餐廳: PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
自從PHI Coffee & Pancake進駐屯門市廣場後,成日行過都見到大排長龍,今日特登平日夜晚去,終於成功試到啦🤩PHI x Sofina Set $122藍調水色薄荷朱古力梳乎厘清澈明亮夏日沙冰見到有夏日限定PHI x Sofina Set (仲附送Sofina潔面防曬體驗套裝) 作為Sofina忠實用家,當然要支持下😎 薄荷朱古力梳乎厘好有驚喜,本身我都好鐘意食薄荷朱古力,夏天食涼浸浸最適合不過!! 勁厚身既梳乎厘pancake好軟熟,空氣感十足,食落仲有好香既蛋味😍 連cream都加入咗薄荷朱古力,口感十分幼滑,最緊要係唔算甜,連同pancake加薄荷朱古力雪糕一齊食真係好夾!! 沙冰都加入咗薄荷,十分清新又好飲🤤 湖水綠色打卡一流,塊薄荷朱古力仲幾好食!! 燒牛肉向日葵三文治 $82雖然係輕食,但擺盤一樣咁靚😬 向日葵麵包好鬆軟,充滿牛油香,夾住嫩滑嘅燒牛肉同半溶嘅芝士🧀 完全係perfect match! 不得不提我最愛嘅牛油果醬,邊食邊將三文治沾滿香濃幼滑嘅牛油果醬,每啖都係享受😎明太子醬三文魚籽長通粉 $138帶子肉質厚實並帶有淡淡嘅海水味 ,配上明太子醬同帶有濃

PHI x Sofina Set $122
藍調水色薄荷朱古力梳乎厘

燒牛肉向日葵三文治 $82

明太子醬三文魚籽長通粉 $138
帶子肉質厚實並帶有淡淡嘅海水味 ,配上明太子醬同帶有濃郁鮮味嘅三文魚籽,味道十分有層次👍 下次一定要試埋意大利飯,見到隔離枱客人大讚好味!!

抹茶鮮奶 $42
最後以一杯暖暖嘅抹茶鮮奶作結,口感幼滑十分香濃嘅抹茶香氣,今餐真係十分滿足😊
2023-08-21
  • 抹茶鮮奶
  • 藍調水色薄荷朱古力梳乎厘
  • 燒牛肉向日葵三文治
2023-08-26 12 瀏覽
PHI Coffee & Pancake📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 02號舖記得留意instagram #Foodieintern學英文👩🏻‍🏫Kiosk 喺乜?#伯爵茶疏乎厘👍🏼 份量十足,疏乎厘好厚身!淡淡伯爵茶同疏乎厘蛋香好夾,再配上厥餅好特別,有咬口,好清新!如果疏乎厘空氣感高啲就更加好,同埋伯爵茶醬同雪糕需要再多啲就更加帶出嗰種清新感!#玫瑰Latte🌹👍🏼本身以為好普通,但飲落有清香嘅玫瑰花味,唔係香精味! 甜而不膩,非常推薦!😚#黑芝麻鮮奶兔You🐰 👍🏼 個名好得意🤣黑芝麻鮮奶入口非常順口, 有芝麻嘅香氣! 唔會好heavy,好適合配搭甜品!如果好鍾意黑芝麻味嘅朋友,可能覺得唔夠重添! 冰塊略嫌太多,好快溝淡鮮奶嘅味道!😣小總結🦁雖然屯門分店喺Kiosk,細細地,但都好適合同朋友小聚簡單食個飯! ❤️❤️❤️❤️
PHI Coffee & Pancake
📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 02號舖

Kiosk 喺乜?

