2022-10-27 217 瀏覽
Weekdays7:30pm晚餐時段,有一半吉枱,心知不妙。侍應哥哥,服務ok,正常。叫了一個二人餐 $349+1,可樂樽裝,有冰底,開心🥰前菜肉丸配肉醬,尚算正常, 肉醬濃郁,餅皮脆口🤔。主菜雞肉凱撒沙律,羅馬生菜一般新鮮,croutons油益味,Bacon勁咸,都仲放得入口😳另一主菜Pizza Express 嘅Pizza先係災難,煙三文魚Pizza煙三文魚碎上勁少,餅底又油又濕,應該無下次幫襯。😞失望

2022-10-26
2022-10-09 192 瀏覽
買咗咁多次外賣,第一次打開O晒嘴我都知今日星期日,應該好忙但你咁嘅質素都照切,照出俾人?幾個人分,冇料果部分我分俾邊個食?如果唔夠料,我寧願平均少少 料少d我都冇嘢講😵‍💫
買咗咁多次外賣,第一次打開O晒嘴
我都知今日星期日,應該好忙
但你咁嘅質素都照切,照出俾人?

外賣自取
2022-09-02 211 瀏覽
星期五晚唔想煮野食,成日都想食pizza,放工行番屋企見到pizza express 睇到新出嘅Menu幾抵食,咁就一於叫左黎食~雙重芝士脆邊簿餅Pizza 係即叫即整,熱辣辣十分香脆既批邊,芝士很濃郁,食出啖啖味,可能我地比較細食4個人都好夠食😋😋😋凍肉拼盤風乾火腿,煙三文魚,水牛芝士,橄欖同埋小紅椒,好足料;風乾芝士帶有少少嘅油配麵包食一流👍🏻兩枝peroni 啤酒叫呢個套餐送環保袋,袋既質地都幾好又實用;環保袋係先到先得送完即止架~

雙重芝士脆邊簿餅

凍肉拼盤

兩枝peroni 啤酒

2022-08-26
2022-08-02 197 瀏覽
一行多人,黎到pizza express 食早餐,本身餐廳早餐定位都係行80-150路線,但食物出品質素極低。kato breakfast 5/10green breakfast 5/10full Italian breakfast 5/10全部早餐都為pre-cook材料,所有早餐出菜前只是拼砌然後送到客人桌上,因為全部食物都是凍的,牛角包也沒有焗熱, 直接就放到餐盤上, 太陽蛋蛋亦是一早煎好放涼了蛋黃已放乾 , 炒蘑菇可能放嘅時間太長, 略見苦澀味, 但當日早上客人寥寥可數, 對此出品品質亦深感奇怪?!

