2005-07-08 7 瀏覽
上個星期六我同班朋友行旺角,經過一幢有成5-6間cafe o既大廈咪是但咁上去囉~原本冇特定去邊間o既,諗住逐間視察下環境先決定o既,點知一上到去就有個姐姐仔好好笑容咁接待我地,搞到我地都唔好意思再搵第2間添,咁咪入去試下囉~~入到去見到都有幾多人下,可能星期六啦~叫野食喇咁,跟住就黎左個男人,原本我以為係侍應啦~點知同佢talk左兩句先知佢原來係呢度o既老闆黎.有好多野飲名其實我都唔知係咩黎,咁佢都好有耐性咁解釋比我地聽,唔錯.之後佢推介d野飲比我地,咁我地就叫左一壺唔記得左咩名o既花茶,夏威夷,同一杯芒果沙冰.再叫多1個白汁長通粉,帆立貝,同薯角囉~~花茶好香,杯夏威夷o既味道都幾特別,芒果沙冰好重芒果味,正.d野食都唔錯,不過就唔係話特別好,ok啦.但個帆立貝就失望左少少.得2串成$24,唔係咁值得咁~~個度d環境比到我一種柔和o既感覺,氣氛唔錯,最掂o既係個度室內係唔比吸煙o既,空氣清新.正呀~~總括o既講服務同環境算係一流.cafe 黎講值得去多幾次o既~~~