2024-06-20 318 瀏覽
難得撞正買五送一,一定要掃哂丹麥酥!因為呢間丹麥酥超好食香蕉焦糖丹麥酥:香蕉同焦糖嘅風味應該能完美融合,丹麥酥的酥脆質地同焦糖甜味相輔相成,係一道好吃又少見的甜品。芒果丹麥酥: 香濃嘅芒果味配上丹麥酥酥脆的口感,絕對係夏日消暑的好選擇。芒果果肉質地軟嫩,與酥皮形成強烈對比,必定大受歡迎。士多啤梨丹麥酥:清新爽脆嘅士多啤梨,搭配丹麥酥的酥香,相信會帶來一種清新怡人的味覺體驗。或許可以配搭鮮奶油,增添更濃郁的風味。焦糖堅果丹麥酥:焦糖嘅甜蜜配上堅果嘅香濃,肯定能帶來一次驚喜的味蕾之旅。丹麥酥的酥香更能凸顯焦糖與堅果的完美組合。芒果蛋糕:濕潤綿密的蛋糕體,配上鮮甜多汁的芒果,定必是一道清新爽口的夏日甜品。芒果香氣四溢,必定令人難忘。黑朱古力蛋糕: 濃郁醇厚的黑朱古力,必定能帶來濃濃的可可香氣。蛋糕體質地細膩綿密,相信一定能令朱古力迷垂涎欲滴。
難得撞正買五送一,一定要掃哂丹麥酥!因為呢間丹麥酥超好食

香蕉焦糖丹麥酥:

芒果丹麥酥:

士多啤梨丹麥酥:

焦糖堅果丹麥酥:

芒果蛋糕:

黑朱古力蛋糕:
2024-04-26 452 瀏覽
➲ 葵芳 Paper Stone Bakery➳ French Cheese Tart ⁽⁸/¹⁰⁾芝士濃香細滑,撻底好脆,牛油香,鍾意食曲奇嘅朋友一定鍾意。➳ Original Walnut Napoleon ⁽⁶/¹⁰⁾拿破崙,奶油比例多咗啲,蓋過咗餅皮的薄脆度。⤵ @paperstonebakeryhk葵芳興芳路223號新都會廣場4樓420號舖#hkfood #hkrestaurant #hkcafe #cafehk #hk #hkfoodie #hkfoodblogger #hkcoffee #hkcoffeeshop #coffeeinhongkong #cafeholic #foodblog #foodblogger #foodreview #香港美食 #香港食評 #葵芳美食 #芝士撻 #拿破崙 #paperstonebakery
➲ 葵芳 Paper Stone Bakery

➳ French Cheese Tart ⁽⁸/¹⁰⁾
芝士濃香細滑,撻底好脆,牛油香,鍾意食曲奇嘅朋友一定鍾意。

拿破崙,奶油比例多咗啲,蓋過咗餅皮的薄脆度。

@paperstonebakeryhk
葵芳興芳路223號新都會廣場4樓420號舖

2024-04-20 333 瀏覽
間鋪長期逼狹,可能係甘,啲職員嬸嬸做到太燥,次次都係大大聲,我以為自己去左街市記得千祈唔好問任何問題,哟嬸嬸反客為主,又大聲又寸,我其實只係來買麵包,唔係來買氣受,冇下次架啦。
2024-01-25 422 瀏覽
CHEESE & BROWN RICE SOFT BREAD: 麵包未整熱之前口感有少少鬆散同乾身,攞去微波爐叮20秒之後完全唔同曬,當法包配上有少少溶既芝士變得非常惹味另一款,個包好煙韌有芝麻香味再加上肉鬆好夾,首選👍🏻