kato breakfast 5/10

green breakfast 5/10

full Italian breakfast 5/10

2022-07-09 196 瀏覽
發覺呢排嘅天氣真係好適合外賣,所以今次我都決定買外賣同屋企人一齊食。今次介紹嘅餐廳相信大家都唔陌生,就係PizzaExpress啦。即刻同大家介紹吓我嗰日外賣咗啲咩嘢食啦,首先想講嘅意式焗肉丸,我覺得肉丸個口感好實在。加上佢係用蕃茄醬調味嘅,所以都算係一個幾開胃嘅小食。之後想講吓嘅就係雞肉蘋果沙律,我想講呢個沙律真係健身人士嘅恩物,佢個沙律係用咗火箭菜去整嘅,另外佢嘅雞肉都唔會太油膩。再加埋好爽口嘅青蘋果,成個沙律真係超級低卡路里,夠晒健康!然後喺Pizza方面首先我想講嘅就係番茄新豬肉薄餅,相信大家都知道新豬肉係咩嚟。顧名思義就係素嘅豬肉,但係我識嘅時候真係完全唔覺得係素食。佢一樣係有豬肉個口感同埋豬肉嘅香味。我自己就好滿意啦!之後第二款想介紹嘅Pizza就係羽衣金蘭蘑菇松露薄餅,我覺得呢個Pizza真係做得好香,首先蘑菇同松露真係好夾。再加埋羽衣甘藍焗左之後都一樣食到佢本身嘅香味,屋企人都一樣好鍾意呢款pizza。
外賣送餐
2022-07-06 694 瀏覽
2022年6月28日 星期二今晚無乜心機煮飯食,一於叫外賣APP送外賣上黎,方便又快捷,輕輕鬆鬆就可以等食,無諗到原來依家用外賣APP叫呢間餐廳滿指定金額仲可以免運費添,所以諗都無諗即刻叫左一個2-3人精選套餐等左大約30分鐘左右就送到,時間都幾快,黎到既時候d食物無移晒位,而且仲係暖身,有少少熱氣添先試個北京烤鴨薄餅,有成10吋咁大,可以分成8大件,烤鴨醬汁同薄餅好配合,甜甜地又唔膩,而烤鴨既肉質幾嫩,唔會好難咬開至於另一款就係帕爾馬薄餅,有濃郁既芝士味,而且有好多配料,火腿、蘑菇同芝士勁夾,充滿鹹香之後有蕃茄海鮮意粉,有好多唔同種類嘅海鮮,包括蝦、蜆同魷魚等等,煮得好入味,啖啖都有蕃茄香味,而且意粉好彈牙小食方面仲有意式焗肉丸伴麵包,麵包可以點意式醬一齊食,會冇咁單調,肉丸每一粒都好大粒,食落去啖啖肉最後仲有雞肉蘋果沙律,正好可以清下味蕾,蘋果好清甜,而沙律菜夠爽口,雞肉都好嫩滑,沙律醬係另外放開,啱晒唔鍾意太多沙律醬嘅老婆整體成個外送速遞感覺都唔錯,好快就已經送到食物上嚟,而且仲係熱辣辣,一定會再次幫襯!!
2022年6月28日 星期二

2022-06-28
30 分鐘 (外賣送餐)
2022-06-27 136 瀏覽
今日來到Pizza Express , 呢間算係大呀,同埋坐得舒服😌。亦唔係太多人,可以傾吓偈。叫左2 個 main course , 一個係三文魚tartar pizza , 另一個係Lasagna。個salmon tartar pizza 就冇乜特別,都好食嘅,因為我中意食pizza .我自己就比較欣賞Lasagna, D tomato sauce 好夠,芝士雖然唔多,但係味道都好夾, 夾住D面咁食,我幾滿意。 Monday to Friday 仲包一杯飲品,同面包🥯球。係幾飽啦。
2022-06-18 141 瀏覽
呢晚雖然好大雨,但我都被路過嘅時候見到嘅夏日飲料吸引着,試吓先!焦糖雪糕特飲完全係我想像中嘅焦糖味,額外多咗杏仁味,都係我好喜歡嘅口味。超贊!牛油果🥑雪糕特飲本來只為了健康,但真的真的沒有想到,這個特飲好好味,牛油果嘅軟滑細膩加上少許蜜糖,令整杯飲料出奇地好。前菜——蟹肉醬蟹肉味好濃,真係新鮮的蟹肉,整個醬令人回味無窮。搭配的麵包看似乾,其實很有嚼勁又入味,果然是PizzaExpress !牛油果蕃茄醬點解會唔吃主菜!因為被這些前菜吸引,又係好好味的選擇,非常清新!海鮮沙律🥗海鮮種類很多:蝦🦐、蜆肉、魷魚、特別的吞拿魚釀蕃茄仔,好好味!唯一我覺得蜆肉凍吃不是很合適😉全餐都滿意,最令我驚喜的是夏日飲料!

