2天前
好耐之前已經幾鍾意Pici, 比較親民又有一定質素, 簡單啲講就係「 抵食夾大件」, 不過隨着分店已開越多,反而減少了探點的興趣。今天在戶戶送的選項上發現PICI, 吸引我的是消費$150以上可減30%, 即是一個戶戶送的外賣午市套餐原價$168只需$115, 但前提是戶戶送plus會員。午市套餐選擇都幾豐富, 可以選一份前菜和一份主食, 還包括飲品或甜品, 和餐前麵包。選了最熱門的選項, 巴馬火腿及馬蘇里拉芝士 Parma & Mozzarella,水牛芝士口感不足, 火腿略鹽偏鹹了些, 作為一人前的前菜比較heavy, 如果幾個人share就唔錯。主食方面選了香辣義大利辣腸寬麵 TagliatelleSpicy N'Duja, 寬條麵吃起來口感不錯, 醬汁十分creamy,但味道可以再濃厚些, 加入腌漬蕃茄仔和豬肉粒, 外賣意粉來說算是水準之上。套餐可以選甜品或飲品, 要知道Tiramisu是名物當然是選他吧!份量十足果然不錯。餐前麵包是法包還配有橄欖油和陳醋,合起來整個套餐甚有儀式感, 辛勞了一個星期之下, 趁著工作的空隙食一頓豐盛的午餐,真希望這個優惠會延續下去。#文迪漫遊慢生
主食方面選了香辣義大利辣腸寬麵 Tagliatelle
#文迪漫遊慢生活