2024-12-09
同朋友黎左欣屏苑,Lunch到左商場食,轉左一圈決定食Pizza,就揀左Pizza Delicaso,佢外賣堂食都ok㗎,有位坐😋⭐Large Pizza叫左個大薄餅,要雙併口味Beef + Tuna Fish,一上枱就香噴噴,上面仲有厚厚嘅芝士,睇見都流口水🤤基本配料有三色椒、橄欖、青瓜等,牛肉口味就係加咗牛肉粒啦,另一款加咗吞拿魚塊,醬汁係蕃茄醬,酸酸甜甜係好食喎。⭐Lamb Burger + Fries + Drink另外要咗份羊肉漢堡餐,漢堡包入面夾住羊肉扒、生菜、蕃茄、青瓜絲,醬汁係帶有辣味嘅千島醬,鬆軟可口👍⭐Lamb Paratha Roll + Fried + Drink自己就加咗份羊肉卷,餅皮有點酥皮嘅感覺,內邊包住羊肉粒、青瓜絲、生菜、蕃茄粒、三色椒等,醬汁用上青瓜乳酪醬,酥軟香甜有口感,正👍個餐仲有薯條同汽水,薯條都係即叫即炸好香脆㗎。除咗點茄汁,餐廳仲會附上四支醬料,辣椒醬、辣味千島醬、青瓜乳酪醬同薄荷沙律醬,我就覺得呢四隻醬都好好食,尤其鍾意支薄荷沙律醬🤤順帶一題,美食廣場有個牌仔寫住用餐後自己收拾垃圾,咁當然好多人唔會咁做,餐廳員工都會出嚟幫手收嘅。
⭐Large Pizza
⭐Lamb Burger + Fries + Drink