2024-11-02 122 瀏覽
聽女朋友講話呢間好好食今日特登出嚟沙田朝聖下午餐選擇少不特止嗌咗個大路唔會難食嘅黑松露意大利飯個黑松露意大利粉難食到阿媽都唔認得飯粒好似普通嘅泰國米個汁又十分之膩黑松露味基本上係冇成個餐基本上得個湯係算好飲但係顆粒感都好重 唔算膩座位又十分之迫 聽到晒隔籬左右講嘢而有侍應唔知道收咩payment整體嚟講好差以後唔會再嚟🙏
聽女朋友講話呢間好好食
而有侍應唔知道收咩payment
整體嚟講好差
以後唔會再嚟🙏
2024-10-23 433 瀏覽
近排都好少食西餐,所以專誠去parkview食個lunch佢哋嘅食物質素一向都好穩定,唔會太驚喜但絕對不俗。一排無去,見佢哋都換咗啲新移民侍應生,但絕對唔似坊間侍應嘅服務態度。反之可以觀人於微,簡單啲真係望到你眼色,已經會自動埋檯睇你有咩需要。如果唔係全程廣東話,我真係以為去咗深圳商場食晏。侍應對餐牌上嘅細節亦都好清晰,亦好樂意介紹菜式比客人。所以,成餐飯真係食得好舒適。沙律同餐包永遠都係好新鮮,隨餐附送嘅餐包仲要熱辣辣得嚟又軟熟。沙律🥗用料新鮮,絕對唔會好似坊間某啲餐廳咁,睇到都唔想食。主菜叫咗南瓜汁意大利雲吞同黑松露Risotto, 兩款嘅軟硬度都恰到好處、而且個汁料又夠香濃,各自帶出黑松露同南瓜嘅真實香味,快速清碟總括來說,餐廳由食材同烹調至服務都係高質之作。有心做嘅食肆,貨真價實嘅話,就算取價較高,但用心營運,亦都有佢哋嘅生存空間嘅
近排都好少食西餐,所以專誠去parkview食個lunch

佢哋嘅食物質素一向都好穩定,唔會太驚喜但絕對不俗。

沙律🥗用料新鮮,絕對唔會好似坊間某啲餐廳咁,睇到都唔想食。

用餐優惠
信用卡優惠
  • 餐包
  • 沙律
  • 黑松露燴意大利飯
2024-10-23 251 瀏覽
又係拜完山食個下午茶時間,對於小肚餓嘅我哋份量剛剛好。✨🍴全日英式早餐$98: 對於一個冇澱粉引嘅人全日早餐就最適合,一啲澱粉都冇,有香腸、煙肉、煎蛋和沙律🥗都幾夠飽㗎😉✨🍴經典美式牛肉漢堡配炸薯條🍔$128: 漢堡扒都算有啲肉汁;最正係熱辣辣嘅炸薯條,唔似M記咁乾爭爭👍🏻✨🍴巴馬火腿炸紅蒜卡邦尼意粉🍝$118: 火腿味唔係好出,普通意粉囉以上三個都係下午茶餐價,包包一杯熱飲,都係檸檬茶、奶茶、咖啡☕️咁。奶茶☕️當然唔係茶餐廳那種,但西式奶茶又嫌茶底唔夠香濃😅質素一般,唔難食也沒特別好食咁囉;現在呢個市況價錢就唔係咁吸引,不過坐低休息吓….無妨😃
又係拜完山食個下午茶時間,對於小肚餓嘅我哋份量剛剛好。

全日英式早餐

下午茶
2024-10-17 198 瀏覽
食才同廚藝極差:所謂忌廉龍蝦湯其實係無料生紛中湯加幾件細過我手指尾最後一節好多既小小小小龍蝦(小龍蝦係淡水嗰D,唔係龍蝦),不知所謂。雜排的所有肉排都鞋,無肉汁,韌。羊架極咸,似來貨已醃過。薯仔完全失敗,奇怪味道,乾到不知所謂,有啲又極重黑椒味,完全不是食物,不能入口。個所謂 risotto 完全不知用左D乜汁尼煮,難食,失敗,不知所謂。甜品 tiramisu 係 cream 加極普通蛋糕,都係差。590蚊掉落咸水海。麥記真心好食過佢。咁既餐廳,環境迫,枱小得可憐,食才差,廚師廚藝差。完全不知所謂。希望盡快被淘汰。
食才同廚藝極差:

590蚊掉落咸水海。麥記真心好食過佢。

2024-10-02 309 瀏覽
今日試左呢間嘅Afternoon set: Risotto & Tea ($152連加一)帶子煎得幾好,非常嫩,冇乜雪藏味。 Risotto方面,南瓜味濃郁,而且非常creamy,夾埋面頭嘅松子一齊食更加香,仲多一股nutty嘅味道。入面都有菇類,所以有啲清爽同鮮未嘅元素,令成個risotto好有層次,同埋balance得好好。食落幾滿足同埋唔會覺得無聊。 分量足夠,一個女仔當lunch食都好夠飽。 餐飲叫左熱紅茶,茶底有啲太苦,如果要叫大家都係乖乖地飲熱檸茶相信會好飲啲
北海道帶子意大利飯  配 野菌南瓜忌廉汁

帶子煎得幾好,非常嫩,冇乜雪藏味。

分量足夠,一個女仔當lunch食都好夠飽。

2024-10-02
  • 香煎北海道帶子野菌南瓜意大利飯
2024-09-26 234 瀏覽
又有少少餓,經過就試下,我叫咗兩個小食,一個青口,一個雞翼薯條,我好鍾意呢個青口,個汁好味配青口一絕,雞翼薯條嘅雞翼味道好好唔會太喊,不過價錢有D貴,兩個小食加兩杯飲品都2百幾,我諗晚飯可以在嚟試下。
  • 青口
2024-09-15 297 瀏覽
和朋友食lunch,預約寫生日碟,完全無件事。見店員很有禮貌及很忙,也不打擾了,不過希望能改善,至小回覆可以或不可以,食物水準以上,接待員很有禮貌,75分鐘用餐會太短,明白太多人客,但至少可以個半小時會好一點。值得一讚店員很有禮貌
  • 英式早餐
於沙田分店晚餐,入座前知限時75mins, 我同朋友都食得快仲想食完去行街,所以接受的。 坐低之後,發現幾位職員都好熱心會主動講解晚餐選擇,介紹2人餐有咩分別時不hard sell, ☺️令人覺得幾貼心。 而且上菜快速,所以我用餐時間很充裕,其他職員動作迅速,黑衫應該是經理? 見到同其他客人互動很有禮貌。 😆一開始職員問我係咪會員,本身冇想dl app, 因為覺得整個過程服務非常好,我覺得好值得再黎,所以我去download app, 跟著另一位同事仲主動黎幫我儲分,覺得佢好smart🫶特別再讚賞沙田分店👍

特別再讚賞沙田分店👍
2024-08-24 655 瀏覽
Randomly visiting during lunch hour for a friend catch up. Glad that there is not a queue to rush the meal after. Lunch menu serves variety with reasonable price. Absolutely love today's soup, pumpkin cream. It was silky smooth with mild sweetness from the pumpkin. By cracking some black peppers, additional peppery came through which uplift the dish. Their bread was soft and hot. Butter melted instantly. It was airy that absorbed well with the soup. Appetiser was absolutely delicious.I ordered t
I ordered their truffle mushrooms risotto. It was in a big portion that I ended up sharing between two to finish it. Love the creaminess and the chunky mushroom. Hint of truffle was just right to keep the mushroom's umami flavour. Arborio rice cooked perfectly. Neither too hard nor too dry. Just too full to finish all in one person.
Staff made orders efficiently and pretty friendly. A cozy place to sit and chill.
2024-08-15 527 瀏覽
放假同屋企人去左沙田新城市行街,行到肚餓🤤一睇原來已經係下午茶時間🫖 就係最底個層揀左間西餐黎食! [四層pancake塔配士多啤梨及雲呢拿雪糕]本身想叫八層但俾屋企人阻止左🥲🥲🥲不過四層都好夠飽😊甜忌廉加上草莓醬搽落塊啱啱煎好既pancake上面!Yummy🥰 下次真係要試個八層既![北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁]意大利飯濕得黎夠黏!加埋野菌南瓜汁! 清清地好啱唔鐘意濃味野食既人![炸薯條配黑松露醬]太肚餓食左啲先醒起要影相,上茶個陣冇諗過下午茶時間都會禁大碟,條條都係熱辣辣脆口,加埋好濃厚既黑松露醬! 好快就清曬一盤啦!

