2022-02-10 17 瀏覽
依家冇得去旅行,只好周圍去搵新餐廳食好野,呢幾日係網上見到荔枝角呢間墨西哥餐廳,好評都有好多,菜式照片好靚😊見聽日放假就約埋朋友一齊去試下。餐廳都好近地鐵站,行幾分鐘就到。餐廳既牆上立體花花好特別🤩水牛城雞翼好好食,配埋酸忌廉又好特別!鮮芒果木瓜大蝦沙律賣相好靚,成個好色彩繽紛,芒果真係好鬼甜!沙律味道酸酸甜甜,好開胃!玉米薄脆沾埋三色醬好好食,完全食到停唔口😚我覺得最好食是點曬所有醬!地道燴牛肉飯成碗滿滿既牛肉,煮到非常軟爛,味道好濃郁,仲有埋芝士好出色👍🏻😆

今日同朋友去試新餐廳,今次間餐廳位於荔枝角既工業大廈度,Picoso餐廳是主打墨西哥菜,一到餐廳門口已經滿滿墨西哥風味,餐廳仲有好多動漫模型,風格真係好特別😆餐牌好色彩繽紛,食物選擇都有好多,睇到眼花撩亂😵‍💫經員工親切既介紹,我地嗌左水牛城雞翼,墨西哥薄餅,再加芝士焗龍蝦拼燒雞。雞翼果然好好食,口感外脆內軟,雞肉好嫩滑,配埋酸忌廉,成個味道更加豐富👍🏻墨西哥薄餅配埋芝士,牛油果醬,醉蕃茄粒及酸忌廉,好好食!芝士焗龍蝦好惹味,大大隻好新鮮,燒雞都好嫩又多汁!黑松露醬薯條都好正!😙😙
2022-02-09 11 瀏覽
放左幾日假就特登約左朋友食飯,上網周圍睇下有啲乜嘢餐廳推介。俾我哋見到呢間環境睇落不錯,菜式賣相唔錯又多選擇既餐廳。餐廳環境好幽靜,牆上立體花花都好特別。今日就點左個拿破崙雞絲意粉,雞絲好滑又多,蕃茄醬酸酸甜甜好好食,意粉都煮得好適中。墨式香炸雞翼好香口,雞翼好大隻,雞肉好嫩,外皮酥脆!配埋個蜜糖汁,好甜甜蜜蜜。玉米薄脆好脆身,仲有埋個三色醬,我就覺得牛油果醬配紅番茄醬一齊沾黎食,超級正😆😆小食墨式香炸雞翼都好好食,雞翼好大隻又多肉,連外皮都好脆皮,好讚😁👍🏻
2022-02-09 20 瀏覽
旅行都唔會去到墨西哥咁遠,所以呢個地方對我來講很有神秘感,墨西哥菜都好另類,好耐之前已經知道有一間墨西哥菜在這裏,在假期今日就嚟食。佈置很有色彩,幾特別,帶到少少去咗墨西哥嘅感覺。午餐最化算,揀一樣主菜已包括一份沙律及一杯飲品,亦可以隨意追加。我看中煙燻手撕豬肉鐵板燒(配三色醬及餅皮),加$39 水牛城雞翼,飲唔使加錢的熱檸水,即是共$196。本來擔心薄餅是凍凍地嘅,原來即點即做熱辣辣,非常好味,手撕豬肉在鐵板上喛暖的,香港人的改良版本適合我們口味,因為食物梗係熱食的好味。雞翼很酸甜,食得好開胃。熱檸水隻杯幾靚。突然想食芝士,仲點了墨式秘製芝士雞,芝士味有冇想像中咁濃,估佢落咗好多乳酪醃裝,雞肉不知幾滑,唔似韓國式有拉絲效果,無咁膩,反而更好食,有佢嘅特色。牛油果特飲即是奶昔,超級好味,個樣都好得,仙人掌匙羹好玩。

