2017-03-13 1031 瀏覽
由於今晚有英格蘭足總盃睇嘅關係,爹哋要返屋企睇波,所以今晚我們去咗之前都買過嚟食覺得都幾好,喺旺角登打士街嘅「Paisano's Pizzeria」買外賣自取返屋企食!我們買咗兩個M size pizza,分別係夏威夷風薄餅同烤鷄薄餅,由於係即叫即做嘅關係,店員同我們講話要等20分鐘先有,我們話好無問題,但結果等咗30分鐘先有,薄餅係厚批,質感都幾軟熟,夏威夷風嘅味道比較香甜清新,唔會有好膩嘅感覺!而烤鷄嘅味道就比較怪,肉質亦比較「粗嚡」,令我們覺得有啲失望!燒鷄香蒜蝴蝶粉嘅蝴蝶粉質感好煙煙韌韌,燒鷄嘅肉質亦都係比較「粗嚡」,醬汁嘅香草味過度濃郁!鷄寶係好似平日食開嘅「X樂鷄」咁,肉質都幾鬆軟,唔會好乾身!炸薯條炸得都幾外脆內軟,而且係粗身嘅,所以口感比較豐富!
薄餅係厚批,質感都幾軟熟,
夏威夷風嘅味道比較香甜清新,
唔會有好膩嘅感覺!而烤鷄嘅味道就比較怪,
肉質亦比較「粗嚡」,
令我們覺得有啲失望!
燒鷄香蒜蝴蝶粉嘅蝴蝶粉質感好煙煙韌韌,
燒鷄嘅肉質亦都係比較「粗嚡」,
醬汁嘅香草味過度濃郁!
炸薯條炸得都幾外脆內軟,而且係粗身嘅,所以口感比較豐富!
夏威夷風薄餅
烤鷄薄餅
燒鷄香蒜蝴蝶粉
炸薯條/鷄寶
2017-03-11
夏威夷風薄餅
炸薯條/鷄寶
今日情人節,孤零零一人,又走去廣華街食野,在茶湯會買左杯野飲,經過呢間薄餅店,好耐無食啦!進入店內,女職員在弄什麼東西,之後我用英文跟她落單,但是她番埋去 cashier 時塊面黑晒,真係好誇張呀!香港食肆好多服務態度超級差,好似我欠佢錢咁,太扯了!由於唔想係店內食,走左去公園到食呀,見到好多小情侶在拍拖,真的觸景傷情。 我點的 Hawaiian pizza 超大塊,她幫我 reheat, 味道不過不失, 但係算做抵食吧。

2017-02-14
2017-02-12 521 瀏覽
Paisano's Pizzeria 位於旺角同油麻地中間,所以搭地鐵在旺角E2出口或油麻地A2出口都係差唔多入去見到堂食位置很少,有d人會企係度食Pizza款式有五六款左右,有素食人士都適合食既,有肉食獸岩食既,仲有我呢d芝士控岩食既Margherita Slice $35一塊12吋 $35絕對抵食!揀左我鍾意既芝士加番茄既組合 不錯不錯唯獨一塊真的太大塊了 食曬很飽滯 pizza面也很油 不過沒辦法 芝士就是這樣的d芝士好多好多 又拉到絲 熱辣辣勁正!芝士控不要錯過

入去見到堂食位置很少,有d人會企係度食

Margherita Slice $35
一塊12吋 $35絕對抵食!
揀左我鍾意既芝士加番茄既組合 不錯不錯
唯獨一塊真的太大塊了 食曬很飽滯
pizza面也很油 不過沒辦法 芝士就是這樣的
d芝士好多好多 又拉到絲 熱辣辣勁正!芝士控不要錯過

2017-02-08 535 瀏覽
其實佢餅底麵粉幾香,芝士咸香都夠,意式肉腸就比較少同淡,但唔知係我焗咗响紙袋入面五分鐘,諗住行去對面公園食,所以個料同個餅中間勁濕,淋哂,濕笠笠另外,個收銀係皮膚偏黑嘅外國人,無禮貌到不得了。佢其實識啲廣東話,有個婆婆買簿餅,問佢雞肉辣唔辣嘅,問多兩句就轉身對住個同事反哂白眼,仲用個夾扮想掟個婆婆。到叫我個號碼,一次叫咗兩個號碼,咁我行到櫃枱,比張飛佢咁邊個係?因為佢兩個單都無號碼响旁邊,佢就好唔耐煩用兩張手指夾起個袋,話this is no. 91! 91! 我點知邊個係?你又唔寫號碼,我攞錯咪仲衰唔知係旺角太多大陸人定太忙定真係禮貌係咁差?
Maxico