另一款,個包好煙韌有芝麻香味再加上肉鬆好夾,首選👍🏻
2023-09-13 445 瀏覽
呢間葵芳分店人氣旺,經常現人龍。方型既蛋撻好少見,好盞鬼,可以打卡。芝士撻好香,幾好食,不過滯少少,同朋友分享就岩岩好。最推介流心朱古力麵包,香濃朱古力味,啖啖都好滿足,廿幾蚊一袋有4片左右,配杯咖啡或茶,做早餐同下午餐唔錯。
方型蛋撻好得意
方型蛋撻好得意
全新英式伯爵茶系列☕️Paper Stone Bakeryʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ平時都好鍾意有茶香味十足嘅野食🤎今次想介紹呢間麵包店推出嘅伯爵茶系列✨▪️英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包💲1️⃣9️⃣呢個盒子方包勁多伯爵茶忌廉醬(´๑•_•๑)好邪惡 面頭仲加左好多果仁同果乾ദ്ദി^._.^)果乾有啲甜甜地 加上豐富嘅口感 食哂會好滿足!▪️英式伯爵茶海鹽法包💲1️⃣5️⃣法包外脆內軟 加上海鹽後🧂嘅法包 咸香味十足!▫️英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 💲2️⃣3️⃣平時都好鐘意食貝果 呢個貝果口感都幾扎實同煙韌加入檸檬🍋令整體麵包更添點淡淡清新嘅感覺!▫️英式伯爵茶方包 💲1️⃣5️⃣方包口感內裏柔軟濕潤而有嚼勁 伯爵茶香味濃郁!▪️英式伯爵茶忌廉醬 💲1️⃣2️⃣英式伯爵茶忌廉醬有好清新嘅香味 唔會太漏 用嚟點麵包一流🥄—————————₊♡⁺⋆₍ᐢ⸝⸝•ω•⸝⸝ᐢ₎—————————📍Paper Stone Bakery @paperstonebakeryhk 葵芳興芳路223號新都會廣場4樓420號舖紅磡黃埔花園聚寶坊(第11期)地下G13號舖上環德輔道中308號富衛金融中心地下4及5號舖元朗朗
全新英式伯爵茶系列☕️Paper Stone Bakery
ʕ๑'ㅅ'๑ʔ‧˚ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ
平時都好鍾意有茶香味十足嘅野食🤎
今次想介紹呢間麵包店推出嘅伯爵茶系列✨

▪️英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包💲1️⃣9️⃣
呢個盒子方包勁多伯爵茶忌廉醬(´๑•_•๑)
好邪惡 面頭仲加左好多果仁同果乾ദ്ദി^._.^)
果乾有啲甜甜地 加上豐富嘅口感 食哂會好滿足!

▪️英式伯爵茶海鹽法包💲1️⃣5️⃣
法包外脆內軟 加上海鹽後🧂嘅法包 咸香味十足!

▫️英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 💲2️⃣3️⃣
平時都好鐘意食貝果 呢個貝果口感都幾扎實同煙韌
加入檸檬🍋令整體麵包更添點淡淡清新嘅感覺!

▫️英式伯爵茶方包 💲1️⃣5️⃣
方包口感內裏柔軟濕潤而有嚼勁 伯爵茶香味濃郁!

▪️英式伯爵茶忌廉醬 💲1️⃣2️⃣
英式伯爵茶忌廉醬有好清新嘅香味 唔會太漏 用嚟點麵包一流🥄

葵芳興芳路223號新都會廣場4樓420號舖
紅磡黃埔花園聚寶坊(第11期)地下G13號舖
上環德輔道中308號富衛金融中心地下4及5號舖
元朗朗日路9號形點 I L1樓1022號舖
屯門屯隆街3號屯門市廣場二期1樓10-11號舖
荃灣楊屋道1號荃新天地地下G11-12號舖
馬鞍山鞍祿街18號MOSTown 新港城中心(4期)2樓2011-12號舖
將軍澳唐賢街9號PopCorn 1 1樓F27-28號舖
2023-06-11 419 瀏覽
超級鍾意伯爵茶味嘅我見到伯爵茶味嘅出品即刻忍唔到手今次Twinings同Paper Stone Crossover出咗好多款伯爵茶嘅麵包忍唔住買咗四款返去試吓☺️☺️☺️🩷英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包超豐富嘅盒子方包上面嘅乾果,超級足料配埋有伯爵茶味嘅忌廉好夾好濃郁🤩🤩🤩🩷英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 估唔到伯爵茶同檸檬都幾夾簡簡單單都不錯☺️☺️☺️🩷英式伯爵茶海鹽法包少少鹽味加伯爵茶,唔會太鹹仲外脆內軟添😌😌😌🩷英式伯爵茶方包,英式伯爵茶忌廉醬 今次用伯爵茶忌廉醬搽喺伯爵茶方包啖啖伯爵茶味,好香😚😚😚
超級鍾意伯爵茶味嘅我
見到伯爵茶味嘅出品即刻忍唔到手
忍唔住買咗四款返去試吓☺️☺️☺️

🩷英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包
超豐富嘅盒子方包
上面嘅乾果,超級足料
配埋有伯爵茶味嘅忌廉好夾好濃郁🤩🤩🤩

🩷英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果
估唔到伯爵茶同檸檬都幾夾
簡簡單單都不錯☺️☺️☺️