#伯爵茶疏乎厘

#玫瑰Latte🌹

#黑芝麻鮮奶兔You🐰

小總結🦁

2023-07-26
  • 伯爵茶梳乎厘
2023-08-25 26 瀏覽
今日約左好耐冇見既朋友食飯傾計,原來屯門都有靚靚疏乎厘,我地兩個見到,諗都唔諗就即刻入去食了Phi x Sofina set ($122)藍調水色薄荷朱古力梳乎厘+清澈明亮夏日沙冰呢個set 我地覺得幾抵,$122 包野飲朋友散叫一杯沙冰都要$68。 呢個餐配埋疏乎厘,如果鐘意薄荷既朋友千祈唔好錯過。 呢個有薄荷cream 同薄荷雪糕味道唔係太甜同唔太濃,配上兩塊疏乎厘,蛋香濃,入口都感受到綿密彈彈下既口感。Phi coffee 牛油法式吐司 ($88)呢個吐司係有少少脆,唔太硬,又可以保留麵包既鬆軟口感。即使我地影相影左好耐,吐司仍然好味,冇淋。配埋少量士多啤梨,提子,焦糖。食得好舒服。 特別一提,佢配既牛油,係有咖啡味架油漬蕃茄烤吞拿魚扁意粉($115)呢個意粉醬好濃,酸酸甜甜既意粉醬,係好開胃既主菜。而烤吞拿魚比較特別,平時吞拿肉係碎上,但呢個壓扁一塊塊上。影相都好靚粉紅仲夏白桃沙冰 ($68)呢杯沙冰同套餐沙冰既冰粒有點大,我期望係好似司樂冰咁。不過,可能店鋪知道客人打卡為主,為免啲沙冰融哂,整大啲冰粒,等我地用餐到最後都是冰冰涼涼。至於味道呢,可能食得太多甜點,所以覺得沙冰類

Phi x Sofina set ($122)
藍調水色薄荷朱古力梳乎厘+清澈明亮夏日沙冰
呢個set 我地覺得幾抵,$122 包野飲
Phi coffee 牛油法式吐司 ($88)
油漬蕃茄烤吞拿魚扁意粉($115)
粉紅仲夏白桃沙冰 ($68)
呢杯沙冰同套餐沙冰既冰粒有點大,我期望係好似司樂冰咁。不過,可能店鋪知道客人打卡為主,為免啲沙冰融哂,整大啲冰粒,等我地用餐到最後都是冰冰涼涼。至於味道呢,可能食得太多甜點,所以覺得沙冰類有啲淡。下次要試下甜品配咖啡先得

整體而言,平日如果同朋友想坐耐少少,輕鬆打下卡,都係一個好選擇😆

後記:跟餐送左一張sofina 試用裝coupon, 送既試用裝都幾多,有防曬x4包,潔面x2包,洗面泡x1支,都幾超值
  • PHI coffee 牛油法式吐司
2023-08-23 25 瀏覽
行過見到PHI又出新menu,立即捉同事陪我lunch!呢期做緊同Sofina 藍調水色夏日清涼梳乎厘之旅,1 set都係$122!藍調水色薄荷朱古力梳乎里PHI梳乎里不嬲水準都好穩定,每啖梳乎里都有滿滿蛋香,加埋Mint chocolate 雪糕食多件都唔會覺膩啦清澈明亮夏日沙冰完全少女心大爆發!沙冰都係mint choc味道,整體唔會好甜,粉藍沙冰加咗cream係藍天白雲☀️☁️另外叫咗牛油果火腿牛角包牛角包外皮金黃酥脆,夾著新鮮的牛油果和火腿既咸香,兩者的結合帶來豐富的口感!蘆筍煙三文魚闊條麵清爽嘅蘆筍同煙燻三文魚的鮮美相互融合,另外闊麵條的口感彈牙,完美咁掛哂意粉汁粉紅仲夏白桃梳打朋友簡咗白桃梳打🍑,酸乳同白桃的香甜相互融合
行過見到PHI又出新menu,立即捉同事陪我lunch!

