2023-04-28
🎪 Peko Peko Eatery (荃灣)海之戀商場1樓1006-1007號舖最近好熱門既餐廳,果然名不虛傳🧡有户外用餐區,景觀開揚,仲睇到海景🌊裝修以木系為主調,用綠色植物作襯托🪴感覺好寫意🦥🌟 海膽三文魚子竹炭烏冬 $198竹炭烏冬好特別😍口感煙韌軟綿綿,每條烏冬都掛滿海膽sauce🤤入口好順滑。配料夠矜貴,有海膽和三文魚子,每一口都充滿鮮味,好享受☺️🌟 慢煮風乾火腿釀雞卷 $198Fine dining 菜式☺️得四件好精緻,用雞肉包住Parma Ham和菠菜,鎖住肉汁,雞肉很鮮嫩,雞皮夠香脆,具驚喜既菜式!🫶🏻🧡🌟 海蜆青口配白酒忌廉汁 $78前菜有海蜆和青口,夠新鮮爽口多汁,拌上忌廉汁,好creamy有奶香😋正!🌟 蘑菇cappuccino $58蘑菇湯擺碟好特別,用上咖啡杯,以為係Cappuccino🤭入口蘑菇味濃郁,配埋餅乾條,滿足☺️🌟 蝶豆花荔枝玫瑰梳打 $48好似畫一般的設計🥰顏色有紅紫,配埋乾花,很美🧡入口也不甜👍🏻不錯!
海之戀商場1樓1006-1007號舖
🌟 海膽三文魚子竹炭烏冬 $198