唔知係旺角太多大陸人定太忙定真係禮貌係咁差?
2017-02-08
10 分鐘 (外賣自取)
2017-01-04 2556 瀏覽
上次我和男友在灣仔的分店叫了一塊辣肉腸pizza,一試難忘。所以,今天我和男友去這間旺角分店再吃一次。我們叫了3塊不同口味的pizza,包括辣肉腸pizza,教父pizza和招牌pizza。另外叫了一份雞翼,另加$10要薯條。味道方面,以為pizza會像上次一樣美味,怎料…十分失望!雖然Pizza熱騰騰的,但餅底太厚了,而且淡而無味,感覺十分乾憎憎的!餅底又不脆口,而且又有點硬,十分難吃!另外pizza的餅底十分油,整口都是油膩膩的感覺,吃了幾口已經不想吃了。配料方面,辣肉腸淡而無味,完全不咸,十分難吃!雖然很多芝士,而且吃下去很(漏),但卻沒有芝士的咸味,全塊pizza都淡茂茂的,很難吃!招牌pizza的配料有一些怪味,十分難吃!惟一比較美味的便是雞翼和薯條了,薯條是粗薯條和即炸的,外脆內軟,不過鹽太少了,不夠咸。雞翼竟然是小雞腿,為什麼要叫雞翼?不過雖然炸得比較燶了一點,不過雞腿肉都十分嫩滑,味道不錯的。價錢方面,辣肉腸pizza$30,教父pizza$40,招牌pizza$45,雞翼$20,薯條$10,2人總共$145,其實都很昂貴。總結來說,這間餐廳的pizza變得難吃了,而且
辣肉腸,教父,招牌
味道方面,以為pizza會像上次一樣美味,怎料…十分失望!
教父pizza
招牌pizza
辣肉腸pizza
雞翼薯條
總結來說,這間餐廳的pizza變得難吃了,而且價錢又貴,又沒有飲品,應該不會再吃了。
大合照
2017-01-04
$72.5 (午餐)
雞翼薯條
2016-12-25 645 瀏覽
今日特登過去旺角呢間鋪頭,本身想叫個24吋嘅薄餅,但諗諗吓都好似好大件咁,驚食唔晒,所以最終叫咗個16吋就算啦!我叫左一個煙肉芝士漢堡薄餅和菠菜餡餅,我係外賣嘅,等左大約15分鐘到啦!都唔係好耐。回程返屋企嘅時候好香好香薄餅味。但回到家個薄餅凍哂,返到屋企要用焗爐焗返熱佢。嘩!超香超香超香超好味!個菠菜餡餅都好好味,流晒啲汁出嚟菠菜味道勁重。所以我下一次一定要叫一個24吋嘅薄餅。和其他小食。值得推介超大件薄。
2016-12-24
15 分鐘 (外賣自取)
2016-12-19 488 瀏覽
今日下午我們去咗旺角登打士街嘅「Paisano's Pizzeria」買外賣自取返屋企食!我們買咗意式海鮮pizza嘅材料非常豐富,有雜錦海鮮、洋蔥同芝士等等等等⋯⋯雖然芝士嘅份量都幾多,但絕對唔會有好膩同好滯嘅感覺,可能係因為即叫即做嘅關係,所以薄餅嘅質感相當煙韌軟熟,海鮮好爽甜彈牙,再加埋香甜嘅洋蔥一齊食,真係好好味!
我們買咗意式海鮮pizza嘅材料非常豐富,
可能係因為即叫即做嘅關係,所以薄餅嘅質感相當煙韌軟熟,
海鮮好爽甜彈牙,再加埋香甜嘅洋蔥一齊食,真係好好味!
2016-12-13
2016-10-21 812 瀏覽
晚上7pm 經過,見唔多人,仲有位坐,就又再次幫襯,因為我覺得呢間pizza 真係大件夾抵食。今次叫左:夏威夷薄餅$35法式薯條$20落完單開始多人入店,等左5 分鐘左右,就有薯條先。French fries $20(8/10):影相睇落可能唔多覺,但實質佢係好大份,仲係熱辣辣新鮮即刻整起比客人。我個人會覺得抵食過隔條街賣炸薯條加唔同醬就收你$27 或以上既個間店。而且呢度既份量一定多過杯裝,基本上如果你細食,呢度$20 可能等於你食左兩個半薯仔講返薯條永遠新鮮炸起,熱辣辣既時候就最好食,佢唔會好鹹,食到既味道係少少鹹加多多薯仔味,脆度亦剛剛好,唔會太軟又唔會太乾硬,配埋蕃茄醬,。 **不過如果你對啲醬汁好有要求既話,又唔鐘意茄汁,都係建議你食返$27 個間店夏威夷薄餅$35(4.7/10):都係大份,但呢個薄餅就令我有啲失望。因為第一,佢唔夠熱,菠蘿凍既。第二,個薄底本身麵包多同厚係無乜味既我都可以接受,但佢個面啲蕃茄醬同芝士又薄又凍,火腿都係麻麻,真係似乾食一件又大又cheap 麵包充飢咁。下次應該要佢比新鮮整或者熱啲既薄餅比我,呢間店整體比我印象唔差,但薄餅口味口感真係有參差,去