藍調水色薄荷朱古力梳乎里

另外叫咗牛油果火腿牛角包

蘆筍煙三文魚闊條麵

粉紅仲夏白桃梳打
朋友簡咗白桃梳打🍑,酸乳同白桃的香甜相互融合
日式cafe風 夏日梳乎厘之旅 嘉禾戲院出面3樓Kiosk 2 呢度人流唔算好多 相對於成個商場嚟講呢度係一個坐低吹吓水飲杯嘢嘅好地方PHI X Sofina Set $122藍調水色薄荷朱吉力梳乎厘 & 清澈明亮夏日沙冰結合了薄荷的清新味道和朱古力的濃郁口感 冰凍清涼嘅奶油增添了一層新鮮感朱古力碎屑 夏日食感到涼爽感外觀精緻,口感順滑,味道和諧 甜度適中冰沙透心涼 涼浸浸系列 燒牛肉向日葵三文治$82吐司烤得金黃酥脆 燒牛肉和向日葵醬外層酥脆,內部鬆軟 燒牛肉咀嚼時帶來一種濃郁的肉香明太子醬三文魚籽長通粉$138濃郁的橙紅色 與明太子醬和三文魚籽充分混合長通粉的口感柔軟 嚼勁 三文魚籽則帶來了微妙的爆破感明太子醬本身帶有鹹香的味道,帶有點微辣三文魚籽則帶來微妙的鹹味粉紅仲夏白桃沙冰$68

日式cafe風 夏日梳乎厘之旅

藍調水色薄荷朱吉力梳乎厘 &

結合了薄荷的清新味道和朱古力的濃郁口感
冰凍清涼嘅奶油增添了一層新鮮感
朱古力碎屑 夏日食感到涼爽感
外觀精緻,口感順滑,味道和諧 甜度適中
冰沙透心涼 涼浸浸系列

燒牛肉向日葵三文治$82
吐司烤得金黃酥脆 燒牛肉和向日葵醬
外層酥脆,內部鬆軟 燒牛肉咀嚼時帶來一種濃郁的肉香

明太子醬三文魚籽長通粉$138
濃郁的橙紅色 與明太子醬和三文魚籽充分混合
長通粉的口感柔軟 嚼勁 三文魚籽則帶來了微妙的爆破感
明太子醬本身帶有鹹香的味道,帶有點微辣
三文魚籽則帶來微妙的鹹味

粉紅仲夏白桃沙冰$68

2023-08-21 30 瀏覽
Phi Coffee 同 Sofina cross over,藍調水色薄荷朱古力梳乎厘套餐 $122,除梳乎厘外,配清澈明亮夏日沙冰,還送Sofina 潔面防曬體驗套裝🎁藍調水色薄荷朱古力梳乎厘個 Souffle set 好正又抵食,原味梳乎厘好鬆軟,充滿空氣感,味道又creamy,薄荷朱古力好清爽清澈明亮夏日沙冰夏天有藍調水色,再加明亮清澈沙冰令夏日更好清涼粉紅仲夏白桃梳打粉紅色梳打好靚,夏日加白桃好味道油漬番茄燒牛肉意大利飯意大利飯Risotto 好有咬口,燒牛肉好軟滑,蕃茄醬汁好juicy巴馬火腿吐司Parma Ham 配厚身吐司好味道,火腿吸引,又有牛油果蔬菜👍

藍調水色薄荷朱古力梳乎厘

清澈明亮夏日沙冰
夏天有藍調水色,再加明亮清澈沙冰令夏日更好清涼

粉紅仲夏白桃梳打
粉紅色梳打好靚,夏日加白桃好味道

油漬番茄燒牛肉意大利飯

2023-08-21 20 瀏覽
出咗消費券之後,立即同男朋友去睇戲買左戲飛仲要等成個鐘頭立即坐低食左野先依間餐廳主打輕食有三文治、意粉、沙律、梳乎厘….Menu色彩繽紛,令人覺得整體環境好舒適炒蛋牛角包配牛油果醬牛角包好香脆🥐帶陣陣牛油香味,炒蛋亦相牛油果醬帶酸酸的,中和左油膩感明太子醬三文魚子長通粉長通粉好有咬口,而帶子都好鮮甜,creamy既醬汁做得幾出色,掛汁力強薄荷朱古力梳乎厘梳乎厘Pancake一向都係PHI嘅招牌餐點Pancake🥞口感鬆軟,富濃郁蛋香味配上薄荷朱古力忌廉,甜度適中,充滿滋味清澈明亮夏日沙冰好清新香甜的芋頭沙冰🍧顏色鮮艷奪目白桃沙冰白桃帶清新又香甜,是夢幻嘅氣息,酸酸甜甜,啱晒呢啲炎炎夏日💕
出咗消費券之後,立即同男朋友去睇戲
買左戲飛仲要等成個鐘頭
立即坐低食左野先

依間餐廳主打輕食
有三文治、意粉、沙律、梳乎厘….

