2017-03-25
早排睇報紙見到一田裝修大減價, 於是一家人去沙田shopping. 行左兩個多小時, 帶住少少戰利品去沙田搵食.行到一田底層, 已經俾pepper lunch獨有香味吸引, 於是不自覺就入左去坐.可能當時四點幾過左食飯時間, 等左1~2分鐘就有位坐. 當日有兩個三歲小朋友同行, 服務員好細心咁安排一個可以睇到街景位置俾我地, 重有兩張bb坐位 (好穩, 木做5)睇左個menu, 我揀左極量肉眼牛排配薯蓉, 叫左五成熟, 因為真係幾餓, 所以跟左set. 一見到份排, 見到色水唔太吸引, 心入面沈左一沈, 但食落去就非常正. 平時食排, 好多時候都over cooked,以免件排太老我通常都叫生少少, 但估唔到廚師控制火侯做得非常好, 做到外面剛剛熟, 將肉香同肉汁鎖在中間, 好正, 好正,好正!!!!見到大人食正野, 兩個小朋友點肯坐定定, 最後佢地食左薯蓉. 薯蓉落左好香既牛油, 令到佢好香好滑, 兩個小朋友成碗食曬 xd總結黎講, 依家pepper lunch水平非常高, 值得一試