佈置很有色彩,幾特別,帶到少少去咗墨西哥嘅感覺。

雞翼很酸甜,食得好開胃。

熱檸水隻杯幾靚。

牛油果特飲即是奶昔,超級好味,個樣都好得,仙人掌匙羹好玩。

2022-02-08 12 瀏覽
次次同男朋友約會都係食日本野或者西餐,今日就想試試異國菜,就去左位於荔枝角既Picoso,食墨西哥菜。環境風格好特別,仲擺放左海賊王火拳Ace既模型,真係好型呀😍我點左個最愛既墨西哥鮮芒果木瓜大蝦沙律,真係好大份,芒果好鬼甜,忍不住一粒接一粒咁食😋😋拿破崙雞絲意粉好香橄欖油同新鮮蕃茄味道,食落味道酸酸甜甜,再加Tabasco既酸辣味道,味道好上癮😆燴牛肉飯都好好食,牛肉肉質好嫩,醬汁味道好豐富,撈埋飯超正!我同男朋友非常開心,呢間墨西哥餐廳真係好好食,環境又舒服,可以再黎👍🏻👍🏻
2022-02-08 14 瀏覽
難得放假約朋友去左D2 Place行街,再去間最近剛剛發現既墨西哥菜餐廳,位於荔枝角。同朋友到餐廳留意到裝飾好特別,成個環境都好闊落舒適。菜牌見到有好多小食選擇,真係樣樣都好想食,所以決定點雜錦拼盤,手撕豬肉薄餅,墨式香炸雞翼,香炸墨西哥甜椒釀芝士,自家製特色烤蟹鉗,玉米薄脆,紅番茄醬,自家製牛油果醬。真係好豐富,樣樣都睇落好好食咁😍手撕豬肉薄餅真係好惹味,炸雞翼都非常外脆內軟!烤蟹鉗好酥脆,蟹味好濃郁!另外嗌既玉米薄脆沙津都好精彩,牛油果好新鮮,沙律同蕃茄粒,食落好清新又酸酸甜甜,非常好😋👍🏻

週六約咗朋友食飯,上網搵咗好多餐廳嘅推介食評,比我地見到呢間荔枝角既墨西哥餐廳🇲🇽,餐廳環境好闊落,裝修都好有特色。餐廳非常企理乾淨,員工嘅推薦下我地點左特色菜玉米薄脆配三色醬🌮,有酸忌廉,紅番茄醬,牛油果醬。三款醬都各有風味,我仲中意都係牛油果醬,最傳統墨西哥特色口味。田園雞絲沙津🥗既沙律菜好新鮮,雞絲出奇地嫩,仲有酸酸甜甜既蕃茄粒🍅,簡單既沙律味道變得好豐富👍🏻黑松露雜菌蘑菇白汁意粉睇落好普通,但是味道好出色,有濃濃既黑松露味,菠菜雜菌好香,意炒都煮到軟硬適中,好有驚喜!😚
2022-02-07 15 瀏覽
最近喺網上見到呢間餐廳嘅食評推介唔錯,菜式嘅賣相都好靚。馬上約朋友一齊去試吓😆餐廳嘅菜式選擇有好多,餐廳設計好特別,座位好闊落,好岩同朋友慢慢嘆美食,一邊傾計。見到有我最愛既鮮芒果木瓜大蝦沙律,緊係要點啦😍沙律份量好鬼多,芒果大大粒,酸酸甜甜好開胃。墨式香炸雞翼好惹味,雞肉好嫩,外脆內軟!沾埋個蜜糖汁,咸咸甜甜既味道好正👍🏻芝士焗龍蝦拼燒雞好豐盛呀,有龍蝦,燒雞,薯條,栗米。龍蝦配芝士真係好夾,龍蝦味好彈牙,加上芝士,味道好濃郁。燒雞都好好食,雞肉好嫩滑,薯條都好脆,沾埋黑松露醬,特別香又好食!😋

