2006-01-14 13 瀏覽
今晚我同我D朋友一行4 人到旺角聚會~搵搵下搵到間20樓既CAFE , 覺得入面環境都幾好, 白雪雪咁, 就入左去試下啦, 一入到去就有個極有禮貌既員工黎接待我地, 佢真係勁NICE囉, 一坐底就好有耐心咁等我地傾完計, 之後重勁細心咁問我地想飲D乜, 又介紹D GAME俾我地玩, 我開頭以後佢係~WAITER 啦點知原來係水吧, 佢真係勁好笑容, 又好傾又好客, 佢地D 野飲都OK啦, 都唔會話等好多耐, 水準都有返咁上下, 我就飲左一杯情迷夏威夷, SWEET SWEET咁, OK好味, 野食都係差唔多, 因為我地只係叫左幾個吐司值得再提既係佢真係好NICE 囉, 我地勁多要求佢都做到晒俾我地, 睇得出佢唔係扮笑囉真係幾nice 囉

真係幾nice 囉
2005-12-25 12 瀏覽
十二月時同一大班朋友聚舊,由於想包場,於是四圍格價,找找下,便找到這裏,先講環境,相當不錯,比起下面一些cafe這兒光猛,開揚,整齊,乾淨,很適合一大班人聚腳。食物方面也算合格啦,沒有太大要求的話,你會覺得幾好味添!服務方面,肥肥地個位朋友都好ga,有求必應,盡量貼合你需要,有價講(可能是老板吧!)做生意來說算是老實人!全晚有一個遺憾啦,就是講明包場至十時半,可惜在十點已叫我們交場,好讓佢做下一場生意,班fd有d掃興啦,anyway在cafe當中算不錯啦!
2005-08-31 6 瀏覽
要左杯墨西哥日落, $38, 甜甜地咁, 冇話好特別. 環境唔錯, 不過淨係想傾計就唔適合, 因為比較嘈. 果度有啤牌, 大富翁等等可以借, 成班人玩就最岩.
2005-08-28 3 瀏覽
我地十幾個人上去....張table 好似頹左d...可能得膠table俾我地用la玩game既時候真係突然"臨"左,好在冇打爛野!!野食一般la!!但價錢比較貴~而員工簡直一流!!~同我地有傾有講~叫佢講介個game既玩法都no problem~仲推介d game俾我地玩自己玩game時老闆都陪我地social!不過d game舊左d..同唔多齊
我地十幾個人上去....
玩game既時候真係突然"臨"左,好在冇打爛野!!

野食一般la!!但價錢比較貴~

而員工簡直一流!!~
同我地有傾有講~
叫佢講介個game既玩法都no problem~
仲推介d game俾我地玩
自己玩game時老闆都陪我地social!
不過d game舊左d..同唔多齊
同好多開飲喇fans 一樣, 搞聚會都上黎找找好去處~~ 今次是找旺角的好cafe, 呢間算多人讚佈置: 以artistic相片為主題, 只在cafe 一面有, 靠窗那邊普通格局, 只有1 set 大大梳化, 1 set 4人梳化, cafe 中間位是有腳有cushion 的椅, 轉哂做梳化最好la....唔明點解梳化位那班客有得食時做咩要轉位去普通椅+桌, 2邊都霸, 佩服! 另外cafe 中間有滴水, 應該會整卦....菜單: 以一塊塊過膠左的黑底紙貼成一本菜單, 開始甩; 選擇方面尤其是意粉/ 主菜唔夠多, 飲品就好多野揀遊戲: 有得意麻雀(點得意賣關子), 大富翁, 多種棋, 唔錯呀~~食物: 一共7人, 叫左蒜蓉意粉(唔夠味) , 咖哩吉列魚柳意粉(夠味皮又脆), 肉醬意粉, 吞拿魚長通粉蜜汁雞翼(good!!!), 薯條(不是條, 較粗的連皮, supergood!!)飲品: 朋友的"xx 日落" 被waitress 教要搞勻先好飲, 哈......啞左....有多款coffee / flower tea , 仲有smoothies 不過冇叫, 有人試了是日特飲-- de

另外cafe 中間有滴水, 應該會整卦....

飲品: 朋友的"xx 日落" 被waitress 教要搞勻先好飲, 哈......啞左....有多款coffee / flower tea , 仲有smoothies 不過冇叫, 有人試了是日特飲-- deep blue(藍色, 有梳打水, 味麻麻地), 流星雨 (pineapple juics + some more juice), 荒漠甘泉 (忘記有咩)....d 名好得意所以有印象

環境: 播流行歌, 有jay etc, 品味過得去啦~~

最重要鐘意佢禁煙....幾難得呀~~

服務: 要讚下一個4眼哥哥, 同我校風口, 又幾戇直feel (ehheee)

$$: 唯一扣分是呢度,7ppl 每人一個set +半價飲品+4碟小食= $5百幾!!