[四層pancake塔配士多啤梨及雲呢拿雪糕]

[北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁]

[炸薯條配黑松露醬]
4個人去食dinner。個人叫咗無花果salad,無花果同茄好食,菜soso水太tap water味想話問server拎兩片檸檬。佢話已經係檸檬水,ok唔拎得🥲係我要求太多咁問下用嚟擠salad得唔得,然後就呢個salad已經有醬,唔包括檸檬,都唔要得。好嚴謹啊⋯m記都無咁嚴格🥲Maybe is me才是奧客吧應該要睇清楚menu跟咩醬 don’t ask for anything beyond 要乖乖地食完平均百七蚊一個main dish再開心行出去💕
4個人去食dinner。
個人叫咗無花果salad,無花果同茄好食,菜soso

水太tap water味想話問server拎兩片檸檬。
佢話已經係檸檬水,ok唔拎得🥲係我要求太多

好嚴謹啊⋯m記都無咁嚴格🥲
Maybe is me才是奧客吧

2024-04-24 1314 瀏覽
想舒舒服服食個晏,見到依間西餐廳環境唔錯,所以就決定試試💫12:30前埋單有9折,整體CP值唔差~✴️餐包✴️特別表揚依個餐包👍🏻烘到熱辣辣,非常重麵粉香,好有誠意!✴️北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁✴️有2粒完整嘅帶子on top,表面煎得幾香,但比較熟,如果keep返入面係半熟狀態就更好食😌意大利飯調味自然,食得出濃厚嘅南瓜味,同埋都幾大碟,好似食極都食唔完🙈✴️經典美式牛肉漢堡配炸薯條✴️同樣份量十足,漢堡扒厚身有肉汁,賣相精美唔係亂咁堆疊👍🏻薯條粗身,食完漢堡好飽,食唔哂薯條😅

餐包

✴️餐包✴️
特別表揚依個餐包👍🏻烘到熱辣辣,非常重麵粉香,好有誠意!

北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁

餐包
北海道帶子意大利飯配野菌南瓜忌廉汁
經典美式牛肉漢堡配炸薯條
2024-04-04 1165 瀏覽
下午茶時段嚟都冇乜人,職員問我:需唔需要BB凳?我話:好呀2張呀唔該!職員話吓要兩張咁多啊!三大兩細要兩張BB凳好出奇咩……..小朋友想食窩夫,佢有原味窩夫同雜果窩夫,雜果窩夫貴$14,出到嚟所謂嘅雜果係伴碟嘅份量,得1粒士多啤梨切片,4粒藍莓,3片香蕉片。窩夫仲要極度難食!另外仲叫咗個薯條set (好似$60左右),炸 我油冧冧,同樣好難食,麥記都好食過佢!真係食到火都嚟……

下午茶時段嚟都冇乜人,
職員問我:需唔需要BB凳?
我話:好呀2張呀唔該!
職員話吓要兩張咁多啊!
三大兩細要兩張BB凳好出奇咩……..

窩夫仲要極度難食!

另外仲叫咗個薯條set (好似$60左右),炸
我油冧冧,同樣好難食,麥記都好食過佢!

真係食到火都嚟……

2024-02-26 1118 瀏覽
晚餐好想食西餐,見到人流不多,坐位舒服,服務態度良好,就試試Parkview吧!🌟酥皮焗龍蝦湯:這是全晚最有驚喜的湯品,酥皮脆卜卜,有蝦肉,湯裏彌漫着海鮮的香氣!🌟麵包是暖暖的,入口鬆軟麥香,好味!🌟全日英式早餐$108食物豐富:卓靈亞腸、煎蛋、燒番茄、炒雜菇、沙律、煙肉、薯蓉、焗豆!元氣滿滿,非常滿足,不過煙肉太咸了!🌟紅酒澳洲和牛忌廉汁意大利飯$168牛肉粒入口軟腍,但肉味不突出,配上溫泉蛋,更為嫩滑鮮味!每粒飯都吸滿了忌廉汁,入口奶味香濃!另有酸酸甜甜的醋漬洋蔥,可以幫助解膩!📍Parkview

🌟麵包是暖暖的,入口鬆軟麥香,好味!

🌟全日英式早餐$108

🌟紅酒澳洲和牛忌廉汁意大利飯$168

📍Parkview
  • 酥皮龍蝦湯
2024-02-24 695 瀏覽
💰人均$150🍝帶子南瓜Risotto 好大粒嘅帶子,好多味🥣南瓜湯推薦👍🏻Lunch set好抵食: 湯/沙律+Main+餐包追加優惠:凡惠顧套餐+$15可追加以一款,有四款選擇(香脆薯條,炸薯角,南瓜薯餅,Movenpick雪糕)

💰人均$150

🍝帶子南瓜Risotto
好大粒嘅帶子,好多味

🥣南瓜湯