今次叫左:
夏威夷薄餅$35
法式薯條$20

落完單開始多人入店,等左5 分鐘左右,就有薯條先。
French fries $20(8/10):

夏威夷薄餅$35(4.7/10):

下次應該要佢比新鮮整或者熱啲既薄餅比我,呢間店整體比我印象唔差,但薄餅口味口感真係有參差,去買pizza 要識得揀!先至係老闆hahahaha

我下次諗住試四款芝士個個pizza, 希望佢會熱辣辣得來,口感又好啦!鐘意食平pizza 既你,stay tune

2016-10-20
  • French Fries
2016-10-08 674 瀏覽
呢間店出名薄餅大份夾抵食,每件大大塊薄餅都係賣$30-$45 左右。晏就兩次幾三點個度無咁多人排隊,仲有位可以坐!我掙扎買辣肉腸薄餅定夏威夷薄餅(菠蘿、火腿、芝士)好,最尾都係買左辣肉腸,因為平啲。即買堂食,佢即刻一秒就夾起左塊薄餅放落鐵盤,熱辣辣,即刻拎餐具切開薄餅食,芝士口質好充足,辣肉腸亦平均地分佈係薄餅既每個各落,所以唔會太鹹,味道岩岩好。小胃口既兩人食就不錯,大胃口既,食左一件都已經飽飽地!

晏就兩次幾三點個度無咁多人排隊,仲有位可以坐!

小胃口既兩人食就不錯,大胃口既,食左一件都已經飽飽地!
辣肉腸薄餅
辣肉腸薄餅
2016-07-05 1354 瀏覽
晚餐時間,兩個人唔係好肚餓,又想食小小野,就買一塊巨大pizza分黎食。點左拿坡里Margarita $35,應該係12吋,成塊面咁大,見到舖頭好迫,叫左外賣,用紙袋入住,比埋紙碟,見到塊pizza咁新鮮熱辣咁香,都係唔好行咁遠,去舖頭門口企住食。Margarita其實無咩餸,主要係大量拉絲芝士加茄醬再加番茄粒,茄醬同芝士都好惹味,最緊要係好濕潤好juicy,蕃茄粒好鮮甜好多汁,非常香口,個餅底好軟熟,個批邊就焗到小小脆,兩個人咬到停唔到!總結:好味,不過如果想一人一塊,最好揀個肚餓d既日子黎,因為pizza真係好大塊。
2016-07-01
10 分鐘 (外賣自取)
  • Margarita拿坡里
2016-06-01 1150 瀏覽
估唔到呢間pizza舖嚟到旺角開店...今次order咗pepperoni pizza...好大塊...好夠熱...少少辣...芝士加埋辣肉腸...  喺外面望入去...其實地方唔細...估計容納三部輪都無問題...仍然有地方比其他人郁動...奈何門前有一級仲要好高...手推輪椅無人幫嘅話...基本上都比較難入到...電動輪椅...買外賣吧...最初見到呢間pizza店真係既興奮又有少少失望....我覺得以連鎖pizza店嚟講...pizza口味算幾多...pizza水準都保持到...而失望嘅係...間食店係新開...點解唔做多步整斜道比輪椅使用者出入?!因為附近一帶都無乜公園之類比輪椅使用者停埋一邊慢慢食...而且pizza需要夠熱先好食...雖則pizza會入紙袋...但有時太熱會覺得燙手... 今次其實想買埋飲品...但實在無手可以拎到...最終只能order pizza一塊...
估唔到呢間pizza舖嚟到旺角開店...
今次order咗pepperoni pizza...

好大塊...好夠熱...

少少辣...芝士加埋辣肉腸...
pepperoni pizza
喺外面望入去...其實地方唔細...

估計容納三部輪都無問題...仍然有地方比其他人郁動...
奈何門前有一級
仲要好高...

