2022-03-05
夏威夷魚生飯 (poke bowl) 開到周街都係,靚得嚟健康係我呢啲keep fit港女嘅救星🙏🏻 咁但係到底呢間好唔好食先!等禾嚟搓搓佢!自選poke bowl $88食嘢有得自己揀最開心!自選嘅可以揀兩份魚生/肉、一份配菜同一份碳水~ 選擇困難嘅你亦都可以揀佢預設嘅組合der魚生🍣經典三文魚:用日式醬油醃得幾入味,略鹹,但係係冇伏之選;西班牙蒜油三文魚:真係笑死me,得面頭少少蒜頭,食完就冇蒜味架喇,bye~泰色熟蝦:有四粒蝦仁,夠爽口,個泰汁幾香魚露同青檸味,不錯的配菜🥗彩虹:青瓜番茄三色椒,乜唔係紅綠燈咩點解係彩虹,不過成個配搭幾fresh幾清純!紅菜頭:硬過我條頸,不推薦🙏🏻日式:毛豆硬!南瓜硬!反而四季豆幾爽脆幾好味~ 仲有豆乾同蛋,呢個配菜算唔錯碳水🍚薑黃椰菜花:健康無負擔嘅,冇草青味,但又係有啲啲硬😂白飯:正常,但不是日式醋飯喔overall嚟講呢間就... 正正常常咁😂 係健康同清爽嘅但味道冇乜驚喜,偶爾想食清啲就可一試~
自選poke bowl $88
魚生🍣
經典三文魚:用日式醬油醃得幾入味,略鹹,但係係冇伏之選;
配菜🥗
紅菜頭:硬過我條頸,不推薦🙏🏻
碳水🍚
薑黃椰菜花:健康無負擔嘅,冇草青味,但又係有啲啲硬😂
白飯:正常,但不是日式醋飯喔