焦糖雪糕特飲

牛油果🥑雪糕特飲

前菜——蟹肉醬

牛油果蕃茄醬

海鮮沙律🥗

全餐都滿意,最令我驚喜的是夏日飲料!
2022-05-23 131 瀏覽
康怡嘅Pizza Express一向係我relax之選,今日就同朋友短聚,嘆番個靚早餐先😉😉服務員態度非常好nice ,另外樓底好高,空間感十足,真係坐得好舒服。我叫咗Pizza Express Full Italian PizzaExpress 意式早餐,入面有不會過咸嘅摩特黛拉火腿,肉汁鮮嫩嘅意式焗肉丸,香甜烤番茄,香炒雜錦juicy 蘑菇,雞蛋和好新鮮嘅火箭菜。配以香脆牛角包,值得讚嘅牛角包,脆口得嚟又唔會好乾身👍🏻yummy 我朋友食素,佢叫咗Italian Green Breakfast 意式素食早餐唔同嘅係有牛油果沾醬同烤南瓜🎃,佢話南瓜烤過份外香甜,牛油果🥑沾醬食落好fresh ,好好味😋我哋兩個都叫咗Cappuccino ,香濃幼滑,下次會再嚟嘆吓。Have a good day 😉

Have a good day 😉
2022-05-23 525 瀏覽
星期六早上,被陽光叫醒,想食個豐富早餐,揀咗屋企附近嘅Pizza Express,因為新增咗啲早餐 Manu打開個 Manu,果然好新淨,因為晏食,所以食豐富少少當 Brunch,最後 order咗意式早餐同意式焗蛋餅,飮品就揀咗Earl Grey同 English Breakfast Tea 飲品先上,兩壺茶都係自己斟,可以選擇加檸檬或者加奶,因為我哋都唔飲奶,所以就揀咗加檸檬,其實唔加就咁飲仲有茶味意式早餐有火腿,肉丸,烤蕃茄,炒大啡菇,煎蛋,火箭菜同牛角包。火腿鹹味唔重,就咁食都得。肉丸煎香後再加洋蔥茄汁一齊煮,濃味。蕃茄煎香後好似仲甜咗。大啡菇用牛油炒香,帶出菇菌嘅香味。蛋就煎到偏熟,好處就係切開都唔會流哂D蛋黃去。最後嘅牛角包係高潮,微暖但仍很脆口,牛油味又香,酥皮做得很出色,不愧係做 Pizza嘅專門店👍另外嘅意式焗蛋餅就係將意式肉腸,雜錦蘑菇,車厘茄,忌廉,芝士同蛋漿一齊焗,做法有啲似中式焗魚腸,再响上面放少少蔥花配自家製麵包一齊食,蛋味好濃而且芝士做到拉絲嘅效果。當咬到車厘茄時有少少爆汁,要小心焫到其實Pizza Express嘅食物水準一向都OK,而家新增呢個早餐Me

其實Pizza Express嘅食物水準一向都OK,而家新增呢個早餐Menu,以後食早餐又多一個選擇😍
2022-05-21
$100 (早餐)
2022-05-20 133 瀏覽
好豐富嘅早餐😍意式早餐除咗有煎雙蛋之外 仲有茄汁肉丸😋蘑菇再加上少少黑椒 好香口👍🏻 而且個牛角包好香牛油味 非常鬆脆🥐 m仲有兩塊火腿添🤩如果唔鍾意食肉嘅話可以選擇素食早餐 佢同意式早餐差唔多 不過就冇咗肉丸同埋火腿 變咗係牛油果 真係超好味🥑 另外仲有烤南瓜 非常健康😝鍾意嘅話可以額外加錢叫唔同款式嘅飲品 好好嘆番一個朝早☀️環境真係好舒服 樓底較高 而且非常之開陽 兩個人可以坐到四人枱 可以慢慢食、慢慢享受下美好嘅早上
好豐富嘅早餐😍

2022-05-13 131 瀏覽
Had a nice dinner here over the weekend, taste much better than its equivalent in the UK - much more pasta options and the Peking duck pizza is good, kids friendly - good margherita pizza and icecream, generous potions for food, free drink for new customers who register with their app, would visit again
Spaghetti  Frutti  di  Mare
Peking  Duck  Pizza
Fine  bean  with  wild  mushroom
Guava  lemonade
Kids  ice cream  and  bambinocino
Spaghetti  Frutti  di  Mare
Peking  Duck  Pizza
  • Spaghetti  Frutti  de  Mare
2022-05-03 138 瀏覽
我本身係會員(但其實入會係免費嘅~ 入會仲有小食送 ),最近會員有free drink coupon。 睇過個餐牌,石榴梳打特飲HK$4x , 1664生啤酒 HK$5x 。 所以揀左 1664 生啤酒。 以前飲啤酒覺得苦,原來1664好好飲,一D都唔苦,有一種清甜味。 下午無tea set,所以單點左個甜品 朱古力心太軟。 鐵板上個底帶點脆口,好好食!!!配埋冰凍啤酒真係好 perfect !而且無咩(客)人,環境清幽,可以靜靜地坐成個下午 🤭