🩷英式伯爵茶海鹽法包
少少鹽味加伯爵茶,唔會太鹹
仲外脆內軟添😌😌😌

🩷英式伯爵茶方包,英式伯爵茶忌廉醬
今次用伯爵茶忌廉醬搽喺伯爵茶方包
啖啖伯爵茶味,好香😚😚😚
2023-06-10 287 瀏覽
講到Earl Grey 伯爵茶最為港人熟悉嘅名牌Twinings川寧,好開心🥳今次Paper Stone X Twinings 推岀以英式伯爵茶為基調一系列麵包🌟英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包 $19🌟英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 🥯$23🌟英式伯爵茶海鹽法包$15🌟英式伯爵茶方包 $15🌟英式伯爵茶忌廉醬 $12伯爵茶忌廉果釀盒子方包,麵包上面有堆nuts,有著一堆earl grey cream,麵包香氛擴香🥰伯爵檸檬燕麥奶貝果,加入檸檬,令整體麵包更加清新,不膩,貝果口感煙韌伯爵茶海鹽法包,一直都唔知原來伯爵茶配海鹽如此地夾,帶有少少鹹鹹的,法包🥖鬆軟可口伯爵茶方包塗抹上伯爵茶忌廉醬,雙重伯爵口感,非常清新,帶有淡淡佛手柑香氣,芬芳香氣讓人不能自拔!🆕新品上市,鐘意伯爵既仲快啲買個試下😝

🌟英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包 $19
🌟英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 🥯$23
🌟英式伯爵茶海鹽法包$15
🌟英式伯爵茶方包 $15
🌟英式伯爵茶忌廉醬 $12

🆕新品上市,鐘意伯爵既仲快啲買個試下😝
2023-06-09 240 瀏覽
#葵芳 @paperstonebakeryhk @twiningshk我好喜愛飲茶、咖啡, 無飲水咁悶, 有味道又唔甜! 其中 Twinings 係我好喜愛的選擇, 當中 Earl Grey 伯爵茶乃我至愛一! 有柑橘、佛手柑及香檸檬的香氣, 基底係紅茶, 味道變化大, 用來入饌是很不錯的選擇! 公司在葵芳, 常常在樓下商場買麵包做早餐, 經過聞到好香的茶味, 立即一看究竟! 原來 Paper Stone 推出一系列以英式伯爵茶作底基底的麵包!  英式伯爵茶忌廉果釀盒子方包 $19 ~ 大愛! 忌廉很滑很香, 入口有濃濃伯爵茶味, 面層有超大量雜果仁, 口感極度豐富! 英式伯爵茶檸檬燕麥奶貝果 $23 ~ 聞著已有濃有檸檬味, 以冷泡蒸氣技術, 增加 Bagel 口感, 香脆煙韌! 英式伯爵茶海鹽法包$15 ~ 原來伯爵茶與海鹽如此配搭是這段夾, 入口咸咸香香, 讚! 英式伯爵茶方包 $15 ~ 方包鬆軟, 伴以伯爵茶忌廉醬同食, 滋味滿分! 英式伯爵茶忌廉醬 $12 ~ 好香好香, 同盒子方包是同一種醬, 我很欣賞, 唔會過甜, 味道十分清香, 讚! 新品上市, 大家快啲去試下!

新品上市, 大家快啲去試下!
外賣自取
📍𝖯𝖺𝗉𝖾𝗋 𝖲𝗍𝗈𝗇𝖾 𝖡𝖺𝗄𝖾𝗋𝗒 🍒點評時間#tgif 咁辛苦過左一個星期,緊係要食返啲好野獎勵下😍見到colourful嘅丹麥酥即刻心情好返哂💗 不假思索就買左4件返屋企食丹麥酥一半沾上朱古力醬,和原味同時帶有不同口感中間更有自家製忌廉吉士醬▫️士多啤梨丹麥酥草莓新鮮香甜,與吉士醬十分配搭▫️無花果雜莓丹麥酥鋪滿無花果、藍莓、士多啤梨即刻甜入心▫️焦糖香蕉丹麥酥原條香蕉加上焦糖醬和杏仁片,昇華香蕉的味道和口感▫️炙燒菠蘿丹麥酥平日較少見有炙燒菠蘿𝗉𝖺𝗌𝗍𝗋𝗒,炙燒後的菠蘿更加清甜除左買丹麥酥之外,亦都買左兩款法包▫️紅菜頭小紅莓海鹽法包紅菜頭味道不算太強烈,加入紅莓乾甜甜的▫️多穀海鹽法包含有多種多穀種子,食落增添口感

