2016-09-16
整過甜品既人都知道,整蛋白甜品是件好麻煩既事~~所以一有機會下,我和朋友都會盡量點叫一些有關蛋白的甜品一嚐😊😊試試師傅的手勢。點了芒果火焰冰花 $62第一啖食下去都還好,雖然口感味道好單調、過甜,但至少蛋白口感柔滑細緻。但由於味道真的好單調,感覺只是在一直吃過甜的蛋香,所以食多幾啖就會顯得好膩口😶而且芒果醬芒果汁實在太少了,不夠點綴這個甜品呢Pheromone Dessert 精選 $88講到明精選喎,當然要選擇啦,因為精選是代表出店家有信心且精心挑選覺得好的甜品才會成為精選啦😌所以點了😂😂內容有、窩夫、朱古力心太軟、焦糖脆皮香蕉、朱古力雪糕。都是一些比較一般,而且都很難整得難吃的甜品,很低失手機會😌😌😌所以要求比較低嘅人,會覺得這個甜品內容算豐富、味道算唔差。但如果係要求比較高嘅人,就會覺得毫無特色啦。
點了芒果火焰冰花 $62 第一啖食下去都還好,雖然口感味道好單調、過甜,但至少蛋白口感柔滑細緻。但由於味道真的好單調,感覺只是在一直吃過甜的蛋香,所以食多幾啖就會顯得好膩口😶而且芒果醬芒果汁實在太少了,不夠點綴這個 甜品呢 Pheromone Dessert 精選 $88 講到明精選喎,當然要選擇啦,因為精選是代表出店家有信心且精心挑選覺得好的 甜品才會成為精選啦😌所以點了😂😂內容有、窩夫、朱古力心太軟、焦糖脆皮香蕉、朱古力雪糕。都是一些比較一般,而且都很難整得難吃的甜品,很低失手機會😌😌😌所以要求比較低嘅人,會覺得這個甜品內容算豐富、味道算唔差。但如果係要求比較高嘅人,就會覺得毫無特色啦。