所以揀左 1664 生啤酒。

下午無tea set,所以單點左個甜品 朱古力心太軟。
鐵板上個底帶點脆口,好好食!!!
配埋冰凍啤酒真係好 perfect !

而且無咩(客)人,環境清幽,可以靜靜地坐成個下午 🤭

2022-03-12 161 瀏覽
一到餐廳我問經理我嘅號碼是否未完成她10分有禮貌請我坐下一邊等候,久不久也會向我點頭示意廚房正在處理中,出餐時間雖然比系統顯示遲咗10分鐘尚算可以,因為知道餐廳這段時間都比較忙碌。但係兩個Pizza回家食嘅時候已經凍哂,真的有點不明因為路程不超過7分鐘。唯一原因Pizza比起其他食品一早已經預備好。😓 這一點我絕對不明白因為另外兩樣嘢一個係肉球一個係沙律幾乎都唔需要點樣烹煮我希望這點餐廳出餐的次序有所改善令到客人食到最好食品質素。
外賣自取
又是一個忙碌的星期,經過了無數的死線後終於到星期五。為了好好慶祝,特別點了些外賣回家品嚐,好好享受這個小週末。Pizza Express 位於港島東康怡花園,太古地鐵出發不用五分鐘便到達,地點方便就腳。我們預先上網下了單,通知了抵達時間,一到已經可以取。我們一行2人,叫了Chill@HomeCombo一起分享。Chill@HomeCombo。焗麵包球(⭐⭐⭐⭐💢)麵包球可謂Pizza Express的Signature Dish。一份八至九粒,熱辣辣,香軟可口,配合牛油和香草醬,吃起來滋味十足。Chill@HomeCombo。意式焗肉丸(⭐⭐⭐⭐💢)這個意式肉丸一份四至五粒,吃起來啖啖肉,但不會覺得很死實。配合番茄醬,芝士,橄欖等等不同配料,吃起來酸味味,令人食慾大增。Chill@HomeCombo。意式凍肉拼盤 (⭐⭐⭐⭐💢)這個拼盤頗為豐富,包括了風乾肉腸,火腿和另外兩款芝士。火腿吃起來不太鹹,有很香的油脂感。風乾肉腸味道為濃郁,質感糯軟最適合配麵包吃。芝士吃起來味道滑膩而柔軟。餐牌單點。La Reine 皇后薄餅 (⭐⭐⭐⭐💢)這個薄餅是即叫即製的,回到家時還是熱辣辣。 薄餅是薄

我們一行2人,叫了Chill@HomeCombo一起分享。

Chill@HomeCombo。焗麵包球(⭐⭐⭐⭐💢)

Chill@HomeCombo。意式焗肉丸(⭐⭐⭐⭐💢)

餐牌單點。La Reine 皇后薄餅 (⭐⭐⭐⭐💢)
這個薄餅是即叫即製的,回到家時還是熱辣辣。 薄餅是薄批的那一種,吃起來香軟可口。另外配料豐富,包括了馬蘇里拉芝士、新鮮羅勒及番茄醬 。吃起來層次感豐富,微微酸的,不會覺得十分飽濟,我們兩個人也能輕易完成。

Chill@HomeCombo。白酒 - Pinot Grigio (⭐⭐⭐⭐💢)
另外我們選這支白酒,喝起來清純可口,容易入口,我們兩人也能輕易完成

總括而言,這間餐廳食物質素十分高,而且價錢不算太貴。下次有機會也會再試。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

推介菜式:意式凍肉拼盤 ,La Reine 皇后薄餅

👍🏻地點方便
👍🏻經濟實惠