2023-01-17
上次去個friend度攞嘢,搭巴士🚍經過荔枝角時,見到一間pizza🍕店,門口寫住$88 pizza餐,有湯有嘢飲,今日就特登去咗荔枝角一轉,試下佢個set🤭。今日睇真啲,原來餐廳門面係用咗淺藍色,幾吸睛下🥰。餐廳裝修簡約,枱與枱之間有一定隔離,所以坐得好舒服😊。今日嚟我主要係想食pizza,但醒唔起今日係星期六🫣,好彩仲有pizza set 同 lunch set叫😅。我當然係揀pizza set 啦。Pizza set 有1️⃣7️⃣款pizza 可以揀,有啲款要加錢,有5️⃣款要+$48,有7️⃣款要+$28,今日我揀咗佢地嘅其中一個Favourite款式,+$28嘅藍芝士牛肉。洋蔥湯 (跟餐)味道濃郁,有很多洋蔥🧅和少量菇🍄,帶有輕微黑胡椒味,非常好飲😋。藍芝士牛肉Pizza $116芝士🧀味濃郁,配料有牛肉🐂、蘑菇🍄及蒜片🧄。每一口都充滿芝士、牛肉和蘑菇嘅香濃味道,蒜片更有助提升味蕾👅嘅衝擊,令整個組合更加出色😍,十分好食💯。自家造香蕉拖肥批 +$28不愧為餐廳Signature甜品🍰,切開後唔計上面層cream,入面共分為3️⃣層,就同甜品個名一樣,第1️⃣層係香蕉蓉,有好重嘅香蕉🍌味。第2️⃣層
餐廳裝修簡約,枱與枱之間有一定隔離,所以坐得好舒服😊。
洋蔥湯 (跟餐)
藍芝士牛肉Pizza $116
自家造香蕉拖肥批 +$28
不愧為餐廳Signature甜品🍰,切開後唔計上面層cream,入面共分為3️⃣層,就同甜品個名一樣,第1️⃣層係香蕉蓉,有好重嘅香蕉🍌味。第2️⃣層係拖肥醬,有好香嘅焦糖和奶油味,但唔係好甜👍,配埋底層嘅餅底,真係非常好味😋。
格雷伯爵茶 (跟餐)
最後餐飲杯伯爵茶係成壺上😳,可斟到大約兩杯半。這杯既有茶香又可以解油膩嘅伯爵茶☕️,正好為這餐作一個完美結束💯。
總括而言,Lunch set 和 Pizza set 價錢實際,每日都有得供應👍,仲要坐得一啲部唔擠迫,而且食物高水準。我下次又要特登再嚟食過😆。