Menu色彩繽紛,令人覺得整體環境好舒適

炒蛋牛角包配牛油果醬

牛角包好香脆🥐帶陣陣牛油香味,炒蛋亦相
牛油果醬帶酸酸的,中和左油膩感

明太子醬三文魚子長通粉

薄荷朱古力梳乎厘

梳乎厘Pancake一向都係PHI嘅招牌餐點
Pancake🥞口感鬆軟,富濃郁蛋香味
配上薄荷朱古力忌廉,甜度適中,充滿滋味

好清新香甜的芋頭沙冰🍧顏色鮮艷奪目

白桃沙冰

2023-08-17 18 瀏覽
想食梳乎厘,唸起屯門都有PHI分店,坐西鐵去又方便,食完仲可以行街、睇戲😍😍 Menu選擇都幾多,我哋試左今期限定PHI聯乘Sofina推出Blue Summer Souffle Set $122 ~ ❣️藍調水色薄荷朱古力梳乎厘 ~梳乎厘即叫即整,等15分鐘就熱辣辣上檯,一定要即食,一碟有三件梳乎厘,夠晒鬆軟,蛋味香濃, 淡淡的薄荷配上甜而不漏的朱古力粒同薄荷雪糕等材料夠晒豐富😋😍 ❣️清澈明亮夏日沙冰 ~色彩鮮艷班蘭白朱古力沙冰,視覺和味覺都帶來清涼感覺,消暑解渴😋 ❣️夏日小姐士多啤梨法式吐司$88~金黃色法式吐司,上面鋪左士多啤梨同雪糕,吐司外酥內鬆軟,充滿蛋香, 好味又吾會太膩😋 ❣️傳統卡邦尼扁意粉$89~意粉煙煙韌韌有嚼口每條沾上汁,份量多非常Creamy😊😋 ❣️凍朱古力 $38 ~ 香濃朱古力味,入口細滑😋 ❣️呢間食物擺盤精緻,用心製作份量大,價錢合理,開放式環境寬敞寫意,店員服務態度好好😍👍

❣️凍朱古力 $38 ~ 香濃朱古力味,入口細滑😋

2023-08-15
2023-08-15 653 瀏覽
遊大阪回來沒有吃到梳乎厘,回港便開始尋找梳乎厘的身影。屯門Phi Coffee & Pancake,是家和風梳乎厘專門店,看完屯門公園的繡球花,便來到屯市PHI下午茶。既然是班戟專門店,班戟口味選擇不少,更有期間限定口味。除了甜品之外,也有特色飲品、主食和輕食。Lotus海鹽焦糖疏乎里($128)如有留意社交媒體,便會知道Lotus餅乾有多igable,PHI甜點賣相是不會讓人失望的,成品就是Home Cafe的感覺,適合打卡又懶得DIY的人。忌廉、焦糖醬、可可卡、食用鮮花、餅乾脆碎......其實都是現成食材,雖說不能有太多的期待,仍覺得忌廉太多、焦糖太少,比例有點失衡。梳乎厘本體相當堅挺,口感仍是像一陣風似的,蛋香稍微有點薄弱,忌廉如果是鮮打的味道會較好,味道中規中矩,以賣相取勝。也許是第六感使然,加配了焦糖香蕉(+$28),此舉令口感更為豐富,店方可參考霖迪的配搭,拯救這賣相比味道強的Lotus Biscoff Caramel Soufflé 吧!疏乎里本身能做到挺身不塌,蛋味較弱空氣感重,如果能搭配輕軟富奶香的鮮打奶油會更好一些,如今就跟真正的日式疏乎厘水準仍有相當距離。豆花咖
Lotus海鹽焦糖疏乎里($128)
Lotus海鹽焦糖疏乎里($128)
豆花咖啡($49)
豆花與咖啡是頗新鮮的配搭,之前嚐過豆花奶茶創新又特別,心想這配搭也不會差。
豆花咖啡($49)
這杯同樣地講究賣相,更是講求儀式感,冰凍鮮奶注入espresso,甜甜的豆花雖甚討好,但咖啡偏苦澀跟豆花的甜有點違和,如能由客自行調節甜度便好。