📍𝖯𝖺𝗉𝖾𝗋 𝖲𝗍𝗈𝗇𝖾 𝖡𝖺𝗄𝖾𝗋𝗒

🍒點評時間
#tgif 咁辛苦過左一個星期,緊係要食返啲好野獎勵下😍
丹麥酥一半沾上朱古力醬,和原味同時帶有不同口感
中間更有自家製忌廉吉士醬

▫️士多啤梨丹麥酥
草莓新鮮香甜,與吉士醬十分配搭

▫️無花果雜莓丹麥酥
鋪滿無花果、藍莓、士多啤梨即刻甜入心

▫️焦糖香蕉丹麥酥
原條香蕉加上焦糖醬和杏仁片,昇華香蕉的味道和口感

▫️炙燒菠蘿丹麥酥
平日較少見有炙燒菠蘿𝗉𝖺𝗌𝗍𝗋𝗒,炙燒後的菠蘿更加清甜

除左買丹麥酥之外,亦都買左兩款法包

▫️紅菜頭小紅莓海鹽法包
紅菜頭味道不算太強烈,加入紅莓乾甜甜的

▫️多穀海鹽法包
含有多種多穀種子,食落增添口感

2023-02-17 484 瀏覽
琴日行葵芳嘅時候,發現明天work from home , 所以需要買一個靚靚嘅包 為我早上kick off 一個靚嘅開頭。係paper stone 揀左一個夏威夷吐司,上面充滿著juicy 嘅芝士,菠菜,蕃茄仔,菠蘿,洋蔥,火腿$28 真係好抵,配一杯coffee 簡直高級享受。今朝翻熱左佢地,就算翻熱 都冇影響到所有食材嘅味道同質素,依舊啖啖食材,好rich , 所有味道配搭得好好,唔會太濃,太淡,而且紫洋蔥係煮得剛好,唔會太冧,味道剛烈,配合呢個酸種包嘅味道就中和返。如果有機會,我會繼續選購paper stone 嘅面包😊😊😊😊
$28 真係好抵,配一杯coffee 簡直高級享受。
夏威夷吐司
2023-02-16
下午茶
夏威夷吐司
2022-10-22 616 瀏覽
呢間啲蛋糕都幾好食,上次臨急抱佛腳,食飯前先醒起未買蛋糕,因為都比較晏,好多其他蛋糕店都瘦咗,咁啱呢間仲有開,就決定喺呢度買咗榛子蛋糕,有好濃嘅榛子味,但係又唔會過甜,外觀我都覺得幾靚,結果大家都鍾意食。
2022-10-13 538 瀏覽
因為姪仔生日,諗住買個細細地嘅蛋糕慶祝,睇咗幾間,見到有個細細地朱古力榛子醬蛋糕賣相幾靚價錢$188,唔包生日牌,如果加生日牌要另加$18(個人覺得生日牌加$18都幾貴,不過要讚寫字嗰位啲字靚)蛋糕🎂味道:朱古力榛子醬質感:慕絲+少少海綿蛋糕面層配料:開心果、金沙、nuts 如果鍾意食甜蛋糕、慕絲呢款適合,底層有餅底幾好食,人數大概四至六人(正常食量🤭)
Hazelnut  Chocolate  D  Plate

蛋糕🎂
味道:朱古力榛子醬
質感:慕絲+少少海綿蛋糕
面層配料:開心果、金沙、nuts

Hazelnut  Chocolate  D  Plate
2021-12-14 1417 瀏覽
同事請食散水餅,同事話呢間西餐佢經常幫襯,因被西餅嘅款式吸引,食落都有驚喜。同事揀咗生果撻同生果牛油厚酥皮,賣相好靚,鮮生果配酸忌廉幾好味,😋而我自己揀香蕉焦糖牛油厚酥皮來食。

同事揀咗生果撻同生果牛油厚酥皮,
賣相好靚,鮮生果配酸忌廉幾好味,😋
而我自己揀香蕉焦糖牛油厚酥皮來食。

2021-01-30 2512 瀏覽
朋友喉嚨痛,又唔想食粥咁寡,就黎左新都會廣場呢間麵包舖買麵包俾佢。影左好多麵包相俾朋友選擇啦,佢最後選擇左呢款呢到Top 1嘅麵包——蝶豆花藍莓芝士法方包呢隻方包食落有濕潤感,朋友喉嚨痛食落都無話好乾好難吞嚥,而且因為有藍莓同芝士係到,食落味道更加多層次,芝士唔洗講,芝士控最愛🥰藍莓令到麵包多左啲莓味嘅酸甜,更加開胃食多啲,而且麵包發酵烘培得幾好,有濕潤感,食多幾片都唔會話口乾👍🏻下次經過會再幫襯😚

外賣自取