朋友再計過仍唔sure 岩唔岩, 因為落單張紙冇清楚寫出野飲計半價, 希望佢改善啦~~

總体上above mean!! 最好4人/ 8-10人去坐梳化位, 我諗book 左好d
2005-07-31 2 瀏覽
環境OK 舒適,但個攪拌器壞了,無咩嘢飲選懌,叫咗兩杯飲品又來得一杯,價錢比一般上樓cafe貴,有待改善。
2005-07-22 18 瀏覽
很抱歉,該員工已被口頭警告... 對於上述事件,本公司深感遺憾。本公司定必督促員工,繼續為顧客提供優質服務。
2005-07-14 13 瀏覽
今日同班friends 去試試呢間cafe。上到去大概3 點,一個人都無。睇吓menu, D 嘢食貴到震。無tea set,但如果叫甜品或熱盤,drinkk 可以半價。一個普通ge blueberry cheesecake 都要$35,肉醬意粉$48。我叫了個blueberry cheesecake & Italian Soda。blueberry cheesecake係一般貨色,Italian Soda好難飲,好似飲藥水gum! 食物唔好唔在講,服務勁差。D waitor & waitress 只顧住自己食,俾自己食ge 仲大個俾D客。淨係顧住玩,叫佢哋收碟,都要叫幾百次!太過份!當D 客無到!收錢又"論盡",明明自己計錯,叫佢哋再check,仲好大聲話,"唔係ma?邊有計錯ar?"。最後咪又係佢哋計錯,仲係度噪!

2005-07-08 7 瀏覽
上個星期六我同班朋友行旺角,經過一幢有成5-6間cafe o既大廈咪是但咁上去囉~原本冇特定去邊間o既,諗住逐間視察下環境先決定o既,點知一上到去就有個姐姐仔好好笑容咁接待我地,搞到我地都唔好意思再搵第2間添,咁咪入去試下囉~~入到去見到都有幾多人下,可能星期六啦~叫野食喇咁,跟住就黎左個男人,原本我以為係侍應啦~點知同佢talk左兩句先知佢原來係呢度o既老闆黎.有好多野飲名其實我都唔知係咩黎,咁佢都好有耐性咁解釋比我地聽,唔錯.之後佢推介d野飲比我地,咁我地就叫左一壺唔記得左咩名o既花茶,夏威夷,同一杯芒果沙冰.再叫多1個白汁長通粉,帆立貝,同薯角囉~~花茶好香,杯夏威夷o既味道都幾特別,芒果沙冰好重芒果味,正.d野食都唔錯,不過就唔係話特別好,ok啦.但個帆立貝就失望左少少.得2串成$24,唔係咁值得咁~~個度d環境比到我一種柔和o既感覺,氣氛唔錯,最掂o既係個度室內係唔比吸煙o既,空氣清新.正呀~~總括o既講服務同環境算係一流.cafe 黎講值得去多幾次o既~~~
2005-07-04 3 瀏覽
星期四晚, 約了朋友飲野吹水, 朋友建議這裡, 便上樓一試原來這幢大廈有很多間上樓cafe, 而這間在頂樓, 雖然看不到什麼景觀, 但十分有privacy.叫了: 日式鰻魚飯, 士多啤梨沙冰, 芝士焗吞拿魚長通粉, Iced Mocha, 日式燒帆立貝鰻魚飯先到, 飯好味, 是珍珠米, 鰻魚十分腥, 好像是叮熱的, $45好似不值...跟住焗長通粉, 長通粉好味, 幾彈牙, 忌廉亦香, 吞拿魚無味, 最敗筆是不夠熱, 中心是暖的.Iced Mocha and 沙冰來遲了, 沙冰不過不失, 有士多啤梨味, 而Iced Mocha ... 同上個食評一樣, 店主刻意想整成三色咖啡, 下層是朱古力糖漿, 中間是奶, 上面是咖啡, 頂頭是cream, 但mixed 埋之後, 便是一杯超白的咖啡糖水, 甜到我只可以飲一啖......最後, 帆立貝漏了單, 要題店主才知道, 因為全店full爆, 我們亦不想hea咁耐, 不過佢地都好快比到我地..所謂燒帆立貝, 是用帶子那粒超硬粒外沾超厚脆漿炸成的, 2串多謝$28, 唉....未食完己經埋單走人, 雖然不太滿意, 但那可愛又好笑容的姐姐仔搭夠,
星期四晚, 約了朋友飲野吹水, 朋友建議這裡, 便上樓一試

跟住焗長通粉, 長通粉好味, 幾彈牙, 忌廉亦香, 吞拿魚無味[食唔出, 可能忌廉蓋過了], 最敗筆是不夠熱, 中心是暖的.