原來點了意粉主食,見遲遲未至催單下才知是落單了,惟有當成是推動減肥的鼓勵吧,只是店員對跟進問題有點愛理不理的,老公對此頗有微言。

PHI 作為日式疏乎厘專門店,坐落於屯門人流最高的地段,出品能滿足食客的打卡需要,但味道和服務仍有進步空間。
2023-04-02
2023-07-27 60 瀏覽
前幾日同媽咪去屯門行街🤣順便食呢間嘅pancake🤣🌝😆之前食過幾次都幾正經典英式伯爵茶梳乎厘:打卡一流嘅甜品🤣而且好似都係招牌之一~厚厚既梳乎厘 配上伯爵茶醬好正😍而且仲有啲蕨餅都幾好食芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果 🥑:我超鍾意入邊嘅牛油果🤣😍加咗檸檬汁同埋黑椒好惹味,芝士牛肉煎蛋三文治都唔錯Godiva朱古力酒咖啡☕️:個人幾鍾意呢款,帶有少少酒嘅苦味,又有咖啡同朱古力嘅香味🤣玟蘭椰子咖啡:同樣唔錯🤣飲得又睇得🤣班蘭椰子🥥配咖啡意外地好飲辣蟹肉意大利面🍝:呢個已經嗌過幾次,次次都keep到水準🤣蟹肉好多,酸酸辣辣好開胃

《PHI Coffee & Pancake - 屯門》太耐無入屯門,原來而家呢度咁多好野食🤭近年既商場都越黎越多新式食肆同coffee shop,而我竟然而家先知屯市有PHI呢個cafe🥰我最鍾意就係佢地既梳乎厘pancake同咖啡,有時我都會去中環果間買咖啡豆架😉今次我係同媽咪黎食,兩個人叫左一個toast,一個意粉,一個pancake 同埋兩杯飲品💁🏻‍♀️陽剛香水檸檬茶 $42檸檬茶入面見到有百香果同香水檸檬🍋飲落清新唔苦澀,個人覺得唔會太過甜,唯一不足係佢比較細杯,口渴少少既話真係一兩啖就會飲曬啦💁🏻‍♀️斑蘭椰子咖啡 $48我就好喜歡呢個斑蘭椰子咖啡呀 🥥 近來好似好hit椰子咖啡咁,椰子味唔會搶左咖啡,反而有相輔相成既感覺,我好推薦的💁🏻‍♀️巴馬火腿吐司 $89第一個咸食我地要左個Parma Ham 既多士,佢個多士係用左丹麥多士製作,個邊邊位食落有酥脆既感覺, 有留意我既食評既朋友應該記得我係好喜歡食又咸又甜既野, 佢呢個多士正正就提供埋蜜糖俾我地淋上個多士或者火腿上面一齊食用, 咸咸甜甜咁係幾好食的💁🏻‍♀️油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵 $115由於多士比較heavy少少, 所以
《PHI Coffee & Pancake - 屯門》

💁🏻‍♀️陽剛香水檸檬茶 $42

💁🏻‍♀️斑蘭椰子咖啡 $48

💁🏻‍♀️巴馬火腿吐司 $89

💁🏻‍♀️油漬蕃茄烤吞拿魚意大利麵 $115

由於多士比較heavy少少, 所以另一個主食我就叫左個酸酸地醬汁既意大利粉,意粉質地係比較彈牙果種, 又係好啱我口味的, 個吞拿魚食落唔會腥, 你睇得到佢中間仲係半生熟既狀態,入口質感軟淋, 有少少醬油漬既味道,而個意粉醬汁都係酸酸甜甜的, 食落好開胃

