2017-12-02 232 瀏覽
又係有優惠折扣促銷,我哋去左試食雖然呢間舖頭有好多分店,但係我覺得呢一間鋪頭嘅環境設計係最靚嘅喺呢間舖頭入面做嘅員工都係南亞裔人士不過佢哋嘅menu就有中文一啲都唔難柯打嘢食。今次我哋就嗌咗一個pizza, 蒜蓉包然後就一個卡邦尼意粉。 飲品方面我嗌咗個凍檸茶,因為可以無限refill而我男朋友就嗌咗個啤酒.味道好好,會再嚟
又係有優惠折扣促銷,我哋去左試食
雖然呢間舖頭有好多分店,
但係我覺得呢一間鋪頭嘅環境設計係最靚嘅
喺呢間舖頭入面做嘅員工都係南亞裔人士
不過佢哋嘅menu就有中文一啲都唔難柯打嘢食。

今次我哋就嗌咗一個pizza, 蒜蓉包
而我男朋友就嗌咗個啤酒.

味道好好,會再嚟
2017-11-09 384 瀏覽
有同事生日,所以book 左呢度黎食下pizza 慶祝下。8個人,坐底睇完menu, 就嗌左好多野食我地嗌左4個餐再加小食北京烤鴨pizza烤雞肉pizza蟹肉白酒汁意粉肉醬長通粉雞翼焗磨菇4個餐,我地都升級左,所以pizza 同意粉都係成個,唔係半個的。仲有4個前菜,我地揀左兩碟三文魚,同兩碟焗面包球。食食下前菜,主菜都慢慢上枱了。呢個蟹肉白酒汁意粉,蟹肉好夠鮮甜味,白酒汁唔算好勁既酒味,個意粉都夠乾身,唔會好油膩,好好食。平時食開肉醬意粉,今次就食下肉醬長通粉。佢比左好多肉醬,個汁唔會酸,有d 香草味,唔錯唔錯。到我地幾個都好鐘意既烤鴨pizza, 仍然維持到之前既味道一樣,有d d 辣,但好惹味,鴨肉唔會"鞋", pizza 薄身,微脆,仍然好鐘意食。之前呢個pizza 冇放入lunch set menu 入面架,成日都要散叫,今次終於唔洗了。到另一個pizza, 烤雞pizza, 佢有好多洋蔥係上面,相對雞肉比較少,個汁有少少酸,但可以接受到。呢個蜜糖烤雞,個皮好軟身,雞肉好滑,有d 肉汁,配埋佢個蜜糖芥末醬都好夾味。好食。下次可以再嗌。仲有同事好想食既焗磨菇,佢有芝士粉"林"
有同事生日,所以book 左呢度黎食下pizza 慶祝下。

8個人,坐底睇完menu, 就嗌左好多野食

我地嗌左4個餐再加小食
北京烤鴨pizza
烤雞肉pizza
蟹肉白酒汁意粉
肉醬長通粉
雞翼
焗磨菇

仲有4個前菜,我地揀左兩碟三文魚,同兩碟焗面包球。

食食下前菜,主菜都慢慢上枱了。

仲有同事好想食既焗磨菇,佢有芝士粉"林"係上面既,磨菇好爽口,焗完好多汁,超好食。

仲有仲有,我地嗌既餐飲,係凍檸茶,其間,店員見我地飲晒都會幫我地加茶,所以唔怕d 野飲唔夠飲,服務仲好好。
呢餐飯,每人百幾蚊左右,食到甘多野,仲好飽添。

2017-10-15 351 瀏覽
Had to write this review because of one of the waiters. I haven't experienced such well mannered service for a long long time!Unfortunately I did not get his name but the kind service will definitely take me back.Food wise, it was as good as any other PE I have been to. We ordered the appetizer platter, a superfood salad, and a pizza. Everything turned out great!Another thing that will make me go back is their happy hour, Mon to Sat, 5 to 9pm, 25hkd bubbles AND 30hkd beers! SOLD

2017-10-14
2017-10-10 252 瀏覽
今日同奶奶食佢喜歡嘅pizza😬第一次嚟尖東呢間 PizzaExpress,餐廳環境十分闊落舒適。先點兩個頭盆焗麵包球配蒜茸牛油及羅勒香草醬$45 - 麵包細細個好軟熟,個人軟喜歡香草醬。意式焗肉丸$61 - 味道意料之内,原來有配麵包球,正!Superfood pizza $148 - 即薄餅饀料是配上超級食物,感覺健康😚 順道介紹吓食材給奶奶🤗羽衣甘蘭、紅石榴、合桃都係好👍🏼再點個牛油果藜麥沙律$123 - 味道淡淡哋,大家認識了這食材可在家試做健康餐,個人認為跟牛油果是絕配🤗開開心心邊食邊傾數小時,就這樣渡過一個愉快的週末下午😙
今日同奶奶食佢喜歡嘅pizza😬

先點兩個頭盆

意式焗肉丸$61 - 味道意料之内,原來有配麵包球,正!

羽衣甘蘭、紅石榴、合桃都係好👍🏼

開開心心邊食邊傾數小時,就這樣渡過一個愉快的週末下午😙
2017-10-07
午餐
2017-10-07 307 瀏覽
帝國中心Pizza Express開咗唔算太耐,地方好新淨,開放式嘅地鋪,好有外國餐廳感覺,尖東一帶嘅餐廳普遍唔多人,呢度亦唔例外,人少少傾計食飯就最正,亦由於人少,我地坐咗三個鐘都無叫我地走,值得一讚。食過Pizza Express嘅朋友都應該知道呢度係整薄餅,唔會有厚批薄批之分,除左薄餅,佢地嘅前菜沙律都有特色作品,今次無試到Pasta,希望下次再試下。假日喺呢度食午餐,消磨一個下午,我覺得絕對係唔錯嘅選擇。
假日喺呢度食午餐,消磨一個下午,我覺得絕對係唔錯嘅選擇。
牛油果藜麥沙律
意式焗肉丸
超級薄餅
北京烤鴨薄餅
2017-06-27 735 瀏覽
公司附近新開左間pizza express🍕跟住同事又比左張50蚊現金劵我 身為半個師奶仔當然唔執輸第一時間去食佢😎商場裝修緊 不過都無影響餐廳入面既環境👌🏼我地叫左2個一人餐🤦🏾‍♀️對2個女孩子黎講係好好好飽既...前菜我地揀左麵包球🥖一粒粒麵包好得意但無味既😂😂😂要蘸蒜味牛油先得 意粉d汁就比較黏幾重奶油味🍝但係入面d bacon無咩味 不過唔差既👌🏼至於個pizza🍕可能因為佢既配料有菠菜 所以個批底濕濕地淋既🤔🤔🤔味道都okay 仲有粒蛋係中間幾特別btw減左50蚊真係幾抵😂同事話帝國中心入面有得派

btw減左50蚊真係幾抵😂同事話帝國中心入面有得派
2017-06-27