未食完己經埋單走人, 雖然不太滿意, 但那可愛又好笑容的姐姐仔搭夠, 都沒有想過投訴, 一餐半餐, 是但啦

不過一題的是, 店內只有二個侍應, 想叫野要舉手都未必有人招呼你.
2005-07-01 0 瀏覽
約了EX出來吃飯,其間她的朋友們來電說要聚聚,於是3女1男相約於旺角見面。時間已是11時,旺角仍是車水馬龍,旺角果然是旺角。朋友甲建議去某新開cafe,結果登門卻不得其門而入,於是小弟拉大隊去Pixel。20樓的小店有自己風格,卻非十分突出。店內人頭湧湧,人人輕裝打扮,和小弟一身西裝格格不入。或者說,我和那一刻的旺角完全格格不入。老闆來親自招呼,態度親切,可惜店家太好生意,要乜冇乜...也擺,要了四杯飲品。1. 拿鐵2. 焦糖咖啡3. 莫加以上3杯咖啡賣相是一樣的。店家用了玻璃杯以顯示出其咖啡能做到「一層層layers」的觀感。外表十分吸引,但3杯咖啡的作法太過相似,和晚飯時的那杯Royal一比,高下立見。4. 士多啤梨蘋果橙照片很美,分3層layer,Ex要了此杯,老闆卻聲明實物是混在一起。我笑說混在一起會成了糞啡色,結果是橙黃。味道...無甚驚喜。店家2時才休息,不過今天太過熱鬧,2時和9時一樣嘈吵。Holiday 果然充滿Holiday Mood

1. 拿鐵
2. 焦糖咖啡
3. 莫加

4. 士多啤梨蘋果橙

店家2時才休息,不過今天太過熱鬧,2時和9時一樣嘈吵。
Holiday 果然充滿Holiday Mood
2005-05-18 1 瀏覽
知道這間cafe 係非吸煙.....就一行六人上去呢間cafe.....去感受一下非一般的cafe 感覺...上到去...沒有其他cafe 的黑暗,嘈雜和煙霧迷漫,只有細聲的純音樂...光線充足.....雖然食tea 時間比較少人,但waiteress 都隨時standby 為你服務.....d 野食都ok.....三文治會有薯條跟....d cake 都幾好食....但d飲品就差d....我都唔記得d 名la....總知有d 紅色既飲品就係酸味.........最好都係飲果汁.....d 花茶都幾特別.......環境設計我就覺得good o刺.....全cafe最最最差就係d game o刺.... 好殘.....

2005-04-25 0 瀏覽
This is a no-smoking Cafe!I Would like to a New York cheese cake ,because it is very good!The Writress provide a Good Service!So I like it !
This is a no-smoking Cafe!

So I like it !
2005-04-21 9 瀏覽
自己經常去唔同既上樓Cafe,通常每次都去唔同既試下,因為覺得間間都差唔多。不過呢間Pixel Cafe 令我有小小驚喜:食物:估唔到呢類上樓Cafe既食物質素都有咁好,落order 前..個肥肥地個老板過黎吹水,又話酒店厨出身... 我都唔係幾信..(注:間間都咁講啦) 不過果次試過佢地既白汁吞會魚長通粉...都幾驚喜!好食個某間收我八十大元既西餐廳...而佢地收緊四十幾蚊... 跟餐所有飲品都半價..環境:不過不失啦... D 沙化都幾舒服既...不過唔比人食煙就差D啦... 不過算啦... 食少陣啦... 服務:D女侍應都幾sweet... 反應都快... 不過個老細就煩D...次次去都呃水吹... 總括黎講都唔錯... 我自己又鍾意影相.... 有次上去見到個part time model 都幾開心...

2005-02-17 13 瀏覽
冇乜特別.....不過兩位老板都好friendly 咁認識你, 同你講0野, 又介紹喲drinks & cake......其中一位老板係學過make cakes in hotel.....so I think maybe ok!Anyway, 呢間係基督徒開0既...冇smoking area...喲Fresh Air....都算ok!
冇乜特別.....