💁🏻‍♀️絢爛盛夏芒果椰子梳乎厘 $125

今次既重點當然係呢個梳乎厘Pancake啦,芒果口味都真係第一次食啦,佢一客有三件班戟同埋有半隻芒果喺度,好甜好好味,另外伴碟個cream係椰奶味嫁,同芒果既口味十分合拍,食落唔算太Heavy,喜歡飲芒椰奶西既朋友應該會幾鍾意呢個Pancake 既口味
2023-07-22
  • 梳乎厘班戟
  • 斑蘭椰子咖啡
2023-07-24 71 瀏覽
見到佢哋近排出咗 Summer 限定白桃 product 好吸引,因為我超鍾意白桃味道,今日老公即刻陪我去PHI 呢度食Lunch 🥳我一直都好鍾意PHI 出品的梳乎厘,佢哋質地真係做得好好,去過幾間唔同分店都保持到水準,今次去咗屯門分店,係屯門市廣場3樓戲院果層,喺戲院對面就會見到。我哋叫咗呢啲:💖粉紅仲夏白桃梳乎厘💖💖慢煮牛面肉寬條麵💖💖炒蛋牛角包配牛油果醬💖🍹 粉紅仲夏白桃梳打🍹🍹凍朱古力🍫🍹佢哋嘅梳乎厘真係好食,好鍾意佢哋嘅質地做到鬆軟又濃蛋香味,白桃🍑果肉份量好多,食落好香好甜,配埋佢哋嘅忌廉雪糕一齊食Perfect match👍🏻慢煮牛面肉寬條麵 之前係其他分店食過已經好鍾意,所以今次要encore 🤭, 寬條麵質地好好食,仲要每一條麵到掛滿汁😙 牛面肉煮得好淋好入味。忍唔住叫埋佢新出嘅白桃梳打,夏天飲呢個真係清新又透心涼,老公杯朱古力都好飲。

我哋叫咗呢啲:

粉紅仲夏白桃梳乎厘
慢煮牛面肉寬條麵
凍朱古力
2023-07-23 65 瀏覽
環境帶簡約風, 開放式設計, 餐廳顏色是大地色非常舒適, 主打特色梳乎厘、法式吐司、意粉、ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ及精選飲品✨我們點了粉紅仲夏白桃梳乎厘🍑賣相很吸引, 即叫即製作, 大約需時十五分鐘, ᴍᴏɴᴛʜʟʏ sᴘᴇᴄɪᴀʟ推介, 是令白桃口味, 白甜桃口感清爽酸甜, 充滿夢幻氣息空氣感的梳乎里班戟, 配上幼滑香濃忌廉、非常清新, 幸福感滿滿💕夏日小姐士多啤梨法式吐司🍓金黃色法式吐司, 外酥內鬆軟、充滿蛋香, 酸酸甜甜很可口、甜度適中又不太膩, 人氣之選😍明太子醬三文魚籽長通粉明太子味道很鮮甜, 蟹籽吃起來口感豐富, 帶子新鮮彈牙爽口, 長通粉醬汁十分濃郁飲品🍹士多啤梨梳打果香味清爽, 彌漫在口中的香甜味道, 可解渴又解膩, 非常適合夏日之選抹茶鮮奶抹茶非常香濃配上醇厚牛奶, 香順細滑、香而不澀, 味道不錯食物水準高, 擺盤非常精緻, 用心製作、非常足料, 店員親切有禮, 上菜有效率亦主動收碟,用餐非常愉快, 值得再ᴇɴᴄᴏʀᴇ揸車的朋友, 商場設有停車場🅿️, 非常方便📍 ᴘʜɪ ᴄᴏғғᴇᴇ & ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓ᴋɪᴏsᴋ 02號舖