手推輪椅無人幫嘅話...基本上都比較難入到...

電動輪椅...買外賣吧...

最初見到呢間pizza店真係既興奮又有少少失望....

因為附近一帶都無乜公園之類比輪椅使用者停埋一邊慢慢食...

2016-04-30
pepperoni pizza
2016-05-19 791 瀏覽
每次經過見到都好想試下,但一個女仔又試唔到咁多種口味。呢一日,咁岩有人話想食pizza,終於有人陪我一齊試啦我地每人叫左一份pizza, share黎食分別係"招牌pizza" 同埋 "辣肉腸pizza"另外加多左份粟米波,知我鍾意食粟米招牌pizza:好多配料,好豐富好好味呀!而且個餅底好好味,唔會覺得un.辣肉腸pizza:雖然冇招牌咁多料,但辣肉腸同芝士都好足夠,啖啖芝士好正呀!粟米波: 即叫即炸,好香脆,好多粟米好carem好juicy! 就算放耐左食都仲有d脆ga.新鮮出爐既pizza和粟米波真係好好味諗住一件Pizza怕唔夠, 原來食落都好夠飽。下次仲想試埋其他口味既pizza,仲有其他小食!
每次經過見到都好想試下,
但一個女仔又試唔到咁多種口味。
呢一日,咁岩有人話想食pizza,終於有人陪我一齊試啦

我地每人叫左一份pizza, share黎食
分別係"招牌pizza" 同埋 "辣肉腸pizza"
另外加多左份粟米波,知我鍾意食粟米

新鮮出爐既pizza和粟米波真係好好味
諗住一件Pizza怕唔夠, 原來食落都好夠飽。
下次仲想試埋其他口味既pizza,仲有其他小食!
2016-05-08
  • 粟米波
  • 招牌pizza
2016-05-13 446 瀏覽
宵夜你地會食咩? 我係食pizza🍕 炸雞同同炸洋蔥圈😝因為臨近12點收舖,得返一種pizza選擇:Four Cheese Pizza $45岩岩新鮮出爐,熱騰騰,好大塊好滿足,而且厚度剛剛好,讚👍Buffalo wings $30肉質仲好嫩滑炸洋蔥圈 $30唔會只係食到粉Iced mango drink $10芒果汁沙冰,好抵
宵夜你地會食咩? 我係食pizza🍕 炸雞同同炸洋蔥圈😝
因為臨近12點收舖,得返一種pizza選擇:
Four Cheese Pizza $45
岩岩新鮮出爐,熱騰騰,好大塊好滿足,而且厚度剛剛好,讚👍
Buffalo wings $30
肉質仲好嫩滑
炸洋蔥圈 $30
唔會只係食到粉
Iced mango drink $10
芒果汁沙冰,好抵
2016-03-04
$70 (宵夜)
2015-12-26 443 瀏覽
餐廳名稱:Paisano's Pizzeria地點: 旺角登打士街43號登打士廣場地下3-5鋪菜式:燒雞香蒜蝴蝶粉評分:8/10份量:一人份量味道:稍嫌重味了少許,汁有點咸和太濃,但燒雞非常入味,沒有吃雪藏雞肉既淡味感覺。價錢:$70評價:香草燒雞肉配上蕃茄,香蒜醬汁及蝴蝶粉,味道特別。Paisano最特別的是巨型的 Pizza,值得一試。近年來其他 Pizza 專門店的水準都是一般,相信Paisano 會有獨特的市場。
餐廳名稱:Paisano's Pizzeria
地點: 旺角登打士街43號登打士廣場地下3-5鋪
菜式:燒雞香蒜蝴蝶粉
評分:8/10
份量:一人份量
價錢:$70
2015-12-23
30 分鐘 (堂食)
2015-12-23 418 瀏覽
Come for the big pizza slice here. Normally it's pretty busy. When u walk by, u can already smell the pizza which is pretty gd .I tried the big slice haiiwaiian pizza and corn nugget . The toppings of the pizza are : pineapple, cheese, meat , it's thin crust . U can add Tabasco n cheese powder as u wish .Taste of pizza is pretty good as I add some Tabasco on it . Make sure u ask them to reheat in oven as it taste much better when hot. However the corn nugget isn't tat gd. It's just some corn n s

Taste of pizza is pretty good as I add some Tabasco on it . Make sure u ask them to reheat in oven as it taste much better when hot. However the corn nugget isn't tat gd. It's just some corn n starch deep fried .

The restaurant is self service. Fair enough
Pizza is good and I will come for pizza again.

2015-12-08