2022-02-05 8 瀏覽
🌸這天和朋友繼續荔枝角工廈找好吃的,墨西哥餐廳就在程班長旁邊,餐廳用色溫暖,還有一幅艷麗的粉紅花牆,有興致的可以無限打卡。🥭芒果大蝦沙律份量十足,芒果夠甜(最怕咬下去酸入牙齦的芒果)。🌯🧀芝士玉米烤焗捲餅非常飽滿,真的每口下去都嘗到芝士,而且佐以牛油果醬,吃起來很滿足。🥑辣醬可以自己另加,自己不喜吃辣,就沒有試了。🌶🌶🍎🍎忍不住又叫了甜品,玉桂蘋果薄餅居然還有聖誕裝飾,蘋果煮得非常香濃,雪糕內還有堅果,是最大的驚喜。每人兩塊,不一會兒就全吃掉了,也不覺得膩。🍨▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️▪️▫️📍Picoso荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓101室🤗每種食物都好吃份量足😋食物做得用心,雪糕還有果仁!🥰有漂亮的粉紅花牆裝飾人均消費💲1️⃣8️⃣3️⃣

📍Picoso

荔枝角長沙灣道883號億利工業中心1樓101室

🤗每種食物都好吃份量足

😋食物做得用心,雪糕還有果仁!

🥰有漂亮的粉紅花牆裝飾

人均消費💲1️⃣8️⃣3️⃣

2022-02-02 28 瀏覽
It is genuinely quite surprising that almost literally hidden away at the end of a nondescript corridor in the drab Elite Industrial Building in Lai Chi Kok, lies a gaily-decorated little slice of Mexico. It's a welcoming place, with lots of wood and Mexican designs, as well as some random American signs on the walls, but on our most recent trip I think they were preparing early for Valentine's Day, because there was also an abundance of pink flowers on the walls!The menu pleasingly errs more on

The menu pleasingly errs more on the side of comfort food rather than healthy, with Mexican staples like enchiladas, burritos, tacos, quesadillas, fajitas and nachos on offer, as well as a selection of other mostly-meaty dishes, snacks, and a couple of tempting desserts - although we skipped those, this time.

Given the current restrictions on dinner service, we were there for lunch, and while I (vegetarian) had nachos and ensalada de tortilla, my partner had prawn salad from the weekend/holiday lunch menu, with chicken wings, french fries and crab cakes - too much food! The nachos were crunchy and well covered with cheese, jalapeno pepper, and salsa, while my salad was a bit of a guilty treat, fresh salad, but again with plenty of toppings and served in a big tasty edible tortilla bowl. The fries were also excellent, particularly with gloopy mayo, the wings were nice and spicy, and the prawn salad was generous, and again again well provided with plenty of tangy sauce.

Overall, an enjoyable meal in comfortable surroundings, but maybe not so great for my waistline...
2022-01-23
2022-01-27 47 瀏覽
今日lunch time嘅時候有同事搵咗呢一間喺附近嘅墨西哥菜餐廳,話覺得好似幾好食咁,於是我哋就走咗過去試吓!地點係自己非常方便,喺地鐵站附近一出,行上工廠大廈就到!呢間餐廳嘅款式都好多,我哋今次就叫咗呢一份拿破崙雞絲意粉!呢個拿破崙雞絲意粉真係冇諗過係咁嘅味道,雞絲份量好多,再加埋呢一個拿破崙嘅醬汁,令成個意粉都非常開胃!仲叫咗一個田園雞絲沙律!唔好睇小呢一份沙律,真係好大份,而且仲要係好清新好健康嘅沙律菜!另外仲叫咗呢一個地道燴牛肉飯!牛肉嘅味道好香,而且呢個幾醬汁用嚟送飯真係一流!味道非常香濃!

地點係自己非常方便,喺地鐵站附近一出,行上工廠大廈就到!