我們點了
粉紅仲夏白桃梳乎厘🍑

夏日小姐士多啤梨法式吐司🍓

明太子醬三文魚籽長通粉

飲品🍹
士多啤梨梳打

抹茶鮮奶
抹茶非常香濃配上醇厚牛奶, 香順細滑、香而不澀, 味道不錯

揸車的朋友, 商場設有停車場🅿️, 非常方便

📍 ᴘʜɪ ᴄᴏғғᴇᴇ & ᴘᴀɴᴄᴀᴋᴇ
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓ᴋɪᴏsᴋ 02號舖
  • 粉紅仲夏白桃梳乎厘
2023-07-21 83 瀏覽
之前同👧🏻家姐帶細細👶🏻去屯門搵Cocomelon玩梗係要為慰勞👧🏻家姐先啦無👧🏻家姐幫手 劉媽👩🏻點可以平時1打3咁輕鬆😌👧🏻家姐話想食意粉又話想食pancake劉媽即刻諗到帶佢哋嚟食 @phi.coffee.pancake 今次我哋order咗🍴芝士牛肉煎蛋三文治配牛油果烘過嘅麵包夾咗2層芝士溶連嫩滑牛肉再搽上旁邊嘅牛油果沙律醬每一啖都有唔同口感🍴慢煮牛面肉闊條麵牛面肉軟嫩輕易嚼咬闊條麵軟硬適中香濃蕃茄醬汁與闊條麵係絕配🍴宇治抹茶紅豆梳乎厘店家招牌pancake梳乎厘蛋味濃郁非常香軟梳乎厘上面嗰塊煙煙韌韌嘅糯米皮加上宇治抺茶糖粉、忌廉雪糕、蕨餅食落唔會太甜、又有香濃抺茶味🍹士多啤梨梳打🍹石榴檸檬梳打PHI Coffee & Pancake ( #屯門 )📍屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2梳乎梳乎梳乎厘
之前同👧🏻家姐帶細細👶🏻去屯門搵Cocomelon玩

🍴宇治抹茶紅豆梳乎厘
店家招牌pancake
梳乎厘蛋味濃郁非常香軟
梳乎厘上面嗰塊煙煙韌韌嘅糯米皮
加上宇治抺茶糖粉、忌廉雪糕、蕨餅
食落唔會太甜、又有香濃抺茶味

🍹士多啤梨梳打
🍹石榴檸檬梳打

PHI Coffee & Pancake ( #屯門 )
2023-07-21 715 瀏覽
出消費券果日唔小心去左屯市,差啲迫死🫣PHI coffee 喺戲院對面,條隊短啲,所以排左一陣就有位🫶🏻 我地喺度食左好滿足嘅lunch💕辣蕃茄蟹肉扁意粉 🍝 蕃茄同蟹肉perfect match,帶點辣勁更開胃,搭配的扁意粉口感唔錯,值得一提係蟹肉份量非常大方,食到啖啖意粉都有蟹肉🦀巴馬火腿吐司🍞 吐司烤得酥脆,可以夾著香濃的巴馬火腿,或塗上牛油果醬 🥑,又或沾上甜甜的蜜糖,口感同味道都好豐富,絕對係鹹吐司嘅不二之選。士多啤梨梳乎厘 賣相同香味滿分,仲彈下彈下😍 士多啤梨嘅鮮甜同梳乎厘嘅軟熟口感相得益彰,每啖都充滿水果香味,大滿足🥰Dirty 濃度正好,充滿咖啡香同奶香,又不失濃郁口感。石榴檸檬梳打 非常清涼解渴,原來石榴同檸檬🍋味道咁夾,酸酸甜甜啱曬夏天!最後值得一讚嘅係上菜次序,我地一口氣叫曬鹹甜點飲品,職員喺咁忙嘅時間都做到先鹹後甜,仲問我地上得pancake 未,洗唔洗加野飲,appreciate 🫡

士多啤梨梳乎厘

Dirty 濃度正好,充滿咖啡香同奶香,又不失濃郁口感。
Dirty

石榴檸檬梳打