓國菜 #韓式 #咖啡店 #香港咖啡店 #油尖旺 #hkcafe #奶蓋 #梳打 #提拉米蘇 #巴斯克蛋糕 #美食地圖 #溏心蛋 #焦糖燉蛋 #焙茶 #oreo #奶昔 #梳打 #芝士 #乳酸梳打 #炒年糕 #雞肉 #泡菜 #薯條 #三文魚扒 #牛扒 #生日餐廳 #鐵板

2024-04-17 101 瀏覽
今日夜晚嚟到太子呢間Cafe同朋友食飯,晚餐時間都幾多人等位😯不過等咗一陣就可以入去,佢嘅位置好近太子地鐵站,幾方便法式蟹肉龍蝦湯🦞晚餐set可以升級法式蟹肉龍蝦湯,入面都有幾多蟹肉,飲落龍蝦味香濃芝士/蒜蓉焗生蠔🦪我哋另外追加咗焗生蠔,生蠔肥美大隻,有兩隻係芝士,另外兩隻係蒜蓉,超級邪惡意式白酒煮蜆經典嘅白酒煮蜆,食落冇沙,白酒味都幾香美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條🍖豬肋骨超級大份,而且好多肉,燒得好腍,而且BBQ醬都幾入味🤤黑松露軟殼蟹意大利飯🍛面頭又大大隻軟殼蟹,炸得好香脆而且好多肉,意大利飯嘅黑松露味好濃郁伯爵茶麻糬提拉米蘇🍨呢個Tiramisu都幾特別,用咗伯爵茶取代咖啡,入面嘅手指餅浸咗伯爵茶,個伯爵茶忌廉都好香滑,茶味好出,而且中間仲有粒粒麻糬,食落煙靭,整體好有層次幾驚喜😆朱古力心太軟伴雪糕🍦心太軟朱古力味超級濃,一切開入面嘅朱古力醬就湧晒出嚟,配上雲呢拿雪糕一齊食,真係絕配

法式蟹肉龍蝦湯🦞

芝士/蒜蓉焗生蠔🦪

意式白酒煮蜆
經典嘅白酒煮蜆,食落冇沙,白酒味都幾香

美國醬燒BBQ豬肋骨配薯條🍖

黑松露軟殼蟹意大利飯🍛

伯爵茶麻糬提拉米蘇🍨

朱古力心太軟伴雪糕🍦
  • 伯爵茶麻糬提拉米蘇
2024-04-16 79 瀏覽
太子區頗有名氣嘅cafe,12點鬆啲已經到達,差不多full,好彩即刻有得坐低,再遲少少就要等位了~🔘脆炸魷魚鬚🔘蜜糖柚子雞翼跟餐叫嘅小食,估唔到份量都咁足,兩款都香脆可口,熱辣辣好好食,雞翼大大隻有肉汁,蜜糖柚子汁同雞翼好夾~🔘香煎挪威三文魚扒配菠菜忌廉意大利飯煎三文魚做得相當出色,有驚喜,魚皮香脆,魚肉剛剛好熟非常嫩滑,意大利飯creamy,睇返相都覺得好食!! 🔘紅酒汁燴牛尾意粉牛尾入味,吸收咗紅酒汁嘅精華,容易離骨,肉質軟熟得來唔會煮到腍晒,有少少咬口,脂肪同膠質嘅比例剛好~🔘伯爵茶麻糬提拉米蘇伯爵茶味突出,口感香滑,茶味中和返甜品嘅甜膩感,加咗麻糬多一份煙靭感,有特色非一般嘅提拉米蘇~🔘抹茶紅豆麻糬卷蛋鬆軟濕潤嘅抹茶卷蛋,包裹住抹茶忌廉同紅豆蓉,仲有煙靭麻糬,層次分明,食落唔係太甜~繁忙時間座位有少少擠迫,但好服務同美味食物都可以彌補返,真係由頭盤到主菜再去到甜品都咁令人滿意!!

🔘脆炸魷魚鬚
🔘蜜糖柚子雞翼

🔘香煎挪威三文魚扒配菠菜忌廉意大利飯

🔘紅酒汁燴牛尾意粉

🔘伯爵茶麻糬提拉米蘇

🔘抹茶紅豆麻糬卷蛋

2024-04-11 106 瀏覽
琴晚嚟咗呢度食飯,地鐵站一出就到,非常方便。價錢服務都很不錯唔怪得知咁多讚好,沒有中伏我哋三個人,所以叫咗一個二人餐同埋一個set dinner。焗蠔可以揀蒜蓉同埋芝士雙拼,都幾有彈性二人餐我哋揀咗三文魚扒同埋意粉,但係因為掛住食,所以唔記得幫大蝦意粉影相另外揀咗豬手,個皮脆卜卜,同埋幫我哋切埋,好貼心。個Waffle係熱辣辣嘅好驚喜有呢個伯爵茶麻糬甜品贈送,聽聞係佢哋嘅signature,口感果然好特別,好味。總括嚟講,食物同埋服務都好滿意。店員都好有禮貌,不過小店環境係坐得比較緊密d, 但係我哋星期一嚟,都算OK。聽講假日好多人,食物質素性價比高,難怪吸引到顧客。有機會都想再試吓其他款式。
唔怪得知咁多讚好,沒有中伏

焗蠔可以揀蒜蓉同埋芝士雙拼,都幾有彈性

另外揀咗豬手,個皮脆卜卜,同埋幫我哋切埋,好貼心。

個Waffle係熱辣辣嘅