2022-12-11 219 瀏覽
今日行過荔枝角買嘢,順便諗住睇吓附近有咩好食。見到呢間係食Pizza嘅舖頭,佢晏晝都有Pizza set嗌。好吸引到我,所以我就入去了😂。我去到嗰陣可能好早,所以都仲未係好多人。佢Menu上邊大部份嘅Pizza都係個set已經包嘅,有部份就要加錢先有得upgrade。佢啲Pizza都成八九吋,所以$88呢個聲都真係幾抵。下邊仲有好多小食可以叫添。先嚟嘅係今日嘅是日餐湯,今日嘅餐湯係洋蔥湯。音樂好甜,飲得出係用好多洋蔥煮出嚟嘅。絕對係食正餐前提起食慾嘅好選擇。你睇吓入邊仲有好多洋蔥絲添。我另外仲加咗佢下邊寫住推介嘅水牛城雞翼,食得辣嘅朋友絕對要試一試,完全嗰種辛辣嘅刺激同Tabasco醬料嘅味道都好濃郁。雞翼亦唔會炸到好乾身,咬落入邊仲好有肉汁。Pizza嚟到了,個Pizza大大份。我今次叫嘅係相芝士牛肉煙肉薄餅,你望吓面頭上有勁多嘅芝士。佢唔係你出邊食好厚嗰啲薄餅皮,係好正式意大利薄餅嗰隻薄皮,質感非常之好。牛肉同煙肉嘅份量亦都好多,Pizza嘅size夠晒大食完成個Pizza我個人都好飽了。最後我都叫咗杯凍咖啡,作為呢個餐飲。凍咖啡嘅味道絕對唔係用普通咖啡粉沖出嚟嘅,我冇加奶嘅關係,

你睇吓入邊仲有好多洋蔥絲添。

最後我都叫咗杯凍咖啡,作為呢個餐飲。凍咖啡嘅味道絕對唔係用普通咖啡粉沖出嚟嘅,我冇加奶嘅關係,佢有小小嘅焦香感。亦都非常之適合我喺今日嘅提神作用。