2022-01-27 29 瀏覽
荔枝角區真係多咗好多唔同嘅餐廳,而且有好多餐廳都係非常之高質,仲要係價錢合理!今次就嚟咗呢一間喺荔枝角工廠大廈上面嘅Picoso!試吓呢一間香港少有嘅特色墨西哥菜餐廳先得!嚟到呢間餐廳當然唔少得要試吓嘅就梗係呢一份墨西哥薄餅!呢一個墨西哥薄餅嘅配料非常豐富有青蔥,雜芝士碎,牛油果醬,醉蕃茄粒及酸忌廉!薄餅我入口嘅時候嘅味道層次好豐富,首先食得到牛油果醬嘅香味,跟住就會有芝士同埋酸忌廉嘅香味!加埋呢個薄餅嘅味道,真係好正!另外仲叫咗一個雜錦拼盤,可以試吓唔同嘅特色小食,整體來講都非常豐富抵食!我自己都好鍾意呢度嘅玉米薄脆同埋墨西哥甜椒

2022-01-26 18 瀏覽
今日去咗一間喺工廠大廈上面嘅墨西哥餐廳,覺得好有特色同埋好好食,所以就想介紹一下🤩呢間餐廳一去到就知道非常之用心,因為用咗好多呢度店主嘅心愛玩具做裝飾,而且真係好有風格!其中一個我自己覺得好鍾意嘅就係呢一份玉米薄脆配三色醬!呢度有三種唔同顏色嘅玉米薄脆,不過全部都係同一個口味,但係呢度嘅薄脆真係好香好脆!加埋呢個自家製嘅三款醬汁,真係好正!我自己好鍾意呢一度嘅紅番茄醬,牛油果醬!兩款口味都各有特色!另外呢一份黑松露雜菌蘑菇白汁意粉亦都係好高質,黑松露嘅香味再加埋蘑菇白汁真係好適合配搭做意粉!而且呢度嘅意粉軟硬適中,烹調啱啱好!

2022-01-26 15 瀏覽
早排食飯嘅時候去咗一間好出色嘅墨西哥菜餐廳,真係諗唔到原來香港都有一個咁正宗嘅墨西哥餐廳可以食得到!今次嚟咗呢間喺荔枝角工廠大廈上面嘅Picoso!一去到嘅時候就已經充滿着墨西哥風情,真係好正!叫咗好多好正宗嘅菜式,其中一個自己覺得好豐富嘅就係呢一份雜錦拼盤😍就咁望唔到呢個拼盤嘅晚上就已經覺得非常吸引!而且入面嘅配料亦都非常豐富,有手撕豬肉薄餅,墨式香炸雞翼,香炸墨西哥甜椒釀芝士,自家製特色烤蟹鉗,玉米薄脆,紅番茄醬,自家製新鮮牛油果醬🤤真係非常吸引嘅美食,我自己好鍾意食呢個自家製特色蟹鉗!呢一個蟹鉗好香!蟹肉非常豐富,而且外皮炸得非常香脆

2022-01-25 19 瀏覽
香港最開心嘅地方就係可以食得到唔同國家嘅菜式,今次就嚟咗呢一間喺荔枝角工廠大廈上面嘅Picoso👍🏻呢一間餐廳主打墨西哥菜式!我自己都好耐冇食過墨西哥菜,所以都非常之期待!最先出場嘅就係呢一份墨式香炸雞翼!呢一個雞翼好好食,好香,而且入面好多汁!最重點嘅一定係配合左呢一個蜜糖汁!呢度嘅蜜糖汁好甜!加埋一齊食真係好夾!另外仲叫咗呢一份芝士焗龍蝦拼燒雞!就咁睇呢個賣相已經覺得非常吸引!而且呢度嘅燒雞好香,外皮好薄,入面都係好Juicy!至於呢一隻龍蝦真係好高質!龍蝦嘅肉身好飽滿同埋好彈牙!再加上到蝦頭嘅位置都有好多蝦膏!蟹鉗亦都係大大隻!肉質非常鮮甜!